Yaşamak için sebeb arıyorum...

hopeless1988

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2017
152
221
23
37
Öyle uzunki içimden geçenler nerden baslicam bilmiyorum daralirsiniz okurken onu biliyorum. En güzeli az detayla size danışayım bayanlar ben 4 ay önce doğum yaptım güzeller güzeli bir kızım oldu ama meğer hastaymış yoğun bakımda kaldı 72 gün vefat etti.. nefesim gitti benim yaşama umudum hayata tutunma sebebim bitti. İyileşmeye çalışıyorum ama iyilesemiyorum. Ve biran evel tekrar çocuk sahibi olmak istiyorum yerini tutarmı asla tutamaz açım diner mi dinmez ama oyalanirim yeniden hayata tutunurum onunla hissediyorum ben ilacım o. Size sorum şu sezeryan la doğum yaptım sizce nekadar süre beklemeliyim doktorlar 1 yıl dio o çok. Çevremde var 1 yılda 2 sezeryan olan ama karartmalimiyim gözümü sizce

geçmiş olsun.

doktor 1 yıl bekle demiş. biz hemen yap desek yapacak mısınız? tamam acınızı anlamaya çalışıyorum, anlayamam da eminim ama azıcık mantık yani. doktoru dinlemeden hamile kalsanız ve buna bağlı bi hastalık oluşsa o vicdanla nasıl yaşayacaksınız?

Henüz kadın doğuma gitmedim randevum.cuma günü umut aramıştım aslında ama sen anlamayı bırak hissetmemissin bile sen soledin diye cocuj yapmicagim gibi sen soledin diye de beklemicem tabiki ama burada eminim 1 yil beklemeyen hamile kalan olmuştur ondan dinlemek isterim mesela yada benim gibi elleriyle bebeğini toprağa vermiştir ve bana bir yol bir umut gösterir yargılamadan.

yargılamıyorum. şu an siz olaya mantıklı bakamıyosunuz, duygusal yaklaşıyosunuz, bu da çok doğal. ben de size mantıklı olanı söylüyorum. sizi anlamam imkansız zaten bunu belirttim ilk yorumda. şimdi burdan bi cahil çıkar aman doktoru dinleme ben beklemeden hamile kaldım der, siz bu kadını dinlemez misiniz? pekala dinleyebilirsiniz şu anki ruh halinizle. benim uslubum sert olabilir ama ortada bi sizin bi de muhtemel bi bebeğin canı var. mantıklı olanı dümdüz söylemek durumundayım.

Basınız sağolsun .bence bu sürede yapacaginiz seyler psikiyatri desteği alıp eşinizle sevdiklerinizle beraber vakit geçirmek eşinizle başbaşa bir yerlere gitmek ve doktorunuzu dinlemek. Çivi çiviyi soker misali ama sizinde sağlıklı olmanız gerekiyor ki hamile kalmanız da çabuk olsun Allah korusun rahim daha toparlanamamissa düşük de olabilir allahın taktıri tabiki ama doktorunuzu dinleyin

Acinizi kapatmak istiyorsunuz anliyorum ama sagliginiz icin birazcik sabredin . Size en buyuk destekci eşiniz olacaktir . Allah yardimciniz olsun gercekten cok ama cok zordur..

Içim titredi. Çok zor yaşadığınız. Rabbim abır versin. Kuzunuz bir melek olmuş.

Sağlık durumunuz ne bilemiyorum , buradan bu konuda yorum yapmak çok zor. Sezeryandan sonra kısa sürede normal doğum yapanlar bile var.
Bir kaç doktora gidin , danışın. Hayırlısıyla nasip etsin Mevlam size ve bir ömür beraber olun inşallah.

Bende cahil degılim ki sadece yaraliyim. Hergün resimleriyle videolariyla yaşıyorum. Kimsenin çocuğuna bakamıyorum kimseyle gorusemiyorum mesela. Cunku eve gelince haksizliga ugramis gibi hissediyorum. Bebegumin hastaligi 7milyonda 1 biliyormusun. Hiç dusugüm olmadı benim 9 ay sağlıkla geçti hersey yolundaydı alıp eve gelicegimi sanarak doğuma gittim eli boş bebeği yoğun bakımda tüp e bağlı bırakıp eve geldim. Öpmek için koklamak için doktor izni bekledim. 2 kez kucagima aldim 72 gun boyunca iyilesmesi icin deli gini cabaladik. Yogun bakim kapisinda ameloyathane kapisinda gecen saatlerimi anlayabilirmisin sanmam. Hasta bebegim olsun istermiyim 1kez daha sence. Ama cok biliyoruzya nelerin iyi nelerin kotu oldugunu cevremde 2 hamileligi boyunca sigara icmis anne var ama bebeklero cok saglikli cok sukur. Ama ben hayatimda hic icmedim ama bebegimi kaybettim.Anlamazsın çünkü aklın bu acıyı hayal bile edemez. Ama öyle bir üslubun varki empatiden çoook uzak geçmiş olsun die başlamışsın geçmez bilmeden. Mantık yazmışsın sende varsa o eğer birazcık olsun beni anlardın demekki sendede yok. Yargilamissin resmen ne yaşadığımı ne hissettiğimi bilmeden. Odasınin kapısı hep kapalı çünkü ben giremiyorum biliyormusun. Tek istediğim yaşamak için bir sebeb bulmak. Sence ben senin bu üslubunu haketmis olabilirmiyim..
Keşke bekleyin bebeğiniz sağlıklı olsun die biraz zaman verin kendinize deseydin mesela.. mantık yazcagina

Başın sağolsun öncelikle.
Canım benim kızım 3 yaşındaydı bide 1buçuk yaşında kardeşi vardı kaybettiğimizde. Normal doğum ve tabiki 2.yi doğuralı 1buçuk sene olduğundan hemen çocuk yapın dediler. Önce iyileşmem gerek, ya hamilelik psikolojisiyle bebeğe tahammül edemezsem ya sürekli yine dalar gidersem bi yerlere gülüp eğlenemezsem diyip durdum.
Küçüğümüz 3 yaşına geldiğinde Anne herkesin kardeşi var benim ablam gelmiyo yalnız kaldım bitane kardeşim olsa çok sevinirim dedi. Yaklaşık 1-2 ay sonra hamile kaldım. Ki hamilelik tamda bahsettiğim gibi geçti üzerinden nerdeyse 2yıl geçmesine rağmen.
Şimdi tamda ablasına benzeyen bi kızım daha oldu Kurban olduğum sanki tekrar büyütüyorum onu. Şuanda 17 aylık ve evin içide bizim içimizde bıcır bıcır :)

Demem o ki önce iyileş. İyileşki iyi nesil yetiştir yoksa başka yerden patlak verir.

Allah çocuklarımıza hayırlı uzun ömürler versin inşallah...

Canım başın sağ olsun çok çok zor Rabbim sabırlar versin hemen çocuk sahibi olmak istemeni anlıyorum bi nebze acım hafifler belki diyorsun haklısın da...ama bence önce genetik test falan yap bebeğin neden hastalanmış öğren ona göre hareket et bence..

Çok teşekkür ederim bende aldım randevu bu cuma gidicem kismetse hem içime sinen doktor bulana kadar gezicem

Sizinde başınız sagolsunn çok zor acı insanın nefesi kesiliyor. Isalalh benimde sağlıkla bir bebeğim olur zamanı gelince. Ve ısalalh meleğime benzer sizinki gibi çok teşekkür ederim..

Allah sabır versin canm.ben Doğum fotoğrafçısıyım bu yüzden hamilelik ve doğumla alakalı çok şey duyuyorum.sürekli müşterilerim hamile ve yenidoğum yapmış bayanlar olduğu için.çok kısa sürede tekrar hamile kalırsan karnın büyüdükçe dikiş yerlerin sıkıntı yapıyormuş diye duymuştum.kafanı dağıtacak başka şeylere yönelsen bisüre.hem fiziksel hem psikolojik olarak daha saglıklı bi dönemde tekrar hamile kalman daha hayırlı olur sanırım.Rabbim yardımcın olsun

Sizinde başınız sagolsunn çok zor acı insanın nefesi kesiliyor. Isalalh benimde sağlıkla bir bebeğim olur zamanı gelince. Ve ısalalh meleğime benzer sizinki gibi çok teşekkür ederim..
Bizimki biraz farklı tabiki ağlaması gülmesi yürümesi koşması konuşması herşeyine şahit olduk haliyle 3 senede. Kabullenmem bile 1 seneyi buldu 1 senelik kısım Yok hafızamda. Diğer kızımı bile hatırlayamıyorum. 1 buçuk sene psikologla yaşadım. Senin kabullenme sürecine hızlı girmişsin önümüzden bi psikolog desteği alırsan daha kolay atlatabilirsin belki, hafıza kayıpları olmadan en azından.

Ha bu arada hiç ilaç kullanmadım bırak beyin kendi akışında olsun. Acı büyü dozuda büyük olur haliyle sonra hamileyken bırakınca tekrar en başa sararsın.

İnşallah en sağlıklısı en bıcır bıcırından bi bebeğin olur kucağın dolar canım ama az daha sabret olur mu. Hormonların hücum ettiği bölgeye giriş yaparken (hamilelik) fiziken ve ruhen iyi olman gerek.

Yaptırdikk genetik testleri bizde yok ama bebegimde vardi. Oyuzden genetik danışmanlık aldık. Gorüştuk birkaç profla tüp bebege gerek görmediler tek seferlik birşeymis bizde olmadığı için risk herkesde neyse bizdede okadar mis.. böle geceler bitmiyor iç yanginim hiç sönmüyor. Yaralarımı sarar belki diye düşündum işte

Aminnn tesekkur ederimm
Evet internette onu okudum oyuzden zayıflıyorum yani hoş skntidan kendi gidiyor da. En azından hamile kalmadan önceki kiloma dönersem daha ii olur die düşüdüm. İyiki sizin gibi fotoğrafçılar var sayesinde bebegimin elimde doğumda ki fotomuz var mesleğiniz bence çok anlamlı artik

Basın sağolsun canım. Ben de bir sezaryen doğum yaptım doktor bana yaranın dışına aldanma dışı en fazla 3 hafta da geçer. Ama önemli olan içi. İçi en azından 1 yıl hatta daha fazla bekle demişti. Ben 2.bebegimi 3 yıl sonra normal olarak dünyaya getirdim. Ama doğum anında beni kıpırdatmadılar bile ya otur ya yat ama fazla da çırpınma rahim yirtilabilir dediler. Üzerine 3 tane normal doğum yaptım ama hep korku ile yaklaştırır bana. Hani hem avantajı hem de dezavantajı oldu bunun. Bir de üst üste hamilelik vücut çok yıpranıyor bebek gelişim geriliği oluyor. Sen bir de psikolojik olarak kendini toparlamaya çalış. Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…