Yarın kayınvalidemler geliyor

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
2 yillik evliyim. Bir yıl oldu gelmeyeli kvalidem, kp de yeni emekli oldu 1 buçuk sene oldu gelmeyeli 3 saat uzakta farklı şehirlerde yaşıyoruz. Çok düşkün değiller zaten çocuklarına. Size danışmak istediğim şey şu. Biz her tatilde her fırsatta gideriz, ev işi konusunda elimden geleni yapmışımdır onlardayken, son zamanlarda hamile olduğum için, bel ve kas ağrısı çekti ğim için sofrayı toplayıp,bulaşıkları makinaya atıp uzandım hep, kolum ağrıyor diye getirdi supurgeyi bıraktı uzandığım odaya. Görümcesi onlarda 1 gün kalmış bi iş yapmamış ondan bahsediyor ama ben alındım 'hep hizmet ettim enayi miyim ben' dedi. Eskiden boyle değildi ben saygılı, samimi davrandıkça laf sokmalara, düşünmeden konuşmalara başladı. Şu an ben rahatsızım raporluyum yani baya hastayım başımı zor kaldırıyorum, şimdi ben saygısızlık etmem bu durumda elimden gelen hizmeti ederim ama son gittiğimizdeki davranışları çok zoruna gitti hamile ve rahatsız olduğum için. Simdi ben nasıl davranicam?

Sen saygını bozmadan rahatına bak.Eğer birşey söylerse kibarca üzüldüğünü söyle ve anlat durumunu,anlayacaktır.

doğumuna az bir zaman kalmış raporlusun e madem geliyor senden hizmet bekleyeceğine bi işin ucundan tuttsun ev işinden kaçmayamı geliyor ?

geçensefer gittiğinde ki kv nin yaptığını (sana iş yaptırması) şimdi kafana takıpta kendini dolduruşa getirme:KK66:

saygılı resmi bir şekilde elinde geleni yaparsın. yani kendinize nasıl yemek yapıyorsan onlara da o. yapacak bişi yok hamilesin sonuçta. kendini kasma her şey daha da kötü olur

devrin yaşlıları nedense hamileliği yok saymak istiyor
kimi hamilelik zor gerçekten..
siz bunları kafanıza takmayın.. kendinize ne yapıyorsanız onlara da o
önceki yaptıklarını da boşverin.. kendi ayıbı

Madem geliyor sende rahatsizsin , sana baksin iste..
Kendini yorma bosver.

devrin yaşlıları nedense hamileliği yok saymak istiyor
kimi hamilelik zor gerçekten..
siz bunları kafanıza takmayın.. kendinize ne yapıyorsanız onlara da o
önceki yaptıklarını da boşverin.. kendi ayıbı

Evet ya o hamileyken kv desinin ona yaptırdığı işleri anlatıyor

yapmasaymış o yaptı diye sende yapacak değilsin.boşver kasma kendini hamilyim hastayım de.bu kv nedense gelini iş makinası olarak görüyor.benimkide o havalardaydı baktıki çok su harcıyorum elimi dokundurmuyor hiç bir işe :KK76:

Evet ya o hamileyken kv desinin ona yaptırdığı işleri anlatıyor
benimkide anlatırdı ilk hamileliğimde :)
ama özünde iyidir benim kv ama onlara göre abartı herhalde hamile durumları
şimdikinde daha anlatmaya başlamadı 1. sinde alınır üzülrdüm.. şimdi kafaya takacağımı sanmıyorum

önceliğiniz sağlığınız olsun,
şu anda bile bile hizmet etmekten gocunuyorsa sağlığınızdan olsanız kolunuzdan tutan olmaz.
eğer maddi durumunuz yeterliyse yardımcı bi bayan tutun temizliğe,minnetsiz olsun:KK59:

keyfinize bakın. kendinizide çok yormayın. eskiden diye başlayan cümlelere gıcık oluyorum bende.bütün kv delerde var galiba. bu halde kendizi paralamayın o size yardım etsin. fazla samimiyetede gerek yok bence. mesafe iyidir.

önceliğiniz sağlığınız olsun,
şu anda bile bile hizmet etmekten gocunuyorsa sağlığınızdan olsanız kolunuzdan tutan olmaz.
eğer maddi durumunuz yeterliyse yardımcı bi bayan tutun temizliğe,minnetsiz olsun:KK59:

Yardımcı bayan mı :KK34: eşimin ailesinin kafa yapısı aynı benimkiler gibi çok geri. Eşim yapıyor hep ev işlerini hamileliğim zor geçtiği için. Ben onların yaninda araba sürmüyorum, eşime iş yaptırmıyorum kılıbık imalarnda bulunmasınlar diye üzülmesin eşim. Zor bi hafta sonu geçecek sanırım

sonuçta misafir nolursa olsun iyi davranın.

samimi bir şekilde hoş geldini yapın. sonuçta yüz yüze gelemeyecek şeyler yok ortada.
güzel güzel ikramlarınızı yapın. eşiniz de yardımcı olsun.
bakarsınız kıyamaz utanır da yardımcı olur sana.
ya da ne bileyim anne senin pilavın çok güzel oluyor yap da yiyelim falan diye yardım istersin çaktırmadan :)

Yardımcı bayan mı :KK34: eşimin ailesinin kafa yapısı aynı benimkiler gibi çok geri. Eşim yapıyor hep ev işlerini hamileliğim zor geçtiği için. Ben onların yaninda araba sürmüyorum, eşime iş yaptırmıyorum kılıbık imalarnda bulunmasınlar diye üzülmesin eşim. Zor bi hafta sonu geçecek sanırım

2 günlüğüne mi geliyorlaro_O

2 yillik evliyim. Bir yıl oldu gelmeyeli kvalidem, kp de yeni emekli oldu 1 buçuk sene oldu gelmeyeli 3 saat uzakta farklı şehirlerde yaşıyoruz. Çok düşkün değiller zaten çocuklarına. Size danışmak istediğim şey şu. Biz her tatilde her fırsatta gideriz, ev işi konusunda elimden geleni yapmışımdır onlardayken, son zamanlarda hamile olduğum için, bel ve kas ağrısı çekti ğim için sofrayı toplayıp,bulaşıkları makinaya atıp uzandım hep, kolum ağrıyor diye getirdi supurgeyi bıraktı uzandığım odaya. Görümcesi onlarda 1 gün kalmış bi iş yapmamış ondan bahsediyor ama ben alındım 'hep hizmet ettim enayi miyim ben' dedi. Eskiden boyle değildi ben saygılı, samimi davrandıkça laf sokmalara, düşünmeden konuşmalara başladı. Şu an ben rahatsızım raporluyum yani baya hastayım başımı zor kaldırıyorum, şimdi ben saygısızlık etmem bu durumda elimden gelen hizmeti ederim ama son gittiğimizdeki davranışları çok zoruna gitti hamile ve rahatsız olduğum için. Simdi ben nasıl davranicam?

Canım orası senin kendi evin ve hamilesin hastasın raporlusun. Onlar yokken nasıl davranıyorsan öyle davranıp yaşamalısın. 2 ortalığı süpürmekten, 2 çay tutmaktan daha önemli düşünmen gereken bebeğin var karnında, gelen kim olursa olsun önce bunu düşünmeli. Hem zaten elinden geldiği zamanlarda yapıyormuşsun, hamile olmasan yine yaparsın. Bence ne derse desin hiç alınma, kendi evinde rahat etmeyeceksin de nerede edeceksin.

30.haftadasın ne misafiri tam tersi işini ve yemeğini yapmaya gelmeli

X