Yaşadığınız "mahalleden" memnunmusunuz ?

mucerred

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
438
152
53
Soru sormak istedim sadece.
Kimi mahalleyi evi, mahalleliyi ailesi gibi görür.
Kimi hiç oralı olmaz..
Kimi umursar, mahallenin nezih biyer olmasına özen gösterir..
Orda doğup,büyüyüp oradan ayrılmak istemez.
Kimiside yaşamasına bakar, sık sık ev değiştirir v.s
Sizce mahalle önemlimi ? Siz yaşadığınız mahalleden memnun musunuz ?

Çocukluğumuzda var olan eski mahalle kültürü yok artık..En azından İstanbul'da yok sanıyorum.Yasadığım mahalleyi sevmiyorum.Büyüdüğüm,çocukluğumun geçtiği mahalle..
Komşuluk yok,insanları perde arkasından içli bi şekilde takip etmeleri var artık...
Sevmiyorum bu yüzden ne yazıki...

Son düzenleyen: Moderatör:

14 yasima kadar istanbulda ayni evde buyudum. o mahalle benim evim gibiydi zaten. dunyanin en guvenli yeriymis gibi. sanki oralarin fatihi benmisim gibi. O ev hala bizim ama artik baskalari oturuyor. O evden sonra 7 ev degistirdik. o evden sonra ne mahalle ne sokak, hic umrumda olmadi. hic bi yere ait hissetmiyorum kendimi. ama o evin yeri benim icin ayridir. kiracilarin gitmesi ve o eve yeniden tasinmamiz icin bekleyemiyorum. o mahallenin kalbimde ozel bi yeri vardir

biz sitede oturuyoruz kendi sitemizdeki insanlarla muhabbettimiz,gelip gitme durumlarımız var fakat keşke böyle olmasaydı, hiç birisiyle muhabbettim olmasaydı diyorum.bi yere gitcek olursun balkondan nereye gidiyosun,kimle buluşcan,bişey giysem hemen yorum yaparlar,yok o yok bu herşeye karışıyolar.hepside annem yaşında olduğundan tersleyemiyorum da.dışarı çıkarken dua ediyorum birisiyle denk gelmiyim balkonda olmasınlar diye...

eski zamanlardaki komşuluk kalmadı ama yinede seviyorum mahallemi

19 yıldır bu mahalledeyim.. İstanbulda bir mahalle ama hala herkes birbirini tanır, yabancıya şöyle bi bakılır , komuşuluk vardır... burdan ayrılsam çok üzülürüm hemde çok.

mahallemi cidden çok seviyorum.
biraz değişik bir mahalle. şöyle ki;
2 yanımızda deliler var. vardiyalı olarak ya bağırışırlar ya odun kırarlar, ya matkapla birşey delerler sürekli gürültü var. hatta geçen sabah beni erkenden uyandırmayı başardılar.
karakola yakın olduğumuzdan ya hırsız kovalarlar ya bir adam vurulur.
ama cidden seviyorum. ya da alışkanlık olmuş.
biz arka sokağımıza taşınıyoruz ama pekte bir farkı olmayacak.

Site icerisinde dogup buyudum
Butun mahalle sitelerle dolu bu yuzden guvenlik acisindan cok iyi geliyor bana
Sitede herkes birbirini taniyor komsuluk cok iyi vs
Bu yuzden ben memnunum

ormana sınır denize nazır,müthiş meyvaları olan,sakin bir mahallede oturuyorum..kışın cefası yazın sefası süper doğrusu..işe gidip geldiğim için pek iletişimim yok aslında..her kültürden insan mevcut..tek sevmediğim özellik merkeze uzak olmak..sabah akşam yol çekilmiyor..istediğim zaman eve gelme lüksüm yok maalesef..

Değilim çünkü bütün mahalle tanıdık.Yarısı akraba.Herkes aynı köyden gelmiş
Bu yüzden sevgilimle evimizin sokağından bile birlikte geçemiyoruz
Nefret ediyorum insanlar laf edecek diye istediğimi yaşayamamaktan
Bana kalsa umurumda değil tabiiki kimin ne dediği ama ailem o kadar çok önemsiyor ki bu konuyu
Kendim için değil elalem için yaşıyorum sanki ben
Hiç kimseyi tanımadığım bir yere taşınmak isterdim
Ama seneye gidiyorum zaten kısmetse

hayır iğrenç bi yer bu kadar gereksiz insan nasıl bir araya gelmiş anlamıyorum neyse ki 2 ay sonra hayırlısıyla gidiyorum üniversiteye

Son düzenleme:
site içerisindeyım ben ama sitenın bulundugu mahalleyıde sevıyıorum herkes saygılı.. yardımsever ..ne bılım iyi niyetlı ınsanlar.. bı ard nıyet yok..

diğer ilçedeyken camlarımı yere ındırmıslerdi öyle lanet bi yerdi... çok sukur tayınımız buraya cıktıda ''insan''kime deniyormus oğrendık

doğdum büyüdüm aynı mahalledeyim
evlendim sokağım değiştisadece
seviyorum mahallemi olaysız gürültüsüz boğazın üstünde
eşim bile o kadar benimsemişki nasıl burdan taşınıcaz diyor

hayır sevmiyorum oturdugumuz yer güzel olmasına ragmen çevremizdeki insanlar çok anlayışsız. Agzınızı açıp bişey diyemezsiniz, cahile ne desen boş. Ayrıca yan apartmanda 4. kattan aşağı bbek bezini atan birini bile gördüm, yazıklar olsun. Sonra etraf kirli diye yakınıyorlar

Mahalleden Memnunum, Binadaki Ayıları Sevmiyorum..
Komşuluk Diye Bir Şey Yok..

Mahalleyide binayıda hiç sevmiyorum maalesef komşuluk zaten yok çevremdeki insanlar çok değişikler...

ülkeden memnun degilimki mahallesinden memnun olayim(yurtdisindayim)

Ben hiç memnun deyilim
tüm akraba,arkadaş hep bu mahallede ve beni sürekli gözetliyolar
kim gelmiş kim gitmiş hiç sevmiyorum bu yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…