Yaşadığım sorunlar yüzünden boğuluyorum,nefes alamıyorum.

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
nişanlımla yaşadığım sorunlar,nisaandaki düğünümün aylarca ertelenmesi,nişanlımın annesinin beni istememesi,nişanlımla yaşadığım gerginlikler,sabahtan akşama kadar evde olmam,iş aramama rağmen olumsuz yanıt almam,yalnız olmam ve tek bir arkadaşımın olmaması..off ALLAHım o kadar fena o kadar berat haldeyimki,yaşadığım sorunlar,nişanlım ve nişanlımın ailesi ile,hiç ir amacımın olmaması,bomboş olmam hemde öyle bir boşlukki bu,gitgide yere çakılıyorum,gitgide kayboluyorum sanki.hayatımdaki tek amaç evlenip yuvamı kurmaktı,düğünüm aylarca ertelendi.sebep ise istenmemek ve abisinin düğününün bizden önceye alınması.nişanlım annesinin beni istememesini ve annesinin dolduruşunu bana yansıtıyor.hayatımda var yada yok belli değil.günde 2 kelime konuşuyoruz oda soğuk şekilde.eve geldim gittim o kadar..her gece yatarken arardı,ben aradım bu gece yatıyorum diye,ama aslında amacım ilgisini çekmek.tamam yat ama ararım ben yinede uyumazsan ararım dedi tamam dedim aramadı.zaten hiç konuştuğumuz yok.benden soğumuş belliki ve öylesine kötüyümki umrunda bile değilim yaa..sabahlar olmuyor,uyku yok çıldırıcam.duvarlar üzerime geliyor

canım öncelikle sakin ol. kendini harap etme ne olursa olsun.
nişanlınla bu sıkıntını paylaştın mı? hiç konuşmayı denedin mi?

bence insanlara gereğinden fazla değer verme, seni aramayanı sende arama, istemeyene zorla şirinlik yapma , sadece gerektiğinde saygını yap o kadar,
belkide düğününün ertelenmesinde bir hayır vardır,
herşeyi geç önce evlenmek istiyormusun önce onu düşün,
nişanlınında belki zamana ihtiyacı vardır, bazen herkesin böyle dönemleri olur
takma kafana inşallah en kısa zamanda düzelir herşey

canım öncelikle sakin ol. kendini harap etme ne olursa olsun.
nişanlınla bu sıkıntını paylaştın mı? hiç konuşmayı denedin mi?

cnm ona güçlü görünmeye çalışıyorum ve gurur yapıyorum.mesela aradım yatıyorum diye,tamam ararım en yinede dedi ama aramadı.zateen hiç konuştuğumuz yok.gerginiz zaten ailesinin istememsinin gerginliği yansıyor.araya soğukluk giriyr gitgide.ondan başka hiçbişey yok hayatımda hiçişey..tek isteğim yuva kurmak anne olmaktı tek gayem..ama şu an tüm kapılar kapalı cnm.nefes alamıyorum,beynim dönüyor,hazmedemiyorum yaşadıklarımı.

cnm nişanlımın ilgisi beni ayakta tutuyrdu.bende aşk olmadı ama ona bağladım tüm ümidimi.ama var yada yok soğuk konuşuyor,ilgisini çekmeye çalışıyorum dahada kötü oluyor.zaten gün byunca konuşmuyoruz,ararım dedi ben yatıcam dedim yinede ararım dedi aramadı..önceden olsa arardı..onsuz hayatım dahada berbat olur en azından varlığı var şu an yanımda olmasada

o zaman sevdiğine sımsıkı sarılmaktan başka yapabilceğin bişey yok. ikiniz bir olursanız daha güçlü olursunuz. onunla konuş bence ne hisetttiiğini söyle :).

ona bunu anlatırsam beni kaybetme korkusu hiç kalmaz ipleri tamamen eline alır ve dahada rahat olur cnm..hem annesi dolduruyormuş devamlı o lise mezunu sen lisans okuyanı niye bulmadın diye..zaten dengesizliği var bu konularda

ne onunla nede onsuz oluyor diyorsun...fazlada takma güzelim kafana yıpratma kendini belki düğünün ertelenmesindede bi hayır vardır olumlu düşünnmeye çalışş ama yaa evlenincede böyle olursa kayınvalıden ve eşinde onun sözünü dinlerse çook ii karar ver canım benim

ya böyle bu kadar karamsar olma lütfen, düzelecek her şey, her şey çok güzel olacak de devamlı, inandır kendine, senin negatif enerjin zaten devamlı dolduruşa getirilen nişanlını da etkileyecek, belli ki nişanlın iyice bezmiş düğünün uzamasından annesinin tavırlarından, sen destek çıkmalısın evliliğinize, peki bu nasıl olacak, annesi seni küçük görüyor, oğluna da bunu göstermeye çalışıyor, adamın ilgisizliği belki de bunu başardığını kanıtlıyor, sen ise güçlü duracaksın, bunları kafanı takıp da yani takacaksın elbet ama belli etmeyeceksin, işine gücüne bakacaksın, güçlü bir kadın olduğunu göstereceksin, neden aramıyorsun sormuyorsun cümleleri asla kurma ona, her zamanki arama oranında ara, o aramazsa neden armadın deme, yani buraya yazdığın o olmazsa ben mahvolurum tavrını anlamamalı,

öyle bir tavır sergilemelisin ki, annesinin haksız olduğunu görsün, senin güçlü oluşunu, yere sağlam bastığını, tek başına ayakta durabileceğini görsün.

annesi aman ne yapacaksın onu be diyorsa, senin değerin onun gözünde yavaş yavaş düşüyorsa, öyle bir kadın olmalısın ki, olumlu düşünen, mutlu, kıpır kıpır, böyle saçma muhabbetleri kafasına takmayan, cool, aşmış edalarında,

adam aman bre anne bi sus, o harika bir kadın, biz hemmen evleniyoruz, böyle bir kadının kıymetini bilmem lazım diyecek.

hadi bakalım toparla kendini, saçmalama, dünya onun etrafında dönmüyor, dünyanın merkezinde sen varsın. bu senin hayatın ve kimse seni saçma muhabbetlerle saçma hareketlerle üzemez

bende bısey oldu hastalık , ölüm falan var sandım ..
yapmayın neolur ya , bir erkek için hemde senı sevmeyen sana degerını gostermeyen bır erkek ıcın canını yakmaya degermi .. bu kadar kıymetsızmı canınız ..
ne kadar deger verip önemsıyorsanızz o kadar cok canınızı yakıyor karsınızdakı adamlar ..
ama hala bunu anlamamak adına yok aşk,yok bılmem ne ..

seven adam sevdıgını üzmez , sıkmaz , ağlatmaz ..
kımseyı ama kımseyı arasına sokmaz , sevdıgını ezdirmez ...
acı ama gercek işte bu ..

Dertler paylaştıkça azalır derler biliyoruz hepimiz.
Böyle durumlarda çok güçlü olmak gerekir.Sorunlar büyüdükçe siz dahada bunalacak ve işin içinden çıkamayacaksınız ama hepsi sizin elinizde.
Zorlu bir sınavdan geçiyorum Allahım sen başka sorunlar verme diyerek şükür etmelesiniz.

peki nisanlinizdan gelen bunca olumsuzlugun uzerine hala ayrilmayi dusunmuyor musunuz?

İstenmeyen gelin olmaz zordur elbet.Hemde daha nişanlısınız.Hatta nişanlınız annesinin dolduruşlarına geliyor.Düğününüz erteleniyor vs. Evlendikten sonra herşey değişecek dahamı iyi olacak sanıyorsunuz?

Canım çok üzüldüm ama daha önceki konularını gördüm.Bu iş temelden sağlam değilmiş zaten,sen aylardır üzülüp duruyormuşsun.Yazık değil mi sana,neden kendini harap ediyorsun ? Olmuyorsa olmuyordur,zorlamanın anlamı yok.Pek hayırlı bir iş gibi gelmedi bana.Şimdiden böyle olursa,evlenince kimbilir neler yaşayacaksın.Yol yakınken dön bence,kendi yolunu çiz.
Çalışıyor musun bilmiyorum,eğer imkanın varsa hemen bir işe gir.Halen bir işte çalışıyorsan ve orada da arkadaşın yoksa,iş değiştir,çevren değişsin.Olmuyorsa İngilizce ya da bilgisayar kursuna yazıl.Bu şekilde hem zamanın değerlenir,hem kendini geliştirirsin,hem de yeni arkadaşlar edinirsin.Hayat evlilikten ibaret değil,kendini buna odaklama.

ben de katılıyorum bu fikre.mutsuz olmak için evlenmiyor kimse.daha nışanlılık aşamasında bunları yapıyorlarsa hakkaten evlendikten sonra uzunca bir süre sorun yaşarsınız.sorunlar sizin gücünüze göre erken de bitebilir.ama yanyana uyuduğu insanın haksızlıklara karşı seni korumadığını görmek,hiçbirşey yapmamış olduğun halde istenmeyen insan olmak insanı ruhen yıpratıyor.gülmez sevmez mutlu olamaz hale geliyor insan.

bence kendinize dönün ve bebeğinize göstereceğiniz şefkati kendinize gösterin.bırakın onlar kendi kötü dünyalarında kalsınlar.bir anne gibi sevin kendinizi,bakımınız yapın,hava almaya çıkın,saçınızı boyayın,ufak bir ton farkı olsun,ben çok sıkıntılı bir dönemimde sarı kantoron hapı içtim.çok da iyi geldi.keşke o sıkıntılarımın başlangıcında bu hapı kullansaydım,kendimi iyi hissedip haksızlıklara rest çekebilseydim diyorum ama ben çocuğum doğduktan bir sene sonra bu hapı televizyondan duydum.beslenme insan hayatında çok önemli birşey.ruh halinizi enerjinizi değiştiriyor.pazara gidin taze meyveler alın.patlıcan mesela çok iyi gelir.kırmızı biberle ocakta közleyin.1 çay kaşığı poleni 1 tatlı kaşığı balla yiyin.boşverin onları.

hayat zor hakkaten.ve güçlü olmamız gerekiyor.o insanlar içlerindeki bu fesatlıkla kim olursa olsun huzursuzluk yaşayıp yaşatacaklar.bırakın size değil başkalarına yaşatsınlar.

bu acılar da geçiyor emin olun.sizi aramayanı aramayın.sizi sevmeyeni sevmeyin.sizi istemeyeni de istemeyin.üstelemeniz sadece kendilerini daha kıymetli sanmalarına sebep oluyor.ki ortada hiçbirşey yokken sizi üzme hakkını buluyolarsa kendilerinde kötü kalpliler.madem nışanlınız annesinin tercihlerinden bukadar etkileniyor sizinle arkadaşlığa başlamasaydı.ümit vermeseydi.annesinin seçtiği biriyle hemen nışanlansaydı.bu psikolojinin içine gömülürseniz gücünüz kalmaz ve bu insanlar sizi daha fazla ezerler.

hafta da bir piling,hafta da 1 maske çok iyi geliyor.hamama gidin.o sırtınızdaki yük sıcak suyla açılsın.rahatlayın.şımartın kendinizi biraz.dikiş kursu bence kızlar için çok güzel bir uğraş.100 tl lik elbiseyi 10 tl ye dikebilirsiniz.bunun yanında bilgisayar kursları da iş hayatı açısından faydalı olur.şu an çok çabalarsanız onların kötülüğünden kendinizi koruyabilirsiniz.şu an sizi istemeyen kayınvalideniz hamile kalınca torunu ona benzesin diye yanıp tutuşacak.kaşı bana benziycek gözü bana benziycek diye dır dır dır.ne gerek var.bırakın ne halleri varsa görsünler.Allah larından bulsunlar.

cnm inan o kadar üzüldümki,ve üzülmeye devam ediyorum.aynen söylediğin gibi,annesinin eni aşağılaması sonucunda,benden gitgide soğudu ve bunu bana yansıtıyor.eski tavırlarıyla çok farklı şu anki tavırları..annesinin sözlerinden sonra beni daha çok aşağılamaya başladı.o soğuk konuşuyor,bende aynı şekilde ona karşı soğuyum.hanii bir söz vardır yaa bile bile lades diye..ben bu işin snunun olmadığını biliyrum cnm ama amacım ne olucak,ne yapıcağım nasıl hazmedeceğim bunu bilmiyorum.çok güçsüzüm cnm çok

cnm daha önceki konularımı takip etmişsen ne kadar üzüldüğümü,ne kadar yıprandığımıda biliyorsundur.şu an çalışmıyorum ve bir yerden başlamam gerektiğini biliyorum ama işlerden olumsuz yanıt alınca dahada kötü oluyorum.şu an herşeyimi ona bağlamıştım tüm hayatımı,dünyamı..ndan başka hiç bişey yok hayatımda.ne bir iş,ne arkadaş,hiç bişey yok cnm.işte bunun içinde öylesine çaresizimki

amin cnm gerçekten benim günahımı öyle çok aldıki o kadın,rabbime bırakıyorum herşeyi..hala daha oğlunu zehirlemeye devam ediyor.oğluda etkileniyor ve beni artık eskisi gibi takmıyor önemsemiyor bile..ailemden herkes,sizin iş bitecek sonu gelmez bu düğün olamayacak kendini buna hazırla diyorlar öylesine zorki bunları duymak.ama biliyorum gerçek bunlar ve böyle nereye kadar gidebilirki.şimdiden gücüm tükenmeye başladı

annesi öylesine girmişki beynine,artık beni eskisi kadar aramıyor bile..herşey dahada kötüye gidiyr

annesi öylesine girmişki beynine,artık beni eskisi kadar aramıyor bile..herşey dahada kötüye gidiyr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…