- 12 Kasım 2010
- 2.932
- 16.932
- 408
- 40
Bak bu adamla ilgili kaçıncı konun her seferinde sana aynı şeyi yazdım bu adamdan bir cacık olmaz. Adam gibi gerçekten seven adam bahane bulmaz. Sen hiç etrafında aşık oldum ama zamanı değildi. Peşine düşmedim diyeni gördüm mü. O adamın süslü cümlelerinin ardında tek gerçeği söyleyeyim senle takılmak istiyor. Sen ciddi birşey bekleme diye yok yanlış dönem yok bilmem ne diye bahane buluyor. Sen böyle asalakları etrafında tuttuğun sürece kim yaklaşır sana. Erkek olsan hoşlandığın kızın etrafında onunda yüz verdiği böyle biri varken sen yaklaşırmıydın. Ayrıca kız arkadaşlarınında konuşmaları bana hoş gelmedi. Herkesin kısmeti kendinedir. Sürekli nazar eder gibi bunu dillendiriyorlarsa ben orada pek iyi niyet sezmedim kusura bakma. Bak arkadaşım benden 6 yaş küçüksün. 34 yaşındayım geçen burda senin türevin bir konu açan başka bir arkadaşada yazdım. Liseden çok sevdiğim bir sınıf arkadaşım daha bu sene evlendi. Bizim sınıfın en güzel kızlarından biriydi. Mesleği 8 senedir elindeydi ama kısmet bugüneymiş. Şimdi o kadar aşık ve mutlu ki bu kadar beklemişim diyor. Yani kısmetin kaç yaşında kimi bulacağı belli olmaz. Ama sen böyle arayış içinde olursan olmaz. Koca ve evlilik mutluluk getirmez hayat arkadaşı diyebileceğin birini bulursan anlamı olur. Burada kaç tane konu var mutsuz evliliklerle ilgilii. Senin yapacağın öncelikli şey kendine değer vermek olsun, yazdıklarından benim gördüğüm dışarıya nasıl yansıtıyorsun bilmiyorum ama ilişki konusunda özgüvensiz duruyorsun. Öncelikle sevgili ve flört döneminin seni mutlu etmesi gerekir. Seni mutsuz ediyorsa kafanı karıştırıyorsa arafta bırakıyorsa sal ipini gitsin hayatında öyle insanlara yer verme. Bir süre kafanı başka şeylerle meşgul et. Kendine hobiler edin. Yeni yerler keşfet hayatın tadını çıkar. Her insanın bir enerjisi vardır etrafa yaydığı seninde etrafa olumlu enerji yollayabilmen için hayattan keyif almalısın ki iyi şeyleri etrafında toplayabilesin. Eğer kısmetinde varsa o insan karşına zaten çıkar merak etme. Bak evli bir ablan olarak söylüyorum evlenirken sadece iki şeye dikkat et eşin olan insanın tercihi değil vazgeçilmezi ol, eşinin sana merhameti olsun sen üzgünken gülemesin. İş, kariyer, para , yakışıklılık bunlar geçici şeyler. Bu ikisini bulmadığın adamla ancak mutsuz olursun. Ama o adamda bu ikisi varsa bir şekilde senin yzünü güldürür merak etme.