yaşadıklarım çok ağır geliyor

hepsini anladimda su babanizin bela okuyarak hepsi senin ise basladi demesini anlamadim cidden.
Annende babanda belliki dengesiz tuhaf kisiler.
Bana kalirsa kendine sevgili yada koca adayi bulmak yerine arkadaslarinda gezip tozacagina hayatini nasil kurtaririsin onun yoluna bak. Cunku ne o annenden ne o babadan sana bir hayir gelmez zararlari dokunmasinda o arada. Bunalr seni birine verip paketlemeden bence ya bir okula basla ya bir ise gir ya bir meslek ogren birseyler yap yani.
Cidden kardeşinin işiyle ne alakası varmış ki??

Bana burdan sorumsuz biri gibi gorundunuz? Calismak istemiyor, okumak istemiyor, evlenmek istemiyor eee!! Ne istiyorsunuz. Sorumsuzca yiyip icip gezmek. Bende bir anneyim evladim kendi ayaklari uzerinde duramayan biri olsa panik yapar agrasiflesirim.. parami yiyorsa sozumude dinlemek zorunda derim. Ailenize kizmadan once aynaya donup bir bakin ne yapmak istoyorsunuz. Kendinize bir yol cizin. Oyle bol keseden hayat yok mutlaka calismalisiniz.bu ders olur,is olur, ev islerine yardim ediyor musun bari?

Bana burdan sorumsuz biri gibi gorundunuz? Calismak istemiyor, okumak istemiyor, evlenmek istemiyor eee!! Ne istiyorsunuz. Sorumsuzca yiyip icip gezmek. Bende bir anneyim evladim kendi ayaklari uzerinde duramayan biri olsa panik yapar agrasiflesirim.. parami yiyorsa sozumude dinlemek zorunda derim. Ailenize kizmadan once aynaya donup bir bakin ne yapmak istoyorsunuz. Kendinize bir yol cizin. Oyle bol keseden hayat yok mutlaka calismalisiniz.bu ders olur,is olur, ev islerine yardim ediyor musun bari?
ya böyle düşünmeden yazanlardan nefret ediyorum
onların her daim yanında olan benim
akşamları sadece ben varım yanlarında tarlada yardım edildiği zamanda ben varım
okumak istemiyorum demedim açıktan bölüm kazandım fakat bölümün bana bir getiri yoktu
evlenmek istemiyorum evlilik için can atan biri değilim ömürüm sonuna kadar da bekar dururum
evliliğin nasıl bir şey olduğunu gayet iyi biliyorum
para yiyen bir evlat da değilim olmadım da cüzdanımda 5 lira ile de gezdim
100 lira ile de gezdim har vurup harman savunmadım
bilip bilmeden yargılamayın iyi günler

resmen evlat ayrimi yapmislar
kız kardeşimin üzerine düştüler hala da öyle ben evlat gibi değilim onların gözünde kimseye üzüldüğümü belli etmem kolay kolay içimi açmam herkese mutlu gözükmeye çalışırım

Cidden kardeşinin işiyle ne alakası varmış ki??
kardeşim kimseye girceği sınavın ve mülakatın nasıl olduğu hakkında
bu sınavdan ve mülakattan sonra nasıl bir meslek sahibi olacağından bahsetmedi
bana bu yüzden kızıyor ben neden öğrenmemişim

Bunun neresini düsüneyim? Okumak icin imkan vermisler okumamissiniz. Size har vurup harman savuruyorsunuz demedim ki sadece kendiniz icin bir yön tayin etmiyorsunuz. Tekrar hazirlanabilirsiniz. Veya baska bir egitim kursuna gidebilirsiniz. Is bulup calisabilirsiniz. Siz tambellik edip hic bisi yapmamayi secmissiniz. Tabi buda aile icinde goze batmis sonrada size kiziyorlar diye dertleniyorsunuz. Sizinle ayni fikirde olup hic bisi yapmayin demedigim icin banada kiziyorsunuz. Hayat kolay degil benim okumak ve meslek sahibi olmak icin ne kadar cabaladigimi bilseniz boyle sizin gibi imkan verilip kendini salanlara kizmami anlayabilirdiniz.

Bunun neresini düsüneyim? Okumak icin imkan vermisler okumamissiniz. Size har vurup harman savuruyorsunuz demedim ki sadece kendiniz icin bir yön tayin etmiyorsunuz. Tekrar hazirlanabilirsiniz. Veya baska bir egitim kursuna gidebilirsiniz. Is bulup calisabilirsiniz. Siz tambellik edip hic bisi yapmamayi secmissiniz. Tabi buda aile icinde goze batmis sonrada size kiziyorlar diye dertleniyorsunuz. Sizinle ayni fikirde olup hic bisi yapmayin demedigim icin banada kiziyorsunuz. Hayat kolay degil benim okumak ve meslek sahibi olmak icin ne kadar cabaladigimi bilseniz boyle sizin gibi imkan verilip kendini salanlara kizmami anlayabilirdiniz.
tembellik etmiyorum evde eşya boyuyorum el işleri yapıyorum
evet imkan verildi ama ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verilmedi
ben okumadığım için kızmıyorum sadece beni anlamadıkları için kızıyorum
okumak ya da okumamak benim tercihim dediğim gibi açıktan okumayı düşünüyorum zaten

sevdigim biri var demissiniz neden sevdiginize sahip cikmadınız madem aileniz bukadar gaddar ise. diger konularınızı okumuş biri olarak siz mutsuzluğu hakediosunuz. kendi kendinize yapmışsınız.size sahip cıkan tek kişiye sahip çıkmamışsınız boşuna burda aglamayın.

ha şunu da söyleyeyim nette tanıştığın biriyle kesinlikle konuşma flörtleşme..bu işin sonu iyi değil ve şuan sen sürekli baskı altındasın..en ufak bir güzel söze ilgiye akma ihtimalin çok yüksek..ne olursa olsun yeter ki bu yaşadıklarımdan kurtulup gideyim dersen daha beterine denk gelirsin özellikle netten tanıştığın biriyle kim olduğu belirsiz..
o yüzden güvenme..referansın sağlam olsun.. sabret güzel şeyler düşün olur mu...anne babanın evlatlarının üzerine çok hakkı var evet...ama şu unutulmamalı evlatların da onların üzerinde hakkı var..! O yüzden ayağının altında cennete baba dağdır nağmelerine çok inanmayın..!
Allah ıslah etsin..

çalışmayı kendim istemedim evdeydim hep maddi durum olarak kötü değiliz
bana beddua ediyor ben yapcakmışım bana söylemedi diyorum
anlayan yok
bişe sölimmi birini sevsem bile izin vermiyolar onların istedikleri olcak çok baskı gördüm
18 yaşındaydım mahalleden biri bana aşık oldu telefonda msj atıyordu kapıya gelmişti bir gün
annesi de beni istemeye geldi kadın gidince beni annem ayrı dövdü babam ayrı dövdü
bende rahmetli anneannemin yanına gittim
telefon açtı annem seni doktora götürcez kızlık zarı için dedi
ben öyle bir insan değilm dedim
kurana el bastım
öyle şımarık da değilim çok küçük yaşta olgunlaştım
kendimi bu aileden görmüyorum artık
çok uzaklara gitcem evlendğim zaman dedim

Maddi durum dediğin şey ailenin maddi durumu - ki sen zaten tutumlarından şikayetçisin - senin imkanın olduğu halde ekonomik özgürlüğün olmazsa zaten hiç şikayet etmeye hakkın yok üzgünüm, birey olmak istiyorsan birey gibi davranmak gerekir. Sen gerçekten bir birey olmak istiyorsan okuyacaksın, çalışacaksın, yok bizim maddi durumumuz iyi ben gezerim çalışmam diyorsan aileni çekeceksin, şikayet etmeyeceksin.

Kimse kimseye, ailesi de olsa altın tepside bir yaşam sunmaz, yeri gelir adil olamaz insanlar, belli ki sizinkilerde de bu yatkınlık var, kendi hayatını okuyarak çalışarak kuramayacaksan, herkes koca bul diye gözünün içine de bakar, her işine de karışır, kusura bakma..

sevgili Viserion Viserion

son derece iyi maddi imkanlarla, bilincli bir ailede; ozel okulda, ozel ders alarak, dershaneye giderek, hafta sonlari spor kurslarina katilarak yetistirildim. universite mezunu oldum.

esim bunlarin hicbirine sahip degilmis, kendisi yurt disinda profesor!

demissiniz ki

imkan verildi ama ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verilmedi

buna istinaden ornek olsun diye yazmak istedim.

anne ve babaniz kotu ebeveynler olabilirler. kardesleriniz ile aranizda ayrim yapilmis olabilir. ite kaka resit olmus olabilirsiniz ama bir de sunu ornek vermek istiyorum. yurt disinda gencler tip fakultesinde dahi okusalar her tatillerinde calisiyorlar. kazandiklari para ile dunyayi geziyorlar.

size bir kagit, bir kalem, bir silgi verilmis. gerisi sizin tercihiniz.

Hayatcığım,

artık bazı şeyleri anlayabilecek yaştasın bu yüzden açık olacağım. Ailenin eğitim imkanlarını kısıtladığından ve seni kim olursa olsun biran önce evlendirmek istediklerinden bahsetmişsin. Eğer harekete geçmezsen bunu yapacaklarından emin ol.

Eğer şu an çalışıp para kazanabiliyor olsan bu sana ailene karşı daha dik durabilme şansı verirdi çünkü olurda onların istemediği ama senin istediğin veya tam tersi şekilde bir çatışmaya girdiğinizde sana kapıyı gösterdiklerinde bilirdin ki ayaklarının üzerinde durabilirdin.Hayatına alacağın kişiye karşı çıktıklarında da aynı şekilde dik durabilirdin.

Şu an sana ailen bakıyor ve onlara bu şekilde karşı çıkabilme şansın yok. Bu yüzden ilk olarak iş olarak ne yapabileceğine karar ver ve çalışmaya başla. Gelecek sene için üniversite sınavlarına gir, inan bana 1 ay konulara göz gezdirerek bir açık öğretim bölümü kazanmaman için bir sebep yok. Hem çalışır hem okursun. Lütfen ailenin sana vermediklerine takılma, kendin için ne yapabileceğine bak ve bu yolda ilerle.

Orta okulda dershaneye gitmemen, ne yapacağimı soylemediler etmediler filan tamamen senin bahanen her okuyan dershaneyle mi okuyor? Çok mu ilgi gördüğünden okuyor? Icinde o istek ve hirs olsaydi zaten biyerlere gelirdin.

Bir tanidigim var benim, maddi durumlari asiri kootu, basinda baba yok daha aile ici olaylarini buraya dokmeyecegim ama ne yasadigini o kizin ben biliyorum, senden kat kat zor bir hayati oldu hem maddi hem mnevi ve kız tıp okudu doktor oldu öyle kıytırıktanda değil yani. Aile destegi filanda gormedi.

Calismayida zaten "durumumuz iyi calismayi dusunmedim" diyorsun. Ömür boyu sana mı bakacaklar? Ne okul okuyorsun, ne calisiyorsun, evlensin madem demişler (doğru bisey olmasa bile) sorumsuzluk yapan sensin okuma, calisma, arkadaslarinla gez sonra vay dershaneye yollamadilar sanki yollasalar çok farkli bisey olacaktı. Ailende bazi konularda hatalı haklilar demiyorum ama durduk yerede değil yani sende sorumsuzsun fazlasiyla.

Back
X