Yasal süreçlerle ilgili bir konu

Güzel ülkemde bir sürü hukuk mezunu genç, üç kuruşa çalışırken ya da işsiz kalırken aldıkları kısa bir kursla ve adiyeden adam ayarlayarak dosya almayı garantiledikten sonra hukuk hakkında birşey bilmeyen adamları uzlaştırmacı atayınca böyle oluyor, cinsel taciz doyasında kadını dava edersen o adamı bir daha görürsün sıkıştırmak bu ülke adaleti hakkında ne duyarsan şaşırmam diyorum ama gene şaşırtmayı başarıyorlar.

Peki uzlastirmaci suçlu tarafı arayıp şerefin namusun üstüne soz veriyor musun diye sorar mı. 1 saat beni ikna etmeye çalışır mi
E adı üstünde uzlaştırmacı.
Tabiki ikna etmeye çalışacak :)

Merhaba iyi akşamlar, yasal süreçlerle ilgili bir sorum olacaktı.
Daha önce evli bir adamın beni rahatsız etmesi üzerine onu savcılığa verdim, ve dava sonucu haklı bulunan taraf ben oldum. Artık benlik bir durum kalmadığıni sanıyordum, geçende beni savcı aradı uzlaşma için sizi ofisime bekliyorum dedi. bende gittim bir şekilde görüştük. Ama tuhaf olan savcı bu adamı affetmem için çok çabaladı insanız hepimizin zaafı var hataları var bir kereye mahsus affedin onu, dedi ve adamı arayarak sesini hoparlöre aldı namusun şerefin üzerine yemin ediyor musun bir daha rahatsız etmicegine dedi adam da söz verdi ama ben bu savcıdan şüphelerim ve uzlaşmayi kabul etmedim. İşte kabul etmezseniz mahkemede onunla yuzyuze gelirsiniz ben sizi düşünüyorum başınız ağrımasın diye vazgeçin diyorum dedi, bende ona benim mahkemelik. Bir isim yok kendisi haksız bulunduğu için hakim karşısına çıkacak onu affedemem benm can güvenliğim hersey den önem li dedim.. adam 1 saat beni ikna etmek için uğraştı ama başarısız oldu, açıkçası para ile savcıyı tuttuğunu düşünüyorum içime bir şüphe girdi,,,
bunu hıcbır savcı yapmaz o uzlastırmacıdır mahkeme oncesı uzlastırmacılar devreye gırer

ıyı yapmıssınız kararınızın arkasında durun cezasını bulsun pis herıf

Savcı değildir o uzlaştırmacı kişidir
Savcı oldugunu o mu söyledi size yoksa siz mi savcıdır dediniz
Dava başına ücret alıyorlar o yüzden sizi ikna etmeye çalışıyor
Kabul etmemekle iyi yapmışsınız

Hayır kendisi savcı olduğunu söyledi, ama kabul etmezseniz o şahısla mahkemede yuzyuze geleceksiniz dedi ben buna da inanmadım ama yine de böyle bisey var ki mrk ediyorum

Güzel ülkemde bir sürü hukuk mezunu genç, üç kuruşa çalışırken ya da işsiz kalırken aldıkları kısa bir kursla ve adiyeden adam ayarlayarak dosya almayı garantiledikten sonra hukuk hakkında birşey bilmeyen adamları uzlaştırmacı atayınca böyle oluyor, cinsel taciz doyasında kadını dava edersen o adamı bir daha görürsün sıkıştırmak bu ülke adaleti hakkında ne duyarsan şaşırmam diyorum ama gene şaşırtmayı başarıyorlar.

Aynen öyle kadin olarak beni bastırmaya calsitinbende ne olacaksa olsun korkim yok, ben onu uyaeidm şikayet etmeden beni dinlemedi şimdi sonucuna katlansın dedim

Peki bisey sorabilir mym.. Ben haklı bulundum ve mahkemeye cikacahimi düşünmüyorum böyle bjsey doğru mu

Siz henüz haklı bulunmadınız, daha dava görülmedi. Siz savcılığa suç duyurusunda bulundunuz, savcılık uzlaşma teklif etti kabul etmediniz. Şimdi savcılık soruşturma başlatıp iddianame hazırlayacak. Bu iddianameyi kabul eden bir mahkemede davanız görülecek.
Siz de duruşmaya katılacaksınız, ifadenize başvuracak hakim. Eğer duruşmalara katılmazsanız hakkınızda zorla getirme kararı bile çıkartılabilir.
Gerekirse sizden şahit dahi istenebilir.
Siz henüz haklı bulunmadınız yani, önce dava görülecek mahkeme bittikten sonra ancak böyle bir karar verebilir hakim.

Not:Siz dava açmasanız bile kamu yararına dava açılacak, siz şikayetçi veya müşteki sıfatıyla ifade vereceksiniz ve duruşmalara katılacaksınız.

Sizinle görüşen kişi uzlaştırma savcısı olabilir gerçekten, ya da sadece uzlaştırmacı olabilir. Üsluba şaşırmadım, amaç sizin aranızda uzlaşma sağlamak olduğu için ikna etmeye yönelik uğraşmış.
Para yedirilmesine filan gerek yok bunun için zaten işleri o. Uzlaşma sağladıkları dosya başına ücret alıyorlar.

Son düzenleme:
Merhaba iyi akşamlar, yasal süreçlerle ilgili bir sorum olacaktı.
Daha önce evli bir adamın beni rahatsız etmesi üzerine onu savcılığa verdim, ve dava sonucu haklı bulunan taraf ben oldum. Artık benlik bir durum kalmadığıni sanıyordum, geçende beni savcı aradı uzlaşma için sizi ofisime bekliyorum dedi. bende gittim bir şekilde görüştük. Ama tuhaf olan savcı bu adamı affetmem için çok çabaladı insanız hepimizin zaafı var hataları var bir kereye mahsus affedin onu, dedi ve adamı arayarak sesini hoparlöre aldı namusun şerefin üzerine yemin ediyor musun bir daha rahatsız etmicegine dedi adam da söz verdi ama ben bu savcıdan şüphelerim ve uzlaşmayi kabul etmedim. İşte kabul etmezseniz mahkemede onunla yuzyuze gelirsiniz ben sizi düşünüyorum başınız ağrımasın diye vazgeçin diyorum dedi, bende ona benim mahkemelik. Bir isim yok kendisi haksız bulunduğu için hakim karşısına çıkacak onu affedemem benm can güvenliğim hersey den önem li dedim.. adam 1 saat beni ikna etmek için uğraştı ama başarısız oldu, açıkçası para ile savcıyı tuttuğunu düşünüyorum içime bir şüphe girdi,,,
Uzlaşmacı savci olmaz ayni durum benimde basima geldi muhasebeciydi adam bana sordu pisman o ikna edin diye sölemiş ama karar senin dedi bana hic sesi cikmadi ki durusmaya sen degil avukat gidiyor istemezsen eğer.

Uzlaşmacı savci olmaz ayni durum benimde basima geldi muhasebeciydi adam bana sordu pisman o ikna edin diye sölemiş ama karar senin dedi bana hic sesi cikmadi ki durusmaya sen degil avukat gidiyor istemezsen eğer.
Daha önce başka bir konudan davam vardı. İlk duruşmaya mecburen çıkıyorsun. Sonra avukatın katılabilir o da varsa tabi.

Daha önce başka bir konudan davam vardı. İlk duruşmaya mecburen çıkıyorsun. Sonra avukatın katılabilir o da varsa tabi.
Ben çıkmadım bilemem ama can guvenligim yokdiyerek uzaklastirma aldirmistim beni ilk durusmaya cagirmadilar 2.de de onunla birlikte almadilar.

Bana çok saçma geldi. Bence kesinlikle vazgeçmeyim gerekirse mahkemeye de çıkın nolacak. Sonra burdan da yırttım diye başkasına sulanacak. Sakın vazgeçme

Adam namuslu şerefli olsa zaten seni taciz etmezdi. Yemin etse ne yani şerefi mi var ki şerefi üzerine ettiği yemine inanasın zaten. Uzlaştırılacak dava var uzlaştırılmayacak dava var. En iyisini yapmışsınız

Açılın, uzlaştırmacı geldi haanımmmm...

Öncelikle savcıyım dememiştir, uzlaştırmacılık savcılığı tarafından görevlendirildim demiştir (bunu söylemek zorundayız) siz yanlış anlamışsınızdır.

İkincisi cinsel taciz davaları uzlaştırma kapsamına girmez. İster gerçek hayatta olsun, ister sanalda cinsel taciz uzlaştırılmaz. Sizin anlatmadığınız ya da yanlış anlattığınız bir şey var burada.

Üçüncüsü, sizin davanız henüz açılmamış sadece şikayette bulunmuşsunuz dosyanız kovuşturma sürecine girmiş. Uzlaştırmaya gitmiş, kabul etmezseniz dava açılacak. Mahkemeye çağırılacaksınız, deliller incelenek, şahit istenecek vs. Gitmezseniz ya da vekiliniz gitmezse muhtemelen dava düşecek.

Dördüncüsü, uzlaştırmacı mahkemelerin iş yükünü azaltmak için devletin görevlendirdiği insanlardır. Sizi de tanımazlar karşı tarafı da. İki taraftan da para almazlar. Dosya başına üç kuruş ücreti devletten alırlar ( ya da alamazlar). Uzlaştırmacılıktan düşürülmek pamuk ipliğine bağlıdır, o yüzden yasaya aykırı bir iş yapmazlar. Dosyalar sistem tarafından atanır, savcı tanıdığım var, özel kaleme rüşvet vereyim de dosya alayım gibi üçkağıtlar işlemez.

Peki bisey sorabilir mym.. Ben haklı bulundum ve mahkemeye cikacahimi düşünmüyorum böyle bjsey doğru mu
Daha henüz sorusşturma aşaması bitmiştir, yani adamın sizi rahatsız ettiği kesinleşmiştir. Ama şimdi kovuşturma aşamasına geçilecek yani dava kısmına. Siz şikayetçi olarak davalara gitmek zorundasınız tabi ki, gitmek istemiyorsanız bir avukat tutun.

Hayır kendisi savcı olduğunu söyledi, ama kabul etmezseniz o şahısla mahkemede yuzyuze geleceksiniz dedi ben buna da inanmadım ama yine de böyle bisey var ki mrk ediyorum
evet mahkemede yüz yüze geleceksiniz. Duruşmalara katılmazsanız davanız düşer

Özel değilse polis size nasıl ulaştı ve nasıl taciz etti? Yahu bu insanlar bunun suç olduğunu bilmiyor mu, neden kendilerini küçük düşürüyorlar?

Özel değilse polis size nasıl ulaştı ve nasıl taciz etti? Yahu bu insanlar bunun suç olduğunu bilmiyor mu, neden kendilerini küçük düşürüyorlar?

Polis arada benim davaci olduğum konu hakkında abilgi aldı. Evet suç ztn bide affetmem bekliyorlar ben affedemem ki affedersen bu admin siciline islemez

ablacım şikayet eden sen, hakim karşısına çıkacak diyen sen. benim mahkeme ile ne işim vat diyen yine sen. şikayetçi sensin yani hakim neye göre karar verecek? tabi ki çıkacaksın mahkemeye.

Back
X