Yaşama enerjisini kaybetmek

pasifize edilmiş bir kadının hayattan tat almaması o kadar doğal bir sonuç ki..
bunu çalışan/çalışmayan kadın ayrımına getirmek de anlamsız.
ne ev hanımları var gayet aktif, karar veren, kendi isteklerini yaşayabilen..
ne çalışan kadınlar var sadece işe gidip gelen karar alamayan (ya da veremeyen)
terapiye devam etsin, ilk seanslar iyi gelir gibi olur da asıl zorlanıp kabullenme ve harekete geçme aşamasına gelmesi lazım.
 
Arkadasin hesabina esinden 10 bin tl geliyorsa durumlari epey iyi demektir. Oyle sacma sapan mesaili 3 5 bine calisacak olsa daha beter olur sinirden hic gerek yok.
Yuksek lisans yapmis akademik kariyerini basariyla ispatlamis zaten herkese. Sosyal mesgale edinmesi lazim. Yardim dernekleriyle birlikte gonullu calisabilir iyi gelir. Covidden sonra sosyallige agirlik verirse mutlu olur.
Esinin narsistliginden oturu yetmezlik hissediyor olabilir bu yuzden kendini ispatlayacagi ben de varim diyebilecegi ortamlar ona iyi gelecektir.
 
Arkadaşlar ben de bir çok şey önerdim.
Asıl sorun bunların hiç birini yapmak istememesi.
Açık öğretim 2 yıllık bir bölüm okuyor ayrıca zaten, yılmış durumdayım diyor. Beni daha da şive sürüklüyor diyor.
gönüllük tema temsilcisi falan olup ağaç dikimlerine, eğitimlere falan katılmasını önerdim. Hiç içimden gelmiyor diyor. Yani sosyal faaliyetlere karşı da isteksiZ. Padişahın gülmeyen kızı gibi mutsuz mutsuz geziyor. Bariz bir neden olsa anlayacağım, her şeyimizi paylaşırız. Ortada gerçek manada ciddi bir neden yok. Kendini dışarıya kapatmış, hayatın akımına bırakmış, sürükleniyor gibi hissettiğini söylüyor.
Önerilerinizi hatırlatacağım.
 
Birde belki evde oturmaktan sıkılmıştır. Calissin az maas alacak olsa bile en azindan vakit geçirir. Sizin gibi bir arkadasi oldugu icin sansli bence
 
X