Yaşamış olan var mı?

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Merhaba kızlar
Günlerdir uykusuzluğuma keyfimin kaçmasına neden olan olayı yazıp rahatlamak aynı zamanda yaşayan varsa teselliye ihtiyacım olduğu için yazıyorum
2 oğlu var 6-3 yaşındalar
İlk oğlum bana aşırı düşkündü hala öyledir
Küçük oğlumda 2 ay öncesine kadar çok düşkündü
Anneanne ve babaannesi dönüşümlü bakıyor
Akşam işten gelince büyük oğlum kapıda bekliyor küçük olan ise o gün kim bakmışsa onun kucağından inmiyor geldiğime üzülüyor
Bana da kıyamıyor ama gelmiyor da
Daha sonra süreç normale dönüyor arkalarından 10-15 dk ağlıyor
Önceden ben gelince onları kapıda bekler bir an önce kapıyı kapatır bana sarılırdı
Ama 2 aydır böyle
Kızlar yaşadınız mı bunu ne olur bir şey deyin
Bende çocukla beraber ağlıyorum
İster istemez oğluma içten içe çok kızıyorum ki
Çalışan bir anneyim sabırlıyımdır zaten 2 yaşında öyle aramızda kötü birşeylerde yaşanmadı

Küçük çocuklar öyle oluyor maalesef ama annesinin senin oldugunu biliyor tabiiki korkma. Sadce daha fazla oyun oynadığı ihtiyacını gideren kişiye düşkün oluyor . Zamanla oda abisi gibi ayırt edecektir.

O durumda cocugun oyle davranmasi normal degil mi zaten... Yasi cok kucuk ve bakan kisiye alışıyor gun boyu onunla beraber oluyor, siz yabanci gibi kaliyorsunuz yaninda...

O durumda cocugun oyle davranmasi normal degil mi zaten... Yasi cok kucuk ve bakan kisiye alışıyor gun boyu onunla beraber oluyor, siz yabanci gibi kaliyorsunuz yaninda...
Ama abisi hep bana düşkündü
Abiside aynı şartlarda büyüdü

Küçük çocuklar öyle oluyor maalesef ama annesinin senin oldugunu biliyor tabiiki korkma. Sadce daha fazla oyun oynadığı ihtiyacını gideren kişiye düşkün oluyor . Zamanla oda abisi gibi ayırt edecektir.
Abisi doğduğundan beri biliyordu sanırım
Hep bana düşkündü

Her cocuk bir olmuyor maalsef demek ki kucuk cocugunuz ilgiye daha muhtac o an kim o ilgiyi veriyorsa ona yoneliyor... Sizi cezalandiriyor da olabilir

Ama abisi hep bana düşkündü
Abiside aynı şartlarda büyüdü
Her çocuğun fıtratı farklıdır. Iki üç yasına kadar annesini vücudunun parçası zannederler ama onunla üç ayrı kisi ilgilendiği icin kafası karışmış kuzunun.

İki çocuğunuzu birbiriyle kıyaslamanıza şaşırdım.
Aynı şartlarda büyüyor olmaları,
olaylar karşısında aynı şekilde davranacakları anlamına gelmez.
İkizlerin bile farklı tepkileri, davranışları olduğunu hem alanda yapılan araştırmalarda, hem de sahada görmek mümkün.
Mizaç, bireyin kişiliğini şekillendiren en önemli faktördür.
Ayrıca üç yaşındaki bir çocuğun davranışlarına içerlemek ne kadar sağlıklı?
Lütfen çocuğunuzun mizacını, duygularını ve duygularını yansıtma şeklini ve bunların geçici, dönemsel tepkiler olduğunu kabul edin,
aksi takdirde aranızdaki ilişki zedelenir.
Not: Hariçten gazel okumuyorum,
erken çocukluk uzmanıyım.

İkizlerin bile farklı tepkileri, davranışları olduğunu hem alanda yapılan araştırmalarda, hem de sahada görmek mümkün.
Lütfen çocuğunuzun mizacını, duygularını ve duygularını yansıtma şeklini ve bunların geçici, dönemsel tepkiler olduğunu kabul edin,
İnanın başka birisi açsa bu konuyu
Bende hemen hemen diğer yorumlarda yazanları yazardım
Ama insanın başına gelip duygusal düşününce sağlıklı düşünemiyor demek ki
Neyse teşekkür ederim cevabınız için
Ama annelik işte yüreğime söz geçmiyor

Ağanın sözünün üstüne söz söylenmez 😂😂 ama ufaklıkta bağlanmayla ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Çocuk kaçınmacı bağlanma özellikleri gösteriyor gibi geldi bana.

Ağanın sözünün üstüne söz söylenmez 😂😂 ama ufaklıkta bağlanmayla ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Çocuk kaçınmacı bağlanma özellikleri gösteriyor gibi geldi bana.
Biraz daha açar mısınız
Anlayamadım:(

Merhaba kızlar
Günlerdir uykusuzluğuma keyfimin kaçmasına neden olan olayı yazıp rahatlamak aynı zamanda yaşayan varsa teselliye ihtiyacım olduğu için yazıyorum
2 oğlu var 6-3 yaşındalar
İlk oğlum bana aşırı düşkündü hala öyledir
Küçük oğlumda 2 ay öncesine kadar çok düşkündü
Anneanne ve babaannesi dönüşümlü bakıyor
Akşam işten gelince büyük oğlum kapıda bekliyor küçük olan ise o gün kim bakmışsa onun kucağından inmiyor geldiğime üzülüyor
Bana da kıyamıyor ama gelmiyor da
Daha sonra süreç normale dönüyor arkalarından 10-15 dk ağlıyor
Önceden ben gelince onları kapıda bekler bir an önce kapıyı kapatır bana sarılırdı
Ama 2 aydır böyle
Kızlar yaşadınız mı bunu ne olur bir şey deyin
Bende çocukla beraber ağlıyorum
İster istemez oğluma içten içe çok kızıyorum ki
Çalışan bir anneyim sabırlıyımdır zaten 2 yaşında öyle aramızda kötü birşeylerde yaşanmadı

Çocuk güvenli bağlanma döneminde. Anneye ihtiyaç duyuyor. Anne mecburiyetten yanında değilse bir kişi bakmalı diye düşünüyorum. 1 hafta dönüşümlü bakmak sakıncalı. Çocuğun hayatında 3 farklı anne figürü var.

Kamudaysanız ücretsiz izin alın
Özelde iseniz çok elzem değilse çalışmayın.
Okul dönemine kadar bu çocukların öncelikle anneye ihtiyacı var.

Biraz daha açar mısınız
Anlayamadım:KK43:
Çocuklarda birkaç çeşit bağlanma türü vardır, güvenli, güvensiz, kaçınmacı, kararsız, karışık...

Kaçınmacı bağlanmada çocuk anneden ayrıldığında üzülmez, anne geldiğinde kaçınır, öfkelenir, ağlar. Kucağa alındığında sevinmez, sarılmaz. Anneyle bağı sıradan bir insanla olan bağı gibidir. Bana anlattıklarınız bununla benzerlik gösteriyor gibi geldi.

Estağfirullah.
Bağlanmayla ilgili sorun olup olmadığı hakkında fikir yürütebilmek için daha fazla doneye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Annemiz 'Bir Bağlanma Hikayesi/Işığın Yolu' adlı kitabı okursa bu konuda bir sorun olup olmadığını anlayabilir.

Çocuklarda birkaç çeşit bağlanma türü vardır, güvenli, güvensiz, kaçınmacı, kararsız, karışık...

Kaçınmacı bağlanmada çocuk anneden ayrıldığında üzülmez, anne geldiğinde kaçınır, öfkelenir, ağlar. Kucağa alındığında sevinmez, sarılmaz. Anneyle bağı sıradan bir insanla olan bağı gibidir. Bana anlattıklarınız bununla benzerlik gösteriyor gibi geldi.
Ama benden ayrıldığında üzülüyor
Mesela sabah erken kalksa ben işe giderken ağlıyor ama mızırtı gibi
Ben eve gelince kucağıma geliyor sarılıyor ama onlar gidiyor diye ağlıyor

Çocuk güvenli bağlanma döneminde. Anneye ihtiyaç duyuyor. Anne mecburiyetten yanında değilse bir kişi bakmalı diye düşünüyorum. 1 hafta dönüşümlü bakmak sakıncalı. Çocuğun hayatında 3 farklı anne figürü var.

Kamudaysanız ücretsiz izin alın
Özelde iseniz çok elzem değilse çalışmayın.
Okul dönemine kadar bu çocukların öncelikle anneye ihtiyacı var.
Özeldeyim ve maalesef çalışmak zorundayım
Bu devirde 2 çocuk tek maaş mümkün değil geçinemeyiz

Ama benden ayrıldığında üzülüyor
Mesela sabah erken kalksa ben işe giderken ağlıyor ama mızırtı gibi
Ben eve gelince kucağıma geliyor sarılıyor ama onlar gidiyor diye ağlıyor

Yukarda derinsularda zaten verinin yeterli olmadığını söylemiş. Size de bir kitap tavsiye etmiş, dikkate alın bence. Ben sadece benzer özellikler gösteriyor gibi düşündüm.

Yukarda derinsularda zaten verinin yeterli olmadığını söylemiş. Size de bir kitap tavsiye etmiş, dikkate alın bence. Ben sadece benzer özellikler gösteriyor gibi düşündüm.
Teşekkür ederim
Kitap daha önce duyduğum ama okumadığım bir kitaptı
Mutlaka alacağım

Back
X