- 7 Aralık 2010
- 9.450
- 454
- 398
nazo kıst ara sıra oluyo ılacla gecıyo yanı gene hamıel kalamıyorum bu kıst neden olusuyo onu anlamadım![]()
Sebepleri:
En sık neden hormonal düzensizliklerdir. Normalde her adet döneminde overler içinde yumurta hücresini taşıyan ve boyutları 3 cm'ye kadar ulaşabilen folekül adını verdiğimiz bir kist oluşur. Sonra bunun çatlaması ile yumurta açığa çıkar. Kadın gebe kalmaz ise bu dönemden 14 gün sonra kadın adet görür. Ancak hormonal düzensizliklerde bu yumurta taşıyan kistler ya çatlamaz, ya sabit kalır ya da büyümeye devam ederek bizim basit kist veya folekül kisti dediğimiz kistleri oluştururlar. Geçirilmiş over iltihapları, çok fazla radyasyona maruz kalma da over kistine sebep olabilir.
Ne gibi belirtiler verir?
Yumurtalık kistlerini kabaca habis ve selim başlıkları altında incelenebilir. En sık görülen iyi huylu over kistlerdir. Yumurtalık diğer organlara göre belirti verme açısından daha fakirdir. Çoğu kez bir şikayet yaratmazlar ve rutin kontroller esnasında fark edilirler. En sık verdikleri belirtiler
Adet düzensizliği
Karında şişkinlik
Karın ağrısı
Sindirim sistem, bozuklukları
İdrar yolu şikayetleri
Devamlı yada arada gidip gelen, belinize ve uyluk kısmınıza yayılan karın ağrısı
Adet kanamasından hemen önce yada sonra başlayan ağrı
Cinsel ilişki sırasında ağrı hissedilmesi
Gebelik sırasında görülen bulantı, kusma ve memelerde hassasiyete benzer şikayetler
Karnınızda ağırlık hissi olması
Mesane yada bağırsakta baskı hissedilmesi, mesanenizi boşaltmada zorluk olması
daha bir çok sebebi varda ben sana kısaca bunları yazayım
Son düzenleme: