• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşam enerjisi

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
Zoraki götürdüğüm evliliğim, çocuğum yorucu işim.. vs vs derken bir süredir yaşam hevesimin uçup gittiğini fark ettim. Çok kötü günlerim de oldu ama ilk defa hayata dair motivvsyonum kalmadı diyebilirim..
Anlatacak bir şey de yok,kısaca yaşam sevinci neydi, ne bağlardı insanı hayata?

Zoraki götürdüğüm evliliğim, çocuğum yorucu işim.. vs vs derken bir süredir yaşam hevesimin uçup gittiğini fark ettim. Çok kötü günlerim de oldu ama ilk defa hayata dair motivvsyonum kalmadı diyebilirim..
Hayatta şükredecek çok şeyin vardır emin ol, şu sıralar benim de yaşam enerjim diplerde.
Psikolog bir arkadaşımla konuştum, bana şükürden ve manevi terapiden bahsetti. Evet hayatta yolunda gitmeyen çok şey olsa da, şükürsüzlüğün giderek artan bir illet olduğu aşikar. Ve aslında kıymetini bilmediğimiz rahat bir nefes bile koca bir nimet.
(İnançlı biriyseniz manevi terapiyi öneririm; manevi terapiyle ruhunuz beslenir namaz, kuran, dua, evde açılan sesli sureler, sadaka gibi) Ben de bugün yavaştan başladım, çok iyi geldi açıkçası...

Bu aralar bu durumdayım, üstelik birisi sorunlu iki çocuğum var. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yorgun hissediyorum kendimi. Gece uyuyamayip bütün gün uyukluyorum. Evet hayatıma sukrediyorum ama maddi manevi olaylar sinirlerimi zıplatti iyice.

Hele nankör insanlar varya katlanmak zorunda olduğum, onlardan kurtulmak için sabırsızlanıyorum.

Arya şükürden bahsetmiş ya aslında bununla ilgili muhteşem bir video var, koyuyorum. Altyazısı var Türkçe mutlaka izleyin. Kısaca şunu söylüyor, birbirimize müteşekkir olarak evrimleştiğimiz için son 20bin yıldır, beynimizde buna özel mekanizmalar var. Bunları , işleyişi ve ne yapmamız gerektiğini bilimsel bir dille anlatan muhteşem bir video.

Tüm birikintiyi güzellikle dolu tarafından bakarak dönüştürebilirsin..
Hayatta o kadar şükredecek şey var ki, düşünsene bir işin var ve evladın var..

Back
X