yaş kaç olursaolsun fikir verin

23bilgi23

Uykum firarda
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
548
486
103
Merhaba arkadaslar. Konuyu nerede paylasacagimi bulamadim. Neyse ben lise sona gidiyorum. Bu yil ygs lys var. Meslek lisesi kimya bolumu okuyorum. Anestezi dusunuyorum internette arastirdim yorumlar beni olumsuz yone cekti. Lutfen buyuklerim veya benim gibi universite dusunecek olanlar bana fikir verin. Kimyayla ilgili universite de hangi bolumleri secebilirim. Arastirdim ancak kafamda soru isaretleri var. Bu arada 4 yillik kazanacagimdan hic emin deilim. Kimyayla ilgili tecrubesi olanlar yazsin

Çok bilgim yok ama kimya mühendisi iki arkadaşım var. Temel bilim olduğu için çok zor bir mühendislik olduğunu söylerler hep. Yani kazanması nispeten kolay ama okuması makine, bilgisayar mühendisliğinden daha zormuş.

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Kimyanin bir cok bolumu var ancak hepsini tek tek arastirdim olumlu olumsuz yorumlardan kafam karisti. Kimyayida pek sevmiyorum. Baska bolum secsem sinava giricem v.s

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Kimyanin bir cok bolumu var ancak hepsini tek tek arastirdim olumlu olumsuz yorumlardan kafam karisti. Kimyayida pek sevmiyorum. Baska bolum secsem sinava giricem v.s
Sevmiyorsan başka alan seçebilirsiniz hangi alanları düşünüyorsun sağlık mı.

Sevmiyorsan başka alan seçebilirsiniz hangi alanları düşünüyorsun sağlık mı.
Evet saglik dusunuyorum ama cevremdekiler saglik liselerinden sana vakit gelmez diyor. Of kafam cok karisik keske kimya bolumunu secmeseydim

kimya öğretmenliğini seçebilirsin cnm
Atanamayan onca ogretmen varken mi ☺ ya benim kafa kimyaya basmiyor. Suan lise sondayim kimya derslerinde ilk yardim kalite kontrol is sagligi falan var onlarda basariliyim. Ama organik-inorganik-elementel kimya-ensturmantal analizden bisey anlamadim

Evet saglik dusunuyorum ama cevremdekiler saglik liselerinden sana vakit gelmez diyor. Of kafam cok karisik keske kimya bolumunu secmeseydim
Öyle birşey yok tamam onların geçiş hakkı var senin de kendi bölümüne geçiş hakkın var. ama geçen sene zaten meslek liselerine sinavsiz gecise kısmı kısıtlama geldi kontenjanlarin %60 meslek lisesine %40 diğer lise mezunlarina ayrıldı.

Bildiğim kadariyla artik ek puan kaldirildi. Yani saglik mesleklerle esitsin bunu bir sor ama rehberlik ogretmenine. Sagligin puanları çok yuksek 400 lerde falan. Kimya, kimya ogretmnenligi, kimya muhendisligi secebilirsin ama devlette is bulman biraz zor olabilir. Ygs ye cok calis sağlık yaz derim.

Suan oyle bi yerdeyim ki. Yani daha sinava calismadim.bile. baslayamadim. O kadar ders var ki onlarca soru hangi birini kafamda tutayim. Keske 55 tl verip basvuru yapmasaydim. 2 senelik gecis hakkimi kullansaydim hangi bolum cikarsa. Insani sinir ediyolar ilAllah ettiriyolar

Meslek lisesi bi ogrenciden 400 puanla sagliga gireni gormedim bizim okulda. Bu sene calisip seneye giderim eger saglik uzerinden gideceksem ki sagligi cok istiyorum. En buyuk pismanligim keske kimya bolumu secmeseydim

55 tl yatirdigin için hem sınava giriyorsun hem de geçiş hakkını kullanıyorsun geçiş hakkın var yani.

Valla benim arkadasim illallah ediyo. Kimya muhendisligi okuyor. O da buraya uyeydi ama uyelik iptali yaptirdi..

55 tl yatirdigin için hem sınava giriyorsun hem de geçiş hakkını kullanıyorsun geçiş hakkın var yani.
Biliyorum var oldugunu. 55 tl verdim oyledr boylede 2 senelik kazanicam istemedigim bolumu. Suan hayatimdaki ince cizgi oynuyorum. Cok iyi karar vermem lazim gelecegimi karartmak istemiyorum. Arastirmalarima devam ediyorum kimya bolumunde hic alan yok

Meslek lisesi bi ogrenciden 400 puanla sagliga gireni gormedim bizim okulda. Bu sene calisip seneye giderim eger saglik uzerinden gideceksem ki sagligi cok istiyorum. En buyuk pismanligim keske kimya bolumu secmeseydim
O zaman saglik icin hazirlan derim

Benim de bir tanıdığım üniversite de kimya okudu ama sonra farklı iş alanına yönel di bölümünü sevmedi bi türlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…