- 14 Eylül 2014
- 20.476
- 96.484
- 798
- Konu Sahibi themis1990
-
Orası ne yazık ki öyle de hani yoğun tepki dillendirilse belki bir adım atarlar diye insan umuyor.cumhurbaskanı onların adamı..kuzuyu kurda anlatıyoruz
Orası ne yazık ki öyle de hani yoğun tepki dillendirilse belki bir adım atarlar diye insan umuyor.
o mümkün değil işte illaki gelecekler bir yerlere .Mülteci alımının kuralı mülteci kampıdır ama kamptan kasıt o. Bu kadar rahat bir şekilde bölelere şehirlere yerleşmeleri sakıncalı. Konu sahibi diyor işte esenlerde güvenlik yok diye
kampta toplansın ne demek?insanları kafese mi kapatıyorsunuz .Çıkmayacaklar mı ordan?Yemini suyunu ver içerden çıkmasın der gibi olur mu öyle ?
Bu çözüm değil teklif bile edilemez .
benim memleketimde açlıktan suriyeli kadınlar genelev yaptılar haberiniz var mı acaba..
kadınlar kendini satsın çocuklar dilensin daha iyi dimi..
kafes değil.. kamptan kastım onlara özel bi yerleşim yerinde olmaları.. çocukların okutulduğu kadınların evlerinde uyuduğu erkeklerin çalıştığı bir yer.. toplama kampından bahsetmediğimi anlamış olacağınızı umuyorum
Sen evine al o zamankampta toplansın ne demek?insanları kafese mi kapatıyorsunuz .Çıkmayacaklar mı ordan?Yemini suyunu ver içerden çıkmasın der gibi olur mu öyle ?
Bu çözüm değil teklif bile edilemez .
o mümkün değil işte illaki gelecekler bir yerlere .
Uluslararası hukuka göre; savaştan kaçan mülteciler sığındıkları devletin belirlediği noktalardaki kamplara alınır ve asla dışarı çıkamazlar. Dışarı çıkmaları sadece polis gözetiminde kamu yararına çalıştırmakla olur (örneğin belediye park bahçelerde çiçek ekme gibi) saat dolunca tekrardan polis gözetiminde kamplara götürülürler. Bizim başı boş ülkemiz hariç tabi! Yazmayayım dedim konu sapmasın dedim ama sapacağı kadar sapmış..
2 olay anlatacağım; 2 ay kadar önce şişliye gitmem gerekiyor neyse ayrıntıya girmeyeyim istanbulun iç kesimlerinden taksiye biniyorum, adam otogar taksisiymiş. Ağzı burnu mosmor 50-60 yaşlarında. Geçmiş olsun kazamı geçirdiniz dedim, yok parasız seyahat etmek isteyen suriyeliler dövmüş. Otogar bunlardan dolu hergün kavga gürültü polisin de eli kolu bağlı dedi..sakın ablacım otogar tarafına gelme dedi düşünün kendi ülkemde şehrimde belki noktalara gidemiyorum!!
Olay 2: istanbulda çok şükür iyi bir semtte ve lüks bir sitede oturuyorum tahmin edersinizki zengin suriyelilerde burada.. Neyse suriyeli bir hanımla komşumuzda senk geldik, yani sizin gibi zengin kesim neden sokaktaki suriyelilerw yardım etmiyor dedim, kadın açtı ağzını yumdu gözünü.. Biz suriyede ticaret yapıyorduk bölgemizde savaş olunca kaçtık ama burda da çalışmaya devam ediyoruz dedi. Bu sokaklarda yaşayanlar suriyede de sokaklarda yaşayan geneli suç işleme potansiyeli yüksek kesimmiş. Hani şöyle açıklayayım istanbulda bazı semtler mahalleler vardır gitmeye korkarsın, işte sokaklardakilerin çoğu ülkelerinde öyleymiş. Neyse kadın devam etti; bunlar suriyedeyken de çalışmazdı, savaş bitsin biz dönücez ama bunlar sizin başınıza bela olacak asla dönmezler dedi.. Hatta kadın bunların çoğunun Türkiye'deki kampları beğenmediği ve kaçtığını zaten başıboş olduklarını bizzat belirtti ve asla üç kuruş yapmayacağını Suriyenin bunlardan temizlendiği için sevindiğini belirtti..
Hani bazı arkadaşlar demiş ya her pisliği suriyelilerden bilmeyin diye, çok doğru. Bizim ülkemiz zaten suç anavatanı! Bir de bunlar geldi tam oldu. Hadi bir tane bizzat şahit olduğumu anlatayım. Annemin evi 1. Kat balkondayız 19-20 yaşlarında Türkçe çok az bilen bir adam geldi balkon altına. " ben suriye para" dedi elinide uzattı yukarı doğru. Annem direkt hadi git çalış yok para dedi. Adam direkt eliyle boyun kesme işareti yaparak öldün öldün! Diye bağırdı!! Allah korusun birşey olsa onları ülkede başıboş bırakanlar kadar onları savunlarda suçludur!!
neci bilmiyorum ama ben çok rahatsızım kendilerinden .Huzur bırakmadılar .Kaçtım geldim Karşıyaka'ya nefes aldım .bence ulkelerıne surulmelı...surıyenın her yerınde savas yok.esad herkesı kesıp oldurmuyor.benım de yakınlarım var oralarda adamlar alısverıs yapıp faceye koyacak kadar rahat surıyede..bu gelenler necı ben anlamadım
Sen evine al o zaman[/QUOTE
saçmalamayın isterseniz
aynen öyleEsad kötü falan değil esadın savaştığı insanlar kendi ülkesinde ayaklanma çıkarmaya çalışanlar. Ne oldu hani kimyasal bombayı Esad kullanmıştı. Suriye'ye savaş açmak isteyenler gitti araştırdı hiç bir sonuç yok. Ayrıca şu an gelenler sadece Esad karşıtı kişiler de değil. 5n1k yı izledinizmi bilmiyorum savaş denen şey 4_5 koldan hem birbiri ile hem Esad ile çatışan gruplardan ibaret. Üstelik ortada ışid yokken durum bukadar karışık tı şimdi kim kime dum duma. Üstelik şu an ışid denen belanın kısa süre önce muhalif ordu ile omuz omuza savaştığını unutmamak gerek.
Yani adamlar kendi ülkelerini el birliği ile mahvetmeye koyulmuş. Şimdi geldiler burayı mahvediyorlar.
Bütün erkek ler burda peki orda kim savaşacak. Madem haklı bir savaş var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tek bir savaş söyleyin bana mülteci olarak başka ülkeye göçtüğü. Ki o zaman lar bizim ülkemiz başkaları tarafından kuşatılmış bir ülke idi. Adam ülkesinde demokratik olarak seçim yaptı kazandı. Bunlarıda bize yolladı. Ordaki diğer terör örgütleri de birbirini temizleyin ce Suriye mis olacak vay ki vay bizim halimize.
Zaten savaştan kaçan canını zor kurtaran(!) adam bir zahmet 5 yıldızlı otel istemesin! Kamplar tertemiz doktoru var yemeği var okulu var.. Böyle sokaklarda tecavüze uğramaları daha mı iyi? Allah korusun savaş olsa bizi hangi ülke alır? Ayrıca kamplar için kafes diyen arkadaş aç biraz gazete oku gündemi takip et!! Mısır, Suudi arabistan 1 tane bile mülteci almamış e onlarda müslüman! Arabistan prensinin açıklaması kendi ülkesinin güvenliği daha önemliymiş adam yerden göğe haklı!! Uluslararası hukuk var adamlar madde madde yazmış! Savaştan kaçanlar kamplara alınır diye. Daha ne konuşuyorlar anlamıyorum yaa!! Sanki topun tüfeğin önüne koyalım dedik !!İşte kamptan kastedilen bu ama anlamayanlar hemen ama gelecekler tabii diye hitler örneği veriyor. Hukuk böyle, böyle olmalı. Bizim halkımızın güvenliği de önemli. Hangi ülkeye biz bu kadar rahat gidebiliriz nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorlar anlamıyorum gerçekten. Başka hiç bir ülke bu kadar güvenlik zaafiyeti uyandıracak şekilde mülteci almaz. Ki bunlar artık mülteci de değiller. Kimseye hesap vermeden istedikleri yere yerleşebiliyorlar. Bu hak sadece her ülkede vatandaşlara verilir.
Bu vicdansızlık değil olması gereken oysa. Kamplarda olmalılar Türkiye vatandaşı gibi istedikleri yere yerleşmemeliler.
hala saçmalıyorsunuz .Ne hümanist gözükmesi kardeşim .Saçmalayan biri varsa hümanist gözükücem derdinde olan sizsiniz!!!! Çoluğun çocuğun yok heral ya da yurtdışında yaşıyıp ordan sallıyorsunuz bu ülkeyi satanlardansınız ya da. Ne haldeyiz sizin lafa bak.
↑
Sen evine al o zaman[/QUOTE
saçmalamayın isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?