Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

canım umutsuz değildim diyorum ya her ay bir bahane buluyordum.. ay günü tutmadı kesin diyordum bir dahaki ay tutar eninde sonunda tutacak diyordum.. ama olmadıkça insan artık bir sorun olduğuna emin olmaya başlıyor.. o yüzden gittikçe umutlar azalıyor.. inşallah sorunumuz varsa bile çözümsüz bir sorun değildir :5: allah kimseye dermansız dert vermesin..

tatlım yanlış anlamayız tabi ki.. burda hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.. ne kadar sosyal bir insandım.. artık kimseyle görüşmek istemiyorum.. herkesin bebeği var kıskandığımdan mı hayır... ama bir kısmının bana içten içe acıdıklarını hissediyorum..ya bunu görmek istemiyorum ya da beni istemiyor zannettikleri için çocuğa özendirmeye çalışıyorlar.. "bak şöyle güzel böyle güzel siz de yapın artık.. :20:" lafları....
bu en kötü durum.. bunları yaşamak istemiyorsun.. içinden kimseyle görüşmek gelmiyor bunlar yüzünden..

çocuklarını seversin ilgilenirsin bak nasıl da özeniyor diye acıyan gözleriyle bakarlar.. öyle bakmasa bile "bak nasıl da yakışıyor bebek kucağına" gözüyle bakarlar..utanırsın sıkılırsın sevmeye bebekleri... bunları hep bakışlardan hissediyorsun..hepsi iyi niyetli tabi ki bunlar çok normal şeyler.. ama belli bir yılı geçip çocuksuz olmak çok kötü bir duyguymuş toplum önünde.. bunu hiç tahmin etmezdim önceden:5:

sevmezsin sevemezsin bazen bunlardan rahatsız olduğun için... bu defa da "kıskanıyor mu? neden ilgi göstermiyor çocuğuma??" gözleriyle bakarlar.. ya da "aman soğuk nevale bunun içinde çocuk sevgisi de yok" gözlerini görürsün... sürekli dengeli bir şekilde yarı çekinerek yarı utanarak sevebilirsin başkalarının çocuklarını.. :14: abartsan dikkat çekersin uzak dursan dikkat çekersin.. sen 7 yıldır çocuksuz kalmış bir evin kadınısındır... kimi annenin gözünde acınacak, kimi annenin gözünde çocuk sevgisi nedir bilmeyen bir kadınsındır... hiçbiri söylenmese de sessiz bakışlardan okursun bunları..

kızlar akşamdan beri neden kötü olduğuma gelince.. benim hayatımda ilk kez reglim 30. günü geçti.. 25 - 28 gün arası olurum.. çok nadir 29. günü bulurdu..

ve bu ay ilk kez dün 30. günü geçti akşama kadar test yapmayacam bugün de geçsin dedim kendimi kaptırmak umutlandırmak istemedim..
sonra 31. gün oldu hala yok.. ve akşam oldu gece oldu hala yok.. yani 2 hatta normal gidişata göre 3 gün geçmiş oldu BAT tarihim.. tabi ben bu 3 günü tuvalette geçirdim 15 dk da bir kontrol ederek :))) dakikaları sayarak..

"kendini kaptırma bak sonra çok ağlarsın" tembihleri artık işe yaramıyordu..artık mutluluktan gözlerim dolmaya başladı.. artık dedim kendimi kaptırmaya başlayabilirim..

ömrümde ilk kez geciktim.. hem de 3 günnnnn..... bu bebek haberi değilse nedir?? allahım o mutluluğu anlatamam.. yarı şaşkın salak gibi gezdim bütün gün...

kendimi zorlasam da hayal kurmamak için, çocuk hayalleri gözümün önünde dans etti durduramadım.. evin içinde onu görür gibi oldum.. sigarayı bile teste kadar beklemeyeyim belli mi olur dedim.. tüm gün 2-3 sigara içtim (normalde 1 pakete yakın içiyorum) testi yarın yapar hepten bırakırım dedim.. yediklerime dikkat ettim :(

sonra gece de olsa dayanamadım.. aşkıma söyledim.. nöbetci eczaneden git test al aşkım diye.. neyse beni ikna etti yarına kadar daha beklemeye.. tam mutluluktan uçtuğum ve artık emin olduğum dakikalarda kahverengi leke teşrif etti...
testin pozitif çıkacağına emin olmuşken test bile almaya gerek kalmadı..

uzun yazdım kusura bakmayın.. ama ilk kez bu kadar emin olmuştum böyle ilk kez gecikmişti çünkü adet tarihim :(((

bu arada şunu da söylemeden edemicem ben bat için eskiden Babayı Alış Tarihi derdim..:)) Bu ay tam olarak bunu yaşadım :((

canım ya ne güzel yazmışsın karşımızdaki insanların gözlerindeki anlamları...inan bende aynı şeyleri hissediyorum...çocuk delisiyimm ama başka çocukları kucağıma alırken severken bana nasıl bakıolar acaba die onlara bakmadan edemiom...eskisi gibi fazlada almıom sevmiom zaten...sadece yeğenlerimi seviom öle...üzülme canım yaa benim iki aydır gecikio geçen ay 3 gün bu ay 5 gün geç geldiler...5. güne kadar dayandım test yapmadım yaptım negatif çıktı acaba idrar testimi bozuk dedim (insan konduramıo ya negatifi) kan tahlili yaptırdım oda negatif...ertesi günüde adet oldum...ben ilk hamileliğimdede hep böle gecikmeler yaşamıştım...etrafımdan herkes rahim kendini bebeğe hazırlıo gecikmesi iidir falan diodu...düşünüomda acaba ölemidir gerçekten diom...bi ümit işte bendeki...üzülme cnmm...rabbim ol dedimi olur inan...benim bi arkadaş tedavi gördü olmadı tedaviyi bıraktı atamaları merkeze cıktı...kafası rahatladı tedaviye başlıcaktıki hamile kaldıgını öğrendi...ve dediği şey kafa rahatlığı bebek düşüncesini aklından at aysun dio...bencede en doğrusu...keşke yapabilsek ama demi...ay ne çok yazdım daldan dala atladımmm :1::1::1:rabbim hakkımızda hayırlısını versin

ablamda panik atak var diyazim ignesinden antideprasan haplardan menepoza girmiş. 1 sene öncede başka dr demişti zaten

maşallah evet yaşla alakası yok. inş bi sonuç elde eder.

canım bende panik atak hastasıyım hemde kronik 8 sendir kardeş kardeş geçiniyoruz panik atagımla bebem bende ilaç içtim ama doktor kafanı düzeltmezsen ne kadar içersen iç dedi sonra namaza tespihe dahada sarıldım elhamdurillan şimdi eskisinden iyiyim arada geliyolar ama olsun allahım dermansız dert vermesin işşalah:16::16:

bak sana bir mucize anlatıyımda dinle beni kardeşim ben rahmetli ömürümü dogurduktan sonra 40 çıktı dedim gidiyim kuaföre bakım yaptırıyım neyse girdim kuaföre bir bayan vardı o alıyodu ben onu istemedim çünkü hiç hosuma gitmemişti aldıgı kaşlarımı hep inceltmişti neyse orda türbanlı bir bayan vardı dedimki bacım sen alırmısın dedim kalktı yerinden olur dedi neyse konu açıldı of dedi çok şekilsez kaşlarım neden almadın vs dedi dedim böyle nöyle yavrumu kaybettim:14::14:bizde 40 çıkana kadar tüy alınmıyo malesef dedim hemde kaşlarım iyice çıksın diye bekledim dedim neyse kızımdan konuştuk dedi bebegin yokmu vs anlattım böle böle oldu diye bana dediki allahtan umudu kesme dedi başladı anlatmaya şimdi nelermi anlattı söylüyüm bu bayan kansermiş kemoterapi gördügü için yumurtalıkları erimiş hem eyüpteki doktor dedim tüp bebek yapan artık bebegin olmaz diye hemde kanal 7 den muayene kazanmış aret beye gitmiş gümüşsuyuna tüp ebek merkezine oda demiş allahtan unud kesilmez ama bebegin olmaz demiş eyipteki tüp bebek merkezindeki baş hekim çagırmış demişki yeter artık olmuyo bebegin okadar insanın zamanını çalma bebegin olmaz diye kovmuş hastaneden ay ne agladım dedi neyse bu kaç doktora gitmiş herseferinde ne yaparsan yap olmaz demiş bizimkinin dıurumunu düşün artık:14::14::14:sonra eşiyle konuşmuş canım allahtan herşey okadar tedavi olduk olmadı kaç tüp bebek düşün artık:14::14:sonra eşiyle urfaya gitmişler gezmeye öylesine demiş gitmişken balıklı göle gidelim neyse oraya gitmişler gezmişler tam çıkıcaklarmış nur yüzlü sakallı bir bey seslenmiş buraya gelince eyüp peygamberi ziyaret etmeden gitmeyin demiş 2 yeri varmış eyüp peygamberin neyse gitmişler aramış bulmuşlar dedi dua ettim namaz kıldım sonra eve gelmişler birde bakmışki hamile:30::30:demişlerki herkim eyüp peygambere gidipte dua edip namaz kılıp herşeyi allahtan isterse olur demiş oda olmuş bu sene gitti evladını götürdü mubaregin yanına ziyarete banada ordan su getirdi içiyim diye daha bebege vesile olmadım işşallah olursam içicem nerdesin sen ah yakın degilizki sana suyu yolluyum yada durumları varsa oraya ziyarete gitsinler
şimdi bazılarınız diceksinizki aman allah istedi oldu oradan degil yergök dua canım yaradan bir şeyi vesile vericekki olucek inan kızımda 1 kere yaramazlık yaptık:17::17:bir kereden kaldım gebe allahım istedikten sonta taşın üstünde ot bitiriyo bebem şimdi hanımın 2 yaşında ecrin adında gzüeller güzeli kızı var maşallah işin kötüsü kanseri nüksetmiş gene tedavide bu arada kuaförün sahibiymiş o normalde kimsenin kaşını vs almıyomuş:30::30:bana bir ilk yaptı bende dedim neden tererrdütte kaldı dedim allah razı olsun onun için bana inan ışık oldu bebem ablana söyle vazgeçmesin bebem allahım istediketen sonra yeminle veriyo doktor bana gebe kalamzsın ya aşılama ya tüp dedi bak ben 3 bebegime dogal yolla hamile kaldım ama ilerisi gelmiyo malesef:14::14::14::14:

evet canım haklısın yer gök dua üstüne bende çok inanırım ALLAHTAN umut kesilmez sende çok şeyler yaşamışsın 3 tane hemde ele avuca geldikten sonra kıpırdamalarını hissettikten sonra canım benim inş sende yakın zamanda anne olursun hamilelerin duası kabul olur inş duam kabul olur.

evet canım haklısın yer gök dua üstüne bende çok inanırım ALLAHTAN umut kesilmez sende çok şeyler yaşamışsın 3 tane hemde ele avuca geldikten sonra kıpırdamalarını hissettikten sonra canım benim inş sende yakın zamanda anne olursun hamilelerin duası kabul olur inş duam kabul olur.

amin canım benim benim yasagım eylülde yada ekimde kalkıcak ondan önce bebege vesile olamıyorum malesef 4 ilaç içiyorum günde içim dışım ecza deposu oldu he:9::9::9:evlatlarım için 18 kilo verdim genede vermeye çalışıcam önümdemeyve tabagı hem yiyorum hemde sizlere laf yetiştiriyorum :9::9:

canım ya ne güzel yazmışsın karşımızdaki insanların gözlerindeki anlamları...inan bende aynı şeyleri hissediyorum...çocuk delisiyimm ama başka çocukları kucağıma alırken severken bana nasıl bakıolar acaba die onlara bakmadan edemiom...eskisi gibi fazlada almıom sevmiom zaten...sadece yeğenlerimi seviom öle...üzülme canım yaa benim iki aydır gecikio geçen ay 3 gün bu ay 5 gün geç geldiler...5. güne kadar dayandım test yapmadım yaptım negatif çıktı acaba idrar testimi bozuk dedim (insan konduramıo ya negatifi) kan tahlili yaptırdım oda negatif...ertesi günüde adet oldum...ben ilk hamileliğimdede hep böle gecikmeler yaşamıştım...etrafımdan herkes rahim kendini bebeğe hazırlıo gecikmesi iidir falan diodu...düşünüomda acaba ölemidir gerçekten diom...bi ümit işte bendeki...üzülme cnmm...rabbim ol dedimi olur inan...benim bi arkadaş tedavi gördü olmadı tedaviyi bıraktı atamaları merkeze cıktı...kafası rahatladı tedaviye başlıcaktıki hamile kaldıgını öğrendi...ve dediği şey kafa rahatlığı bebek düşüncesini aklından at aysun dio...bencede en doğrusu...keşke yapabilsek ama demi...ay ne çok yazdım daldan dala atladımmm :1::1::1:rabbim hakkımızda hayırlısını versin

amin canım.. gene ağlamaya başladım :))))

hiç de uzun değil yazdıkların canım..hele ki benim yazıların yanında :))) yaşadıklarımız içimizde o kadar çok büyüyor ki az bile anlatıyoruz :( zaten dışarıda kimseye anlatamıyoruz.. bari burda anlatalım di mi içtenlikle:46:

inşallah canım.. allahım istediği zaman olacak inşallah hepimizin hayırlısı ile.. sen de uzun süre uğraştın mı nikolay?

yok canım evlendim hiç korunmadık bende yumurtalıklarında kist var o yüzden çok korktum hamile kalamayacam diye 4 ay sonra hamile kaldım temmuzda 1 senelik evli olacaz ağustostada ALLAH izin verirse oğlum geliyo.
canım bende panik atak hastasıyım hemde kronik 8 sendir kardeş kardeş geçiniyoruz panik atagımla bebem bende ilaç içtim ama doktor kafanı düzeltmezsen ne kadar içersen iç dedi sonra namaza tespihe dahada sarıldım elhamdurillan şimdi eskisinden iyiyim arada geliyolar ama olsun allahım dermansız dert vermesin işşalah:16::16:

canım benim bence içme o ilaçları ablam bıraktı gerçekten çok zararlıymş. düşünmemeye çalış stresten uzak dur.

yok canım evlendim hiç korunmadık bende yumurtalıklarında kist var o yüzden çok korktum hamile kalamayacam diye 4 ay sonra hamile kaldım temmuzda 1 senelik evli olacaz ağustostada ALLAH izin verirse oğlum geliyo.

canım benim bence içme o ilaçları ablam bıraktı gerçekten çok zararlıymş. düşünmemeye çalış stresten uzak dur.

canım ben 7 senedir ilaç kullanıyorum hatta ilaçları anca bir hafta içtim baktım sersem yapıyo bıraktım çok diyazem yedim geldim acillerde baktım kendimi kandırıyorum sonra dedim kendine gel :20::20:allahım beterinden korusun işşallah amin:14::14:bu arada bebekl düşünenler ilaçlara göre ya 1 yada 6 ay bebek yapmak yasak doktorum tedavi için verdi bebek tedavısı için 4 ilaçı bebem bende pıhtılaşma pko ve bir hormonum çok yüksek çalışıyomuş onları içicen 3 ay hamile kalmadan rahimimi bebege hazırlamamaız lazım dedi doktor ne dediyse harfi harfine uyguluyorum diyetimde süper gidiyo açım aç:9::9::9:

kesinlikle nikolayı dinle... bak ablası karşısında örnek :( o ilaçlar bir yeri düzeltirken başka yerleri bozuyor. canım ne güzel bak namazını kılıyorsun duanı ediyorsun.. burda da gelir 2 dertleşirsin.. yaşadığın yerde detleşebileceğin insanlar varsa yüzyüze daha iyi olur.. pek çok çözüm bulabilirsin daha da iyi olmak için.. ilaçlar son çare olmalı canım :(

ne mutlu sana bu hasretleri allah sana çektirmeden yavrunu yollamış:nazar:
inşallah sağlıkla alırsın kucağına analı babalı güzel sağlıklı uzun ömürlü mutlu bir hayat sürersiniz canım..:emir_bebek:

canım ben 7 senedir ilaç kullanıyorum hatta ilaçları anca bir hafta içtim baktım sersem yapıyo bıraktım çok diyazem yedim geldim acillerde baktım kendimi kandırıyorum sonra dedim kendine gel :20::20:allahım beterinden korusun işşallah amin:14::14:bu arada bebekl düşünenler ilaçlara göre ya 1 yada 6 ay bebek yapmak yasak doktorum tedavi için verdi bebek tedavısı için 4 ilaçı bebem bende pıhtılaşma pko ve bir hormonum çok yüksek çalışıyomuş onları içicen 3 ay hamile kalmadan rahimimi bebege hazırlamamaız lazım dedi doktor ne dediyse harfi harfine uyguluyorum diyetimde süper gidiyo açım aç:9::9::9:

aç bırakma kendini az az ye ama aç kalma inş istediğin kiloya düşersin ben bekarken çok zayıftım herkes kürdan safinaz diye dalga geçerdi benimle şimdide eniştem diyoki 7 senedir ablanla evliyim seni ilk defa böyle kilolu görüyorum diyo bende şimdi acaba doğumdan sonra verirmiyim diyorum boyum 1.68 kilomda 71 felan

amin canım benim benim yasagım eylülde yada ekimde kalkıcak ondan önce bebege vesile olamıyorum malesef 4 ilaç içiyorum günde içim dışım ecza deposu oldu he:9::9::9:evlatlarım için 18 kilo verdim genede vermeye çalışıcam önümdemeyve tabagı hem yiyorum hemde sizlere laf yetiştiriyorum :9::9:

canım kilo için seni tebrik etmeden geçemedim..:71:

ben 33 yaşına kadar 49 kiloydum bir anda 5 kilo aldım ve 3 yıldır o 5 kiloyu veremedim.. ne zor şeymiş meğer kilo vermek:15::15::15::41::41:

aç bırakma kendini az az ye ama aç kalma inş istediğin kiloya düşersin ben bekarken çok zayıftım herkes kürdan safinaz diye dalga geçerdi benimle şimdide eniştem diyoki 7 senedir ablanla evliyim seni ilk defa böyle kilolu görüyorum diyo bende şimdi acaba doğumdan sonra verirmiyim diyorum boyum 1.68 kilomda 71 felan

canım sen şimdi hamilesin tabiki de kilo alman çok normal doğumdan sonra hemen verirsin sağlıklı beslenirsen diyet spora bile gerek yok..

15 dk emzirmek 1 saat koşmak kadar (1 saat mi yalan olmasın öyle bişey) kalori yaktırıyor anneye :53::53:

emzirdikçe eriyecen fıstık gibi olucan merak etme
:16:

nasıl biyer bilmiom hiç orayı ama malatyaya 74 km mesafedeymiş..1 saatlik yol...inşallah ii olur cnmm ...güzel zamanlar geçer bebişinizi orda alırsın kucagına inşallah uğur getirir...

hmmm saol saracımmmm...:54:

inşallah canım yaa bakalım hayırlısı olur inşallah :16::16: biliyorum canım bayaa araştırdım orayı dün :34:

Günaydın hanımlaaar :3::3:

günaydın canım ne yapıyosun taşınma ne zaman?
canım sen şimdi hamilesin tabiki de kilo alman çok normal doğumdan sonra hemen verirsin sağlıklı beslenirsen diyet spora bile gerek yok..

15 dk emzirmek 1 saat koşmak kadar (1 saat mi yalan olmasın öyle bişey) kalori yaktırıyor anneye :53::53:

emzirdikçe eriyecen fıstık gibi olucan merak etme
:16:

bende çok emzirmeyi düşünüyorum ALLAH izin verirse kilo sevmiyorum inş veririm.

amin canım.. gene ağlamaya başladım :))))

hiç de uzun değil yazdıkların canım..hele ki benim yazıların yanında :))) yaşadıklarımız içimizde o kadar çok büyüyor ki az bile anlatıyoruz :( zaten dışarıda kimseye anlatamıyoruz.. bari burda anlatalım di mi içtenlikle:46:

ağlama canım yaaa kendine edersin...burası olmasa zaten napardım bilmemm...iyiki varsınız iyiki bulmusum burayı;) herşeyide anlatamıoz dediğin gibi:(

Back
X