Yarın İstemeye Gelecekler Fakat Ben Artık İstemiyorum...

sorun çözülmüş artık yazayım

bu beklentileri hayatınızdan çıkarın

korunmaya muhtaç değilsiniz gerekirse kendinizi koruyun

ama bu devirde laf atana bir şey denmez geç git bir yerin mi eksilir

bir de ne dediklerini bile yazmamışsınız belki size demediler kendi aralarında dediler vs vs

bir arkadaşı adamın biri ofisin önünde elledi bildiğin elledi

eşi de onu bırakmış daha araba ile geri geri çıkıyorken adamı görüp arabanın kapısını açıp adama saldırdı

bizim arkadaş da adam eşinden az kurtulunca adama kaç kaç diyormuş

sonra dedik eşin bunu duysa bir de sana girişse ne yapacaksın adam sinirlenmiş; sen, seni elleyen adamı eşinden koruyorsun

ama dedi adam biraz daha kalsa eşimin başı belaya girerdi adamı öldürse ne değişir elledi oldu bitti dedi

çok doğru düşünüyordu adama kaç demesi hata ise de eşinin yanında eşinin başı belaya girmesin diye uğraşıyordu

Süper örnekmiş gerçekten ;)
Aksi olsa kadıncağız ellenmenin üzerine bir de kocadan olacak, ya hapis ya hastane... İyi demiş kaç kaç diye, ne denir ki, adamı tutsa da kocasının elinde mi kalsa...

Bir de kızlar biber gazı taşıyın olsun bitsin..
ben benimkiyle kalabalık bir yere ya da kopuğun bol olduğu bir yere girersem, hemen ona biber gazı var bende, aman bir şey olursa kimseye bulaşma derim peşin peşin...
bir şey olursa da biriyle kavgaya tutuşsa gerekirse valla onu da sakınmam sıkıveririm gazı, yeter ki o hengamede canına bir şey olmasın ya da kimsenin vebali kalmasın üzerine...

Başı belaya girmesin diye uzaklaştırır insan siz daha çok olayın üzerine körü körüne mi gitmesini istediniz ?bu Zaman'da kim ne derse cevap vermeden yürümeniz lazım ,kavgayı sevmiyorsunuz ama sevgilinizin korumadı bişey demedi mi soğuyorsunuz ilginç gerçekten .konu başlığını görünce bende aile ile alakalı bir şey sanmıştım

ya benimde eski sevgilimle buna benzer birşey yaşanmıştı. Otobüste 2 3 kişilik erkek grubundan biri bana 'öküz' gibi bakıyordu, bende en azından yanımdakinin de ona ters ters bakmasını ya da nebiliyim rahatsız olmasını beklerken hiç bir şey olmamış gibi davranmıştı. Bende o gün kırılmıştım açıkçası, insan bi tepki bekliyor. en azından içinden de olsa kendi kendine söylenseydi keşke falan demiştim o gün.

Seni anlıyorum yani ama büyütme sözü nişanı falan düşün boşver :KK76:

Bir de C cicikiz_26 bu aslında sevgi eksikliğinden değil de ataerkillikten ve sosyal rollere olan inançtan kaynaklanıyor, sevgini falan zaten sorgulama bence, bunca zamandır ilişkin olan sevgilin o değil başkası olsaydı da bu davranışa bu tepkiyi verecektin çok yüksek ihtimalle.

Bak senin konunda hiç üşenmiyor uzun uzun yazıyorum çünkü ben bu konuyu çok önemsiyorum. Sen yorumları saçma bulduğundan okumuyorsun ama umarım bir ara açar okursun da belki birazcık da olsa değişir farkında olmadığın düşüncelerin. Mesela utanç araştırmacısı bir kadın var, Brene Brown, onun bir kitabında bir hikaye vardı. İyi giyimli yaşı epey olan bir adam yazarın bir konferansının ardından karşısına çıkıp neden sosyal roller ve utanç konusuna erkekleri dahil etmediğini sormuş gergince. Ve ona (tabi aşağı yukarı aklımda kaldığı şekliyle) "Bir gün attan düştüm, karım öyle bir muamele yaptı ki bunu göreceğine ölsem daha mutlu olacağını hissettim. Bizim incinebilir ve içten olmamızı bekliyorsunuz kadınlar olarak, bunun hakkında kitaplar yazıyor ve okuyorsunuz, ama öyle olduğumuzda da buna önce siz kadınlar katlanamıyorsunuz, zayıflıklarımızı gördüğünüzde en çok sizin mideniz bulanıyor." demiş.

Yazar yılların araştırmacısı olmasına karşın kendisi dahil kadınların ne kadar ataerkil olduğunu, kadınlara olduğu gibi erkeklere de çok ağır rollerin dayatıldığını ancak o zaman anlayabilmiş. Ha kalabalık içinde attan düşen koca, ha laf atan serserilerden korkup sesini çıkaramayan sevgili. Hikaye aynı, kadınların tepkileri de aynı.. soğuma...mide bulantısı ya da 'bir şey oldu bana bir soğudum' tarifi, aynı, bunun nedeni bir erkeğe kafanda yüklediğin rol, senin ataerkilliğin.. En azından duygunun nedeninin farkına varabilirsen, yarın evlendiğinde atıyorum kocan işsiz de kalsa, erkek olarak eve para getiremediği dönemler olsa ya da sana atılan laflara rağmen kıpkırmızı kesilip de ses edemese, meseleye farklı bakarsın.. Aksi halde benzer durumlarda bir soğuma ve katlanamama hissi duyarken, o adam kalabalıklar içinde elini masaya vurup tabiri caizse böğürerek seni korusa, uçan tekmeler atsa, ya da hiç değilse üçer beşer demeden elaleme kafa tutsa, mutluluktan başın arşa değmiş gibi olacaksın. Ki mutluluğu bu rollere bağlamak işte asıl sıkıntı..

Böyle hissetmen sorun değil, kimi laf atma konusunda, kimi erkeğin işsizliğinde hissediyor bunu, ama madem sen bunu sorguladın, bu duygu da neydi neden oldu diye düşündün, üzerine eğil ve doğru tahlil et isterim.. Bu arada bahsettiğim yazarı da şiddetle tavsiye ederim, on yılı aşkın sürede ancak çıkabilmiş bu meselenin içinden.

Back
X