yaşadıklarım çok ağır geliyor

Viserion

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
1.440
562
323
merhaba 24 yaşındayım bir sevdiğim vardı internet üzerinden tanıştım 3 yıl oldu anneme kız kardeşime söyledim annem istemediğini söyledi senin yaşadığın yere gelirim dedi annem yine istemedi hiç sormadıda bende arada kaldım ona kötü davrandım küs barış oldu biraz 1 hafta önce tamamen bitirdim oda istemedi artık

liseyi açıktan bitrdim sınıf tekrarı yapmak istemedim ailem ortaokul döneminde hiç üzerime düşmedi dershaneye felan gönderilmedim kız kardeşim ise 5 sınıftan itibaren dershanede okudu şuan hukuk okuyor zaten.ben çalışmadım bir işte cesaretim güvenim kayboldu liseyi bıraktğım dönem çok baskı yapıldı açıktan bitirince sınava girdim açıköğretim okurum diye kimse yine önemsemedi

birileri istiyor görücü hemen vermek istiyolar bakıyorum beğenmiyorum bağırıyolar bakcaz kimle evlencen diye
5 6 yıldır konuşmadığımız babamın babası var köyde yaşıyor hiç gidip gelmiyoruz mirasla konusu
bir kaç gün önce bize gelmiş benim neden evlenmediğimi sorguluyor köyde kuzenim var o işe girmiş aynı yaştayız eşarp dükkanı ben niye çalışmıyomuşum neden evlenmiyomuşum gibi sorular çok üzüldüm gece çok ağladım

bu arada evde duran biri değilim arkadaşımlarım var geziyorum kitap okurum film izlerim kendimi yetiştirdim el becerisi üzerine kendimi geliştiriyorum şu aralar

erkek kardeşim astsubaylığa başvurmak istedi annem istemedi bir tane oğlu var diye
kardeşim bugün anlatıyor hava astsubaylığıydı diye babam ise başladı hepsi senin yüzünden utanmaz allah belanı versin demeye ya o kadar bıktım ki saçlarım beyazladı

birini sevdim onu unutmaya çalışırken onlar istemediği için ayrıldım şu yaşadıklarım çok ağır geliyor
belki bunların neresi ağır diyenler olur ama bana çok ağır geliyor sadece bunlarla sınırlı değil benmi çok tahammülsüz bir insanım bilmiyorum

Aileniz niye böyle kötü davranıyorki.
Ve okul için geç kalmış sayılmazsın. İş içinde öyle.

ortaokulda önemsemeyip dersaneye göndermemiş olabilirler ama liseyi bitirdiktens onra artık aklı ermeyen bi çocuk değilsiniz. onlar önemsemiyorsa siz önemseyin. tekrar sınava girip açıköğretim yazın. bir de iyi kötü bi işe girin. sizi engellemiyolar sonuçta sanırım iş konusunda.

merhaba 24 yaşındayım bir sevdiğim vardı internet üzerinden tanıştım 3 yıl oldu anneme kız kardeşime söyledim annem istemediğini söyledi senin yaşadığın yere gelirim dedi annem yine istemedi hiç sormadıda bende arada kaldım ona kötü davrandım küs barış oldu biraz 1 hafta önce tamamen bitirdim oda istemedi artık

liseyi açıktan bitrdim sınıf tekrarı yapmak istemedim ailem ortaokul döneminde hiç üzerime düşmedi dershaneye felan gönderilmedim kız kardeşim ise 5 sınıftan itibaren dershanede okudu şuan hukuk okuyor zaten.ben çalışmadım bir işte cesaretim güvenim kayboldu liseyi bıraktğım dönem çok baskı yapıldı açıktan bitirince sınava girdim açıköğretim okurum diye kimse yine önemsemedi

birileri istiyor görücü hemen vermek istiyolar bakıyorum beğenmiyorum bağırıyolar bakcaz kimle evlencen diye
5 6 yıldır konuşmadığımız babamın babası var köyde yaşıyor hiç gidip gelmiyoruz mirasla konusu
bir kaç gün önce bize gelmiş benim neden evlenmediğimi sorguluyor köyde kuzenim var o işe girmiş aynı yaştayız eşarp dükkanı ben niye çalışmıyomuşum neden evlenmiyomuşum gibi sorular çok üzüldüm gece çok ağladım

bu arada evde duran biri değilim arkadaşımlarım var geziyorum kitap okurum film izlerim kendimi yetiştirdim el becerisi üzerine kendimi geliştiriyorum şu aralar

erkek kardeşim astsubaylığa başvurmak istedi annem istemedi bir tane oğlu var diye
kardeşim bugün anlatıyor hava astsubaylığıydı diye babam ise başladı hepsi senin yüzünden utanmaz allah belanı versin demeye ya o kadar bıktım ki saçlarım beyazladı

birini sevdim onu unutmaya çalışırken onlar istemediği için ayrıldım şu yaşadıklarım çok ağır geliyor
belki bunların neresi ağır diyenler olur ama bana çok ağır geliyor sadece bunlarla sınırlı değil benmi çok tahammülsüz bir insanım bilmiyorum

hepsini anladimda su babanizin bela okuyarak hepsi senin ise basladi demesini anlamadim cidden.
Annende babanda belliki dengesiz tuhaf kisiler.
Bana kalirsa kendine sevgili yada koca adayi bulmak yerine arkadaslarinda gezip tozacagina hayatini nasil kurtaririsin onun yoluna bak. Cunku ne o annenden ne o babadan sana bir hayir gelmez zararlari dokunmasinda o arada. Bunalr seni birine verip paketlemeden bence ya bir okula basla ya bir ise gir ya bir meslek ogren birseyler yap yani.

çalışmayı kendim istemedim evdeydim hep maddi durum olarak kötü değiliz
bana beddua ediyor ben yapcakmışım bana söylemedi diyorum
anlayan yok
bişe sölimmi birini sevsem bile izin vermiyolar onların istedikleri olcak çok baskı gördüm
18 yaşındaydım mahalleden biri bana aşık oldu telefonda msj atıyordu kapıya gelmişti bir gün
annesi de beni istemeye geldi kadın gidince beni annem ayrı dövdü babam ayrı dövdü
bende rahmetli anneannemin yanına gittim
telefon açtı annem seni doktora götürcez kızlık zarı için dedi
ben öyle bir insan değilm dedim
kurana el bastım
öyle şımarık da değilim çok küçük yaşta olgunlaştım
kendimi bu aileden görmüyorum artık
çok uzaklara gitcem evlendğim zaman dedim

Hayatına çizdiğin yolun kalemi senin elinde.Okumakta çalışmakta senin elinde.Okuyabilirsin.

Ustunuze daha fazla gitmem ama
Kadin istemeye geldi diye kizlik zari kontrolune goturen aile ilk defa goruyorum.
Okul ve calismamayi siz onemesemeMissiniz gibi geliyor
Evlilige de sizin duskun oldugunuzu hissediyorum
Yani durup dururken Allah belani versin diyen babanin ne SIkintisi olabilir

Ustunuze daha fazla gitmem ama
Kadin istemeye geldi diye kizlik zari kontrolune goturen aile ilk defa goruyorum.
Okul ve calismamayi siz onemesemeMissiniz gibi geliyor
Evlilige de sizin duskun oldugunuzu hissediyorum
Yani durup dururken Allah belani versin diyen babanin ne SIkintisi olabilir
evliliğe ben düşkün değilim kim isterse istesin ben evet desem vermeye razılar
evlenmek istesem çok küçük yaşta evlenirdim
kızlık zarına getirme sebebleride aynı mahalle o yüzden
evet ben önemsememiş olabilirim ama bunun için 5 6 yıldır konuşmadığım dede adında ki adam ne hakla bana laflar söler
evlenmiyonmu gibi evlilik delisi değilim olmadım da
evlilik kurtuluş değildir

çalışmayı kendim istemedim evdeydim hep maddi durum olarak kötü değiliz
bana beddua ediyor ben yapcakmışım bana söylemedi diyorum
anlayan yok
bişe sölimmi birini sevsem bile izin vermiyolar onların istedikleri olcak çok baskı gördüm
18 yaşındaydım mahalleden biri bana aşık oldu telefonda msj atıyordu kapıya gelmişti bir gün
annesi de beni istemeye geldi kadın gidince beni annem ayrı dövdü babam ayrı dövdü
bende rahmetli anneannemin yanına gittim
telefon açtı annem seni doktora götürcez kızlık zarı için dedi
ben öyle bir insan değilm dedim
kurana el bastım
öyle şımarık da değilim çok küçük yaşta olgunlaştım
kendimi bu aileden görmüyorum artık
çok uzaklara gitcem evlendğim zaman dedim
Hiç yorum yapmayacaktim ama kızlık zarı kotntolu denilince dayanamadım! O nasıl bir annedir ya böyle bisey nasıl söylenir kız evladına anlamış değilim bunun için kendini mahveden kızlar var sirf annesi babası kolundan tutup doktora götürdüğü için ! Ailene Allah akıl fikir versin aile ailedir diye bisey demicem çünkü herkes ana baba olamıyor ! Sana tavsiyem okulunu oku ne şekilde okuman gerekiyorsa oku kendine meslek edin,bu surecte de iyi kötü bir işe gir kendi ihtiyaçlarını karşıla. Çalıştığın parayı da elinden almazlar herhalde ?! Kendi ayakların üzerinde dur kendi parani kazan okulunu oku..hem çalışırsan evdeki stresten de uzak kalmış olursun senin için daha iyi olur ..

Hayir haklisin cnm.. ailenin senin goruslerine saygisi yok.. tipki benim ailem gibi :KK43: beni ciddiye bile almiyorlar.. bu arada evlenip bosandim, simdide hayatimda biri var anneme hayatimda biri var demeden, bagirip cagirdi neymis efendim onun tanidigi biriyle evlenecekmisim.. cocuklugumdaki baskilarindan dolayi psikolojik rahatsizlik gecirdim.. kimin umrunda.. ama kararliyim ayri eve cikcam.. yeter bee.. kotu bisi yaptigim yok, nerede asil ne sekilde adim atacagimi biliyorum.. ailedir evet saygimiz sonsuz ama kalkipta evlatlarinin onune engel koymalari kimse kusura bakmasin ben cekemiyorum artik ... Nefesim kesiliyor yeminle.. hayatini kurtar.. bide kalkip milletin neden evlenmiyorsun dirdiri .. annen once kendi zarini kontrol etsin su hale bak kizlik zari testi Tovbe Yarabbim.. sinirlerim bozuldu su anda.. ufffffff icim sisti

çalışmayı kendim istemedim evdeydim hep

en büyük probleminiz bu bence. kendinize güveniniz yok. çalışmak insanı çok değiştiriyor. mutlaka bi işe girin.

bi de önemsememişler ama üniversiteye gitmeniz yasak mı? açktan değil de örgün okuma şansınız var mı?

evliliğe ben düşkün değilim kim isterse istesin ben evet desem vermeye razılar
evlenmek istesem çok küçük yaşta evlenirdim
kızlık zarına getirme sebebleride aynı mahalle o yüzden
evet ben önemsememiş olabilirim ama bunun için 5 6 yıldır konuşmadığım dede adında ki adam ne hakla bana laflar söler
evlenmiyonmu gibi evlilik delisi değilim olmadım da
evlilik kurtuluş değildir
Tabiiki evlilik kurtulus degiL
Yaslilar bazen dandun konusabiliyor maalesef
Ama siz madem ki evliligi kurtulus olarak gormuyorsunuz
O zaman kendinizi sadece okuyarak kurtarabilirsinIz
24 yas henuz cok genc bir yas
Lutfen egitiminize devam edin
Okula gitmeseniz bile uzaktan egitim veren uniler var
Acikogretim var
Ustunde durun bunlarin

Hayir haklisin cnm.. ailenin senin goruslerine saygisi yok.. tipki benim ailem gibi :KK43: beni ciddiye bile almiyorlar.. bu arada evlenip bosandim, simdide hayatimda biri var anneme hayatimda biri var demeden, bagirip cagirdi neymis efendim onun tanidigi biriyle evlenecekmisim.. cocuklugumdaki baskilarindan dolayi psikolojik rahatsizlik gecirdim.. kimin umrunda.. ama kararliyim ayri eve cikcam.. yeter bee.. kotu bisi yaptigim yok, nerede asil ne sekilde adim atacagimi biliyorum.. ailedir evet saygimiz sonsuz ama kalkipta evlatlarinin onune engel koymalari kimse kusura bakmasin ben cekemiyorum artik ... Nefesim kesiliyor yeminle.. hayatini kurtar.. bide kalkip milletin neden evlenmiyorsun dirdiri .. annen once kendi zarini kontrol etsin su hale bak kizlik zari testi Tovbe Yarabbim.. sinirlerim bozuldu su anda.. ufffffff icim sisti
evet kimse anne baba olamıyor ben onların yüzüne hiç bir şey demiyorum
en sakin evlatları benim üzülmesinler diye
ama ben üzülüyorum
hep kız çocuğum olmasın diye dua ediyorum

Yasadiklarin zor gercekten hele su kizlik zari muyenesi affedilir gibi degil.
Bence onlardan kurtulmanin iki yolu var ya dik durup ezdirmeyeceksin kendini ya da bir ise gir kafana uyan biriyle hayatini birlestir.

en büyük probleminiz bu bence. kendinize güveniniz yok. çalışmak insanı çok değiştiriyor. mutlaka bi işe girin.

bi de önemsememişler ama üniversiteye gitmeniz yasak mı? açktan değil de örgün okuma şansınız var mı?
kendime güvenim yine çevrem ailem sayesinde ya ben yine şükrediyorum
intihar etmeye yeltenmedim
psikolojik bir tedavi almadım
kimseye çaktırmıyorum kendi içimde yaşıyorum herşeyi
çevremde insanlar çok güçlüsün maşallah diyor
tekçe bunlar değil bebekken ateşlenmişim menenjit geçridi zannetimiş herkez
doktora gidince sadece ateşim yükselmiş ama baba tarafım hep sen menenjitlisin
kızkardeşim bile delisin sen dedi

Yasadiklarin zor gercekten hele su kizlik zari muyenesi affedilir gibi degil.
Bence onlardan kurtulmanin iki yolu var ya dik durup ezdirmeyeceksin kendini ya da bir ise gir kafana uyan biriyle hayatini birlestir.
evliliten çok korkuyorum çevremde çok boşanan var en yakın teyzem çok zor şeyler yaşadı
herşeyden korkuyorum buraya yazdım anlatmak istemiyorum kimseye teyzem var tekçe
oda ablasını kötü bilmesin diye anlatmıyorum

kendime güvenim yine çevrem ailem sayesinde ya ben yine şükrediyorum
intihar etmeye yeltenmedim
psikolojik bir tedavi almadım
kimseye çaktırmıyorum kendi içimde yaşıyorum herşeyi
çevremde insanlar çok güçlüsün maşallah diyor
tekçe bunlar değil bebekken ateşlenmişim menenjit geçridi zannetimiş herkez
doktora gidince sadece ateşim yükselmiş ama baba tarafım hep sen menenjitlisin
kızkardeşim bile delisin sen dedi

soruma cevap vermemişsiniz ki

Kendisine nasil guveni olsunki.. ailesi oz guvenini zedelemis.. tipki benim ailemin bana yaptigi gibi :( sirf onlar uzulmesin diye biz uzuluyorum biz insan degilmiyiz !! Bu aileler geri kafali yeminle

madem görücü çıktığında hemen vermek istiyolar -ki ben bunu evlenip gitmeni istiyolar gibi anladım-
e o zaman sevdiğin çocukla evlendirselerdi madem. iki taraf için de iyi olurdu, ailenin amacını çözemedim.

biraz geri kafalı tutucu bi ailen var sanırım. ne yazıkki zihniyetlerini bu saatten sonra değiştiremezsin.

öncelikle anneni karşına alıp bi konuşmanı öneririm. ''benim neyim sizi rahatsız ediyor neden böyle davranıyorsunuz vs'' sorularını sor. bakalım konuşmanızın sonucu ne olacak.
sonra da bi işe gir çalış aynı zamanda da açıköğretimden bi bölüm oku, sonra da bi sevdiğin olduğu zaman isteseler de istemeseler de onunla evlen. ya kabul etsinler ya da bi şeye ellerini sürmesinler uzak dursunlar. ama önce bi meslek al eline. ben olsam öyle yapardım.

Back
X