Yarin doguma gidicem ama annem yanim da yok

katakulli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
63
34
88
38
Icim o kadar dolu ki hazirlik yapiyorum ama bogazim hep dugum dugum biri bisey dese aglicam.
Yarin sabah doguma gidecem 2.bebegimi kucagima alicam kismetse.Ailemle tartismamiz olmustu ve benim 4 ay once evden kovmuslardi bu konudada konu acmistim.Telefon da konusuyorum annem le ne kadar sicak olmadam da ama hala dogumuma gelmek istemiyor.Dedeme bakiyor annem diger kardeslerine dese 10 gunlugune sizin bakin ben kizimin dogumuna gidicem dese herkez tamm der ki diger kardesleri teklif etti bunu kabul etmedi.Boynum o kadar bukuk ki esimin ailesi coook ama coook iyi bir aile bana her konu da destekciler.Daha hala annem hastane odasi sen niye susluyosun gorumcelerin niye suslemiyor temizligini niye yapmiyorlar diye soyleniyor.
Snki kendi bisey yapiyor da insanlara laf soyluyor ben tek kizim bir de abim var o da baska yerde memur.Ailemin maddi durumu iyi ama hep bizim paramiz yok diye sylenirler ne ceyizimi dogru duzgun yaptilar ne de bebegime bisey yaptilar.Niye boyleler benim boynumu niye cevreme karsi bukuk birakiyorlar vok uzuluyorum.Esimin ailedini durumu daha kotu ciftcilikle ugrasiyorlar ama her konuda bize hep yardimcilar giymezler giydirirler yemezler yedirirler.Babam uni.mezunu memur emeklisi ama hep parasi yoktur esimin aldigi maasi kucumsefiler bir zamanlar ama inanin ben bekarken yasamadigim bollugu bereketi yasiyorum cok sukur.
Bu yaziyi da icimi dokmek icin yazdim kimseye de bisey anlatsmiyorum ailemi kotu bilmesinler diye ama durum bu.Ben esim den dilogum hediyesi olarak hicbisey istemedim sakin alma diye tembihledim hep ama kayinvalidemin ici rahat etmemis benim ismim esimin ve cocuklarim isminin yazildigi altin kolye yaptirmis gorunce cok duygulandim anneme anlattigim da ne gerek var sanki bozdurunca para etmiyor zaten diyor niye bozdurucaksam.Buna bile bir kulp buldu.

Duygusal bağlamda illa ki yanımda olsun düşüncesinde isen ara konuş.
Ama bana sorarsan 2. Bebegin geliyor tecrubelisin sonuçta o kadar da lazim degil gibi geliyor..

Bizde anne doğuma gelmez zor geçer derler o yüzden hicbir doğumum da annemi almadım oda evde bana kuran okudu sizde nasıl bilmiyorum ama sizde böyle bir şey yoksa 2. Çocukmuş zaten bence olmasa da olur canım yarın doğuruyorsun kendini üzme bebeğine odaklan

Çevreyi senin ailenin ne yapıp ne yapmadiği asla ilgilendirmez bunda kafana takicak bir durum yok .
Eşinin ailesi iyiymiş onlarla yaşa güzel şeyleri boynun bükük kalicak bir durum yok sen öyle yaparsan ,zaman lâ onlarda öyle hissettirir. Nefis kötü şey meylettirmeye ve iyiyken kötü olmaya gerek yok.
Kimİ insan soğuk kimi sıcak ,kimi anaç olurken kimi olmaz.. Aileni artık o şekilde kabul et ve sende kalp kırmadan herkese ederi kadar davran saygıyı aşmadan sonuçta aile büyükleri ..
Ne güzel doğum yakın bebeğini düşün odaklan hayal kur .. Keşke yanında olsalar ama olmayınca olmuyor neden uzuluyosun . Uzülunce kimse duzelmiyor o tatlı canını Bebişini hiç üzme. . Hep güzel şeyler düşün bu özel anların üzüntülü geçmesin ..

İnsanları olduğu gibi kabul et. Ailen melekmis de yeni değişmemiş ki. Ya da gelicem diye söz verip ortada bırakmış da degil. Seni evden kovmuslar daha doğuma bekliyosun. Lütfen hayata karşı biraz gerçekçi yaklaşın. Olmayacak insanlardan olmayacak beklentiler içine girmeyin.

Ayrıca ailen gelmedi diye neden boynun büküluyor anlamadım.

Böyle anne gelmese daha iyi değil mi zaten?? Gelsede hep bişey bulup moral bozacak.. benim doğumda yanımda eşimden başka hiç kimse yoktu.. hiçte boynum bükük değildi.. kimseye ihtiyacınız yokki.. sadece Bebişin size ihtiyacı var.. bebeğiniz hayırlı olsun.. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin..

Herkes anne olamıyor yapacak birşey yok maalesef.Ama iyi tarafından bakın kayınvalideniz zor bulunan versiyondan

Benım ılk dogumumda annem yoktu görüncem geldı aıleme uzaktaym kader kısmet artık sende bır annesın guclu ol belkı gelmemesı senın ıcın daha hayırlı bol dua et cabuk toparla kendını rabbım kımseye muhtac etmesın

Saglik sihhat dilerim,saglikla dogum yapin ,hayatinizdan uzak tutun size negatif etkisi olanlari

Hiiic üzülmeyin sağlığınız huzurunuz yerinde çocukların eşin yanında. Hatta eşinin ailesi de iyi ki varlar. Senin yanında oolmk istemeyen kisi icin neden üzülüyorsun o en mutlu gününde de seni üzmeyi başarır. Üzülme bencil ol ama mutlu ol.

Senin şuan yaşadığın sorun benim gelecekte yaşayacağım sorun. Anlayabiliyorum ama yoklarmış gibi düşünmediğin sürece mutsuz olursun.

Üzülme, o düşünmüyorsa sende düşünme. Sen evlatlarına aynısını yapmazsın.

Seni çok iyi anlıyorum. Ben annemi en fazla 10 kere gördüm bu taşıma kadar. Benim bile doğumda gözüm annemi aradı
Ama yapacak bir şey yok. O yüzden doğumuna odaklan canım. Allah yardımcınız olsun.

Çok farklı sebepten ama benimki de gelemeyecek doğuma. Ben gelme dedim Boynunun büküklüğünü anlıyorum o yüzden. Sıkma canını şükür kv anne gibiymis. İnşallah sağlıkla alirsin kucağına evladını. Gerisi mühim değil inan hele ki şu virüs zamanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…