Yaş sancısı

Bak bu adamla ilgili kaçıncı konun her seferinde sana aynı şeyi yazdım bu adamdan bir cacık olmaz. Adam gibi gerçekten seven adam bahane bulmaz. Sen hiç etrafında aşık oldum ama zamanı değildi. Peşine düşmedim diyeni gördüm mü. O adamın süslü cümlelerinin ardında tek gerçeği söyleyeyim senle takılmak istiyor. Sen ciddi birşey bekleme diye yok yanlış dönem yok bilmem ne diye bahane buluyor. Sen böyle asalakları etrafında tuttuğun sürece kim yaklaşır sana. Erkek olsan hoşlandığın kızın etrafında onunda yüz verdiği böyle biri varken sen yaklaşırmıydın. Ayrıca kız arkadaşlarınında konuşmaları bana hoş gelmedi. Herkesin kısmeti kendinedir. Sürekli nazar eder gibi bunu dillendiriyorlarsa ben orada pek iyi niyet sezmedim kusura bakma. Bak arkadaşım benden 6 yaş küçüksün. 34 yaşındayım geçen burda senin türevin bir konu açan başka bir arkadaşada yazdım. Liseden çok sevdiğim bir sınıf arkadaşım daha bu sene evlendi. Bizim sınıfın en güzel kızlarından biriydi. Mesleği 8 senedir elindeydi ama kısmet bugüneymiş. Şimdi o kadar aşık ve mutlu ki bu kadar beklemişim diyor. Yani kısmetin kaç yaşında kimi bulacağı belli olmaz. Ama sen böyle arayış içinde olursan olmaz. Koca ve evlilik mutluluk getirmez hayat arkadaşı diyebileceğin birini bulursan anlamı olur. Burada kaç tane konu var mutsuz evliliklerle ilgilii. Senin yapacağın öncelikli şey kendine değer vermek olsun, yazdıklarından benim gördüğüm dışarıya nasıl yansıtıyorsun bilmiyorum ama ilişki konusunda özgüvensiz duruyorsun. Öncelikle sevgili ve flört döneminin seni mutlu etmesi gerekir. Seni mutsuz ediyorsa kafanı karıştırıyorsa arafta bırakıyorsa sal ipini gitsin hayatında öyle insanlara yer verme. Bir süre kafanı başka şeylerle meşgul et. Kendine hobiler edin. Yeni yerler keşfet hayatın tadını çıkar. Her insanın bir enerjisi vardır etrafa yaydığı seninde etrafa olumlu enerji yollayabilmen için hayattan keyif almalısın ki iyi şeyleri etrafında toplayabilesin. Eğer kısmetinde varsa o insan karşına zaten çıkar merak etme. Bak evli bir ablan olarak söylüyorum evlenirken sadece iki şeye dikkat et eşin olan insanın tercihi değil vazgeçilmezi ol, eşinin sana merhameti olsun sen üzgünken gülemesin. İş, kariyer, para , yakışıklılık bunlar geçici şeyler. Bu ikisini bulmadığın adamla ancak mutsuz olursun. Ama o adamda bu ikisi varsa bir şekilde senin yzünü güldürür merak etme.

Bak bu adamla ilgili kaçıncı konun her seferinde sana aynı şeyi yazdım bu adamdan bir cacık olmaz. Adam gibi gerçekten seven adam bahane bulmaz. Sen hiç etrafında aşık oldum ama zamanı değildi. Peşine düşmedim diyeni gördüm mü. O adamın süslü cümlelerinin ardında tek gerçeği söyleyeyim senle takılmak istiyor. Sen ciddi birşey bekleme diye yok yanlış dönem yok bilmem ne diye bahane buluyor. Sen böyle asalakları etrafında tuttuğun sürece kim yaklaşır sana. Erkek olsan hoşlandığın kızın etrafında onunda yüz verdiği böyle biri varken sen yaklaşırmıydın. Ayrıca kız arkadaşlarınında konuşmaları bana hoş gelmedi. Herkesin kısmeti kendinedir. Sürekli nazar eder gibi bunu dillendiriyorlarsa ben orada pek iyi niyet sezmedim kusura bakma. Bak arkadaşım benden 6 yaş küçüksün. 34 yaşındayım geçen burda senin türevin bir konu açan başka bir arkadaşada yazdım. Liseden çok sevdiğim bir sınıf arkadaşım daha bu sene evlendi. Bizim sınıfın en güzel kızlarından biriydi. Mesleği 8 senedir elindeydi ama kısmet bugüneymiş. Şimdi o kadar aşık ve mutlu ki bu kadar beklemişim diyor. Yani kısmetin kaç yaşında kimi bulacağı belli olmaz. Ama sen böyle arayış içinde olursan olmaz. Koca ve evlilik mutluluk getirmez hayat arkadaşı diyebileceğin birini bulursan anlamı olur. Burada kaç tane konu var mutsuz evliliklerle ilgilii. Senin yapacağın öncelikli şey kendine değer vermek olsun, yazdıklarından benim gördüğüm dışarıya nasıl yansıtıyorsun bilmiyorum ama ilişki konusunda özgüvensiz duruyorsun. Öncelikle sevgili ve flört döneminin seni mutlu etmesi gerekir. Seni mutsuz ediyorsa kafanı karıştırıyorsa arafta bırakıyorsa sal ipini gitsin hayatında öyle insanlara yer verme. Bir süre kafanı başka şeylerle meşgul et. Kendine hobiler edin. Yeni yerler keşfet hayatın tadını çıkar. Her insanın bir enerjisi vardır etrafa yaydığı seninde etrafa olumlu enerji yollayabilmen için hayattan keyif almalısın ki iyi şeyleri etrafında toplayabilesin. Eğer kısmetinde varsa o insan karşına zaten çıkar merak etme. Bak evli bir ablan olarak söylüyorum evlenirken sadece iki şeye dikkat et eşin olan insanın tercihi değil vazgeçilmezi ol, eşinin sana merhameti olsun sen üzgünken gülemesin. İş, kariyer, para , yakışıklılık bunlar geçici şeyler. Bu ikisini bulmadığın adamla ancak mutsuz olursun. Ama o adamda bu ikisi varsa bir şekilde senin yzünü güldürür merak etme.
İnanın dediğiniz şeyler benim için de çok önemli diğerlerinden hayır olmadığını biliyorum. Merhametli vicdanlı aklı başında zeki biri istiyorum hep.

Peki sizin hala başkasını sevdiğinizi düşünse kıyaslandığını duysa yanında eski flörtünüze baktığınızı görüp kalbi kırılsa da mı kararlı devam eder.
Neyse zaten çıkarttım hayatımdan ama dediğiniz amaçta olsa ona yazanlar vardı ben birebir şahit oldum üstelik benden çok daha rahat takılabileceği kızlardı her iki kız da .
Bana karşı kandırma amacında olmadığına o sebeple eminim ben. Önceki flörtümle arada dağlar kadar fark var. Önceki türlü türlü vaatler verip kullanma amacındaydı bu kişi benim sağlığım için gideceğimiz yerleri her şeyi düşünen bana göre ayarlayan biriydi üstelik bunu benim gözüme sokarak yapmıyordu ben tesadüfen duyuyordum mesela arkadaşımdan.Ha olduk mu hayır öyle ya da böyle iletişimi dahi bitirdik zaten.

Bak tatlım ben adam seni yatağa atmaya çalışıyor demedim. Herkesin bir alıcısı vardır. Peşinde koşanı vardır. Demek ki adam onlarla değil seninle takılmak istemiş. Adam başından beri sen özelsin ama yanlış dönem, sen böylesin ama yanlış dönem demiş durmuş bunun anlamı senle sevgili olursak benden evllik yolunda ciddi adımlar bekleme ama sevgili olarak istiyorumdur. Ha belki ilerde ciddi de düşünür ama düşünmezsede sen adama niye düşünüyorsun diyemezsin baştan kartını açık oynamış çünkü. Ha ayrıca bu adam değilmiydi. Senin az önce seni kullanmaya çalıştığını söylediğin eski sevgilinle sana rağmen aynı ortamlara giren. Ya da senle plan yapıp hemen ertesinde yapmamış gibi arkadaşlarınla grup olarak başka plan yapan. Ya da senin duyabileceğin kulağına gidebilecek ortamlarda hayatında duygusal yönde ciddi birşey olmadığına yönelik arkadaşlarına atıp tutan. Bunları senin konularından benim aklımda kalanlar. Sen önce şu adamı aklında aklamaya çalışmaktan bir vazgeç bence. Bak ben yukarıda birşey söyledim hayatına aldığın adam için tercih değil vazgeçilmez ol sen bu adam için tercih bile olamamışsın. İlişki var mı yok mu oda belli değil. Kendine değer ver sen kendine değer vermezsen el oğlu hiç vermez. Haberin olsun. Benim sana dediklerimi hayatına gerçekten sana aşık bir adam girince anlayacaksın. Bak sana kendimden örnek vereyim eşim iş arkadaşımdı kesinlikle evlilikle falan işi olan bir adam değildi. Bende ona o gözle bakmıyordum bile. Bana hislerini söyleyince tek dikkat ettiğim şey şu cümlesi oldu. Ben senden çok hoşlanıyorum hatta aşık oldum. Seni arkadaş gibi göremiyorum sen kabul edersen elimden tut yoksa senle aynı ortamda artık kalamam senide üzrmem askere giderim dedi. Benim eşimin askere gitmemek için yüksek yapmış doktora araştıran insan düşün deli gibi bedelli bekliyordu. Ama sırf bana olan duygularından dolayı bana uzaktan bakmaktansa hayatından çıkarım dayanamam ama sen gene baba bir şans ver dedi. Ben orda anladım eşim doğru insan. Ha böyle anlatınca kendimi övüyormuşum gibi anlama ortalama bir türk kızıyım ama benim doğrum o onun doğrusu benmişim yani allaha şükür 10 yıldır beraberiz 8 yıldır evliyiz. Hayatımda ilk ve tek ilişkimde eşim. Yani tatlım aşk olunca gel gitler olmaz. Tek önceliğin onunla olmaktır.

Bak tatlım ben adam seni yatağa atmaya çalışıyor demedim. Herkesin bir alıcısı vardır. Peşinde koşanı vardır. Demek ki adam onlarla değil seninle takılmak istemiş. Adam başından beri sen özelsin ama yanlış dönem, sen böylesin ama yanlış dönem demiş durmuş bunun anlamı senle sevgili olursak benden evllik yolunda ciddi adımlar bekleme ama sevgili olarak istiyorumdur. Ha belki ilerde ciddi de düşünür ama düşünmezsede sen adama niye düşünüyorsun diyemezsin baştan kartını açık oynamış çünkü. Ha ayrıca bu adam değilmiydi. Senin az önce seni kullanmaya çalıştığını söylediğin eski sevgilinle sana rağmen aynı ortamlara giren. Ya da senle plan yapıp hemen ertesinde yapmamış gibi arkadaşlarınla grup olarak başka plan yapan. Ya da senin duyabileceğin kulağına gidebilecek ortamlarda hayatında duygusal yönde ciddi birşey olmadığına yönelik arkadaşlarına atıp tutan. Bunları senin konularından benim aklımda kalanlar. Sen önce şu adamı aklında aklamaya çalışmaktan bir vazgeç bence. Bak ben yukarıda birşey söyledim hayatına aldığın adam için tercih değil vazgeçilmez ol sen bu adam için tercih bile olamamışsın. İlişki var mı yok mu oda belli değil. Kendine değer ver sen kendine değer vermezsen el oğlu hiç vermez. Haberin olsun. Benim sana dediklerimi hayatına gerçekten sana aşık bir adam girince anlayacaksın. Bak sana kendimden örnek vereyim eşim iş arkadaşımdı kesinlikle evlilikle falan işi olan bir adam değildi. Bende ona o gözle bakmıyordum bile. Bana hislerini söyleyince tek dikkat ettiğim şey şu cümlesi oldu. Ben senden çok hoşlanıyorum hatta aşık oldum. Seni arkadaş gibi göremiyorum sen kabul edersen elimden tut yoksa senle aynı ortamda artık kalamam senide üzrmem askere giderim dedi. Benim eşimin askere gitmemek için yüksek yapmış doktora araştıran insan düşün deli gibi bedelli bekliyordu. Ama sırf bana olan duygularından dolayı bana uzaktan bakmaktansa hayatından çıkarım dayanamam ama sen gene baba bir şans ver dedi. Ben orda anladım eşim doğru insan. Ha böyle anlatınca kendimi övüyormuşum gibi anlama ortalama bir türk kızıyım ama benim doğrum o onun doğrusu benmişim yani allaha şükür 10 yıldır beraberiz 8 yıldır evliyiz. Hayatımda ilk ve tek ilişkimde eşim. Yani tatlım aşk olunca gel gitler olmaz. Tek önceliğin onunla olmaktır.
Hayatında bir şey olmadığını anlatması hariç hatırlıyorsun gerçekten. Grupla yaptığı plan olayının altında da başka şeyler var eminim hatta muhtemelen benden önce başka planı vardı unuttu sonra gruba yazdı benden ses gelmeyince beni zorladı gelmem için hatta tüm planları iptal ederim sen ne istersen o olsun senle başbaşa olmak hoşuma gidiyor diye elli kez özür diledi saatlerce bekletmeme rağmen herkesi bekletti son dakikaya kadar .

Ama eski flörtümle aynı ortamda olmasını savunamıyorum kendime de. Değişik karakterde biri sevmediği insanları takmadığını belli etmek amaçlı onların ortamına inatla giriyor mesela ama bu amaçla bile olsa yanlış zaten kavgasını da ettim sınırımı da çektim o zaman bu sefer sen onu unutamadına döndü iyice.

Bana da yulin olmazsa askere gitcem diyen biri olmuştu çevresine demişti hatta çok aşıktı güya belki öyleydi bilemem ama sonuç yine fiyasko. Arkadaş gibi yaklaşıp sinsilikler yapmıştı sonradan öğrendim. Eşiniz iyi biri çıkmış çok şükür ama aynısını yaşadığım için diyorum vazgeçilmezsin sen olmazsan şunu yaparım diyende de hayır görmedim. O yüzden iyice güvensizim o cinse karşı zaten.

Bu anlattığım son flörtte ilk rest çektiğimde inatlaştı vs 1 gün geçti aradı ben sensiz hayat istemiyorum bugün seni görünce anladım görmeden konuşmak kolaymış vs vs diye. Adım atsam belki oyalama belki başka bir şey bilmiyorum ama muhtemelen şu an devam ediyorduk. Evlilik olur muydu Allah bilir.

Evlilik korkusu bende çok yoğun ama ciddi ilişki istiyorum istediğim bu bakalım artık biri olursa olur ne diyeyim. Hayırlısı. Mideme kramplar giriyor bu çocuğu ben de daha fazla düşünmek istemiyorum aslında. Tez zamanda hayırlısını versin Allah diyorum artık

Vallaha bacım al eline kalemini kağıdını şükretme terapisi yap inanki çok işe yarayacak hayata farklı pencereden bakmanı sağlayacak..
Örneğin 28 yaşında bekar bir kadın olabilirsin, ama şükret ki genç yaşta evlenip kötü bir tecrübeyle evliliğini bitirip psikolojik sorunlarla savaşmak zorunda da kalabilirdin, şükret ki bekar ve genç bir anne olarak hayat mücadelesi de geçirebilirdin, şükret ki bir koca cinayetine kurban gitmedin, şükret ki daha ömrünün 3 de 1’ini yaşadın ve önünde upuzun ömrün var, ben elimdeki herşeye her olumlu şeye şükrediyorum, ozamandan beri boşanma sürecim daha sorunsuz bir psikolojiyle geçiyor.

ne güzel sizi sindirmiş siz de yemişsiniz.
28 son demeler falan...
bence bu insanlarla vakit geçirdikçe kısmetinizi kapatıyorsunuz.
Bu insanlarla vakit geçirip kafa yordukça güzel iyi ahlaklı insanları göremeyip kaçıracaksınız, yazık edeceksiniz kendinize.

ben 25 yaşındayım.

20 yaşımda evlendim.

şimdiki aklım olsa 25 yı bırak 35 ımda ancak evlenirdim. geç kalmış değilsin aksine evlilik için en ideal yaşlara doğru gidiyosun.

27 yasinda yaslandin bittin mi diyorsunuz kendinize 😣

28 yasindayim. Allah var taş gibiyim. Yasitim arkadaslarim da aynen. Daha da cok genciz.

Bence siz psikolojik destek alin.

Işe girerken yas sınıri var da iliskiye baslarken de mi yaş sinıri var komik
Dusunce yapinizi degistirin sig insanlarla takilmissiniz

Kızlar iyi geceler inanın konu açmak istemiyordum ama düşüncelerimi belki siz toparlamama yardımcı olursunuz.

Yine uykusuz saçmasapan dönemler yaşıyorum. Takıldığım içten içe çok istediğim bir şey var. Karşılıklı aşk , sevgi vs vs bir ilişkiyi ilişki yapan ne varsa onlar işte. Ama olmuyor. Çok isteyerek gelen yoruluyor ya da amacı başka oluyor ya da ilişkiye hazır olmuyor işine yoğunlaşacağını söyleyip yine aklımı karıştıracak şeyler yapıyor. Her neyse olmuyor yani. Dışardan çok kısmetli görünüyorum ama tam birine tamam diyecekken bozulan işlerden yoruldum psikolojim sağlam değil artık.
Yaşım 27 bugüne dek flörtlerim oldu sadece.
Yaşlandın çirkinleştin artık bitti yulin boşver kariyer yap diyor mantığım ama içten içe vazgeçemiyorum hayatımda birisi olsun istiyorum.
Son flörtüm işiyle alakalı önemli sebeplerle ve hazır olmadığı gerekçesi ile doğru insansın ama yanlış zaman gibi saçma sapan konuşma yaptı tamam arkadaş kalalım dedim ama sonra arkadaş kalamadı hem kıskanmalara devam etti bir yandan da 28 yaş kadın için son bence diye bir cümle kurdu diğer erkek arkadaşla birlikte çok gururuma dokundu.
Ha bunu söyledikten 2 gün sonra benle başbaşa kalmak için bin takla atan o değil miydi yine oydu. Arabayla bırakcam bahanesi ile sevgililerin sarhoşların gittiği deniz kenarında bir yere götüren sonraki günlere başbaşa gezme planları yapan sonra ay unuttum senden de ses çıkmıyor hiç diyen, grup planına ben gelmeyince tekrar tekrar çağıran ,buluşmalara ben varım diye geldiğini itiraf eden hayatımı sorgulayan benle olmaktan hoşlandığını ama önündeki süreçten dolayı olmadığını söyleyen hep oydu.
Açıkça ben birbirimizi yedekler gibi davranmaya karşıyım öyle biri değilsin biliyorum kafamı karıştırma dedim kendisi ilişki sorumluluğuna hazır olmadığı için kaptıramadığını olduğu şehirde zaten benden iyisini bulamayacağını benim olduğum bir yerde sadece as olabileceğimi ama odaklanması gereken şeyler olduğunu ve hazır hissetmediğini söyledi. Benden özür diledi arkadaş kalmaya çalışıyorum deniyorum ama haddimi aştım demek yine diye. Sonra yine aradı öylesine olmuş gibi vs vs . Kafası gidik mi anlamadım. Ama benim kafa iyice gitti sayesinde.

Yaşım mı sorun diyorum artık beynim error veriyor beni isteyen oydu aynı yaştayız diyorum sonra.
Yine uzun uzun içimi döktüm kusura bakmayın yaş krizi kötü bir şeymiş kızlar çok kötü hissediyorum eskiden gülerdim bunlara inanın boş gelirdi. Kısmetim mi bağlı dua mı edeyim bırakayım mı tümden bilmiyorum ki çünkü nasip kısmet demek avuntu gibi geliyor ama çözemiyorum da.
O salağa deseydin ki "28 yaş evt son, hatta bence 27 yaş son senin gibi hanzolarla arkadaşlık bile etmek için". Ayılarla sevgili olmayın diyorum anlatamıyorum.

yanlış bir insan olacaksa, emin olun hiç olmaması daha iyidir.

Ben sana diyeceğimi dedim. Nasıl yaşayacağın nasıl harcayacağın senin kararın. Ama senin ama sürekli savunduğun o adam hakkında doğru dürüst bir kişi olumlu konuşmadı farkındaysan. Sen yazdıklarını üçüncü bir kişi gözüyle bir oku. Ama bem senin yerine oldam o arkadaş çevresinden de o adamdan da uzaklaşırdım

36 yaşındayım ve 27 yaşımı düşündüm de bir bataklığın içinde çırpınıyordum çıkmak için. Sonra boşandım ve her şeye yeniden başladım. Çok gençsiniz bu yaşlarınızı ümitsizlik içinde geçirmeyin. Ümitsizlik ümitsizliği doğuruyor çünkü. İyi düşünün karşınıza da iyi insanlar çıksın inşallah

Vallaha bacım al eline kalemini kağıdını şükretme terapisi yap inanki çok işe yarayacak hayata farklı pencereden bakmanı sağlayacak..
Örneğin 28 yaşında bekar bir kadın olabilirsin, ama şükret ki genç yaşta evlenip kötü bir tecrübeyle evliliğini bitirip psikolojik sorunlarla savaşmak zorunda da kalabilirdin, şükret ki bekar ve genç bir anne olarak hayat mücadelesi de geçirebilirdin, şükret ki bir koca cinayetine kurban gitmedin, şükret ki daha ömrünün 3 de 1’ini yaşadın ve önünde upuzun ömrün var, ben elimdeki herşeye her olumlu şeye şükrediyorum, ozamandan beri boşanma sürecim daha sorunsuz bir psikolojiyle geçiyor.
Evet öyle şükredecek çok şey var tabiki beni zorlayan yalnızlık psikolojisi ve umutsuzluk. Her anlamda yalnız hissediyorum evlilik olayı zaten beni korkutan bir şey sadece sevgiye layık birini istiyorum hayatıma.

hayatında bir erkek olmazsa olmazın mı?
Bir erkek veya kadın farketmez insan bazen yalnızlıktan bunalıyor. Bugüne dek sevgilim olmadı sayılır ve çok şükür iyi mesleğim var aklıma sevgilim olsun diye hiç gelmedi. Tek yaşıyorum çevrem de hep evli tek yalnız benim ve yaşadıklarım da beni üzdü yalnızlık zorluyor o sebeple artık olay bu yani.

ne güzel sizi sindirmiş siz de yemişsiniz.
28 son demeler falan...
bence bu insanlarla vakit geçirdikçe kısmetinizi kapatıyorsunuz.
Bu insanlarla vakit geçirip kafa yordukça güzel iyi ahlaklı insanları göremeyip kaçıracaksınız, yazık edeceksiniz kendinize.
Doğru diyorsunuz aslında boş bir konuşma yaptı ben sustum orda başka kız arkadaş onlara ağzının payını verdi ama biz kadınız bir kere hem güzeliz hem genciz hem şöyle böyle diye sağolsun. Çıkardım hayatımdan canım şu yorumları görünce iyice soğuyup aklımdan da çıkarcam inşallah çok az kaldı ki ona karşı hissim yok sanırım :21: sadece dengesizlikleri ile yordu psikolojimi.

Hayat bir kere yaşanıyor ya. Onu da kaçışı olmayan şeylere üzülerek geçirmek çok saçma değil mi? Anı yaşamayı öğrenmek lazım, o dakikadan lezzet alacaksın,bir elinden geldiğince temiz ve iyi bir insan olacaksın hepsi bu.

ben 25 yaşındayım.

20 yaşımda evlendim.

şimdiki aklım olsa 25 yı bırak 35 ımda ancak evlenirdim. geç kalmış değilsin aksine evlilik için en ideal yaşlara doğru gidiyosun.
Sevdiğin sevildiğin bir hayat güzel bence evlilik zaten bana korkunç geliyor ama biriyle hayatımı paylaşmayı isterdim valla :olamaz: :)

Back
X