YARIŞ...

Öyle görünüyor..
Aslında öyle de değil.
Dertler içinde bile insanlar o kadar düzene kapılmış ki,
geri kalmıyorlar bu yarıştan.

Bir arkadaş var 3 yıllık evli.
Bir kızı oldu 6 aylık şimdi.
Paylaşımlarını gör, kızını süslüyor, püslüyor.
Her şeyi dört dörtlük sanırsın.
Eşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendi.
Ayrılar. Eşi de eşinin ailesi de aylardır bebeği sormuyor bile.
Kadının işi de yok, paran var mı diye soran da yok.
Ama bebesinin süsünde hiç eksik yok..

Kim bilir belki kızını süsleyerek tutunuyor o da hayata..

Herkes başka türlü..

Bahsettiginiz aslinda dert icinde iken kendini mutlu etme cabasi o farkli aslinda belki kizinin gelisimi icin bile iyi yapiyor buyudugunde cocuklugunu guzel hatirlicak annesinin cabasiyla mutlu bir cocukluk gecirdigi icin daha saglikli olucak..

Bahsettiginiz aslinda dert icinde iken kendini mutlu etme cabasi o farkli aslinda belki kizinin gelisimi icin bile iyi yapiyor buyudugunde cocuklugunu guzel hatirlicak annesinin cabasiyla mutlu bir cocukluk gecirdigi icin daha saglikli olucak..

Allah yavrusundan güldürsün..
Kendini bırakmaması güzel bir şey elbette.

Ama bebekleri de oyuncak etmeye karşıyım.
Süs püs, gösteriş diye rahat ne bilmiyor bebeler.

En güzel kıyafetim içinde en rahat ettiğimdir.
Şık olma uğruna topuklu bile giyemiyorum bu yaşımda.
El kadar bebelere özgürlük der giderim :)

Tam geberik hemde.
Bende canım dedim.her köşedeki fotoğraflarına karismiyorsam evindeki sende benim cocugumun kıyafetine karışma dedim.
Abartı premsesi her yeri taki toka renk uyumu eşi çocuğu
Iyyy..
bi
Kişiyi ben tanıyorum siz degil.
Eğer gerçekten heves için deseydi..
Dik dik konuşmaz yada uslubunca güzelce ay küçüğe de renk,renk elbiseler ne yakışır.
Ama direk işte hep. Paspal giydiriyorsun.
İşte en özendiğin kıyafet bile bana göre.
Süsüz derse iş değişir.
Bana işte giydirip foto çek her ayında anı olsun azıcık süsle derse..
Haddinibildiririm
Çünkü. Benim hevesim
Hevesiniz ligim ona düşmez.
Onu ilgilendirmez.
O kişi herşeye kulp takan şekilci biri.
zaten instegram kaynıyor. mınığim altı ay oldu, beş ay oldu.hiç üşenmiyorlar da. mutfağı salona taşı süsle resim çek. birde toplaması var onu.

Allah yavrusundan güldürsün..
Kendini bırakmaması güzel bir şey elbette.

Ama bebekleri de oyuncak etmeye karşıyım.
Süs püs, gösteriş diye rahat ne bilmiyor bebeler.

En güzel kıyafetim içinde en rahat ettiğimdir.
Şık olma uğruna topuklu bile giyemiyorum bu yaşımda.
El kadar bebelere özgürlük der giderim :)

Kucuk yasta bazen bir oyuncak etek mutlu eder.
Tabi fazlasina ben de karsiyim.
Simarik nesil geliyor sonra.
Her seyin ortasi iyi.

Yaşasın sonunda benim gibi düşünen biri çıktı. Sana katılıyorum. Neden neden neden? Neden mükemmel olma hissiyatı içindeyiz? Evini sürekli temiz tutacaksın, aniden gelen misafire çeşit çeşit ikramda bulunacaksın,( haberli geliyorsa zaten yandın. Ne yapacağını düşün dur.) evindeki eşyalar hep son moda olacak, giyim kuşam saç baş mükemmel olacak, 7 den 70 e herkes memnun edilecek, anne kayınvalide, konu komşu, eş dost, hısım akraba. Basta en mutlu edilmesi gereken eşler hep arka planda. Çocukların eline ver tableti semtine uğramasın, kendi haline takılsın . Ne olur evimize aniden gelen misafire bir bardak çay yanında ekmek peynir ikram etsek. Ama hiç olur mu falanca su kadar çeşit yapmıştı. Ben eksik mi kalayım? Son günlerde ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Hayatı kendi kendimize zorlaştırıyoruz. Sorarsanız sen farklı misin diye, hayır ben de bu toplumda yaşıyorum. :KK43:(((((. Kızlarımızı da böyle yetiştiriyoruz maalesef. Kendilerini sadece güzellikten ve süsten ibaret görüp, diğer yeteneklerini hiç önemsemiyorlar. En önemlisi insan olduklarını oenmsemeyip başkalarının beğenisine göre yaşıyorlar.
evim köyüm süslü değil.süs eşyam bile yoktur.gelen ne getirdiyse onlar var.ama misafir geleceği zaman temizlik ve yemek konusu beni yoruyor.fazla özenıyorum. beğenılmek için değil ama memnun etmek için.annem oyle değil mesela ne temızlık ne yemek hazırlama derdi o gün evde ne varsa onu koyar önlerıne, çünkü misafiri hiç bitmez. samımıyette var.keşke eskiler gibi olabılsek.

Aynı dudak.
Aynı burun.
Aynı kıyafet
Ayni ruj
Ayni elbiseler kombinleme bile aynı.
Aynı şallar
Ayni kutlamalar
Cinsiyet partisi
Baby showerler
İlk diş
6 ay kınası
Mevlüt
1 yaş partisi...
:bicak::KK12:
Komik gerçekten :D şimdilerde 80’ li yıllardaki kıyafetler nasıl eleştiriliyorsa ilerde de bu komik durumlar eleştirilecek hatta belki de doğumgünü kutlamaları bu şekilde yapılmış çocuklar dalga konusu olacak, kimbilir. Bütün bu gösteriş sözde çocuk için yapılıyor ya, yahu 6 aylık bebek ne anlasın olay tamamen çevreyle sidik yarıştırma ve hava atma.

Öyle görünüyor..
Aslında öyle de değil.
Dertler içinde bile insanlar o kadar düzene kapılmış ki,
geri kalmıyorlar bu yarıştan.

Bir arkadaş var 3 yıllık evli.
Bir kızı oldu 6 aylık şimdi.
Paylaşımlarını gör, kızını süslüyor, püslüyor.
Her şeyi dört dörtlük sanırsın.
Eşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendi.
Ayrılar. Eşi de eşinin ailesi de aylardır bebeği sormuyor bile.
Kadının işi de yok, paran var mı diye soran da yok.
Ama bebesinin süsünde hiç eksik yok..

Kim bilir belki kızını süsleyerek tutunuyor o da hayata..

Herkes başka türlü..

Nasıl geçiniyor bu tarz insanlar hiç anlamıyorum..

Bir nevi mecbur bırakmaya çalışıyorlar.
Sosyal medya herkesi rehin almış sırf fotoğraf atmak için yapiyorlar görsünler.
Dışarı çıkmak bile bu ama hizmet gibi geliyor onlara. Ne yedi ne içti ne giydi.

Şu haytta herseyi daha iyisi var. Çokta özenmemek lazım.

Çocukları konu mankeni gibi gezdirmek hos değil.

evim köyüm süslü değil.süs eşyam bile yoktur.gelen ne getirdiyse onlar var.ama misafir geleceği zaman temizlik ve yemek konusu beni yoruyor.fazla özenıyorum. beğenılmek için değil ama memnun etmek için.annem oyle değil mesela ne temızlık ne yemek hazırlama derdi o gün evde ne varsa onu koyar önlerıne, çünkü misafiri hiç bitmez. samımıyette var.keşke eskiler gibi olabılsek.
Keşke. O tat o samimiyet çok başkaydı.

Komik gerçekten :KK70: şimdilerde 80’ li yıllardaki kıyafetler nasıl eleştiriliyorsa ilerde de bu komik durumlar eleştirilecek hatta belki de doğumgünü kutlamaları bu şekilde yapılmış çocuklar dalga konusu olacak, kimbilir. Bütün bu gösteriş sözde çocuk için yapılıyor ya, yahu 6 aylık bebek ne anlasın olay tamamen çevreyle sidik yarıştırma ve hava atma.
aşk olsun bunu unutmuşsunuz

Eklentiler

• DZw_kuhWAAAZJCA.webp
    DZw_kuhWAAAZJCA.webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 33
Kızım yok oğlum var. Ama kızım olsaydı da hiç de sürekli tütü etekler, fırfırlı rahatsız şeyler giydirmezdim. Ben de hiç sevmem öyle sürekli bebek süsleyenleri.
Bir yeri derecesi olmalı..

Kimsenin evindeki bibloya, sunuma da takılmam açıkcası. Benim evimdeki sadeliğe de laf eden cevabını alır..
Sürekli etrafa bir şey serpiştirip sonra ferah göstermek için ayna, transparan eşyalar koyuyorlar.
Benim ruhum daralıyor çok süs eşyası olan evde..

"Zevk meselesi. Ben böyle rahat ediyorsam çocuğumu da böyle rahat ettiriyorum" de geç..

Benimkiler kendileri ne isterse onu giyiyorlar. Büyük kız süsü hiç sevmez. Kıyafeti boncuklu simli süslü olursa asla giymez. Dümdüz olacak. Pembe ayakkabı giymez daha 9 yaşında. Küçük 7 yaşında ablasının tam aksi dışarı çıkarken benden önce aynanın karşısına geçer. Süslü allı pullu kıyafetler, fırfırlı eteklere bayılır. Çeşit çeşit tokalar taçlar takar. Çantası kolundadır her zaman. Büyüğe saçını zorla taratırım. Benim hiç bir zaman süsleyip püsleme gibi bir derdim olmadı. Bebekken en rahatı neyse O şekilde giydirdim, ama bir yaştan sonra giyim zevkleri oluşuyor.

Siz konuyu çok yanlis anlamışsınız..
Tabiki de cicili bicili giydirilir.. giydirilmesin demiyorum..
Ama kimsenin çocuğuna karışacak her konuda haddimi aşmadim..
Herşeyin yeri zamanı vardır şık biryer de giydirilip gidilir.
Ama karşıdaki kişi evdeki giyimine karişirsa o zaman başka..
Şimdi sen bu yazıdan benim..
Böyle sümüklu pislik nebulduysam onu giydirdigimi çıkarttın sanırım.
Ben öyle kafada çeşit çeşit fiyonk
Renk renk elbiseler sürekli giydiremem..
Herkesin zevki..
Olur olmaz..
Yani burdaki yazım.
Kimseyi yargılamayip olduğu gibi kabul etmeyi unuttuk toplum olarak tek tip herşey. Ben bu duzenikabul etmiyorum.
Ben zaten sizin nasıl giydirmek istediğinize veya giydirdiğinize yorum yapmadım ki. Ama süslü giydirenler yargılanmaya başlamış sade giydirenler kendilerini övmeye başlamış o da bir yarışa dönüyor diye düşünüyorum.

Sırf bu yüzden tv izlemiyorum sinirşerim zıplıyor çünkü. Yok senin çeyizin az, yok koltukların milattan önce...
Açıklamaya gerek bile yok. Bak ne güzel bir kelime “SANANE”
Benim hayatımdan
Planlarımdan
Giyimimden
Mobilyalarımdan
Kıyafetlerimden
Kısacası hayata bakış açımdan, benden, kızımdan ve kıyafetlerinden sanane deyin yeter..

Back
X