yaşadıklarım çok ağır geliyor

Kendisine nasil guveni olsunki.. ailesi oz guvenini zedelemis.. tipki benim ailemin bana yaptigi gibi :KK43: sirf onlar uzulmesin diye biz uzuluyorum biz insan degilmiyiz !! Bu aileler geri kafali yeminle
haklısın öyleler senin sadece anne baban benim ise konuşmadığımız dedem gelmiş
evlenmiyomu bu kız diyor

yasak mı diğer türlüsü?

o zaman bi yandan açıktan okuyun bi yandan çalışın. ama siz ona da yanaşmayacaksınız bence.
benim yaşadığım yer küçük daha yeni gelişmeye başladı
çalışmaktan da korkuyorum beceremem yapmam diye
açıktan okumak isityorum diğer türlü bu yaştan sonra ne işin var kocaya git derler

benim yaşadığım yer küçük daha yeni gelişmeye başladı
çalışmaktan da korkuyorum beceremem yapmam diye
açıktan okumak isityorum diğer türlü bu yaştan sonra ne işin var kocaya git derler

okumak istiyosanız okuyun diyorum ben de. mümkünse örgün, değilse açıktan.

çalışmaktan da korkmayın. ilk ay beceremezsiniz sonraki ay becerirsiniz.

çalışmayı kendim istemedim evdeydim hep maddi durum olarak kötü değiliz
bana beddua ediyor ben yapcakmışım bana söylemedi diyorum
anlayan yok
bişe sölimmi birini sevsem bile izin vermiyolar onların istedikleri olcak çok baskı gördüm
18 yaşındaydım mahalleden biri bana aşık oldu telefonda msj atıyordu kapıya gelmişti bir gün
annesi de beni istemeye geldi kadın gidince beni annem ayrı dövdü babam ayrı dövdü
bende rahmetli anneannemin yanına gittim
telefon açtı annem seni doktora götürcez kızlık zarı için dedi
ben öyle bir insan değilm dedim
kurana el bastım
öyle şımarık da değilim çok küçük yaşta olgunlaştım
kendimi bu aileden görmüyorum artık
çok uzaklara gitcem evlendğim zaman dedim
Allah kolaylık versin bence bu annen baban seni evlendirip kurtulmak istiler senden güya namuslarisin ya evlenip başın bağlicak lar hem de görücü usulüseni kizlik muayenesine götürmeye kalkan ailene diycek laf bulamıyorum insan kendi ebladına güvenmicekte kime güvencek valla insan kendi büyüttüğü evladinin neyi yapip neyi yapmicani bilmezmi anlamıyorum benden sana bi abla tavsiyesi becnce hem oku hem bi işe gir çaliş sevmeden helr seni sevmeyen adamla evlenme hem sevip sevildiğin birisiyle evlen hele hiç tanimadan huyunu suyunu bilmeden kimseyle evlenme evlilik kolay deil sonuçta imsan ayrilcam diye evlenilmiyo bidr öyle ana babalar varki senin ve benim ailem gibi ana babalat artik kizlarıni belli bi zamandan sonra yük gibi görmeye bir an once evlensede kurtuldak bu yukten diye hiç üzülme çok iyi tanimadan huyunu suyunu bilmeden kim olursa olsun evlenme sonuçta ömrünün sonuna kadar yaşicak olan sensin anan baban deil yani ayni yatağa girrcek olan sensin anan banan deil bi işe gir hem oki hem çalış bu ayat senin karar vercek olan da sensin yani ailenin de söz hakki bardır ama enson sen sonkendin vermenlazım sonkarari sonuçta yaşıyacak olan da ayni yatağa girrcek olan da sensin her şey gönlünce olsun

Aklın varsa ders çalışıp bir meslek sahibi ol ve ayaklarının üstünde dur yoksa bugün babanın eline bakarken ileride kocanın eline bakmak zorunda olup benzer şeyler yaşarsan çekip gidemiyorsun. Hayat senin elinde kaç kurtar kendini

farkında mısın ? hayatında herşeyden şikayetçisin.

anne baba okul egitim iş güç evlilik

yukarda yazdıklarıma sahip olan buradaki hiç kimse,
senin gibi oturduğu yerden ağlayarak sahip olmadı bunlara olmadık..

anna babanı seçemezsin. ama sende 24 yaş kafasında değilsin. okurken hayat enerjim toz oldu gitti. çok karamsarsin.

Annem böyle durumlarda der ki ; ""noldu kocan öldü de 5 cocukla kapı ardında mi kaldın, ya git sende ölenle öl, ya da kendini adam yerine koy """ der..
ben nişan attım annem aynen bunları söyledi bana. beni anlamıyorsun anne mi demeliydim ? hayır bana gerçekleri gösterdiği için sükrediyorum simdi..

NE OLMUŞ OKUL İÇİN HİÇ GEÇ DEĞİL.
Sende akranlarindan iki üç sene sonra başlarsın işe güce..
başla açıköğretim bölümlerinden birine. hem oku hem çalış.

görücüler gelip gitmeye başladığına göre, sende kendin için hiç birşey yapamadıgına göre. evlilik olsun istiyorsun...

AMA YA ADAM YARIN BİRGÜN SENI BOŞAMAYA KALKARSA, ALDATİP KAPIYA KOYARSA. kimseye guvenemezsin kendinden baska.

he yok diyorsan, kendine acımak için koca bir hayat var önünde. buyur kolay gelsin. kokay gelmez ama ben sana diyim.

Kendisine nasil guveni olsunki.. ailesi oz guvenini zedelemis.. tipki benim ailemin bana yaptigi gibi :KK43: sirf onlar uzulmesin diye biz uzuluyorum biz insan degilmiyiz !! Bu aileler geri kafali yeminle
Evet haklisiniz sirf aileler u zülmrsin diye kendimizi ateşe atiyoz iyi evlat olalim bizikötü evlat olmayalim diye kendi hayatimizla ilgili kararlarımizi da ailelerin eline bırakiyoruz dinuçta onlar büyüttu ama onlar yaşamiyaorlat dört duvar arasında evlatlar kaliyo sonuçta

farkında mısın ? hayatında herşeyden şikayetçisin.

anne baba okul egitim iş güç evlilik

yukarda yazdıklarıma sahip olan buradaki hiç kimse,
senin gibi oturduğu yerden ağlayarak sahip olmadı bunlara olmadık..

anna babanı seçemezsin. ama sende 24 yaş kafasında değilsin. okurken hayat enerjim toz oldu gitti. çok karamsarsin.

Annem böyle durumlarda der ki ; ""noldu kocan öldü de 5 cocukla kapı ardında mi kaldın, ya git sende ölenle öl, ya da kendini adam yerine koy """ der..
ben nişan attım annem aynen bunları söyledi bana. beni anlamıyorsun anne mi demeliydim ? hayır bana gerçekleri gösterdiği için sükrediyorum simdi..

NE OLMUŞ OKUL İÇİN HİÇ GEÇ DEĞİL.
Sende akranlarindan iki üç sene sonra başlarsın işe güce..
başla açıköğretim bölümlerinden birine. hem oku hem çalış.

görücüler gelip gitmeye başladığına göre, sende kendin için hiç birşey yapamadıgına göre. evlilik olsun istiyorsun...

AMA YA ADAM YARIN BİRGÜN SENI BOŞAMAYA KALKARSA, ALDATİP KAPIYA KOYARSA. kimseye guvenemezsin kendinden baska.

he yok diyorsan, kendine acımak için koca bir hayat var önünde. buyur kolay gelsin. kokay gelmez ama ben sana diyim.
ben evlilik istemiyorum diyorum ama bunu anlamıyorsunuz galiba
neyse ben kendimi anlatmaktan yoruldum haklısın teşekkür ederim

Gerçekten sana pek suç bulamadım böyle aileler çok var.Bu tür davranışların çoğu cahillikten oluyor.Ama yinede karşı gelme alttan al.Sürekli kendini geliştir.Saygını koru ve tatlı dillilikle konuş.Bir süre sonra yaptıklarından utanacaklardır yani öyle umuyorum.

Evet haklisiniz sirf aileler u zülmrsin diye kendimizi ateşe atiyoz iyi evlat olalim bizikötü evlat olmayalim diye kendi hayatimizla ilgili kararlarımizi da ailelerin eline bırakiyoruz dinuçta onlar büyüttu ama onlar yaşamiyaorlat dört duvar arasında evlatlar kaliyo sonuçta
bazı aileler evlatlarını düşünür benim ailem para olsun
benim bir sevdiğim var onu annem istemedi
ben herşeyi allaha havale ediyorum artık
ailemle kavga edemem
okumak da yetmiyor anne baba olmak için önce insan olmak gerekiyor

Gerçekten sana pek suç bulamadım böyle aileler çok var.Bu tür davranışların çoğu cahillikten oluyor.Ama yinede karşı gelme alttan al.Sürekli kendini geliştir.Saygını koru ve tatlı dillilikle konuş.Bir süre sonra yaptıklarından utanacaklardır yani öyle umuyorum.
öyle yapıyorum bende laf sölemeyi sevmiyorum umarım anlarlar

ben evlilik istemiyorum diyorum ama bunu anlamıyorsunuz galiba
neyse ben kendimi anlatmaktan yoruldum haklısın teşekkür ederim

peki ne istiyorsun şuanda ?

önündeki bir sene içinde planın ne kendin için ?

hiç birşeye sahip değilim diye ağlamaktan başka.

öyle yapıyorum bende laf sölemeyi sevmiyorum umarım anlarlar
İnşallah canım benimde arkadaşım ailesi böyleydi.Kızın başını yediler birisine kaçtı.Şimdi kız hem çok kötü durumda hemde çok pişman.Ara sıra annesiyle görüşüyor yine hor gür edip ayrılıyorlar. O yüzden canım iyide olsa kötü de olsa ailen çok yıpranacaksın ama herşeylerine he de geç.Birde onlar istedi diye birisiyle sakın evlenme sırf kaçış için.

peki ne istiyorsun şuanda ?

önündeki bir sene içinde planın ne kendin için ?

hiç birşeye sahip değilim diye ağlamaktan başka.
hiç bir şeye sahip değilim diye ağlamıyorum
ailem neden böyle beni neden anlayan yok diye ağlıyorum

Kıyamam sana ya
Bak sakın evlenme
Senin kurtuluşun evlenmek değil
Senin kurtuluşun hem okumak hem çalışmak
Dediğin gibi aöf e yazıl ama adam gibi bölümlere yazıl
Aöf okurken de bir yandan çalış

Şimdi sen evlenirsen eşin iyi çıkmazsa okumamış ve çalışmayan biri olarak çok zorlanırsın.

Ailen zaten arkanda olmaz. Bir durum olsa evi terk edemezsin. Kocan şiddet gösterse çekmek zorunda kalırsın.

O yüzden üniversite mezunu olman şart
Elinin ekmek tutması şart
Maddi durumunuz iyiymiş ama ailenin sana hayrı yok.
Gerektiğinde kocana da höyt diyebilmen için lütfen oku ve çalış.
Senin çaren evlilik değil.

calismaya ihtiyacim yok demissin ama calismak sadece maddiyat icin degildir. calisip biseyler basardikca mutlu olursun, uretirsin.
bu bunalimdan cikmak icin o evden uzaklasman lazim ama bu kesinlikle evlilik degil senin icin su anda.
kurslara falan git, el beceriis gelistir calis uret, takmamaya calis milletin ne dedigini. yillardir gormedigin deden bilmem ne demiste bunami takiyosun. bumudur yani hayatini altust eden, cok sacma bir olay.
babanin tavri cok cirkin, annen yine oyle. ama onlari degistirmen cok zor. biraz uzaklasman en guzeli.
umarim universite icinde calisip okursun. belki calisip biraz para biriktirip sehir disinda okursun istediignde olur oldukca uzaklasirsin ailenden.
yasim gec diyede dusunme, univeriste de her yastan insan var,bizimde daha buyuk arkadaslarimiz vardi, evli hamile cocuklu olanlar vardi hicde yadirgamadik.

hiç bir şeye sahip değilim diye ağlamıyorum
ailem neden böyle beni neden anlayan yok diye ağlıyorum
Ağlamak çözüm deil aglamayla ne aileni nedekendi hayatînı düzene sokarsin kendini gelistirici etkinliklere katıl hayatında ne amacın varsa onu gerçekleştir nebilim işe gir yaşın kaç olursa olsun hiç okumaktan vazgeçme

Back
X