Eşlerimizin, anne babalarımızın ve kardeşlerimizin hatalarından ayıplarından biz sorumlu değiliz, mahcubiyet hissetmeniz yersiz. Ama evet, insanın eline olmayabiliyor. Siz komşunuzla, diğer veli ile karşılaşınca sıcak davranmaya devam edin. Gerekirse insanlara açıklama yapın "benim bey biraz değişik" diye =)
Ben 10 sene özel okulda çalıştım, müdür de dahil herkesin numarası velilerde vardı, ve evet böyle durumlarla çok çok karşılaştım. Bi velim vardı çocuğuna küfür etmişler, gecenin bir yarısı anne aradı beni, kadın çok yumuşak ve çok nazik. Olayı anlatırken arkadan babanın sesi geliyor. Adam nasıl yırtınıyor, küfürler tehditler ediyor okul yönetimine falan. Dedim ki eşiniz orda küfür mü ediyor?? Ne olur kusura bakmayın dedi kadın telefonu kapattı. Ertesi gün okula geldi, adam hep böyleymiş. Sürekli kadın onu sakinleştirir, bir sorun varsa uzak tutmaya çalışırmış. Adam ısrar kıyamet küfür eden çocuğun velisinin numarasını istedi, vermedim tabi. Ama çok istese bulması da imkansız değildi ki. Whatsapp gruplarından falan bulur. Kaldı ki çocukların hepsinde telefon var hepsinin grubu var. İsteyen uğraşan yani manyak olan bulur. Zor vallahi. Ama sizin bir suçunuz yok, psikoloğa falan gitmesi ya da temizce uyarılması lazım.