Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
anladım canımda bı rekat mı yapacam sımdı onu hala cozemedım![]()
evet cnm bir kere yapcan...kaç kere okuduysan..meryem süresini her okuduğunda yapcan yani...biyerde dinlediysen bile secdesi yapılıyormuş...
nazoooo senin fesleğen ne alemde.
hergünmü suluyorsun yoksa iki günde mi:26::26:
ben fesleğenime amway ın loc isimli detarjanını suya karıştırıp suladım, coştu valla![]()
kızlar merhaba bugün işe gelirken düştüm yine bacağım morardı kolumda bide karnımın üstüne düştüm bende nazar var galiba hastaneye gittim dr muane etti bişi yok dedi24 saat müşade altında kalman gerekir dedi bende kalmak istemiyorum dedim imza attım eve geldim.
canım buldum da aslında pek anlamadım Tilavet secdesi yapmak için, niyet edilir. Niyet şarttır. Niyetsiz sahih olmaz. Abdestli olarak, kıbleye karşı ayakta durup, ellerini kulaklara kaldırmadan, Allahü ekber der ve secdeye gider. Secdede üç defa Sübhâne rabbiyel-a’lâ der. Sonra, Allahü ekber der ve ayağa kalkar. Böylece secde-i tilavet tamam olur.
bunu kec defa yapacam bı kere secdeye gıdıp kalkınca bıtecekmı ayy anlayamadım:26:
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunur
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.
burda daha net boyle bi rekat mı yapacam canım
Kur'an okuyan veya dinleyen bir kimse, 14 yerde bulunan, secde âyetlerinden
birini okursa veya duyarsa, secde etmesi gereklidir (Hanefi mezhebine göre
vaciptir).
Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi
yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir
(Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa
kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na
ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür.
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.
duasını ezberleyemezsen bi kağıda yada laptop varsa wordde büyük puntolarla yaz karşına koy oku ordan ben laptopton okumuştumöyle olacağını duydum ole yaptım
canim bende rahim filmi cekilecem bi kac gune, sen anestezilimi yapdridin? bana yapmiyor anestezili , sakinlesdirici yeter diyor, ama cok agrili oluyormus..birde bende her ay agrilar olur bagiraskda karinda falan bunlar tuplerin kapali oldugu belirtisi deyilmi ? bi bilgin varmi ?
Gelmoooom isteeeeeeeeededdddsevinççimmmmmm ailene kavuştuğun için çok sevindim: ama neden kendini özletmiyosun![]()
rüyada at ne demek kızlar dün gece at gördüm balıkd a vardı sanırım hatırlayamadım:44::44::44::44:
benim fesleğen benim evi sevmedi galiba kurumaya başladı zaten bütün çiçeklerim bu eve taşınınca hepsi çürüdü yada kurudu
çok geçmiş olsun sadaka ver bence başındaki uğursuzluk gitsin
1 kez yapılacak
Bugun doktora gidecem coook heyecanliyimmmmmm dua edin
basak karisi hamile kal gel demissin kocis yanimfa yok meryem anamiyim bennnn
kızlar be yataok odamı temizlemeye gidiyom
yardıma gelmek ısteyen buyursun
bu arada 2 gümdür cok güzel ruyalar görüyürum bugun camı ye girdigi gördüm![]()
herkese hayırlı cumalar.......
SEWİNCC inşallah hayrlı haberler alırsın doktordan kuzum...
BELİNAYY balık hem kısmet hem çocuktur rüyada at ta murat..muradın olacak inşaallah kuzum...ayrıca kolay gelsin ama keşke bugünlerde yapmasaydın durdun,durdun şimdi mi iş yapasın geldi kuzum yaa...
bence eşin haklı kendini fazla yorma bu aralar iş kaçmıyo yaaa cami güzel bence bi rüya görmüşsün.
diğer düştüğümde sadaka vermiştim canım camiye valla yaa bacaklarım tam geçiyo geri sıyrıldı bugün kolum ve belim çok ağrıyo bu arada herkese hayırlı cumalar...
herkese hayırlı cumalar Allahım bütün dualarinizi kabul etsin ...ben hastanedeyim sıra bekliom ...sizler napiosunuz bakalım