- 24 Haziran 2016
- 7.531
- 26.564
- 548
Aynı korkuları yasamış biri olarak söylüyorum tek care bakmayın kanmı alınıcak bende bayılır kendımdrn gecerdım. İgnemı olacaksınız altı üstü bi ıgne sınek ısırıgı gıbı öldürmez. Hem sizin iyiliğiniz ıcın hem sonucu cok guzel bebek ıstıyorsunuz deymezmı sızcede??Herkese merhaba
Benim iğne fobim var öyle sıradan bir korku değil.
Bahsederken bile strese giriyorum psikoloğa gittim ama bu konuda birsey yapamayacağını söyledi
Soyle anlatayım ; 2 düşük yaptım hamile kaldığımda hiç kan aldirtmadim kendimi çok suçlu hissediyorum doktor hastahaneye Yatmam gerektiğini söyledi önce beni bayiltin sonra takın serum dedim bu çok bencilce ama beni öldürsunler iğne Vurmasınlar.
Bir kere abim hastalandı onu hastahaneye götürdüm kan aldılar abimden 5 dk geçmedi gözümü bi açtım sedyedeyim bayilmisim doktor serum takalim dedi etraf simsiyah olmasına rağmen kör bir şekilde hastahneden kaçmaya çalıştım yalvardim ve taktirmadim o serumu
Nikah için kan aldılar salya sumuk ağladım fenalık geçirdim. bu korku hayatımı çok etkiliyor iğne olmamak için herşeyi yapabilirim artık bebeğim olması için araştırma yapılmalı ve ben korkudan gidemiyorum nasıl Yenicem niye bukadar korkuyorsun küçücük iğne demeyin benim için çok büyük tavsiyelerinizi bekliyorum Teşekkürler.
Not : korkumu yenmeye kararliyim daha fazla vicdan azabı çekip üzülmek istemiyorum ve psikolojim bozuk lütfen ağır yorumlar yapmayın biri boş gebelik biri kalbi atmadan düştü.
Benim de birkaç fobim var şimdi onlardan bahsedip gece gece kendimi strese sokmak istemiyorum. O yüzden benim korkum seninkini döver iğreden korkulur mu diye yargılayamam sizi. Ne bileyim pofidik pofidik tavşanlardan kedilerden bile korkan insanlar çıkabiliyor.
Sizin korkunuz üstüne gidilmesi gereken türden. Dar alanda kalamıyorum korkuyorum deseniz iyi dar alana girmeyin madem derim. Ama iğne olayı mutlaka karşınıza çıkıyor bundan kaçamazsınız. Mecbur kaldıkça alışıyor insan.
Serum ya da kan verme gibi olaylarda farklı yöne bakmak ve işlem sırasında hemşireyle günlük bir sohbet başlatmak kafanızı dağıtıyor. İğne hazırlanırken bakmayın hiç. Derin derin nefes alıp verin. Bir de hastaneye tek başınıza gidin. Yanınızda size destek verecek kimse olmasın. Ne biçim tavsiye oldu bu. Bende işe yarıyor ondan dedim ama kötülüğünüzü istiyormuşum gibi olduYanımda biri olunca sanki nazlanıyorum tek başımayken daha cesurum gibi geliyor.
Korkumu yenmek için şeker ölçüm aletinden başlamaya karar verdim elime tuttuğum da başım döndü ve geri bıraktım hiç cesaretim yok doktora gidecek kadar bile yok en büyük acizligim ben hafızim kan alınacağında ezberlerimi tekrar ediyim kafam dagilsin diyorum ama o an herseyi unutuyorum maalesef .
Çok geçmiş olsun sprey arastiricam uyustugunu bilmek korkumu geçirir kesinlikleBen küçükken kendim giderdim, 7 sene koruyucu aşı oldum. Elime dikiş atıldı izledim her kış penisilin ile geçerdi. Sonra bir ara kan aldırdım cok sorun yaşadım kollarım aylarca şiş kaldı, küçükkende damar yolu için cok zorlamışlar annem tek vicdan azabım der, en son bayılmışım bırakmışlar. Uzunca süre kan aldıramadım. Bir gün yanlız olduğum bir şehirde zehirlendim serum taktırdım alıştım. Kan aldırırken hala bayılabiliyorum ama tembihliyorum öyle diyince vicdanlı hemşireler daha özenli davranıyor hatta bir tanesi devlet hastahanesinde sprey sıktı kolumu uyuşturdu, sizde araştırıp kendiniz mi temin etseniz? Hala iğne yaptıramam 7 yıl oldu, acilde ağrı kesici gibi bişey agır geldi belirttiğim halde zorla kaldırdılar kaldırdıkları gibi bayıldım zor kendime geldim. Henüz igne ile ilgili hiç bir tedaviyi kabul etmedim. Kiminde iyi yapmışım, kiminde zor iyileştim ama kolay kolay yaptıramam herhalde.
Genelde kese görüldukten sonra doktorum kan istemez 2 hafta sonrasına istemişti bende o sırada düşük yaptım nikah içinde beni ani bir şekilde götürüp işlem badlattilar şimdide hadi kalk diye aniden kaldırıp goturseler kafamda senaryolar yazmadan bir şekilde veririm bu psikoljik birsey nikah önemli bebek önemsiz diye değil benim için evlat daha önemli bu korku çok üç noktada anlatsamda anlayamazsiniz maalesef.Nikah için kan aldırdiniz ama hamileyken kan aldirmadiniz?
Evet öyle olacakEvlenirken nasil ki aglaya aglaya kan verdiyseniz bebeginiz olmasi icinde aynisini yapabilirsiniz
Kesinlikle bu farklı bir psikoljik rahatsızlık en iyisi iyi bir doktor arayışına giriyim Teşekkürler.sımdı sıze ne soylersek soyleyelım yetersız kalacka cunku tedavısı olması gereken bır hastalık sızınkı. mutlaka cok daha ıyı bır doktora gıdın. bır arkadasım ayakkabı kırlılıgıne takıktı sırkette herkese laf yapardı cok kızardı herkes ciddi anlamda patrna kadar ayakkabınız tozlanmıs derdı ben beyaz ayakkabı gıymeye korkardım cunku onun ıcın hersey bembeyaz ya da sımsıyah olmalıymıs garıptı ama bu tarz takıntılar olabılıyr yapacak bısey yok bu onun raahtsızlıgıydı onunda cocugu yıllarca olmamıs bu konular cıdden ınsanı cok yıpratıyor. sızın yerınızde degılız sızı anlayamayız mutlaka iyi bi doktora gıdın. cozumunuz orda.
Çok geçmiş olsun sprey arastiricam uyustugunu bilmek korkumu geçirir kesinlikle
Bun duymak bile güzel çünkü kucuklugumden beri sadece agladigim için 3 4 kişi üstüme cullanip aşı yaptılar bu yüzden iyi bir hemşire çıkarsa guvenebilirim ve sürekli islerini. Onda halledebilriim.Açıkçası çok iyi insanlar ile karşılaştım, o hemşire dur o zmn bunu kullanalım dedi, koluma sprey sıktı hiç birşey duymadım. Bir araştırın belki bilen vardır siz temin edin hepsinde kullanırsınız
Bence hersey sizin zihninizde bitiyor bir kez kan verdiyseniz ve birsey olmadiysa bundan sonra da olmayacagini dusunebilirsiniz o an igneye bakmayin gozunuzu kapatin zaten saniyelik birsey. Bende igneden hoslanmiyorum hatta emin olun hickimse sevmiyor ama saglik icin gecerliyse katlanilabilir. Insanlar ameliyat oluyor neler neler yasiyorlar. Ignenin hicbir acisi yok size bir zarari yok. Herkese yapiliyorsa banada yapilabilir diye dusunun kendinizi motive edin. Ben korkumu boyle yendim. Birde siz surekli igneden kactiginiz icin sorun kafanizda buyuyor. 4 5 kere yaptirsaniz zaten korkmayacaksiniz. Aglayarakta olsa yaptirdiysaniz yine yaptirabilirsiniz derken kastettigim size kotu birsey olmayacagiydi. Bence bunu kendi kendinize basarabilirsiniz psikologa bile gerek yokEvet öyle olacak
Emin olun herseyin farkındayım kaçtığım için çok büyüdü artık yaşımda büyük olunca kimse zorla tutup oturtmuyo belki azıcık güven verici şekilde konussalar yapabilirim ama kimsede ugrasamaz benimle haklı olarak kendimi ugrasa ugrasamam çözdüm iğne nin neyın den korktuğumu kesinlikle beynimle alakali fiziksel olarak acidan korkmam bir zamanlar dişçiye gittim ağladım benimle konuştu tedavi olmak ıstiyomusun dedi evet dedim ozaman elimi bırak seni tedavi ediyim dedi ikna oldum bırakıp gözlerimi kapattım Uyuşma si için beklerken doktorum ve arkadaşı iddaaya girmiş iğne olurken korkuyo sa işlem yaparken daha korkar yaptırmak diye hiç aglamadim doktorum yemek ismaarlamak zorunda kaldı niye aglamiyosun diye soruyor du benim tek korkum iğne girmesi tuhaf bir varlığın benden bi tane daha yokBence hersey sizin zihninizde bitiyor bir kez kan verdiyseniz ve birsey olmadiysa bundan sonra da olmayacagini dusunebilirsiniz o an igneye bakmayin gozunuzu kapatin zaten saniyelik birsey. Bende igneden hoslanmiyorum hatta emin olun hickimse sevmiyor ama saglik icin gecerliyse katlanilabilir. Insanlar ameliyat oluyor neler neler yasiyorlar. Ignenin hicbir acisi yok size bir zarari yok. Herkese yapiliyorsa banada yapilabilir diye dusunun kendinizi motive edin. Ben korkumu boyle yendim. Birde siz surekli igneden kactiginiz icin sorun kafanizda buyuyor. 4 5 kere yaptirsaniz zaten korkmayacaksiniz. Aglayarakta olsa yaptirdiysaniz yine yaptirabilirsiniz derken kastettigim size kotu birsey olmayacagiydi. Bence bunu kendi kendinize basarabilirsiniz psikologa bile gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?