Yarını düşünmekten... Hep böyle mi olacak?

Bu adamın hayatında 1 yıl önce yoktunuz...belki 1 yıl sonra da olmayacaksınız ..hadi oldu da ilişkiniz ilerledi bu çocukla evlendiniz sizi ilgilendiren sevgilinizin annesi ile olan ilişkisi değil ki 🤷‍♀️ Sevgilinizin annesinin tutumları , müdahaleleri sonucu bundan sizin de etkilendiğinizi görüyorsanız sevgiliniz ile ilişkinizi istediğiniz biçimde yaşayamadığınızı düşünüyorsanız sevgilinizi alın karşınıza konuşun .
Daha üniversite öğrenci ikisi de
Anne evindeler harçlık alıyorlar kendi maddi özgürlükleri yok yiyecekleri içecekleri herşeyi aile karşılıyor dolmuş parası yada tost parası aileden çıkıyor aileye bağlılar ilerde okul bitip kendi işlerini kurup ayakları üstünde durduklarında halen anneye bağlıysa o zaman iste sorun var şuan daha çocuklar ve her şekilde aileye muhtaçlar bence o yaşlara kadar süren sevgileri olursa sorunda olursa zaten sorundur

Anne evindeler harçlık alıyorlar kendi maddi özgürlükleri yok yiyecekleri içecekleri herşeyi aile karşılıyor dolmuş parası yada tost parası aileden çıkıyor aileye bağlılar ilerde okul bitip kendi işlerini kurup ayakları üstünde durduklarında halen anneye bağlıysa o zaman iste sorun var şuan daha çocuklar ve her şekilde aileye muhtaçlar bence o yaşlara kadar süren sevgileri olursa sorunda olurs
Bekleyip görmekten başka yolu yok galiba

Anne evindeler harçlık alıyorlar kendi maddi özgürlükleri yok yiyecekleri içecekleri herşeyi aile karşılıyor dolmuş parası yada tost parası aileden çıkıyor aileye bağlılar ilerde okul bitip kendi işlerini kurup ayakları üstünde durduklarında halen anneye bağlıysa o zaman iste sorun var şuan daha çocuklar ve her şekilde aileye muhtaçlar bence o yaşlara kadar süren sevgileri olursa sorunda olursa zaten sorundur
Çocuğun annesi yanımda 50 kere arıyordur ,iki laf konuşamıyoruzdur ..ulaşamayınca beni bile arayıp taciz ediyordur..annem kızıyor,izin vermiyor diyerek benimle buluşmaya gelmiyordur açıkçası elinin ekmek tutmasını bekleyip yıllarımı boşa geçirmem🤷‍♀️ Ama böyle bir durum yoksa da ana oğul arası ilişki ..İnsan 40 yaşına da gelse annesinin kuzusudur

Bekleyip görmekten başka yolu yok galiba
Aynen dediğim gibi şuan mutlu musun ne güzel daha uzun zaman var sevginiz devam ederse hayat ne göstericek zaten yaşıyarak görüceksin
Çoğu kişi gelecekteki eşini üni de tanıyor belki gelecekteki esin olucak gelecekte sana ne sunucak yaşayıp görüceksin..

Çocuğun annesi yanımda 50 kere arıyordur ,iki laf konuşamıyoruzdur ..ulaşamayınca beni bile arayıp taciz ediyordur..annem kızıyor,izin vermiyor diyerek benimle buluşmaya gelmiyordur açıkçası elinin ekmek tutmasını bekleyip yıllarımı boşa geçirmem🤷‍♀️ Ama böyle bir durum yoksa da ana oğul arası ilişki ..İnsan 40 yaşına da gelse annesinin kuzusudur

Aynen valla ben komşuya gidiyorum bir şey vermeye komşuyla iki lak lak yapıyorum annem iki kere arıyor nerde kaldin diye

Kaç yaşına gelirsen gel anne gözünde hep çocuksun ha bide artık çocuğa nefes.aldirmayan her dakka pesinde hafiye gibi gezen çocuğa öz güven almaması için elinden gelen herşeyi yapan annelere var

Aile ve çocuk bir bütün kopamaz lakin her şeyin de bir sınırı var
Is yerine telefon açıp oğlumun masasını klimanın yanından alın o üşütür diyen annelerde var herşeye mudahale eden ve korumak adına ezen ailelerde

Okul bitecek iş hayatı filan derken önünüzde en az 5 6 yıl var ve sizin gibi genç bir insandan sevgiliniz ve annesi arasındaki ilişkiden bahsetmeniz benim garibime gitmekte.

İnanın bu son konu olmalı hayatinizda, okulunuz yabancı dil iş hayatı aşk hayatinizdan önce gelmeli. Siz şuan okulunuz ve hayat mücadelemize odaklanın, asla bir başkasının sizin hayatınıza yön vermesine izin vermeden, her günü bir fırsat olarak görmenizi temenni ederim.

Ah be kuzum bir erkek annesi olarak yazıyorum şimdi oğlum bebek ama üzerine aşırı düşüyorum 21 yaş çok küçük bir yaş anne olarak endişelenmesi bazı şeylere izin vermemesi çok normal devir kötü. İnsanın başına ne gelirse arkadaş ortamında geliyor saten... Yarın bir gün sende anne olunca anlarsın. Yani kadının yaptığı normal bir anne olarak çocuğunu koruyor... İlerde siz olursanız merak etmeyin iyi anlaşırsınız

Hayatin gelip gecicilik doneminde ki muhtemelen gelip gecici olacak birisisiniz. O yuzden sizi alakadar eden bir durum yok aile ilislilerine karisamazsiniz. Sevgiliniz memnunsa veya orta yol bulmak istiyorsa oyle yapar. Isinize gelmiyor ise baska bir asla yelken acarsiniz

Ah be kuzum bir erkek annesi olarak yazıyorum şimdi oğlum bebek ama üzerine aşırı düşüyorum 21 yaş çok küçük bir yaş anne olarak endişelenmesi bazı şeylere izin vermemesi çok normal devir kötü. İnsanın başına ne gelirse arkadaş ortamında geliyor saten... Yarın bir gün sende anne olunca anlarsın. Yani kadının yaptığı normal bir anne olarak çocuğunu koruyor... İlerde siz olursanız merak etmeyin iyi anlaşırsınız
Çok teşekkür ederim güzel mesajınız için 😊

Ablalarım merhaba, sevgilimle 1 yıla yakındır birlikteyiz. Güzel giden sorunsuz bi ilişkimiz var kendisi mükemmel bi insan hiçbir zaman beni kırmaz üzmez onu çok seviyorum. İkimiz de 21 yaşındayız şu an üniversitesi okuyoruz. Benim sorunum sevgilimin annesi. Annesiyle tanıştık elle tutulur herhangi bir sorunumuz yok ama benim sorunum annesinin sevgilime olan tutumu. Annesi eşine ve sevgilime düşkün. Hani sevgilim erkek olmasına rağmen benden daha sıkı bi durumda. Annesi arkadaşlarıylayken arar nerde ne yaptığını bilmek ister. Arkadaşları birlikte tatile gidiyor ama annesi sevgilimi yollamak istemiyor. Sevgilim de farkında bu durumun. Hani annem ne derse doğrudur kafasında değil. Kendisi birkaç seneye bu durumun artık geçeceğini düşünür ama ben ondan daha fazla bu durumu takıyorum. Ya bize ileride engel olursa vs diye. Sevgilim hep orta yolu bulmaya çalışan bi insan ama ona da üzülüyorum. 25-30 yaşına geldiğinde hep böyle devam ederse diye de korkuyorum ve bugünümü nerdeyse mutlu yaşayamıyorum.
Ortalık kötü. Bir anne olarak endiseleniyordur
Sizin de 21 yaşında bi evladiniz olsa, aramaz misiniz. Bi empati yapin.
Ama herseyine karışan, iradesine saygi gosterilmezse ve cocugu da annem ne derse o derse o zaman endişe edin...

Canım sen bunu dert etmek için biraz fazla benimsemişsin sevgilini.3-5 yıla hayatında olur olmaz, kendi hayatına bak.

Konu sahibine niye bu kadar yüklenilip dalga geçildi anlamadım.
Endişe etmesi çok normal değil mi?
Biz değil miyiz birisi eşimin annesiyle ilişkisi böyle annesi şöyle yapıyor böyle yapıyor diyince e zamanında belliymiş zaten o zaman alacaktın önlemini o zaman düşünecektin diye yüklenen.
E kız da şimdiden düşünüyor işte bunun neyiyle alay ediliyor ben sahiden anlamadım?
Ne yapsın 5 yıl beklesin mi kayınvalide acaba nasıl birisine bürünecek diye?
Sonra?
Olan o senelere oluyor.

Evet annedir tabi ki merak eder bu normal.
Ama bazı şeyleri abartıyorsa, bunlar haricinde dikkatinizi çekip sizi rahatsız eden şeyler varsa baştan hiç bulaşmayın.

Hayat sizin hayatınız kafanıza yatmayan bir şey varsa geri dönmek en doğal hakkınız.

Hayır durum şöyle mesela sevgilim çok fazla dışarı çıkınca annesi bazen surat asıyor. Böyle olunca ben buluşmaya çekiniyorum
21 yaş anne kontrolü için uygun bi yaş. Biz anneler için cocukları özgür bırakmak o kadar kolay olmayabiliyor. Bunun için bizlere de zaman gerek. Doğdu doğalı sürekli kontrol odaklı yaşıyorsun cocuğum 21 yaşına geldi hadi bırakayım artık özgür olsun deyip bu güdü hemen bırakılamaz. Sevgilinizin yaşı ilerledikçe anne de yavaş yavaş özgür bırakacak. Kabullenemeyip Bırakmayanlar da var bunu yaşınız ilerledikçe göreceksiniz. Hala cocuksunuz kuzum.

21 yaş büyük bir yaş değil ortam kötü yanlış arkadaşlıklarla insanların başına neler geliyor normal yani kimlerlesin diye sorması öğrenmesi garip değil başı boş bıraksa daha sorun olurdu.sizin anne babanız hiç arayıp sormayıp merak etmiyorsa asıl sorun orada bence..

Ayrıca durun bakalım sanki birkaç aya evleneceksiniz gibi annesinin tavrını sorgulamak nedir? Sizi ilgilendiren birşey yok henüz ortada kaynanan değil yanii:)

Konu sahibine niye bu kadar yüklenilip dalga geçildi anlamadım.
Endişe etmesi çok normal değil mi?
Biz değil miyiz birisi eşimin annesiyle ilişkisi böyle annesi şöyle yapıyor böyle yapıyor diyince e zamanında belliymiş zaten o zaman alacaktın önlemini o zaman düşünecektin diye yüklenen.
E kız da şimdiden düşünüyor işte bunun neyiyle alay ediliyor ben sahiden anlamadım?
Ne yapsın 5 yıl beklesin mi kayınvalide acaba nasıl birisine bürünecek diye?
Sonra?
Olan o senelere oluyor.

Evet annedir tabi ki merak eder bu normal.
Ama bazı şeyleri abartıyorsa, bunlar haricinde dikkatinizi çekip sizi rahatsız eden şeyler varsa baştan hiç bulaşmayın.

Hayat sizin hayatınız kafanıza yatmayan bir şey varsa geri dönmek en doğal hakkınız.
Teşekkür ederim güzel mesajınız için. Bunu şimdiden düşünmemenin nedeni şöyle ki biz sevgilimle ciddi düşünerek başladık. Hani takılalım edelim kafasında değildik. Annesiyle falan da tanıştım. Her şeyin bir zamanı olduğunun farkındayım. Tabii ki önceliğim okulumu bitirip bu yönde yolumu çizmek. Bu nedenle sevgilim ve benim geleceğimi de düşünüyorum sonuçta anneler her zaman hayatımızda olacak. Kimse huzursuz olsun istemem. Burada bir sürü kv derdi diye konular görüyorum. Yarın nasılsa ayrılırız kafasında değilim bu nedenle fikir danışmak istemiştim.

21 yaş anne kontrolü için uygun bi yaş. Biz anneler için cocukları özgür bırakmak o kadar kolay olmayabiliyor. Bunun için bizlere de zaman gerek. Doğdu doğalı sürekli kontrol odaklı yaşıyorsun cocuğum 21 yaşına geldi hadi bırakayım artık özgür olsun deyip bu güdü hemen bırakılamaz. Sevgilinizin yaşı ilerledikçe anne de yavaş yavaş özgür bırakacak. Kabullenemeyip Bırakmayanlar da var bunu yaşınız ilerledikçe göreceksiniz. Hala cocuksunuz kuzum.
21 yaş büyük bir yaş değil ortam kötü yanlış arkadaşlıklarla insanların başına neler geliyor normal yani kimlerlesin diye sorması öğrenmesi garip değil başı boş bıraksa daha sorun olurdu.sizin anne babanız hiç arayıp sormayıp merak etmiyorsa asıl sorun orada bence..

Ayrıca durun bakalım sanki birkaç aya evleneceksiniz gibi annesinin tavrını sorgulamak nedir? Sizi ilgilendiren birşey yok henüz ortada kaynanan değil yanii:)
Bu konuda tamamen haklısınız ben başı boş kalsın demedim :) mesela arkadaşlarımı görüyorum sevgilileri ile tatile gitmeler günübirlik şehir dışına gitmeler yani rahat rahat gezebiliyorlar. Ama mesela ben sevgilime Anadolu yakasından avrupa yakasında bir yere gidelim desem annesi sıkıntı çıkarır gibi oluyo ya da biraz fazla dışarı çıksa surat asıyor. Ben de ileride oldu da evlendik ( tabii ki kısmet daha önümde okul vs var) annesi hâlâ böyle müdahale eder mi diye merak ediyorum :( oğluna bir şey olacak korkusu var

Senin annen seni merak edip aramıyor mu?
Annelik böyle birşey işte. Kaç yaşına gelirse gelsin, hâlâ minicik, savunmasiz gibiymiş hissediyoruz.
Anne olunca anlarsın.

Ilerde evlilik kararı alırsınız, evlenirsiniz,yediğine ictigine geldiğine aldığına verdiğine yerli yersiz müdahale eder,karışır, rahatsız eder; oglu da annesinin sözünden çıkmaz,kendi kararını veremez, sizinle ve evlatlarin8zla yeni bir aile düzeni kuramaz ise o zaman sikinti iste.
Daha küçüksunuz, ciddi kararlar almadan önce konuşun, anlaşın,endiselerin8zi dile getirin ama annesi çok arıyor merak ediyor gibi basit konularla kafayı yormayin.

Oğlum/kızım olursa ben de aynı olacağım evlenene kadar. Devir şu an kötü, o zaman ne olur bilemiyorum. Ayyy bu kadın bize rahat vermez diye düşünmeyip oglumla/kızımla yoluna devam edeni de bağrıma basarım. :D Sonra da bir oh çekip acil durumlar dışında beni rahatsız etmeyin deyip alır başımı dolaşırım dünyayı, bakarım keyfime. Hadi inşallah param olur o zaman ya. 🙄

Back
X