• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAŞ İLERLEDİKÇE KÖŞE KRALİÇESİ OLMAK ZORUNDAMIYIZ:)

Annem 50 yaşından sonra kitap çıkarttı, şimdi 4.kitabı yolda.
Bu sayede hem ülkemizde gitmediği fuar ve şehir kalmadı hem de yurt dışı etkinliklerine bile katılır oldu.
Hatrı sayılır edebiyat dergilerinde yazıları çıkıyor.
İlk zamanlar kaale almasam da içten içe hep gurur duydum.
Onun sosyalligine yetişmem mümkün değil.
Kimseyi dinlemeyin ve hayatınızı sonuna kadar tadını alarak yaşayın.
Kaç nefesimiz kaldığı bilinmezken boşa geçen her saniye çöptür.

Merhaba..bizim insanımız kendi cesaret edemez,cesaret edenin şevkini kırar,başkasının başarabildiğini de görmek istemez..o yüzden denenlere kulak asmayıp ukte olarak nitelendirdiğiniz herşeyi bir kağıda yazın ve gerçekleştirip üzerini karalamadığınız bir tek şey kalmasın..sizi takdir ettim düşünmekle kalmayıp harekete geçtiğiniz için..hemen yarın kayıt olmaya :KK15:

+1

hiç te öyle değil...halt etmiş öyle düşünenler... ben 53 yaşındayım torunum yolda...çocuklarım büyüdü,eli ekmek tuttu...sorumluluklarım 45 ten sonra azaldı...ilgimi çeken kurslara gittim gidiyorum...tablolar yapıyorum hatta sergi hazırlığım var....turlara katılıyorum eşimle...gitmediğim,görmediğim,ertelediğim herşeyi yapabiliyorum...ben 45 ten sonra daha huzurlu,daha mutlu,daha özgür yaşamaya başladım...bin şükür bugünkü halime...

bayıldım yazdıklarınıza :) tşk ederim umarım cok cok daha güzel yaşarsınız ve umarım bende sizin gibi olurum:)

Annem 50 yaşından sonra kitap çıkarttı, şimdi 4.kitabı yolda.
Bu sayede hem ülkemizde gitmediği fuar ve şehir kalmadı hem de yurt dışı etkinliklerine bile katılır oldu.
Hatrı sayılır edebiyat dergilerinde yazıları çıkıyor.
İlk zamanlar kaale almasam da içten içe hep gurur duydum.
Onun sosyalligine yetişmem mümkün değil.
Kimseyi dinlemeyin ve hayatınızı sonuna kadar tadını alarak yaşayın.
Kaç nefesimiz kaldığı bilinmezken boşa geçen her saniye çöptür.

yasla ne alakası var mıs
yasamayı bılmeyenlerın lafını dıkkate almayın bence

canınız ne ıstıyorsa onu yapmak hakkınız

annenizle ne kadar duyarsanız haklısınız ve yazdıklarınız icin gercekten cok tşk ederim demekki ben gibi düşünen cok insan varmış bencede aldığımız her nefes kadar yaşadığımız her salisede cok cok önemli...:)

ablacım 1 kez caps lock yazan tuşa basar mısın?
Caps look biliyorum:) aslında özellikle büyük yazdım yeni üye oldum büyük harfle yazarsam belki dikkat ceker diye düşünmüştüm:) ama büyük harf yazmaya anladım ki gerek yokmuş:) tşkler bu arada

))))cok tşk ederim Cahit Sıtkı Tarancı yaş 35 yolun yarısı derken bencede cok erken yolu yarılamış:))))))))))))
45 yaşındayım, başkalarına göre belki döpiyes giymem gerekiyor, belki etek bluz giyilmesi gereken yaştayım ama bana göre giyimin yaşı yoktur, altıma bir şort üstüne bir askılı çeker çıkarım, 40'lı yaşların yaşlı sınıfında olduğunu düşünmüyorum, belki 70'lerden sonra ama 40'lı yaşlar orta yaştır, kim ne diyor bakmayın, siz ne istiyorsanız öyle yaşayın, hayatın tekrarı yok, bir defa yaşıyoruz, onu da dilediğimiz gibi yaşama özgürlüğümüz var.

Caps look biliyorum:) aslında özellikle büyük yazdım yeni üye oldum büyük harfle yazarsam belki dikkat ceker diye düşünmüştüm:) ama büyük harf yazmaya anladım ki gerek yokmuş:) tşkler bu arada

Büyük harf Forum sitelerinde bağırmak anlamına geldiğinden yasaktır aklınızda olsun ;)

Öncelikle herkese selamlar:)
İnternette, orada burada avare gibi dolaşmaktan çok sıkıldım, uzun süredir de bu siteyi, konuları, yorumları kısmen de olsa takip ediyorum.
Fazlasıyla samimi insanların olduğunu düşünüyorum, yeni dünyalar keşfetmek, keşfederken öğrenmek için buradayım, bildim bileli çalışan, klasik bir yaşantısı olan insanım.
İş hanımlığı, ev hanımlığı, annelik derken hayatımı çok fazla erteledim, bugün 46 yaşındayım ve içimde bir dolu uhte kaldı, geçenlerde yaşadığım bir konuyu paylaşmak istedim, biraz fırsat bulduğumu düşünüp çok sevdiğim bağlama kursuna yazılayım dedim:) ama genelde tepki aldım(hoş takmadım bu tepkileri) bu yaşta bir insan bağlamaya gidermiymiş:)
Bu bir örnekti, yaş ilerledikçe giyim, gezme, yeme vs konularında genelde karşıma çıkan bu düşüncelere katılıyor musunuz merak ettim :)
Ogrenmenin yasi yoktur. Onemli olan yasiniza gore kendinizi dinc ve Zinde hissetmek. Bende ellisine merdiven dayadim.( ustelik olumcul ciddi rahatsizligimin olmasina ragmen)siradaki isteklerim,dunya turu (birazini gerceklestirdim), yuzme kursu, ikinci
yabanci dil kursu,Pasta dekor etme kursu vs uzar gider. Laf edenler kendileri yapamadiklari ve kendilerini yasli hisettikleri icin kiskancliklarindan soyluyorlar. Siz hedeflerinize odaklanin ve gerceklestirin bence:))

Ay bi seferde kendimz icin biseyler yapalim.
Cocuk yetistir, kocayi yont, evde yemek yap, calis. Vs vs vs. Ne ara kendimiz icin biseyler yapicaz? Omur bitiyor. Cokta guzel yapmissiniz. Baglama dersi diyince heveslendim bende.
Benim annemde sizin yaslarinizda. Keske benim annemde hergun yaptigi" uyu uyan, evi temizle, yemek yap, uyu uyan" duzeninden vazgecip bi seylerle mesgul olsa. 46 sene sonra belkide ilk kez kendiniz icin biseyler yapmak icin adim attiniz gurur duyun bence bundan.

Kimse için hayatını erteleme,o ne der bu ne der düşünme. İlkokul mezunu 1958 doğumlu babam, azmetti,ortaokul, lise derken bu sene üniversite sınavına girdi ve kazandı.

Annem hep başkaları ne der diye düşünür, hayatımda tanıdığım en mutsuz insanlardan, kronik mutsuz.

Yasindan genç gosteriyor. Hayat dolu derler çekemezler.hayat senin hayatin.bu saaten sonra karismasin kimse

amann ablacım ne takıyorsun insanlari kim birsey yapmak istedigi zaman sana sorupta senden fikir aliyor?
insanlar herseyi soyler herseyi kinar kendilerince olusturduklari aptal tabularin icinde yasarlar sendende bu tabulara uymani beklerler canin ne istiyorsa onu yap ister etek giy ister pece tak ister baglamaya git ister karate yap ama sen ne istiyorsan onu yap diledigin hayati yaşa

))))cok tşk ederim Cahit Sıtkı Tarancı yaş 35 yolun yarısı derken bencede cok erken yolu yarılamış:))))))))))))
Cahit sıtkı o dizeleri yazdıktan 10 sene sonra ölmüş zaten ki ömrü ölüm korkusu ile geçmiş o bizim için bu açıdan iyi bir örnek değil :))

Haftasonu kuzenimizle birlikteydik, büyüğü 10 yaşında iki çocuğu var üzerinde kot tişört peşlerinden koşturup duruyor hala aktif olarak çalışıyor, 45 yaşında. Eskidenmiş o herkesin 40 yaşında torun sahibi olduğu zamanlar şimdi 46 orta yaş köşe kraliçesi olmayı 70-75ten sonra düşünün :)

Cahit sıtkı o dizeleri yazdıktan 10 sene sonra ölmüş zaten ki ömrü ölüm korkusu ile geçmiş o bizim için bu açıdan iyi bir örnek değil :))

Haftasonu kuzenimizle birlikteydik, büyüğü 10 yaşında iki çocuğu var üzerinde kot tişört peşlerinden koşturup duruyor hala aktif olarak çalışıyor, 45 yaşında. Eskidenmiş o herkesin 40 yaşında torun sahibi olduğu zamanlar şimdi 46 orta yaş köşe kraliçesi olmayı 70-75ten sonra düşünün :)
Bence de eskidendi 40 li yaşlarda torun sahibi olmak.Ben kendimi hala genç hissettiğim için kendim 41 yaşında dogurdum.Bu yaşta bir bebeğe bakacak enerji varsa , hayatta kendim icin harcayacak gucumde var.Kizim biraz büyüyünce yapmak istediğim , o ne der, bu ne der diye düşünüp erteledigim bir çok düşüncemi gerçekleştirmek istiyorum.

Öncelikle herkese selamlar:)
İnternette, orada burada avare gibi dolaşmaktan çok sıkıldım, uzun süredir de bu siteyi, konuları, yorumları kısmen de olsa takip ediyorum.
Fazlasıyla samimi insanların olduğunu düşünüyorum, yeni dünyalar keşfetmek, keşfederken öğrenmek için buradayım, bildim bileli çalışan, klasik bir yaşantısı olan insanım.
İş hanımlığı, ev hanımlığı, annelik derken hayatımı çok fazla erteledim, bugün 46 yaşındayım ve içimde bir dolu uhte kaldı, geçenlerde yaşadığım bir konuyu paylaşmak istedim, biraz fırsat bulduğumu düşünüp çok sevdiğim bağlama kursuna yazılayım dedim:) ama genelde tepki aldım(hoş takmadım bu tepkileri) bu yaşta bir insan bağlamaya gidermiymiş:)
Bu bir örnekti, yaş ilerledikçe giyim, gezme, yeme vs konularında genelde karşıma çıkan bu düşüncelere katılıyor musunuz merak ettim :)
57 yaşında çılgın bir annenin kızı olarak, isteyen ölmeden mezara girsin ama 60'tan sonrası için bile bir sürü planım var.

Back
X