• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV Yüksek riskli genotipler POZİTİF

Yani 2 smear da temiz geldi kolposkopiden sonraki. Sonuncu bugün geldi hicbir problem yok. Fakat genotiplendirme testleri o derece korkuttu ki beni yarın özelde kolposkopi yaptıracağım randevu aldım jinekoloji onkoloji dr undan evet.🙏🙏

Tuğba merhaba sanırım senin testinde de 16 18 45 negatif gerisi pozitif yazıyordu değil mi..sonra ne oldu peki tekrar yaptırdın mı? Hepsi pozitif yanlış bir ibare mi senin de?
Bana mı yazdınız anlamadım ama cevaplıyım. Ben kasım ayında tekrar yaptırıcam kolposkopide korkulacak biley cıkmadı cin 1 cin 2 gıbı dıyeyım. Sımdı gardasil aşı 2 dozu olucam. Pappex diye bi bagısıklık gunlendırıcı vıtamıne basladım doktor yazdı bıde defglayn yapıyorum hergun rahimden yaptıgım bı jel bununla negatıfe donebılecegımı soyledı tabı inş. Suan durum bu kasımda smear hpv tekrar bakılacak

Evet ben de yeni yaptırdım kolposkopi bir sorun görülmedi. Deflagyn geçen yıl pozitifligi öğrenir öğrenmez hemen kullanmıştım ve 9 lu aşı. fakat deflagyn beni negatife döndermedi.. fakat benim haşimato da var ondan dolayı biraz zor gibi. Ahcc hasimatodan dolayı kullanamıyorum mesela fakat duobalance bv Süleyman Hoca öneriyor vajinal florayı destek için onu kullanıyorum.
Sende 16,18 ve 45 hariç diğer tüm tipler pozitif mi?? Ya da tiplendirme yapılmamış mı? Benimkinde de hpv 16 18 hariç diğer tüm tipleri yazmıslar pozitif olarak..böyle bisey mümkün değil heralde o nedenle sormuştum..

Evet ben de yeni yaptırdım kolposkopi bir sorun görülmedi. Deflagyn geçen yıl pozitifligi öğrenir öğrenmez hemen kullanmıştım ve 9 lu aşı. fakat deflagyn beni negatife döndermedi.. fakat benim haşimato da var ondan dolayı biraz zor gibi. Ahcc hasimatodan dolayı kullanamıyorum mesela fakat duobalance bv Süleyman Hoca öneriyor vajinal florayı destek için onu kullanıyorum.
Sende 16,18 ve 45 hariç diğer tüm tipler pozitif mi?? Ya da tiplendirme yapılmamış mı? Benimkinde de hpv 16 18 hariç diğer tüm tipleri yazmıslar pozitif olarak..böyle bisey mümkün değil heralde o nedenle sormuştum..
Bence ıkımızdede tiplendirme yapılmamıs canım 16-18-45 negatif yuksek riskli genotıpler pozıtıf dıyordu sadece hatta bana çam sakura sehır hast bır sene sonraya takip önerdi ama ben ıcım rahat etmedi kolposkopıde yaptrdım ılacları kullanıyorum asınkn ıkıncı dozu için gunumu beklıyorum .bakalım kasımda tekrar verıcem testlerı ama sanmıyorum bukadar kısa zamanda negatıfe doncegımı bide sigara kullanıyorum bıraz zor gıbı benım. Korkum dıgerlerının pozıtıf cıkması zaten bunu bıle nasıl oldum anlamadım 11 senelık evlıyım ee tek eslıyım kocamdanda emınım ama gecen sene rahımden parca aldırmıstım kitle varsı snra cok zayıfladım hastanelerde yattım bagısıklıgım okdr dustu kı anlatamam doktor da bende onceden olabılecegını bagısıklık dustugunde ortaya cıktıgını soyledı bana sacma geldı ama bılmıyorum ıns hepımız negatıfo goruruz ama benı maddı manevı cok zorluyo ya pskolojık olarakta bayagı yıprandım dusunmekten

IMG_7780.webp
IMG_7781.webp

Hastane onkoloji dr u bilmiyor neye göre yazdıklarını tipleri. Cok enteresan. Tuba sigarayı kesinlikle bırakmak gerekiyor. Ben de günde 4..5 içiyordum uzun yıllardır böyle. Hpv yi öğrenince 2 taneye düşürdüm fakat sonra öğrendim ki tek bir sigara bile 12 saate yakın bağışıklığı baskilayabiliyormuş.Simdi çok daralırsam haftada bir filan yakıyorum bir tane. Bende yaş faktörü ve menopoz da olduğu için ekstra dikkat etmem gerekiyor. Vallahi dediğin gibi psikoloji filan kalmadı. Göz göre göre virüsün zarar vermesini beklemek çok zor. İlaç filan çıksa da kurtulsak hep birlikte:(

Hastane onkoloji dr u bilmiyor neye göre yazdıklarını tipleri. Cok enteresan. Tuba sigarayı kesinlikle bırakmak gerekiyor. Ben de günde 4..5 içiyordum uzun yıllardır böyle. Hpv yi öğrenince 2 taneye düşürdüm fakat sonra öğrendim ki tek bir sigara bile 12 saate yakın bağışıklığı baskilayabiliyormuş.Simdi çok daralırsam haftada bir filan yakıyorum bir tane. Bende yaş faktörü ve menopoz da olduğu için ekstra dikkat etmem gerekiyor. Vallahi dediğin gibi psikoloji filan kalmadı. Göz göre göre virüsün zarar vermesini beklemek çok zor. İlaç filan çıksa da kurtulsak hep birlikte:(
Geçmiş olsun. Doktor bana doğum yapıp yapmadığımı sordu. Bu neyi etkiliyor bilginiz var mı?

Cok sevındım senın adına ben ınan sıgarada ıcmıyordum bunu ogrendıkten snra basladım gunde bı paket ıcıyorum resmen stresten bırakamıyorum cok zorluyo benı dusun bu yasıma kadar ıcmemısım bu illeti ıgrendıgımde stresten iştende cıktım basladım keske gunde 5 tane ıcsem razıyım. Ins bırakabılırım okadar canımı sıkıyor kı bu durum herseyden vazgecmıs durumdayım. Ama cok sevındım senın adına mutlaka negatıfe donersın korkma hergun kegir iç yeşil çay iç mutlaka zerdeçal doktor bana bnlra agırlık vermemı solemişti

Cok sevındım senın adına ben ınan sıgarada ıcmıyordum bunu ogrendıkten snra basladım gunde bı paket ıcıyorum resmen stresten bırakamıyorum cok zorluyo benı dusun bu yasıma kadar ıcmemısım bu illeti ıgrendıgımde stresten iştende cıktım basladım keske gunde 5 tane ıcsem razıyım. Ins bırakabılırım okadar canımı sıkıyor kı bu durum herseyden vazgecmıs durumdayım. Ama cok sevındım senın adına mutlaka negatıfe donersın korkma hergun kegir iç yeşil çay iç mutlaka zerdeçal doktor bana bnlra agırlık vermemı solemişti
Ayy sigarayı bırak lütfen ya..geçici bir rahatlama sağlıyor sigara fakat hpv yi aşırı derecede hızlandırıyor, atmayı imkansızlaştırıyor. Bu arada hadif düzeyde bir antidepresan yardımı da alıyorum çünkü başka türlü başedemedim. Kaygım baya azaldı önceye göre. Yesil cay, omega 3, beta glukan, kefir ve d vitamini mutlaka elimin altında sürekli. Moral bozmak yok. Geçecek inanıyorum 🍀🍀

Ayy sigarayı bırak lütfen ya..geçici bir rahatlama sağlıyor sigara fakat hpv yi aşırı derecede hızlandırıyor, atmayı imkansızlaştırıyor. Bu arada hadif düzeyde bir antidepresan yardımı da alıyorum çünkü başka türlü başedemedim. Kaygım baya azaldı önceye göre. Yesil cay, omega 3, beta glukan, kefir ve d vitamini mutlaka elimin altında sürekli. Moral bozmak yok. Geçecek inanıyorum 🍀🍀
Antidepresann sigarr mı 😱 yapmayın kızlar. Kafama takmıyordum hafiften bi tırstım.
Açıkçası ben endoskopi ve kolonoskopi de yaptırmayı düşünüyorum. Vücut sıvısı bulaşmışsa bu kısımlarda da kanserleşme olabilir. Bir de onla uğraşmayım 🤦🏼‍♀️

İnşs canım benım haberleselim mutlaka . Dua et bırakayım bende kullanıyorum antıdepresen degılse uyku sıfırlandı bende ıyı geldı yazdıkların tesekkur ederım yanı bırakamasamda ıns azaltırım

Kızlar perşembe günü kan testi vereceğim. Cuma günü biyopsi alınacak. Kan testi için açlık tokluk fark ediyor mu ?

Kızlar perşembe günü kan testi vereceğim. Cuma günü biyopsi alınacak. Kan testi için açlık tokluk fark ediyor mu ?
Kolposkopi mi yapılacak yani? Ben kan vermeye aç gıtmıstım ama kolposkopi oncesı yapılacak lıstede tok gelin yazıyodu kolposkopiye tok gıtmıstım sabah

Antidepresann sigarr mı 😱 yapmayın kızlar. Kafama takmıyordum hafiften bi tırstım.
Açıkçası ben endoskopi ve kolonoskopi de yaptırmayı düşünüyorum. Vücut sıvısı bulaşmışsa bu kısımlarda da kanserleşme olabilir. Bir de onla uğraşmayım 🤦🏼‍♀️
eğer bulaşmışsa kolonoskopi ile daha cok yayılır mı

Back
X