"universite mezunusun" evhanimi olmak istemiyorsun.. Sinava girdin olmadi.. Cok bilgili kulturlu egitimli insan olarak "geri cekilme" yontemiyle "korundunuz".. Sonucunda Allah bagislasin nurtopu gibi bi oglunuz oldu..
E bu kadar egitimli yeterli insan, calismak istiyorum unv mezunu olarak issiz evhanimi olmak istemiyorum demissin de o zaman geri cekilmenin bir korunma yontemi olmadigini nasil bilmiyordun??
Cocuk dogar dogmaz yetiskin gibi ur uyanir yer icer afedersin scar mi saniyorsun? 9ay nasil sabrettin tum hamilelik surecine ben onu da merak ediyorum. Cocuk bile degil bebek daha senin evladin. Yetiskin gibi olmasi anormal olurdu zaten degil mi?
Psikolojik tedavi onerileri icin gayet unv mezununa yakisir bir sekilde de cevap verip : herseyi duzeltecek mi inanmiyorum vs..vs.. Diyorsun.. Ne dememizi beklersin anlayamadim?
At kocayi da cocugu da kendine bakabilecegin bi hayat kur kendi basina gecin git mi?
Unv bitirecek kadar akli calisan bir insan oldugunu varsayarak evliligin neler getirecegini neler goturecegini, cocugun sorumluluklarini bilmis olman gerekirdi diye dusunuyorum. Yaniliyor muyum?
Aile olmayi daha kavrayamadan bir de anne olmaya kalkmissin. Hata kaza degildir bu, sonucta akli calisan insanlarsaniz geri cekilme diye bir yontemin olmadigini bilirsiniz (ki her dogum kontrol yonteminde riskler vardir) esin calisiyor, sen calismiyorsun cocuk var sana muhtac bekarlik duzenin bozuldu diye depresyondasin bariz belli bu ve psikolojik yardim icin dusuncelerin de ortada...
Silkin ve kendini topla. Herseyden once sen bir annesin, kendi ailenin ferdisin. Bu aileyi kurmayi sen sectin ve getirdigi sorumluluklari da yerine getirmelisin. Gecinmeniz icin esin yurtdisina gitmeyi dogru buluyorsa ve gecinebilecekseniz de esinin yaninda olmalisin. Illa memurluk yapicam diye diretmenin de anlami yok o zaman calissaydin kazansaydin. Sana ihtiyaci olan sadece bir cocugun degil bir de esin var. aile kurmak boyle.. Birbirinize destek olmak bir olmak..hele ki cocuk varsa onu kendinizden kendi ihtiyac ve gereksinimlerinizdem daha ustun tutmaktir (bence)
P.s.: ha ben kim kiyim? Evli, bebek bekleyen, iki universite mezunu, cocugu olacagini ogrendiginde isinden ayrilmis tum onceligini evine,dogacak yuvasina vermis bir "evhanimiyim" bunu da soylerken utanmak ne kelime, gurur duyuyorum.