Yaşadığım hayattan memnun değilim

melekgibikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2012
444
180
123
Eskişehir
Boşlukta gibiyim sanki kendimi çok yalnız çok mutsuz hissediyorum. Dışarıdan çok neşeli gözükürüm herkesi güldürürüm ama içimde fırtınalar kopar. Ama şu sıralar herşeyi çok daha yoğun yaşıyorum. Hayattan bıkarcasına.. Nefes bile almak istemiyorum. Tuhaf. Hiç bişey içimden gelmiyor. İlk defa böyle hissediyorum. Hayatımdan memnun değilim Allahım isyan etmek gibi olmasın ama gerçekten mutsuzum. Etrafıma şöyle bir bakıyorum herkes ailesiyle sevdikleriyle ama ben herkesten herşeyden ayrı.. Daha 15-16 yaşında hayattan bıkılır mı ama bıktım işte. Kaldıramıyorum artık yaşadıklarımı.Kendimi öyle çaresiz öyle savunmasız hissediyorum ki.Saçma saçma hayaller kuruyorum kafamda kurguluyorum kendimi kaybediyorum aklımı kaybediyorum sanki git gide. Hissettiğim tek şey acı. Keşke hayatım güzel olsaydı, keşke burda yaşamasaydım. Hayatım ailem herşeyim paramparça. Beni kimse anlamıyor. Disney channeldakilerin hayatlarına bile özeniyorum aile ortamı arkadaş ortamı okul ortamı çok mutlular mesela sorun denilecek sorunları yok. Benim hayatım gerçek ve sorunlarım fazla. Bu acı fazla gerçek.

Kıyamam sana...
Bu arada disney disney channelı ben bile izliyorum hala çok seviyorumda.
Öncelikle imkanın varsa bir psikologdan yardım alabilirsin.Sorunların dertlerin varsa güvendiğin insanlarla paylaşarak rahatlayabilirsin.
Kimse yalnız değildir.Kendine bukadar yüklenme.Yaşadığın şeyleri bilmiyorum ama inan hepimizin hayatında mutlu günler oluyordur olmuşturda bunları düşün sürekli.
Seni seven insanları düşün.Bol bol dua et Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez canım.
İnşallah tez zamanda bu kötü ruh halinden ayrılırsın.Seni bu duruma sokan durumlarla yada insanlarla yüzleşebilirsin.
Bunları demek kolay senin için diyebilirsin haklısında kimse yaşayamadan bilemez senin nelerle uğraştığını...
Umarım tez zamanda neşeli mutlu bir insan olursun canım...

Ne gibi sıkıntılar yaşadın? Yazarsan belki çözüm üretebiliriz.

15 yasindayim ben 6 aylikken annem ölmüs annem ölmeden dedemlere bana bisey olursa betüle siz bakin demis babam annem oldukten sonra beni istemis ama dedemler vermemis ablam var bi de 18 yasinda o da babamda babam evlendi ve bi tane cocugu daha oldu o da 11 yasinda dedem 2 yil once akciger kanserinden öldü, birlikte hastaneye giderdik her istedigimi yapardi cok severdi beni yumurcagim diye cagirirdi. Teyzem 14 yasindayken, bana bakti. benim icin 27 yasinda evlendi sirf kucugum diye 3 yil once. hep sinif teyzesi olurdu :) annem gibi cok seviyorum onu da. Su an anneannemle ikimiz kaldik Allah basimdan eksik etmesin. Babamlara falan da gidiyorum aramiz iyi. Su siralar kendimi cok yalniz hissediyorum cok degisik duygular icindeyim. Ne zaman yolda bi anneyle cocuk gorsem gozlerim doluyo elim ayagim tutmuyo bi sey hissedemiyorum yutkunamiyorum.

Son düzenleme:
Meleğim seni çok iyi anlayabiliyorum..
Bende 9 yaşındayken babamı kaybettim..
Ablam abimde evlendi annemle tek kaldık. Birbirimize bakmaya çalıştık. Babamın eksikliğini hala hissederim evleniyorum ama içim öyle buruk ki.. Bayramdayiz ben hevesle babamın elini öpmek sarilmak isterdim. Kızım sen büyüdün de evleniyomusun desin isterdim..

Ama bizim elimizde değil biliyorsun değil mi? Alışmak zorundayız. Bu hayat böyle,daha çok gençsin. Upuzun yılların var daha..

Benimde senin yaşında kuzenim var. Istersen onla tanış,dertleş. Çok iyi çok seversin istersen tabi.. Sıkıntılarını anlatirsin dinler..

Kendini üzme bu kadar. Sıkı sıkı tutun hayata. Sen güçlüsün pes etmek olur mu hiç?

Son düzenleme:

Olmaz değil mi?

Olmaz değil mi?

olmaz tabi ki..
insanlara ne kadar güçlü olabildiğini göster..
Dimdik dur ayakta. Ileriki güzel günlerini düşün.
Bak bende senin gibiydim ama büyüdükçe gerçeklerle yüzleştim. Avukat oldum kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum kimseye muhtaç olmadan.

Annen de suan senin üzülüp aglamani asla istemezdi. Annen için iyi olmaya çalış..

Son düzenleme:

İyi olacağım bunları atlatacağım :)

Biliyor musun böyle düşünerek sana çocukluğunun en tatlı hatıralarını bırakan deden ile yaşadıklarınıza haksızlık etmiş olursun.

Şimdi yanındaki anneannede.

Hayatın hepimize sundukları farklı biliyorsun değil mi?

Kimimiz çok erken yaşlarda annemizi kaybedip onun sevgisinden yoksun kalırken;

Kimimiz yanıbaşımızdaki ailemizin şiddetine maruz kalabiliyor hatta terk ediliyoruz.

Bazen çaresiz hastalıklar,bazen parasızlık sınavımız oluyor.

Neden herşey benim başıma geliyor diye düşünme;henüz başına gelmemiş onca dert için şükret.

Elinde olanların değeri bil ve fazlası için mücadeleyi bırakma.

inan bana mutlu olmak istiyorsan mutlu oluyorsunuz,mutsuzluğu seçersen mutsuz.

Hayatın senin ne istediğini göre şekilleniyor.

Mutlu olmayı iste,kendine mutlu olmayı hakettiğine dair büyük sözler ver ve tut.

Canimm benimmm oncelikle bu duygularinin aile yapindan dolayi degil yasindan dolayi oldugunu anlaman gerekir. Herkesin aile iliskileri farkli degisik.. Annesi babasi hayattayken ekonomik sartlar yuzunden dedesi ve anneanne/babaannesiyle yasayan insanlar var. Anladigim kadariyla hayatta sevgisiz kalmamissin. Gerek dedenler, gerek teyzen seni sevgiyle buyutmusler. Bir annenin yerini tutar mi? tutmaz elbet ama teyze de anne yarisi derler.. Yani hayatinda sevgi acigi yok gibi gorunuyor canim benim..

Bende senin yaslarindayken belki senden 1-2 yas daha buyukken dunyanin en mutsuz ve yalniz insani benim zannediyordum. Bunlar tamamen donemsel seyler. Ergenlik caginda benligini, karakterini, dunyada kim oldugunu anlamaya calisirken yasadigin duygular bunlar. Ve zamanla gececek merak etme. Cok daha kotu bir cocukluk gecirmis insanlar var.. Herkes bir sekilde hayata tutunuyor, ama bu duygular cok gecici bundan emin ol..

=))

Bu yasadiklarini basariya donusturmek senin elinde. Evet gercekten yasadiklarin yasina gore agir ama bunlar seni olgunlastiracak. Hayata simsiki saril ki annen obur tarafta seninle gurur duysun.

canim kiyamam aglattin beni

sakin üzülme, bak yalniz degilmi$sinkii, anneannen var, babanla aran iyi karde$lerin var daha ne olsun? kimsesizleri dü$ün, annen $u an seni izliyor bunu unutma, seni üzgün görüp oda üzülüyr, üzme onu, kendini toparla, hiç geçmi$i dü$ünme, gelecege bak, baksana en zor zamanlari atlatmi$sin ve 15-16 ya$ina gelmi$sin, zor zamanlarin çogu gitmi$ azi kalmi$
yarin bir gün okuyup meslek sahibi olacaksin, evleneceksin, hayatin degi$ecek bunlari dü$ün, aklindan çikarma

Allah yardimcin olsun, ama gerçekten hayattan bu kadar sogumana gerek yok canimm, unutma anneni üzme, helede anneanneni, o hissediyordur içinde kopan firtinalari, o ne yapsin? kizini kaybetmi$ e$ini kaybetmi$ sen gençsin dinçsin, sen yenilirsen o ne yapsin

canim benimm kendine haksizlik etme. Beterin beteri vardir derler. Ya kimsen olmasaydi? Ya aksam donecek bi evin, sana emek vermis teyzen,deden, anneannen olmasaydi? Bak ne guzel vefakar insanlarmis. Seni yari yolda birakmamislar. O insanlar icin bile olsa sen hayata karsi direnmek zorundasin...hangimizin derdi sorunu yok? Burda okuyosundur. Neler var neler...sen bu yasinda cok aklibasindasin masallah. Kurdugun cumlelerden belli. Takdir ettim cokta sevdim seni. Karamsar olmaya gerek yok. Gunes her gun yeniden doguyor. inan bu hayatta gecmeyen dert yok. Su akar yolunu bulur derler ya aynen oyle. Bol bol dua et tatlim, hayata saril. Aynaya bak mesela, profildeki sen isen cokta guzelsin masallah. Bu hayat cok kisa. Yarin nefes alacakmiyiz garantisi yok. O yuzden ne kadar mutlu olursak ne kadar gulersek kardir. Allah bizimle canim. Bende cok zor gunler atlattim ama gordum ki uzulmek dovunmek ise yaramiyor. Akisina birakmak gerek...

Pozitif tarafından bakmaya çalış hep. Şöyle diyeyim annenle baban türlü rezilliklerle boşanmış olsaydı ? Seni terk etmiş olsaydı ?

Yaşadıkların çok zor şeyler, ama senden vazgeçmeyen kocaman bir ailenin içinde büyümüşsün bu öyle büyük bir şey ki

Annesizliğe gelince, bu hayatın boyunca hissedeceğin bir şey, ölüm Allah'ın emri elimizden maalesef bir şey gelmiyor, ben hala arkadaşlarımın annelerinin olduğu ortamlara giremiyorum. İnsanın canı çok yanıyor. Ama onlar bizi görüyor eminim. Bunu düşünerek dik dur, yaşın çok genç bunun verdiği zorluklarında var. Ama geleceksin üstesinden eminim, Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…