Yasal süreçlerle ilgili bir konu

ev hanımı nasıl arabulucu oluyor? şartlarına baktım, hukukçu diyor.

Şaşırdım doğrusu bir Savcının davalı taraflardan birini telefonla aramasını, hukuk mezunu üyeler daha açıklayıcı yorum yapar heralde

Uzlaşmacı savci olmaz ayni durum benimde basima geldi muhasebeciydi adam bana sordu pisman o ikna edin diye sölemiş ama karar senin dedi bana hic sesi cikmadi ki durusmaya sen degil avukat gidiyor istemezsen eğer.

Sizinde mi başınıza aynı şey geldi Yani ben mahkemeye gitmesem olur dmi. Sicilime islemez inşallah

ev hanımı nasıl arabulucu oluyor? şartlarına baktım, hukukçu diyor.
Arabulucu ayrı uzlaştırmacı ayrı şeyler. Ev hanımı dedikleri durum şu; asgari hukuk dersleri almış iibf mezunları... Çalışmıyorlarsa ev hanımı anlamında kullanmışlardır.

Şaşırdım doğrusu bir Savcının davalı taraflardan birini telefonla aramasını, hukuk mezunu üyeler daha açıklayıcı yorum yapar heralde
Bahsedilen savcı değil ki burda; uzlaştırmacı ofisine çağrıp görüşme yapmış iki tarafı uzlaştırmak için. Uzlaştırma savcılığı tarafından sistemden görevlendiriyorlar görevleri hafif suçlarda mahkeme yükünü azaltmak.

Merhaba iyi akşamlar, yasal süreçlerle ilgili bir sorum olacaktı.
Daha önce evli bir adamın beni rahatsız etmesi üzerine onu savcılığa verdim, ve dava sonucu haklı bulunan taraf ben oldum. Artık benlik bir durum kalmadığıni sanıyordum, geçende beni savcı aradı uzlaşma için sizi ofisime bekliyorum dedi. bende gittim bir şekilde görüştük. Ama tuhaf olan savcı bu adamı affetmem için çok çabaladı insanız hepimizin zaafı var hataları var bir kereye mahsus affedin onu, dedi ve adamı arayarak sesini hoparlöre aldı namusun şerefin üzerine yemin ediyor musun bir daha rahatsız etmicegine dedi adam da söz verdi ama ben bu savcıdan şüphelerim ve uzlaşmayi kabul etmedim. İşte kabul etmezseniz mahkemede onunla yuzyuze gelirsiniz ben sizi düşünüyorum başınız ağrımasın diye vazgeçin diyorum dedi, bende ona benim mahkemelik. Bir isim yok kendisi haksız bulunduğu için hakim karşısına çıkacak onu affedemem benm can güvenliğim hersey den önem li dedim.. adam 1 saat beni ikna etmek için uğraştı ama başarısız oldu, açıkçası para ile savcıyı tuttuğunu düşünüyorum içime bir şüphe girdi,,,
Savcıyı parayla tutmadı. Eğer savcı uzlaştırmayı gerçekleştirebilirse o davadan güzrl bi para alacak ( devletten) nerden biliyorum? Eşimde uzlaştırmacı olacak

Bahsedilen savcı değil ki burda; uzlaştırmacı ofisine çağrıp görüşme yapmış iki tarafı uzlaştırmak için. Uzlaştırma savcılığı tarafından sistemden görevlendiriyorlar görevleri hafif suçlarda mahkeme yükünü azaltmak.
Savcı Bey'in şikayetinden vazgecirmeye çalıştığını yazmış konu sahibi ben mi yanlış anladım acaba

Sa
Savcı Bey'in şikayetinden vazgecirmeye çalıştığını yazmış konu sahibi ben mi yanlış anladım acaba
Savcı bizzat davacıyı arayıp uzlaştırma için sizi OFİSİME bekliyorum demez. Resmi kanallarla adliyeye gelmesi istenir böyle bir şey gerekse dahi. Arayan kişi uzlaştırma savcılığı tarafından görevlendirildim demiştir (bunu söylemek zorunda) ancak bu soruda arkadaş o kadar cahil ki hemen görevlendirdim kısmını savcıyım olarak anlamış hem de adliye dışında gittiği ofisi savcı ofisi zannetmiş.

Arabulucuk diye bir meslek var ve hukuk okumak gerekmiyor. Benim gibi sosyal bir disiplinden mezunsaniz sinavini verip yapiyorsunuz. Buyuk ihtimalle arabulucuyu o istemistir cunku mahkemeler davadan once yonlendiriyor. Arabulucular cozdukleri dava uzerinden para aliyorlar o yuzden zorlamistir. Ancak sizinkisi Kaduna karsi siddet,kadin koruma kapsamina girdigi icin sasirdim. Bu konuyu mahkemeye birakmaniz cok iyi.

Uzlaştormacı saatlerce dil döker evet çünkü işi bu. Şimdi siz uzlaştırmayı kabul etmediğiniz için dava açılacak ve mahkemeye gitmeniz gerek haklı da olsanız.Şayet gitmezseniz adamın cezasını hafifletirsiniz çünkü sadece karşının ifadesi olacak ve siz karşı çıkamayacaksınız

Back
X