Yaşanacak şehir kavgası

Şuan oturduğumuz yeri görseniz burdan gitmek isteyen ahmaktir derdiniz inanın. Cok güzel bir şehrin sakin ve nezih bir ilçesinde oturuyoruz evimiz çok güzel hemen yakında market park yürüyüş yolu ve gerçekten sakin bir yer. Tam istediğimiz gibi ama o ailesine yakın olmak istiyor bence olay farklı.
Kac yasina gelmis insanlarin hala ana baba kuzulugu yapmasi sinir bozucu siz kendiniz bir aile kurmussunuz sonucta bence duzgunce konusup halletmeye calisin eger derdi buysa.

E adam kabul etmis, tayin almis ustune 3 yilda yasamis, onun bunalmaya hakki yokmu ?

Yapamamis belliki denemis ama katlanamiyor artik.
Koyde hangi memur calisiyo bilemedim imammi esiniz ?
Daha sakin bir yasam istemeye hakki var.
Egrilip bukulmemis, dumduk soylemis biraz ama en azindan net.

Esiniz evliligin ilk yillari sebebiyle isteginizi kabul etmis. Ama aslinda istedigi bir sey degilmis. Evliliginiz oturdukca, cocuk ta olunca, kendi ailesi de muhtemelen gittin seni kaybettik tarzinda darladilarsa ataga gecmis. Kurnaz ama kaba kurnaz. Ister gel ister gelme yerine tatlilikla soyleseydi sizin aklinizi aslinda celebilirdi. Taviz vermeyin. Konu yasanilacak sehir, isyerindeki sorunlar degil. Bildiginiz koyun guder gibi sizi ve cocugunu gutmeye calisiyor. Esinizin ailesinden her zaman hancerlenirsiniz, onlarin yapisi hayata bakisi boyle. Siz durustsunuz ama onlar degil. Iyi niyet beklemeyin.

Emri vaki yapıp ister gel ister gelme demesi kötü ben olsam gitmem güke güle derim açık konuşun tayin istersen tek gidersin deyin ,
Aynısını bir arkadaşıma eşi yaptı ,2 yıl sonra tayin alıp ailesinin yanına götürdü ,boşandılar sonunda ,yorulmaya değmez böyle oyun tapan biri için

Merhabalar. Hemen konuya gireyim. Ben büyük şehirde doğmuş büyümüş biriyim eşim ise daha çok köyde ve küçük şehirde yaşamış. Tanıştığımızda hem aşk hem mantık çerçevesinde konuşmaya basladik. Ben ona tek isteğimin yaşadığım şehir veya çevresinde kalmak olduğunu belirttim o da kabul etti ve hatta üstüne çok güzel ve istediğim şehre tayin istedi (memur kendisi) şuan çok mutluyum burda bulunmaktan. Gel gör ki daha üç yıl olmadan eşim iş yerini sevmediğini ortamını beğenmediğini ve bu şehirden gitmek istediğini söylemeye başladı. Bu ara sürekli bunun tartışmasını yapıyoruz o daha sakin küçük köy tarzı yerde yaşamak istediğini söylüyor iş anlamında da kafası rahat edermiş. Ben ise baştan beri sana şehirde yaşamak istediğmi belirttm sen de kabul ettin neden fikrin değişti diyorum. Yani üç senelik şehir hayatı ile beni kandırmış gibi hissediyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın köy şehir ayrımı ya da küçük görmek değil niyetim sadece büyük şehirde yaşamaya alışmışım köy hayatı beni boğuyor zaten her yaz gidiyoruz belli sürelerde kalıyoruz sürekli olucak olmasi beni bunaltir. Bana en son şunu söyledi : bu yaz tayin isticem küçük bir yere ister gelirsin ister gelmezsin. Ne yapayım ben şimdi ???
Bir türlü orta yolu bulamıyoruz.
Off ne şanslısınız eşimde memur köy gibi biyerde görev yeri küçük bi ilçe bende başkentin kalabalığında yaşamış biri olarak oraya taşınmak istedim ama eşim sen yapamazsın dedi ilden ev tuttu o hergün 45 dkk gidip geliyor varsa öyle bi imkanı o ilçede görev yapabilir ama evi ilden tutabilir ikinizinde gönlü olmuş olur

yapabileceğini dusunmus ama yapamamis. hen olsam onun secenegini de denemek isterdim. ama ikiniz de istemiyorsaniz adamin dedigi gibi olur mecburen. baska care yok ki. demekki cok etkilemis sehir ve is onu. bu tarz sozler uzun sure tutulacak sozler degil aslinda.

Tipik erkek. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş. Eğer onun memleketine gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Zaten beyfendinin sizinle evliliği devam ettirmek gibi bir derdi olsaydı kestirip atmadan çözüm bulmaya çalışırdı. Yine de evlilik zor iş siz orta yolu bulmaya çalışın baktınız olmuyor illa da hala memleketime gideceğim diyorsa siz de rest çekin

Back
X