• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadığım çocukluk ve bunun yeni başlayan evliliğime etkisi...

Bebeeekk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2018
109
34
13
32
Merhaba kızlar ben sitedeki yorumları soruları hep okurdum ama nedense üye olmak aklıma gelmemişti ve üye olmaya karar verdim.Konuma gelirsek zor bir çocukluk geçirdim.Birbirlerine tahammül edemeyen sürekli didişen benim kavga gürültü içinde büyümeme neden olan ikili (annem ve babamla( geçti çocukluğum.Geceleri hep dua ederdim Allahım en azından benim ailem huzurlu olsun ilerde diye...Bilmiyorum o yaşlarda nasıl gelirdi aklıma evlilik ile ilgili bir duada bulunmak..Üniversiteye geçerken annemle babam ayrıldı.Annemi de babamı da çok seviyorum.Annem ve babam zor insanlardır sinirli,tahammülsüz,sakin anlatmayı başaramayan ama hep üzerime titreyen seven ebeveynlerdi.Babam sorumsuzdur ama annem melektir her şeyime koştu her ihtiyacımı karşıladı okuttu bir yerlere gelmemi sağladı.Dört buçuk senedir sevgili olduğum adamla evlendim.Dünya tatlısıdır.Yalnız ben annemin babamın tepkilerini görüyorum kendimde.Ağzını şapırdatma,şunu niye böyle yaptın,bunu niye böyle yaptın..gibi konuşmalarımla çok huysuzum.Gül diyorum kendime yok hemen unutuyorum yine huysuz oluyorum.Geçen gözleri doldu dedi ki sana yardımcı oluyorum balkonu yıkıyorum yemeğe yardım ediyorum bulaşığa ediyorum ama işteki yorgunluğunu eve yansıtma biraz iş yapsan öfleyip püflüyorsun...haklısın hayatım dedim ama yine aynıyım.Biliyordum böyle olacağını zamanla o da sinirli konuşur çünkü ben nasıl davranırsam o da yapar aynı annem babam gibi oluruz herhalde.Biliyorum beceremeyeceğimi evlenmeyelim hazır değilim dedim ama hep bir baskı hep bir ısrar...nereye kadar hayır diyebilirdim?Zaten herkes konuşup duruyor yardım ediyor değil mi?hmmmmm zamanla bırakıyorlar.İlgileniyor değil mi?hmmmmmm sonradan ilgilenmiyorlar...zaten huzursuzum değişecek diyip daha da soğutuyorlar.Ne yapayım ben yardım edin.Aklıma kötü şeyler geliyor.Burada okuyorum aldatma konularını hmm o da aldatırsa falan diyorum.Daha şimdiden zindan ettim evliliği kendime.

evhamlı, kuruntulusunuz.
kendinize bir hobi edinin.
hobi edinmek bile zor geliyorsa deşarj olacağınız bir şey bulun kendinize.
her gün yürüyüş yapın.
en az 45 dakika rahat bir ayakkabıyla tempolu yürüyün.
inanın işe yarayacak.
kendinizi ifade edebleceğiniz bir yakınınız var mı?
kardeş, kuzen, arkadaş gibi.. dedikodu iyidir rahatlatır.
bunu yapabileceğiniz birileri yoksa psikologa gidin.

evhamlı, kuruntulusunuz.
kendinize bir hobi edinin.
hobi edinmek bile zor geliyorsa deşarj olacağınız bir şey bulun kendinize.
her gün yürüyüş yapın.
en az 45 dakika rahat bir ayakkabıyla tempolu yürüyün.
inanın işe yarayacak.
kendinizi ifade edebleceğiniz bir yakınınız var mı?
kardeş, kuzen, arkadaş gibi.. dedikodu iyidir rahatlatır.
bunu yapabileceğiniz birileri yoksa psikologa gidin.

Spora gitmeyi düşünüyorum.Yakınlarıma böyle anlatmak istemiyorum zayıf görünmeyi pek sevmiyorum.

Sanirim yeni evlisin. Evliligin ilk zamanlarinda olur böyle sorunlar alisma süreci bu. Ben de anne babamin evliligini model almisim demek ki, baslarda esimi cok kirdim tepkilerimle. Esim de cok cok iyidir. Hatalarimin farkina vardim ve zor da olsa düzelttim. Sen de nerde hata yaptigini ve neden yaptigini anlamissin. İnan gerisi gelir. Sabret ve mücadele et. Esim öyle her ise yardim etmez ama sagolsun ucundan tutar. Ama cok ilgilidir. 5 yildir evliyim kötü yönde degisen bir sey yok. İlk gunkünden güzel bir evliligim var. Kendini böyle kuruntularla üzme ve kötüyü cagirma.

yani insanın huy olarak anne babaya çekmesi normal. ben de birazcık geçimsiz bi insanımdır. be kendimi böyle kabul ediyorum açıkçası.

Evet normal.Ama ben kendimi böyle kabul edemiyorum ben çünkü evliliğimde şöyle böyle olucam diye çok sözler verdim kendime.

Öncelikle eşinize hakettiği değeri verin ve onu çocuk gibi azarlayıp durmayın :KK20:
psikolojik destek alın yoksa evliliğiniz bu şekilde fazla uzun sürmez:işsiz:

Eşimi küçük küçük azarlıyorum diye psikolojik bir destek alma aşamasına geldiğimi düşünmüyorum.Biraz daha sakin olmam lazım ve evliliğe adapte olmam lazım onun yollarını arıyorum.

Sanirim yeni evlisin. Evliligin ilk zamanlarinda olur böyle sorunlar alisma süreci bu. Ben de anne babamin evliligini model almisim demek ki, baslarda esimi cok kirdim tepkilerimle. Esim de cok cok iyidir. Hatalarimin farkina vardim ve zor da olsa düzelttim. Sen de nerde hata yaptigini ve neden yaptigini anlamissin. İnan gerisi gelir. Sabret ve mücadele et. Esim öyle her ise yardim etmez ama sagolsun ucundan tutar. Ama cok ilgilidir. 5 yildir evliyim kötü yönde degisen bir sey yok. İlk gunkünden güzel bir evliligim var. Kendini böyle kuruntularla üzme ve kötüyü cagirma.

Allah razı olsun canım içimi rahatlattın.Haklısın kendimin farkındayım inşallah başarıcam :)

bence yardım alın. bir terapistle neden görüşmüyorsunuz. giden arkadaşım çok rahatladığını söylüyor. ikincisi de doğal taşlar var ne kadar inanırsınız bilmem ama insanın sinirini gerginliğini çeken

Evet normal.Ama ben kendimi böyle kabul edemiyorum ben çünkü evliliğimde şöyle böyle olucam diye çok sözler verdim kendime.

işte normal haliniz bu ise karakterin sonradan değişeceğini düşünmüyorum. kendi kendinzie törpülemeniz lazım.

Ee bunun bilincedeyseniz, ağzınıdan bir laf çıkmadan 10 sn bekle methodunu kullanın...10 sn bekleyince, durup düşünmeye, bu diyeceğim şey gerçekten elzem mi, haklı bir eleştiri mi diye tartmaya vakit oluyor insanın.

Ev işlerini de yetiştidiği kadar yapan; mükemmel olmasına gerek yok...bir akşam mutfak, diğer gün salon dağınık kalsın, ama yeterki insanın huzur bulacağım diye her akşam gitmek istediği bir evi olsun...

bence yardım alın. bir terapistle neden görüşmüyorsunuz. giden arkadaşım çok rahatladığını söylüyor. ikincisi de doğal taşlar var ne kadar inanırsınız bilmem ama insanın sinirini gerginliğini çeken

Canım daha 1 hafta oldu hemen terapiste gidiyorum diyemem adama.Şuan ihtiyacım olan şey alışmak

işte normal haliniz bu ise karakterin sonradan değişeceğini düşünmüyorum. kendi kendinzie törpülemeniz lazım.

Canım ben karakterimden bahsetmiyorum ki?Evlenince olan tepkilerimden bahsediyorum ve 1 haftadır annemin babamın hareketlerini görüyorum kendimde.

Ee bunun bilincedeyseniz, ağzınıdan bir laf çıkmadan 10 sn bekle methodunu kullanın...10 sn bekleyince, durup düşünmeye, bu diyeceğim şey gerçekten elzem mi, haklı bir eleştiri mi diye tartmaya vakit oluyor insanın.

Ev işlerini de yetiştidiği kadar yapan; mükemmel olmasına gerek yok...bir akşam mutfak, diğer gün salon dağınık kalsın, ama yeterki insanın huzur bulacağım diye her akşam gitmek istediği bir evi olsun...

Ya ben de öyle diyordum ama aklım kalıyor bu sefer daha şu işler var diye sinirlerim bozuluyor.Zaten eve gitmem 17.30 yemekti kaldır çaydı saat 10 oluyo

Canım daha 1 hafta oldu hemen terapiste gidiyorum diyemem adama.Şuan ihtiyacım olan şey alışmak
bir haftada mı oldu bu kadar şey. benim bir ay gelinliğim kapının arkasında asılı kaldı ne ara tartıştınız. neyse bence sakinleştirici rezene çayı falan için. eişiniz için değil kendi mutluluğunuz için stressiz olun

Eşimi küçük küçük azarlıyorum diye psikolojik bir destek alma aşamasına geldiğimi düşünmüyorum.Biraz daha sakin olmam lazım ve evliliğe adapte olmam lazım onun yollarını arıyorum.
eşiniz için değilki kendiniz için yardım alın . geçmiş ağır geliyor taşıyamıyorsunuz .

bir haftada mı oldu bu kadar şey. benim bir ay gelinliğim kapının arkasında asılı kaldı ne ara tartıştınız. neyse bence sakinleştirici rezene çayı falan için. eişiniz için değil kendi mutluluğunuz için stressiz olun

Ben oraya tartıştık diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum.

Ben oraya tartıştık diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum.
Geçen gözleri doldu dedi ki sana yardımcı oluyorum balkonu yıkıyorum yemeğe yardım ediyorum bulaşığa ediyorum ama işteki yorgunluğunu eve yansıtma biraz iş yapsan öfleyip püflüyorsun bunu gülerek mi söyledi ben burayı tartışma olarak anladım. neyse bence siz yorum istemiyorsunuz. kendiniz bilirsiniz

Back
X