Yasak aşk

Eleştirmek herkesi haddi!! Herkesin hakkı!!

Bir hırsız bir evden bir şey çaldığında;
O ev sahibinin hakkını gaspetmiş olur; ev sahibinin hesap sormaya hakkı vardır.

Komşularının hakkını gaspetmiş olur; komşularının hesap sormaya hakkı vardır.

Toplumda huzuru bozduğu için, polisin hesap sormaya hakkı vardır.

Haksız yolla kendine ait olmayan bir malı çaldığı için, devletin hesap sormaya hakkı vardır.

Düzeni bozduğu için; halkın hesap sormaya hakkı vardır.

Yaratıcının kurallarına baş kaldırdığı için; ılahi Adaletin hesap sormaya hakkı vardır.

tabiki vardır canım hem de kesinlikle vardır...

ama ben kısaca şunu demek istedim; mağduru "kimse" yerine koymuyormusun.

aldatılanın duyguları hisleri yok mu zannediliyor.

benimde haddim olmadığını düşünüyorum herkesin fikri sorunu kendine kimseyi eleştirmiyorum kimsenin işine karışmıyorum allah bilir bn kimseyi yargılayamam eleştiremem

canım benim o zaman neden diyorsun ki "eleştirmek kötü söz söylemek kimsenin haddine değil" diye?

toplum eleştirecek yargılayacak ve mağdura sahip çıkacak....

bu toplum ahlak yapısının çökmemesi için gereklidir...

toplum bu tip olaylar karşısında bana ne demeye başladığı zaman herkesin eli herkesin cebinde olur...

unutma canım, bugün bana yarın sanadır sessiz kalırsan.

benimde haddim olmadığını düşünüyorum herkesin fikri sorunu kendine kimseyi eleştirmiyorum kimsenin işine karışmıyorum allah bilir bn kimseyi yargılayamam eleştiremem

Siz ister kullanırsınız, ister kullanmazsınız; o hak yine size aittir...
İster karışırsınız, ister karışmazsınız; bu, hakkınız olmadığı anlamına gelmez; mevcut olan hakkınızı kullanmadığınız anlamına gelir.... :delphin:

herkesin fikri sorunu kendineyse bu forum neden var?
Bazen hiç ummadığınız bir insanın bir cümlesi sizi çok büyük yanlışlardan döndürür
uyanırsınız
paylaşmanında güzelliği de burda
bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyip her şeyi film izler gibi tepkisiz izlersek nerde insan olmanın düşünmenin ayrıcalığı
tabiki paylaşıcaz konuşucaz dertleşicez kendinizi bu kadar önemsizleştirmeyin lütfen

yasaklara yazmak istemiyorum...("yazmak istemiyorum" u da bilinsin diye yazdım...)

ve hayyatta yasak diye birsey olmadıgını düşünenlerdenim...

ve hayyatta yasak diye birsey olmadıgını düşünenlerdenim...[/QUOT
herkesin özgürlüklerinin bittiği yerde başkasının özgürlüğü başlar
bana yasak yok derseniz diğerinin haklarını ihlal edersiniz
yasaksız bir dünya olamaz
yaşam kurallarına ters
kimileri yasakları çiğner kimileri saygı duyar olay budur..

Yasağın olmaması KAOS doğurur hanımefendi!

>Eğer yasağın olmadığını düşünüyorsanız; evinize giren hırsızdan hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Evladınızı öldüren katilden, hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Arabanızı çizen magandadan, hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Evinizde yangın çıkmasına sebep olan, elektirkli alet üreticisinden hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Anne babanızın ölümüne sebep olan hatalı sürücüden, hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Kardeşinizin ırzına geçen tecavüzcüden, hesap sormaya hakkınızı kalmaz.

>Sizi haksız yere işten atan işvereninizden, hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Sizi dolandıran iş ortağınızdan, hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Yanlış ilaç yüzünden, çocuğunuzu sakat bırakan doktordan, hesap sormaya hakkınız kalmaz........................................

Yasağın olmaması kaos doğurur hanımefendi!!!
Bence biraz daha düşünün...
:delphin:

>Eğer yasağın olmadığını düşünüyorsanız; evinize giren hırsızdan hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Evinizde yangın çıkmasına sebep olan, elektirkli alet üreticisinden hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Anne babanızın ölümüne sebep olan hatalı sürücüden, hesap sormaya hakkınız kalmaz.

>Yanlış ilaç yüzünden, çocuğunuzu sakat bırakan doktordan, hesap sormaya hakkınız kalmaz........................................

süpersin aynen katılıyorum..:delphin:

Ya kızlar konuda ne sorulmuş siz ne yazmışsınız.ikili muhabbetlere donmuş hep.Konuylaılgılı en fazla beş örnek okudum :uhm:

Benımde tanıdıgım var esını aldatan,aşık olmuyordur tabıkı ama benı bu hale sokan kocam dıyor,o kadar ki kocasıda öğrendı ama affettı.

Kadına yada erkeğe ne yaşak koyarsak koyalım bence içinde varsa aldatır.

işte budur.a.s.

Tabi ki yasak aşk var ve bunu yaşayan insanlar var, aşk engel tanımaz, insan imkansız birini sevebilir, ama bu aşk ona insanları mağdur edip aşkını doyasıya yaşama hakkını vermez sadece, ama yasak birine aşık olamaz diye bir şey yok olamaz da, insanın yüreği bir kutumu ki istediğini atsın içine istediğini çıkarıp atsın, böyle bir durumda olan insan aşkını kalbine gömüp gitmeli o sevdadan, kimsenin yuvasına ilişkisine zarar verecek bir harekette bulunmamalı,insanın en zayıf anında yaşadığı bir durum bu, sevgiye aşka en aç olduğu en sorunlu zamanlarında yaşadığı bir zayıflık, forumu açan arkadaş demiş ya "bu durumu yaşayanlar kendilerini haklı görüyor" diye kendilerini haklı görmeleri mümkün değil topu aşka atıp durumlarını haklı gösterme çabası bu, pişmanlık duyuyorlardır vicdan azabı da çekiyorlardır ama zaaflarına yenik düşüyorlardır, aşk güçlüyse tek başınada yaşanır ya işte aşkın tek başına yaşanacağı durumdur bu, böyle bir ilişki içinde olanların empati yapması gerekir, kim aşkını başkalarının mutsuzluğu üzerine kurmak ister ki, aşk bencil olmamalı,benim aşkım bir başkasının mahvına sebep olacak bir yuvayı yıkacaksa aşkımdan ölmeyi tercih ederim daha iyi, kaçarım uzaklaşırım o insandan, çok acı çekerim,ama yuvamı başkasının yuvasının üzerine yaparsam daha da acı çekerim,hem insan sevdiğinden ayrı da yaşamayı öğreniyor,
Yasak Aşk, ulaşılmaza, imkansıza duyulduğu için aşkların en acı vereni ve en güzeli, ama bu aşkı beraberliğe bir ilişkiye götürmek de aşkın en çirkin hali

kesinlik budur işte yasak tanımam diğenlere buyurun buyurun

ve hayyatta yasak diye birsey olmadıgını düşünenlerdenim...[/QUOT
herkesin özgürlüklerinin bittiği yerde başkasının özgürlüğü başlar
bana yasak yok derseniz diğerinin haklarını ihlal edersiniz
yasaksız bir dünya olamaz
yaşam kurallarına ters
kimileri yasakları çiğner kimileri saygı duyar olay budur..

hayyatta belki yasak diye birsey olmayabilir...

Ama hayatta yasak diye bir şey ,hatta çok şey var...delikafadulden

yani diyorsunuz ki; kural, kanun, yasa, vicdan, ahlak tanımam.

herkesin düşüncesi kendisine dogrudur kendisine mantıklıdır..ve buda bnm düşüncem bnm dogrum..ilk basta içlerinizden birilerinin düşüncene karsıt bile olsaa SAYGI DUYMAYI ögrenmesi lazım..yerimseniben

benim düşünceme göree evet yasak yok..ben hayata böyle bakıyorum ve insanlar beyensin yada itiraz etsin diye yazmadım..düşüncemi belirtmek için yazdım.

ama kalkıpta düşünceme zıt insanlara "aa sen yanlıs düşünüyorsunn öle olmazzz demedim" cünkü dedimya herkesin kendine göre düşüncesi dogrudur ..ki demokratik bir toplumda yasıyorsak DÜŞÜNCEYE SAYGI kavramınıda bilmeliyiz!

benim düşüncemde baskalarının hayatına zarar vermeksizin hayatımı doyasıya yasaksız yasamaktır....

konuyu alakasız yerlere cekip ANLAMAK İSTEDİGİNİZ GİBİ degil ANLATMAK İSTEDİGİM GİBİ anlayınyerimseniben

benim düşüncemde baskalarının hayatına zarar vermeksizin hayatımı doyasıya yasaksız yasamaktır....

tubicik bu 2 cümlen arasında o kadar çok mana farkı var ki....ister istemez anlaşıldığı gibi anlıyoruz...

bence sorun kendini ifade etme biçimin de.

sonra ben size neden böyle düşünüyorsunuz böyle düşünemezsiniz dediğimi hatırlamıyorum...sizin cümlenizi açtım...yaptığım budur...

yasak tanımayanların bir gün yasaklara ihtiyacı olur...tıpkı kanun boşluklarından yararlanarak adaleti haksız yere kendi leyhlerine kullananların bir gün adalete ihtiyaçları olduğu gibi.

Son düzenleme:

Ferzam yaaaa işte budur harikasın yine patlattın bombayı.... senin durup durup birden yazdıklarına bayılıyorum o kadar güzel ifade etmişsin ki, eline diline düşüncene sağlık tatlım yaaaa, kaydirigubbakcemile5a.s.

herkesin düşüncesi kendisine dogrudur kendisine mantıklıdır..ve buda bnm düşüncem bnm dogrum..ilk basta içlerinizden birilerinin düşüncene karsıt bile olsaa SAYGI DUYMAYI ögrenmesi lazım..yerimseniben

benim düşünceme göree evet yasak yok..ben hayata böyle bakıyorum ve insanlar beyensin yada itiraz etsin diye yazmadım..düşüncemi belirtmek için yazdım.

ama kalkıpta düşünceme zıt insanlara "aa sen yanlıs düşünüyorsunn öle olmazzz demedim" cünkü dedimya herkesin kendine göre düşüncesi dogrudur ..ki demokratik bir toplumda yasıyorsak DÜŞÜNCEYE SAYGI kavramınıda bilmeliyiz!

konuyu alakasız yerlere cekip ANLAMAK İSTEDİGİNİZ GİBİ degil ANLATMAK İSTEDİGİM GİBİ anlayınyerimseniben

tubicik senin görüşüne karşıt görüş olacaktır önce bunu kabulleneceksin
yaşın kaç bilmiyorum ama mutlaka ki annen yada baban sana çocukken bir takım kurallar koymuştur sana zarar gelmesin diye
senin savunduğun "yasaksız dünya" nasıl bir şey olur hiç düşündünmü?
yasaklar her zaman kötü değildir
dilerim günün birinde senin olana ki bu herşey olabilir eş çocuk mal mülk biri haksız saldırıda bulunduğunda bu yasakları aramazsın..
söylediklerinden çıkan manayı herkes aynı anladığına göre senin anlatımında sorun var birde onu gözden geçir bence..

Back
X