Yaşadığım taciz miydi?

Bizim de bir matematik ogretmenimiz vardi orta okulda. Iyi not alan kizlari tek tek yanina cagirir operdi.
Herhalde odulumuz buydu. Sonradan bir kiza karsi daha ileri gitmis sanirim kiz okuldan ayrilmisti. Hocaya bir sey oldugunu hayirlamiyorum.

Yok kusura bakmadım gerçekten aptallıktı yaptığım. Eşiyle yalnız yaşadığını torunlarının uzakta olduğunu söylemişti, beni de onlara benzetti diye düşündüm. Numarayı isterken 'en azından bayramlarda yaz bana, ben de senin baban sayılırım bir ihtiyacın olursa söylersin kızım' diyerek konuşmuştu inanın hiç aklıma gelmedi.
Mesafe candır.
Geçen bir akrabam " çocukları çok seviyorum. Insanın sevesi geliyor ama öyle bir devirdeyiz ki yanlış anlaşılır diye bebekleri bile sevmiyorum " dedi. Bu nasıl hadsizlik anlamıyorum. Pis s.p.klar

adam kuduz it gıbı sıze saldırmıs farkında mısınız opmesı bıle normal degıl bırde ısırmıs

Ah biz kadınlar. Hepimizin bir taciz geçmişi vardır. Sanmıyorum ki bir kişi bile çıksın benim sınırlarımı geçmedi kimse desin. Sözlü taciz zaten gırla. Maalesef sizde derin yara bırakmış. Konunun üstünü kapatmışsınız oda çıkacak delik arıyor..

Kendiniz üstesinden gelemiyorsanız profesyonel bir destek almanız şart. Çünkü bariz fiziksel taciz yaşamışsınız. Hemde en savunmasız zamanlarınızda.

Konu sahibi arkadaşım..kendini kötü hissetmişsin ve anlam verememişsin.bu his en başta taciz olduğunu gösterir.seviyesini sınırını bilmeyen ahlaksız bir öğretmene denk gelmişsin ama burada şöyle bir sorun var.14-15 yaş yinede çok küçük bir yaş değil taciz olmadığını anlamayacak kadar saf olmak yada öğretmeninin seni öpme rahatlığında bulunacak kadar saf ve zayıf hatta yanlış anlama ama hafif biri olmak seni yıpratır.karşı tarafın bırak yanağını ısırması,öpmeye yeltenmeyecek kadar duvar örmeli ve mesafeli olmalısın.karsindaki kendinden küçük yada büyük veya çok yaşlı olması hiç bir şeyi degistirmez.karsi cinse karşı her zaman senin ciddiyetin ve vakarlı ağır başlı olman senin kalkanın ve onlara örülmüş duvarın olsun.baktın okadar ciddi,dikkatli ve vakarlı iken hala samimiyeti aşmaya çalışıyor ozaman elinden geleni ardına koymazsın.sana en büyük tavsiyem ciddiyet! Bende lisede arka siradaki arkadaşım eliyle omzuma dokunduğu zaman buna tepki gösterirdim.omzuma dokunup silgin varmı,kalem verebilir misin falan diye isterdi ama herşeyin bir adabı vardır bana dokunamaz! Adabına uygun davranmayan dedende olsa sınırını belirle karşı tarafa haddini bildir ki haddini aşmasın.eger sen o öğretmenine öptüğünde tepki gosterseydin seni ısıramazdı.anladigim kadarıyla uzak durdunki daha daha ileriye gidememiş.Allah korumuş seni.

Merhaba, umarım hepiniz iyisinizdir. Bugün geçmişte başıma gelen bir olay tekrar gündeme gelince yaşadığım ikilemi sizinle paylaşmak istedim.

Ben 8.sınıftayken yani yaklaşık 4 yıl öncesinde gittiğim dershanenin özel okulu da vardı ve sahibi olan öğretmen arada bir keyfi olarak fen derslerimize girerdi. Bu detayları anlatıyorum çünkü kendisi dershanede de saygın bir insandı geldiği zaman öğretmenler vs herkes peşindeydi adamın. Ben de o zamanlar yerinde durmayan yaramaz bir tiptim. Ağzımda laf yapınca hocalarla aram iyiydi bu hoca da beni severdi ve arada yanağımdan öperdi ama bu tavrı sadece bana karşı böyleydi. Adam 40 küsür yaşında olunca haliyle ben de beni çocuğu gibi sevdiğini düşünürdüm ve aklımdan hiç geçmezdi böyle şeyler. Sonrasında bir gün yanağımı öptükten sonra adam bildiğiniz yanağımı ısırdı. O anda şaşırdığımı ama anlam veremediğimi hatırlıyorum. Karşımdaki babam yaşında adam, öğretmenimiz ben de bu konularda çok safım. Neyse aradan 1 yıl falan geçtikten sonra ben bu olayı anneme anlattım aslında yaşadığım gün bahsetmem gerekirdi hangi psikolojiyle böyle bir şeyi görmezden geldiysem artık. Annem çok şaşırdı ve sen tacize uğramışsın nasıl bahsetmezsin diye çok kızdı bana. Kimseyi aramadık o kadar zaman geçmiş diye zaten kimse de inanmazdı bence. Bugün dershaneden bir arkadaşımla konuştum uzun zaman sonra, o zamanki olayı anlattım ve bunun taciz olmadığını benim çok abarttığımı söyledi. Yani muhtemelen bunca zamandan sonra ne fark eder diyebilirsiniz ama ben merak ediyorum çünkü aklımdan çıkmıyor yaşadığım şey. Yaşadığım sizce taciz miydi yoksa adam küçük bir ihtimal ama çocuğu gibi görerek mi böyle bir şey yapmıştı?
Ya inanamıyorum, inanamıyorum, inanamıyorum.
Hiçbir baba çocuğunu yanağını ısırarak sevmez. Sizi bu konuda uyarayım. Çocuğu olmayan birini de, eğer arada çok yakın kan bağı yoksa öpmez. Tacize uğramışsınız.
Neden ailenize bunu açamadığınızı sormayacağım, korktunuz. Size inanmazlar diye, el alemin ağzına sakız olursunuz diye, abartılı tepki verdiğinizi söyleyecekler diye. Yaşınız çok küçükmüş, neyi kime anlatacaktınız?
İster doktor, öğretmen olsun, isterse NASA'da uzay boşluğunu incelesin, hiç kimsenin yaptığı taciz normalleştirilemez. Arkadaşınız hatalı bir bakış açısına sahip.
Kendinizi suçlamayın lütfen. Elinize hiçbir şey geçmeyecektir. Yapacağınız tek şey, geçmişi takıntı haline getirmemeye çalışmanız. Bunu başaramıyorsanız psikolojik destek almanız. Ve bundan sonra herhangi bir taciz anında kendinizi savunacak duruma gelmeniz.
Şeyi eklemeyi unuttum, dersaneye giden ve sizinkiyle aynı olayı yaşayan başka arkadaşlarınız var mı? Onlarla el ele verip o eğitimci bozuntusunu şikâyet etseniz?

yaşlıların sapıklıkları daha da bir iğrenç geliyor bana midem bulandı cidden. ne ahlaksız insanlar var

Merhaba, umarım hepiniz iyisinizdir. Bugün geçmişte başıma gelen bir olay tekrar gündeme gelince yaşadığım ikilemi sizinle paylaşmak istedim.

Ben 8.sınıftayken yani yaklaşık 4 yıl öncesinde gittiğim dershanenin özel okulu da vardı ve sahibi olan öğretmen arada bir keyfi olarak fen derslerimize girerdi. Bu detayları anlatıyorum çünkü kendisi dershanede de saygın bir insandı geldiği zaman öğretmenler vs herkes peşindeydi adamın. Ben de o zamanlar yerinde durmayan yaramaz bir tiptim. Ağzımda laf yapınca hocalarla aram iyiydi bu hoca da beni severdi ve arada yanağımdan öperdi ama bu tavrı sadece bana karşı böyleydi. Adam 40 küsür yaşında olunca haliyle ben de beni çocuğu gibi sevdiğini düşünürdüm ve aklımdan hiç geçmezdi böyle şeyler. Sonrasında bir gün yanağımı öptükten sonra adam bildiğiniz yanağımı ısırdı. O anda şaşırdığımı ama anlam veremediğimi hatırlıyorum. Karşımdaki babam yaşında adam, öğretmenimiz ben de bu konularda çok safım. Neyse aradan 1 yıl falan geçtikten sonra ben bu olayı anneme anlattım aslında yaşadığım gün bahsetmem gerekirdi hangi psikolojiyle böyle bir şeyi görmezden geldiysem artık. Annem çok şaşırdı ve sen tacize uğramışsın nasıl bahsetmezsin diye çok kızdı bana. Kimseyi aramadık o kadar zaman geçmiş diye zaten kimse de inanmazdı bence. Bugün dershaneden bir arkadaşımla konuştum uzun zaman sonra, o zamanki olayı anlattım ve bunun taciz olmadığını benim çok abarttığımı söyledi. Yani muhtemelen bunca zamandan sonra ne fark eder diyebilirsiniz ama ben merak ediyorum çünkü aklımdan çıkmıyor yaşadığım şey. Yaşadığım sizce taciz miydi yoksa adam küçük bir ihtimal ama çocuğu gibi görerek mi böyle bir şey yapmıştı?
kesınlıkle taciz

Erkekler cidden ığrenç olabiliyor bazen🤮
Detaylı yorum yazmicam çünkü banlanirim. Şu millet uckuruna olan merakını uzaya yoneltseydi şimdiye Mars'ta koloni kuran biz olurduk.
Geçmiş olsun tekrardan.

Insan babasina bile guvenemezken ogretmende kim oluyor temas konularinda. Su an lise caglarinda olmalisiniz bu konularda hassas olun. Biz türkler temas olayini çok fazla seviyoruz ama sevgi gostergesi temas degildir hele de boyle bir devirde

Ah biz kadınlar. Hepimizin bir taciz geçmişi vardır. Sanmıyorum ki bir kişi bile çıksın benim sınırlarımı geçmedi kimse desin. Sözlü taciz zaten gırla. Maalesef sizde derin yara bırakmış. Konunun üstünü kapatmışsınız oda çıkacak delik arıyor..

Kendiniz üstesinden gelemiyorsanız profesyonel bir destek almanız şart. Çünkü bariz fiziksel taciz yaşamışsınız. Hemde en savunmasız zamanlarınızda.
En basiti ben 2. Yada 3msinifta ozaman tarlaydı evin kenari dayimlara gitmistik 6 7 ye giden çocuk beni dudağımdan öpmeye kalkmıştı 🤦‍♀️ gerizekalı bu başlangıçtı sorna oooo tabikide her insan yaşıyor

Bence de taciz terbiyesiz adam. Neyse psikolojinizi bozmayın, o zaman siz iyi niyete yormuşsunuz. Orada hala hoca mı? Eğer öyleyse bir ceza almalı, başkasına da yapmıştır/ yapar.

Ya inanamıyorum, inanamıyorum, inanamıyorum.
Hiçbir baba çocuğunu yanağını ısırarak sevmez. Sizi bu konuda uyarayım. Çocuğu olmayan birini de, eğer arada çok yakın kan bağı yoksa öpmez. Tacize uğramışsınız.
Neden ailenize bunu açamadığınızı sormayacağım, korktunuz. Size inanmazlar diye, el alemin ağzına sakız olursunuz diye, abartılı tepki verdiğinizi söyleyecekler diye. Yaşınız çok küçükmüş, neyi kime anlatacaktınız?
İster doktor, öğretmen olsun, isterse NASA'da uzay boşluğunu incelesin, hiç kimsenin yaptığı taciz normalleştirilemez. Arkadaşınız hatalı bir bakış açısına sahip.
Kendinizi suçlamayın lütfen. Elinize hiçbir şey geçmeyecektir. Yapacağınız tek şey, geçmişi takıntı haline getirmemeye çalışmanız. Bunu başaramıyorsanız psikolojik destek almanız. Ve bundan sonra herhangi bir taciz anında kendinizi savunacak duruma gelmeniz.
Şeyi eklemeyi unuttum, dersaneye giden ve sizinkiyle aynı olayı yaşayan başka arkadaşlarınız var mı? Onlarla el ele verip o eğitimci bozuntusunu şikâyet etseniz?
Hiç konuşmadım diğerleriyle bu olayı aradan da çok uzun zaman geçti artık bir şey yapılabileceğini de düşünmüyorum maalesef ama umarım şimdiki öğrenciler benden daha bilinçlidir ve böyle bir olayın yaşanmasına dahi müsaade etmezler

Back
X