yaş 22 evliyim ama evli gibi degilim YARDIM

skvev

AskerimYollarınıGözlerim
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
23
0
6
35
İstanbul
Derler ya hayatin sana ne getirecegi belli olmaz diye. Yoruldum usandim. Yeni evliyim 5 aydir.. Esimin ailesiyle birlikte yasiyoruz malesef. Malesef diyorum cunku hersey o kadar zor ki.. Kacarak evlendik ne bir dugunum ne gelinligim ne bir yuvam oldu. Diyeceksiniz belki kendin etmissin kendin bulmussun. Emin olun bazen bende oyle dusunuyorum. Esimle severek evlendik. Ama ben artik o kadar cok yoruldumki. Birileriyle konusmayali disari cikmayali uzun zaman oldu. Nereye gitsek anneside bizimle geliyor balayina giderken bile ablasi ve annesi yanimizdaydi. Ne dugunum oldu ne kinam. Ne balayim. Gecmise yani o anlara bakinca ne yasadimki diye dusunuyorum. Nikah fotografimizi bile ben cerceveletip koydum salona. Ben onu one aldikca annesi hep arka taraflara koydu. Hadi bunuda gec ne zaman tv seyretsek yemek yesek her an yanimizda eve zaten gelen gidenin haddi hasabi yok. Esime anatiyorum kavga ediyoruz yok benim ailem oyle degil hayir oyle degil falan filan. Bazen soz duzelticez yok dugun yapcaz diyor bazen bosanalim o zaman. Ne yapmam gerektigini sasirdim. Her yere giderken hesap veriyoruz zaten dolasip gezdigimizde yok ya. Esim suan issiz calismiyor ama eline elbetki para geciyor. Gel bir disari cikalim demek yokkk!! Her gub icki iciyor her hafta kuzenleriyle evde iciyorlar sabaha kadar. Birlikte disari cikmak degil ayni evin icinde muhabbet bile etmiyoruz. Artik canimi yakiyor. Herseylerine kosmaya calisiyorum kendi ailemden once onun akrabalarina gidiyorum. Devamli evi temizleyip topluyorum. Ama bende biktim benim icin naptilar ki?? Nolursunuz yardim edin bana bir fikir verin ben ne yapacagim??? :((( her gun agliyorum..

yargılamak için yazmıyorum bunu ama kaçarak evlenmeniz büyük hata.

kaçtığınız için ne eşiniz ne ailesi size saygı duymuyo bu kadar açık olay.daha ilk aylarda iyi boşanalım demesi büyük sorumsuzluk.

eşinizin işide yok yani aileye bağımlı maddi anlamda.gezmeye gittiğinizde tabi hesap sorarlar çünkü parası aileden çıkıyo.

maddi anlamda hala aileye bağımlı insanların evlenmesi çok garip geliyo bana.elinize ekmeğinizi alın ayaklarınızın üstünde durun evlilik gelir zaten.bu acele ne diye.şimdi daha mı iyi oldu böyle,ipleriniz başkalarının elinde.

üzüldüm adınıza.

Esim calisiyordu onceden o zaman durum bundan ibaretti bir tek ickisi yoktu.. hersey bu kadar kotu giderken ne yapmam gerektigini bilmiyorum.. demeye gore beni seviyorlar ama arkamdan konusuyorlar. Kacarak evlenen insanlarda var ama hepsi gelinlik giymistir. Biz afedersiniz ama gerdek gecemizde bile evde on kisi vardi.

Allah yardımcın olsun umarım esın yola gelır ve kotu alıskanlıklarından bıan once kurtulup duzenlı bır ıs bulup evınızı ayırır yoksa bu sekılde ısınız zor gıbı duruyor

Senin için nasıl uzuldum bılemezsın yaşıtız benımde 20 gun sobra dugunum var bı an kendımı senın yerıne koydum da gerçekten cok zor gelınlık gıyememek dugunun olmasını ısteyıp olmaması gerçekten cok yıkıcı bı durum ama en azından esınle aran ıyı olsaydı hepsının ustesınden gelırdın heralde. ama ıoda senın yanında olmak gerekırken yaptığına bak. ne kadar zaman gorustunuz de sonra evlendınız böyle olacağını göremedin mi.

Kaçarak evlenme olduğu için yanlış anlama ama hatalı bir evlilik şekli olduğu için devamı da haliyle hatalı geliyor.Sana karşı saygının olmaması bundan ibaret zaten.
Her şey eğer vaktinde olması gerektiği gibi olsaydı belki o zaman değişebilirdi şartlar.
Evini ayırsan belki bir nebze rahat edersin ama onun için de para gerek ve eşin çalışmıyor.
Gerçekten sizin adınıza üzüldüm.Hayırlısı olsun hakkınızda

Allah yardımcın olsun umarım esın yola gelır ve kotu alıskanlıklarından bıan once kurtulup duzenlı bır ıs bulup evınızı ayırır yoksa bu sekılde ısınız zor gıbı duruyor

kesinlikle katılıyorum iş bulup evi ayırma düşüncesine.ama mühim olan eşi istiyomu iş bulmak,sorumluluk almak.????

Son düzenleme:
Canım ya ... çok üzüldüm. Anlamadım kayınvalidenle görümcen balayına sizinle niye gelmişlerdi ki ? delimi insanlar ne? Kaçarak evlenmeni de asla yargılamam. Bizim Azerbaycanda böyle bir cümle var kimsenin geçmişini yargılama çünki sen kendi geleceginden habersizsin!. Allahın kısmeti de diyorsa o oluverir. Biz bendelerine konuşma düşmez, yargılama düşmez. Çenemizi kapama düşer. Belki yarın biz kendimiz ya da en yakınımız daha beterini yaşıyacağız. Allah sana sabr verin bacım. Eşinin alkol kullanması - en büyük sorun bu. Olanlardan senin ailenin haberi varmı ?

Hayir ailemin haberi yok. Soyleyememde ne derim ki.. hersey o kaar kotu gidiyor ki. Ne yapmaya calissam olmuyor. Esimle konustum olmadi bagardim olmadi. Baskasi dayanirmiydi buna dedigimde hayir diyor. Sozler veriyor ama yokk. Tutmuyor. Ickiyi cok seviyormus. Donupte karinla ilgilen biraz diyen yok. Ben calismaya baslicam o otursun oyle. Ne yapmam gerektigini bilsem onu yapacagim. Kafam allak bullak konusacak kimsemde yokkk:(

calısmamanın hıcbırsekılde affı yok bana gore adam olan calısıp esıne bakacak arkadas otesı berısı yok yanı

canım yapacağın en iyi şey eşinle birlikte aile terapisine gitmeniz eğer ikna olursa olmazsa eğer .....işin zor seni anlaması çok zor hemde bak ayın 31 inde benim doğum günüm 22 oluyorum 7 yıllık evliyim dün 7 yıl bitti .... aileler ne kadar uzakta olursa evinde o kadar huzur olur bunu asla unutma ben bunu yaşadım bak 7 yıldır benim de düğünüm olmadı birtek nişan eşimin manevi durumlarından dolayı ama yıl başından sonra düğünümüzü yapacağız tüp bebeğimizi yapacağız inşallahhh herşey yolunda giderse eşin sana inanmıyorsa ıspatla canım ozaman anca değerini bilir bunu unutma ne kadar zor olsada bence şuan yapacağın en iyi çözüm bu izin veriyorsa eğer sende çalışşş

Hayir ailemin haberi yok. Soyleyememde ne derim ki.. hersey o kaar kotu gidiyor ki. Ne yapmaya calissam olmuyor. Esimle konustum olmadi bagardim olmadi. Baskasi dayanirmiydi buna dedigimde hayir diyor. Sozler veriyor ama yokk. Tutmuyor. Ickiyi cok seviyormus. Donupte karinla ilgilen biraz diyen yok. Ben calismaya baslicam o otursun oyle. Ne yapmam gerektigini bilsem onu yapacagim. Kafam allak bullak konusacak kimsemde yokkk:(

kesinlikle sen çalışmaya başla.hem paranı kazanırsın hemde evden uzaklaşmış olursun en azından gündüzleri.yarın ne olucağı kimsenin belli değil,her kadının çalışması lazım...

Son düzenleme:

biz varız canım sen hiç üzülme inaneşimin bir şey demeyeceğini bilsem senle telefonda konuşurdum ama çok zor daha buraya üye olduğumu bilmior maalesef neysee.... canım yapacağın en iyi şey onu terapiye ikna etmen iş bulmasında yardımcı ol ... çalışmak istiyorsa eğer yardımcı ol ona sonrada sen git çalış izin verirse en azından insan yüzü görürsün....

Peki sizce onunla nasil konusmaliyim ne demeliyim ne desem beni anlar

seni anlaması için senin yerinde olması lazım yoksa anlamaz oda imkansız canım o yüzden sana diyeceğim en iyi şey ikiniz birlikte uzman yardımı alın yoksa ileride çok yıpranırsın daha yenisin bak yazık etme kendine ........
nasıl başlarsa öyle gider bunu unutmaa......

Valla ablacım anlattıklarına göre eşin evini ayırmadığı sürece işin zor.Eşini evini ayırmaya ikna etmelisin.Yoksa zor görünüyor.

Back
X