• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarın Stajım Başlıyor

katherina07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014
173
22
33
Dert mi bilmiyorum ama yarın stajım başlıyor. Ve heyecanla birlikte korkuyorum da.. Daha önce hiç bir yerde çalışmadım sanırım bu yüzden de biraz daha korkuyorum. Staj yapanlarınız beni biraz rahatlatabilir mi ?:18: Cidden çok gergin hissediyorum kendimi bir de staj yapacağım yer babamında eski çalıştığı yer öyle olunca babamın tanıdıkları da var. Zaten babamın torpili sayesinde staja kabul edildim. Bu yüzden de çok ama çok korkuyorum yanlış birşey yaparsam diye... :18: Staj yapmış birileri bana bu konuda fikir verebilir mi nasıl davranmakıyım :5:

welcome to the kölelik.
stajının sonuna kadar bütün ağır ve ayak işlerinin yaptırılmasına, bir köle gibi çalıştırmaya hazırlıklı ol yeter. :D
3 farklı hastahanede staj yaptım 3'ünde de aynı durumla karşılaştım.
hangi konuda ne stajı yapıyorsun bilmiyorum ancak (ben labratuarda çalıştım)
ilk başta ayak işleri ile başlar şunu getir bunu götür diye.
sonra orada çalışanlar basitten başlayarak sana yaptıkları işleri nasıl yaptıklarını gösterirler.
daha sonra hep sana yaptırırlar;
ha ama önemli bir nokta var!
yapabiliyorsan stajını 2-3 aylık falan yap.
eğer çünkü 3 hafta falan zaten bütün işlemleri öğrenmen falan tutuyor. (en azından kompleks lablar için durum bu.)
elinin alışması/denemen için 1 hafta kalıyor. tabii onda da tam alıştığında bitiyor stajın hiç pratik yapmaya fırsatın olmuyor.
bir de eğer 1 aylık staj yaparsan orda çalışanların bir kısmının sana işlerini öğretmemesi durumu var, nasıl 1 ay kalıcak ne zaman öğrenicek de yapacak diye.

Lise üniversite toplam nerdeyse 2 yıl staj yaptım. Bulunduğun yasa eğitim düzeyine gore is yükün artıyor. İnsanlar kullanmaya çalışır vs vs. Bunlar doğal o yüzden kendini her şarta hazırla. Mutlaka tatsızlıklar çıkıyor diye bir şey yok ama genel olarak boyle bilinir.
Sana tavsiyem guleryuzunu ve iyi niyetini bırakma. İnsanlar sizi tanıdıkça anlayış da ggösterecektirler. Hatalarını da tolere ederler.
Ben çok güzel dostluklar edindim mesela. Sosyal olarak çok büyük bir avantajlar sağlıyor o yönden. İnşallah güzel olur.
İlk gün genelde sıkıcı olur o yüzden ilk gün gibi olacak diye koşullanma. Ben ilk stajimda eve ağlayarak gelmiştir simdi iyi ki ordaymisim diyorum :))

Lise stajimi cok iyi bir firmada yapmistim.1 yil kadar.İlk once guler yuzlu ol,insanlarla tanismaya calis.İlk gin sıkıcı olur zaten.Cok da her isi ogreneyim mukemmel olayim kaygisinda olma.Sonucta yaz stajyerisin.Gelip gidici oldugunun farkindalar.İstekli gorun ama :) İlk hafta hafif merakla ve cevreyle tanisma cabalariyla gecti farzedelim.2;hafta itibariyle aylardir bekleyen angarya isleri sana yaptirmaya baslarlar bir iki gun icinde de ayak isleri fotokopi vs calismalari.Tahminim staj sonuna kadar bu rutin devam eder.Onemli olan iyi bir izlenim birakmak iyi ki tanimisiz demek dedirtmek.Kazanilan tek fayda is hayatinin acimasizliginin farkina varmak:) Bol sans dilerim

welcome to the kölelik.
stajının sonuna kadar bütün ağır ve ayak işlerinin yaptırılmasına, bir köle gibi çalıştırmaya hazırlıklı ol yeter. :D
3 farklı hastahanede staj yaptım 3'ünde de aynı durumla karşılaştım.
hangi konuda ne stajı yapıyorsun bilmiyorum ancak (ben labratuarda çalıştım)
ilk başta ayak işleri ile başlar şunu getir bunu götür diye.
sonra orada çalışanlar basitten başlayarak sana yaptıkları işleri nasıl yaptıklarını gösterirler.
daha sonra hep sana yaptırırlar;
ha ama önemli bir nokta var!
yapabiliyorsan stajını 2-3 aylık falan yap.
eğer çünkü 3 hafta falan zaten bütün işlemleri öğrenmen falan tutuyor. (en azından kompleks lablar için durum bu.)
elinin alışması/denemen için 1 hafta kalıyor. tabii onda da tam alıştığında bitiyor stajın hiç pratik yapmaya fırsatın olmuyor.
bir de eğer 1 aylık staj yaparsan orda çalışanların bir kısmının sana işlerini öğretmemesi durumu var, nasıl 1 ay kalıcak ne zaman öğrenicek de yapacak diye.

İnsan kaynakları yönetimi olarak staj yapacağım bir aylık bir staj olacak. Staj başvuru formunu götürdüğümde insan kaynakları müdürü bol bol çay kahve yapacaksın demişti espiri olarak umarım espiri olarak kalır gerçeğe dönüşmez :) Ve yeni bir sisteme geçeceğiz bilgisayara veri aktarımı olacak vs demişti sende işi öğrenirsin bizimde işimize yararsın demişti. İlk deneyim olunca korkuyorum biraz ilk haftayı hatta ilk günü atlattıktan sonra alışırım herhalde.
Sizin yaptığınızla kıyaslayınca benimki hiç bir şey kalır masa başı sonuçta :) Çook teşekkür ederim bu arada :)

Son düzenleme:
Lise üniversite toplam nerdeyse 2 yıl staj yaptım. Bulunduğun yasa eğitim düzeyine gore is yükün artıyor. İnsanlar kullanmaya çalışır vs vs. Bunlar doğal o yüzden kendini her şarta hazırla. Mutlaka tatsızlıklar çıkıyor diye bir şey yok ama genel olarak boyle bilinir.
Sana tavsiyem guleryuzunu ve iyi niyetini bırakma. İnsanlar sizi tanıdıkça anlayış da ggösterecektirler. Hatalarını da tolere ederler.
Ben çok güzel dostluklar edindim mesela. Sosyal olarak çok büyük bir avantajlar sağlıyor o yönden. İnşallah güzel olur.
İlk gün genelde sıkıcı olur o yüzden ilk gün gibi olacak diye koşullanma. Ben ilk stajimda eve ağlayarak gelmiştir simdi iyi ki ordaymisim diyorum :))
Çevremdekilerde hep getir götür işi yapacaksın diye gözümü korkuttu. Açıkçası ciddi ciddi korkuyorum :) Elimden geldiğince güler yüzlü davranmaya çalışacam zaten genel olarak ensesine vur ekmeğini al tarzı biriyimdir ama bazı noktalarda da haksızlığa gelemiyorum umarım kötü bir şey yaşamam. İlk gün tanıtma vs ile geçermiş o yüzden diğer günler önemliymiş ama nasıl başlarsan öyle gider umarım staj işkence gibi gelmez :) Teşekkür ederim bu arada :)

Lise stajimi cok iyi bir firmada yapmistim.1 yil kadar.İlk once guler yuzlu ol,insanlarla tanismaya calis.İlk gin sıkıcı olur zaten.Cok da her isi ogreneyim mukemmel olayim kaygisinda olma.Sonucta yaz stajyerisin.Gelip gidici oldugunun farkindalar.İstekli gorun ama :) İlk hafta hafif merakla ve cevreyle tanisma cabalariyla gecti farzedelim.2;hafta itibariyle aylardir bekleyen angarya isleri sana yaptirmaya baslarlar bir iki gun icinde de ayak isleri fotokopi vs calismalari.Tahminim staj sonuna kadar bu rutin devam eder.Onemli olan iyi bir izlenim birakmak iyi ki tanimisiz demek dedirtmek.Kazanilan tek fayda is hayatinin acimasizliginin farkina varmak:) Bol sans dilerim
Benim staj yapacağım kurum da çok iyi bir firma ama sanıyorum iş staj olunca bir önemi kalmıyor staj yerinin iyiliği. :) Sanıyorum bir tek öz geçmiş için önemli oluyor bu yerde staj yapmış vs iyi bir referans olabilir o açıdan. Ama cidden böyle şeyler duyunca korkutucu oluyor staj :) Belki başlarsam biter bu önyargılarım tabi :) Elimden geldiğince gözlerine girmeye çalışacağım. En iyi olayım demem tabi ama en azından stajı önemsediğimi görürlerse beni kale alırlar diye düşünüyorum :) Çok teşekkür ederim bu arada :)

Hiç korkma. Benim de üniversite stajım yarın başlıyor :1: Geçen yıl lise stajı yaptım bende çok heyecanlıydım bilindik, kurumsal ve büyük bir yerde yaptım babamın torpili nedeniyle hiç bana ayak işleri yaptırmadılar. Yaptırmayı bırak ayrı masam vardı çayımı kahvemi getiriyorlardı :52: Tabi ben şanslıydım bir de üstüne para alıyordum :52: Bakalım üniversite stajı nasıl olacak daha önce iş yaptırmadılar bana ama.. Bölümün dolasıyla pek ayak işi yaptırırlar gibi gelmiyor bana. Sadece sakin olmaya çalış gerisi gelecek sonra ayrılmak istemeyeceksin :51:

Hiç korkma. Benim de üniversite stajım yarın başlıyor :1: Geçen yıl lise stajı yaptım bende çok heyecanlıydım bilindik, kurumsal ve büyük bir yerde yaptım babamın torpili nedeniyle hiç bana ayak işleri yaptırmadılar. Yaptırmayı bırak ayrı masam vardı çayımı kahvemi getiriyorlardı :52: Tabi ben şanslıydım bir de üstüne para alıyordum :52: Bakalım üniversite stajı nasıl olacak daha önce iş yaptırmadılar bana ama.. Bölümün dolasıyla pek ayak işi yaptırırlar gibi gelmiyor bana. Sadece sakin olmaya çalış gerisi gelecek sonra ayrılmak istemeyeceksin :51:

Çook teşekkür ederim :) Stajım başladı fakat üç günlük oryantasyon programım var konferans dinleyecekmişiz bu süre boyunca ilgili bölümümüze gitmek yasakmış korktuğum gibi olmadı :52: Bazı evraksal sorunlarım var sadece onun dışında herşey yolunda :)

Back
X