Yarınki tadilatı az önce öğrenmem... Siz olsanız ne yapardınız?

cemreeylul

j'attends avec patience.
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2010
6.858
13
156
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, mutfak dolaplarımızın arkasında rutubet oluşuyordu ve dolapların üstü, tavan falan biraz kabarmıştı.
Bir ara düşündük tadilat işini, sonra o iş öyle kaldı, benim o dönem sınavlarım vardı, arada telaş yaratmasın dedik, sonra da araya yaz, ramazan, bayram, tatil girdi, kaldı da kaldı. Şimdi eşim boyacı sıvacı marangoz vs hepsini ayarlamış, yarın evde tadilat başlıyor. Öyle küçük çaplı bir şey de değil, bütün dolapların sökülmesi lazım. Fakat gelin görün ki, benim tüm bunlardan az önce haberim oldu. Niye benim haberim yok diye düşündüm. Sinirlenmedim, kızmadım, tepki göstermedim, yani en büyük derdimiz bu olsun dedim geçtim, sadece neden haber vermedin benden de fikir almadın diye sordum. ''Ya aniden gelişti, birden denk geldi ben de sana sormadan yapılsın dedim, aradan çıksın işte'' gibi bi yanıt verseydi hiç bozulmazdım. Ama hiç bir şey demedi, ''yani bilmem işte'' gibi şeyler geveledi. Bu durum çok üzdü beni, yani biraz kırıldım ve alındım. Sanki burası benim de evim değilmiş gibi hissettim. Benim hiç söz hakkım yokmuş gibi... Annem aradı tam da bu arada, sesimden anladı bişeye bozulduğumu, bahsettim biraz, ''çok abartıyorsun, haberin olsa iyi olurdu, olması da gerekirdi ama bu kadar alınganlıkla işin çok zor, adamcağız ev için bi şeyler yapmaya çalışıyor, sanki kötü bi şey yaptı'' dedi.
siz olsanız ne düşünürdünüz? fikirlerinize ihtiyacım var

Yani biraz düşüncesizce davranmış biraz eşiniz.
Erkekler bu tür hareketleri çok sık yapıyorlar nedense:44:
Eve habersiz misafir çağırmak, tadilat yaptırmak gibi...
Tabi hoş olmayan birşey ama yine de tatsızlık çıkarmayın bence. Tabi kırıcı söz kullanmadan bundan rahatsız olduğunuzu, bir daha tekrarlamamasını söyleyebilirsiniz. :ssz:

Yanıtınız için teşekkürler
Dediğim gibi gerginlik çıkarmadım, sinirlenmedim falan da zaten, olayı büyütmek niyetinde değilim asla
ama alındım ve kırıldım.
neden böyle düşüncesizdir ki erkekler? buna takıldım
benzeri bir şeyi ben yapsam nasıl olurdu acaba

Canım erkekler bizler gibi olamıyorlar. Düz mantıkla hareket ediyorlar. Mutfak dolabı mı tamir edilecek? E tamam ettirelim diyor ve harekete geçiyor. Burda karımı arayım haber vereyim diye bir incelik düşünemiyor:ssz: Buna gerek duymamıştır büyük ihtimalle ama sen ona bunun gerekli olduğunu söyleyerek ilerisi için önlem alabilirsin. Böylelikle senden habersiz iş yapmamayı öğrenir:9:

Canım erkekler bizler gibi olamıyorlar. Düz mantıkla hareket ediyorlar. Mutfak dolabı mı tamir edilecek? E tamam ettirelim diyor ve harekete geçiyor. Burda karımı arayım haber vereyim diye bir incelik düşünemiyor:ssz: Buna gerek duymamıştır büyük ihtimalle ama sen ona bunun gerekli olduğunu söyleyerek ilerisi için önlem alabilirsin. Böylelikle senden habersiz iş yapmamayı öğrenir:9:

Söyledim, tekrar da söylerim
Ama bi kulagından girer, bi kulagından çıkar, erkekler ince düşünemiyor evet, benim eşim ise ince düşünmeyi bırakın hiç mi hiç düşünemiyor.
yaklaşık on gün sürecek tadilat, mutfak kullanılamayacak
ne yiyip içeceğiz bu süreçte çok merak ediyorum

Söyledim, tekrar da söylerim
Ama bi kulagından girer, bi kulagından çıkar, erkekler ince düşünemiyor evet, benim eşim ise ince düşünmeyi bırakın hiç mi hiç düşünemiyor.
yaklaşık on gün sürecek tadilat, mutfak kullanılamayacak
ne yiyip içeceğiz bu süreçte çok merak ediyorum

Canım biraz ders ver öyle ise. :9: Madem kafasına göre iş yapmayı biliyor, ne yiyip ne içeceğini de bırak o düşünsün:23:

ben begendım ne guzel ayarlamıs baskalarının esı ampul degıstırmıyor.ona ceza olsun beraber bosaltın mutfagı en ınce ayrıntısına kadar yaptırın.baska zamanda olsa yemek pısmeyecektı hem.ıyı olmus onceden soylese bısuru dusunup stres yapardınız bakın gorun olup bıtınce ıyıkıde aradan cıkmıs dıceksınız.soylese ıyıydı ama olsun ne varkı ılgılenıyor aklında denkte gelmıs ayarlamıs.sıze soylemedıgı ıcın bıraz soylenın ama dusundugu ıcınde kocaman bır tesekkuru hakedıyor bence.tum sıkıntılarınız boyle olsun annenıze katılıyorum

Dedigim gibi esim hic dusunmuyor
az once uyandik ve ee biz ne yiyecegiz diyor
onceden soyleseydin kek borek pogaca falan hazirlardim dedim, gelir gider atistirirdik.
Susuyor, her zamanki gibi.
İste ben buna kiziyorum. Sali gunu misafirim gelecekti. Simdi nasil gelmeyin diyecegim bir de?

Dedigim gibi esim hic dusunmuyor
az once uyandik ve ee biz ne yiyecegiz diyor
onceden soyleseydin kek borek pogaca falan hazirlardim dedim, gelir gider atistirirdik.
Susuyor, her zamanki gibi.
İste ben buna kiziyorum. Sali gunu misafirim gelecekti. Simdi nasil gelmeyin diyecegim bir de?

Yaptığı hatayı anlamıştır böylelikle sanırım...

Misafirlerinize durumu izah ederseniz anlayışla karşılayacaklardır bence...:34:

yOk yok kabul edeliim artık...Onlar ak biz kara...Bu kadar zıt davranış ve düşüncelerimiz.Biz onları kabullenelim,onlarda bizi:)

Sende boşver aman alınma,hakkaten önceden söylese bir ton stres yapıcaktın.Bayramdan önce iyi olmuş.Kış girecekti araya belki daha büyük sorun çıkacaktı mutfakta.Herşeyde hayır var...

Misafirlerine mutfak su sızdırdı baya tadilata girdim de gelen zaten görür :))

Yaptığı hatayı anlamıştır böylelikle sanırım...

Misafirlerinize durumu izah ederseniz anlayışla karşılayacaklardır bence...:34:

yOk yok kabul edeliim artık...Onlar ak biz kara...Bu kadar zıt davranış ve düşüncelerimiz.Biz onları kabullenelim,onlarda bizi:)

Sende boşver aman alınma,hakkaten önceden söylese bir ton stres yapıcaktın.Bayramdan önce iyi olmuş.Kış girecekti araya belki daha büyük sorun çıkacaktı mutfakta.Herşeyde hayır var...

Misafirlerine mutfak su sızdırdı baya tadilata girdim de gelen zaten görür :))

evet hatayı anladı da yine de haklı olduğumu kabul etmiyor beyefendi. kabul ediyor da söyleyemiyor. ee ama ben de ne yaptım? sen kal ustalarla dedim kızı da aldım kayınvalideme gittim oh yedik içtik yattık yayıldık keyif yaptık :52::52::52: kadın kadına dedikodu yaptık
haklısınız bir bakıma iyi oldu düşünsek yine karar veremezdik ve kaldıkça kalırdı
fakat 10 güne yakın sürecekmiş, gözüm korkuyor

Back
X