yarın bebek alışverişine çıkıyorum önerilere açığım.

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar bir kızım olacak inşallah. yarın bebek için ve kendim içi ilk alışverişimize çıkacağız makul olan ve alınması gerekli olan nedr tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Ben de yakin zamanda cikacagim inşallah. Buradan tecrübeli annelerimizin bize yardimci olursa sevinirim.

Dogum sonrasi bebek icin takimlar var o lazim battaniye lazim birde ince battaniyeler oluyor cocugu sarmak icin o corap unutma minicik satiliyolar sonra zibin al cok lazim olur yeni doganlar cok emdikten sonra agzini silmek gerekir kucuk mendillerden al bez havlu almalisin aklima bukadar geliyor ama dogumdan sonra 0-3aylik takimlardan almalisin sapkasi ustalti bir satiliyor genelde

Bebek bezi heleki kesinllikle al telastan unutma sonra pijama takimi oluyor bebek icin atletler var kucuk kucuk pusete gerek duyarsan al ama gereksiz cok kullaazsin bebek arabalarinin cogu zaten artik pusetli alcaksan oyle birsey alirsin sen. Zaten magazaya gir yeni dogan de aninda alacaklarini soylerleer

2 adet hastane çıkışı
2adet ince kralın battaniye
Bebek çorabı
Ayrıca tulum body
Giydirirseniz zıbın
Havlu şampuan banyo süngeri kuvet maşrapa kova file
Emzik
Ana kucağı
Bez ıslak mendil pişik kremi
Mendil

Bol iç çamaşırı
Emzirme sütyeni atleti
Gecelik pijama
Hasta bezi orkid çorap

1 numara büyük terlik hastaneden çıkarjen

Bekar olduğum için hiçbir fikrim yok ama şimdiden bebeğinizle mutluluklarr

ANNE İÇİN:
Kolay emzirme sağlayan gecelik + pijama takımı
Göğüs pedi
Göğüs ucu koruyucu kremi
Emzirme sütyeni en az 2 tane
Lohusa atlet + kilot
Kadın pedi orkid (uzun ve gece olanlar tercih edilmeli)
Kalın çoraplar
( genelde ayak numarasından bir numara büyük tercihtir)Terlik
Bir tane sabahlık
Kirli çamaşır poşeti
Hastane çıkışı rahat giyilebilecek bir eşoftman takımı
BEBEK İÇİN:
:En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
Islak mendil (allerji testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
Zıbın
Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama
Patik
Çora
Eldiven
Mevsime uygun yelek veya hırka
Bebek battaniyesi
Yumuşak küçük havlu
Bebek mendili
Kirli çamaşır torbası
Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir..
bebek yıkama kuveti ve filesi
bebek havlusu
daha bir cok sey var belki bunlarda size başlangıç olarak yardımcı olur

bu anakucağı hem otokoltuğu olarak kullanılan hemde ev içinde bebeği koymaya yarayan alet değil mi;? birde bebek arabasını hemen almalımıyız yoksa birkaç ay sonra mı alacağız

Citcitli body cok kullanisli oluyor bolca al penye kundak 2-3 tane bulundur kusan bebek olursa cok yardimci olur sana..bi tane bibeton bulundur mama vermesen bile zmn sonra su vermek icin kullanirsin avent tavsiye ederim. Bebek bakim cantasi olarak kesinlikle buyuk bisi al bebekletin ivir ziviri hic bitmiyor...
Tek kullanimlik pratik alt acmalardan tavsiye edrrim hatta stok yap bence ben cok memnunum..

Ben dün izledigim habere istaneden söylüyorum lutfen baskılı ürünlerden uzak durun. Malum kimyasallarr... birde benm nacizane onerim bolca agiz Mendili alin inanilmaz ise yarıyo:-D

merhaba hanımlar bir kızım olacak inşallah. yarın bebek için ve kendim içi ilk alışverişimize çıkacağız makul olan ve alınması gerekli olan nedr tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Neler alınması gerektiği konusunda fikir veremem ama aldıklarının nasıl olması gerektiği konusunda fikir verebilirim. İlk olarak kullanılan kumaşların doğal organik olmasına dikkat et. Sentetik kumaşlar bebekler için ciddi tehlikeler taşır. Süslü püslü kıyafetler seni cezbedebilir ama uzak dur. Özellikle kumaş üzerindeki boyamalar kimyasal içerdiği için tehlikeli. Kız bebeğin olacakmış büyük ihtimal dantelli gördüğün herşeye heves edeceksin, etme... Dantel, işleme, boncuk gibi detaylar bebeğin cildine hasar verir. Ucuz alayım çok alayım mantığından uzak dur. Ucuz aldığın ürünlerin hemen hepsi Çin'den ya da başka bir uzakdoğu ülkesinden gelmiş olacak emin ol. Nasıl yapıldığını, içeriğini asla bilmeyeceksin. Bilinen ve güvenilir markalardan alışveriş yap. Ucuz, çok ve sağlıksız olacağına pahalı, kaliteli ve sağlıklı olsun ama az olsun. Özellikle plastik ya da kauçuk ürün alacaksan çok dikkatli olman gerekiyor. Petrol türevlerinin bebeklerin sağlıklarına ciddi etkileri var. İçlerindeki maddeleri tek tek oku ve internetten kontrol et. Ama dediğim gibi bunu sadece bilindik markalarda yapabilirsin çünkü diğerlerinde bu maddeler zaten yazmaz. Şimdiden hayırlı alışverişler.

Düşündüm ne alınır diye şimdi senin doğurduğun zamanda doğum yapsam çıtçıtlı atlerler alırım bolca, tulumlar alırdım çok güzel kadifeleri var elli olanlarda var şapka alırdım 4 tane penye 2 tane kalın battaniye alırdım ağız mendilleri ben kullanmadım zor geldi zaten bebek bakıyordum tek başıma yıkayıp ütülemek zor geldi yumuşak kaliteli selpak kullandım kış bebeği olacak yünlü yelekler çok terletebilir e sıcak olursa penye yelekler alırdım bikaç tane havlu alırdım ama normal kaliteli bir havlu bebek havlusu değil ben oğluma daha yeni bornoz aldım 1 yaşında suanda onuda büyük aldım 3-4 yaş taşımak için ve mutfağa falan giderken yanımda götürmek için ana kucağı alırdım aklıma gelenleri yazdım güle güle sağlıkla büyüt

Kendine de bana kalırsa gecelik alma yada alda evde giyersin doğumdan sonra odana gelen giden çok oluyor oda da başka hastada varsa onun yakınlarıda çat diye giriyor ben gecelikle perişan oldum toparlanana kadar canım çıktı gelen giden bacağımı gördü çok üzüldüm geceliğim ara boydu şimdi gitsem doğuma 2 takım eşofman alırım emzirme sütyeni alırım bikaç tane süt akacak koku yapacak çünkü rahat rahat emziririm biri girer derdim olmaz bide göğüs pedi alsan iyi olur doğuma giderken

Bebek takımlarının ayakları birlesik olanlari var ya onlardan alirsaniz bebeginizin bacağı açılmaz daha sağlıklı olur
bir de alacağınız yeleklerin fermuari olmamasina dikaat edin bebege zarar vermemesi acisindan..
heveslenip çok sey almayin bazi şeyleri giymeye firsat bile bulamiyorlar

bu anakucağı hem otokoltuğu olarak kullanılan hemde ev içinde bebeği koymaya yarayan alet değil mi;? birde bebek arabasını hemen almalımıyız yoksa birkaç ay sonra mı alacağız
canım ben aldım bile bı an once kartlara borçlanıp kapatalım dedik bol bol zıbın al birde hasta bezi senin için diğerlerini ardaşlar söylemış zaten

canım bırde goğüs pompası al bı tane ne olur ne olmaz süt gelmezsse ben eski tiplerden aldım

Hastane çıkışının içindekileri bebek beş buçuk kiloya kadar giyebiliyor ki ortalama bir bebek 3300 doğsa Buda 2 ay giymesi demek,bu nedenle hastane çıkışı 4-5 tane alınmalı diğer çıtçıtlı bodyler ise daha büyük bedenlerde alınmalı.HAstane çıkışlarının 10lusundan alırsan battaniye de içinde olur zaten.

Bebeğin 5-6 penye battaniyesi olmalı çünkü çok çok işe yarıyor.

Anne için göğüs pedi,meme ucu kremi,emzirme sütyeni bence en az 4 adet süt verildiğinden çok çabuk kirleniyor.Dİyeceksin göğüs pedi kullanacağım ama göğüs pedlerinin devamlı kullanımı nemli ortam yaratıp mantara sebep olabiliyor,dışarı çıkarken ve çok lazım olduğundan kullanmak lazım.

Annenin rahat emzirebileceği gecelik ve pijama takımları 4 adet

Bebek için şampuan(vücut için de kullanılabileninden almanı öneririm), vücut yağı ve pişik kremi
Bebek için küvet,maşrapa,kova
Bebek havlusu 2-3 adet
Titreşimli fisher price ana kucağı bebeğin hem ağzına iyi geliyor hem de çok oyalıyor
Emzik bebeğe göre değişir çoğu bebek nuk seviyor benim oğlum avent seviyor
Bebek için tırnak makası
Her ihtimale karşı biberon alayım bulunsun dersen ilk önerim anne memesi gibi ancak çektikçe süt gelen medela çalma biberon ama pahalı bir biberon eğer pahalı bulursan Dr browns öneririm
Anne sütü verirsen sterilizatör ve biberon ısıtıcı,biberon temizleyici vs gerekli şeyler değil
Göğüs pompası özellikle başlarda işe yaratabiliyor ama eğer ki çalışmayan bir anne isen ve manuel yani elle çalışan yeter.EĞer ki çalışacaksan ilerde elektrikli almanı öneririm.
alt açma bezi cicili bicili şeylere kanıp alma 2-3 tane bir tarafı havlu gibi bir tarafı plastik gibi olan bezlerden al çok rahat yıkanıyor ve siliniyor
Termometre

Bebek arabası için baston pusetlerin arkası tam yatan ve yenidoğan bebekte de kullanılabileni var onlara bakmanı öneririm
Arabanız varsa mutlaka araba koltuğu ki zaten yenidoğan için kullanılanına aynı zamanda ana kucağı da diyorlar
Yatak da ilk etapta yanınızda yatacağından odadan odaya taşıyabilsen tekerlikli tercihden sallanan bir beşik
Bebek bakım çantası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…