• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşananlar..

iyi günde herkes dost zaten. önemli olan böyle sıkıntılı durumlarda size destek olacak insanların varlığı. evlilik olayını iyi düşünün. ben eşimden zor günlerimde hiç yardım görmüyorum çok dokunuyo bana. sizinde aynı durumda olmanızı istemem.

bu arada diğer evli kardeşlerinizi anlayamadım. bütün sorumluluğu size atmışlar. onlarıda uyarın biraz taşın altına ellerini koysunlar. evli olmaları bahane olamaz.allah size yardım etsin.

Bır dayım var uzakta sehır dısında.. Bır teyzem var kızını evlendırıyor kendı telası var su ara.. Dıger abım uvey annesı .. Dıger Ablayla zaten normalde de gorusmuyoruz.. Babasıyla yıllar once bosanmıs. Benım uvey ablam ama hasta olan ablamın oz ablası.. Ise karısmaya geldımı herkes konusur.. Ama kımse yok sımdı.. Uygun olan gelır kimseyi de zorlayamam.. Ben bugune kadar kımseye muhtac olmadım..Onları da muhtac etmedım bır kere bıle.. Allaha bın sukur.. Bu gunlerı de atlatırım bı sekılde ama bu durumda olmak ıcım kan aglıyor.. Ben zaten ondan bısey yapmasını beklemıyorum kii.. Para meselesı hallolur zaten olmasa bıle ben ona oderım..Bunlar cozulur.. Onemlı olan bugunum benım.. Allah razı olsun yorumlarınız ıcın..

İnşallah bu zorlukların arkasından sizin için kolaylılar gelir.Şunu da belirteyim ki durumunuza gerçekten çok üzüldüm.Vardır bu olanlarda bir hayır elbette.

arkadaşım eski konularına göz attım da erkek arkadaşın nişanlın her neyse o şahıs
para hesabı yapan 20 tl için sana laf söz eden
2 kuruşluk hesaplar peşinde koşan pinti biri gibi anladım
ev konusunda en doğru olanı yapmışsın kendinde gerekçende haklısın
ki öle olmasaydı bile
ben böyle bir adama ev için felan kuruş yardım etmez onuda 1 saniye hayatımda tutmazdım
hakkında hayırlısı

Bu esnada nısanlımın aılesıyle bırlıkte daıre satın almak ıcın gırısımlerde bulunduk.Insaat halinde bir yer.Ben, Nısanlım ve ailesi elindeki birikimleri bir araya getırıp pesınatı tamamlayacaktık.Gerı kalanları ıse kredı cekıp odeyecektık..

Bu yaptığın büyük cesaret.Ben senin durumunda olsaydım...Yani annemle ablam bakıma muhtaç olsaydı asla böyle bir taahhüte girmezdim.
Bir de ailenin haberi yokmuş.Sanki seni kandırıp oldu bittiye getirmişler,maaşını bağlamışlar diye düşündüm açıkçası.
Yani olay baştan yanlışmış ve iptal istemen yerinde olmuş.Bu kadar tepki göstermeleri de planlarının bozulmasındandır.Ortak maldan zaten hayır gelmez.

sabrettım ama ınan kafayı yemek uzereyım.. Sımdı ıse gelıp gıdıyorum ama annem ve ablam evde yalnız.. Hadı lavoba ıhtıyacını gectım. Acıktıklarında ne yapacaklar.. Bırısı olmazsa yanlarında..

Annesı babası ıle konustum.. Bana kırıldıkları noktaları soyledıler.. Bende durumu ızah ettım. Babası sen haklısın kızım dedı kendıne gore.. Keske bıze danıssaydın destek olurduk dedı.. O esnada annesı sofra kurmus.. Masaya gectık ablası geldı.. Merhabalastık.. Yemek yerken bana parmagını kaldırdı. Sana cok kırgınız soracagım bunların hepsını tek tek dedı.. Bız sana cok darıldık Dedı.. ıkı ablası var.. Kardesımız gıbıydın..Bi telefon acıp sorsaydın Konussaydın bızımle dedı.. Sonra canıma okuyacak sozler soyledı..O kadar cok sey konustu kı beynım uyustu.. En son o senet mafyanın elınde bıle olabılır..Odenmezse ne yaparız tarzına gırıstı. Ben ıs yerınde calısamadım kac gundur.Ailem perisan.. Kardesım gunlerce cok uzgun.. Odenmezse kredı notunu bıle etkıler ılerıde dedı.. Annesı babası sakınlestırmeye calıstı.Ses tonunu hıc yukseltmedı ama gozlerıyle ve sozlerıyle dovdu benı..Sozu azaldı. Ben aglamaya dayanamadım.. Musadenızle ben kalkayım dedım..Annem/ablam evde yalnız dedım.. Kalktım..Kapıya yoneldım.. Annem yuzunden bu duruma karar verdıgımı ogrenınce ablası bıraz daha sakınlestı..Gıderken sarıldı.. Hallolur dedı.. Annesının babasının elını optum cıktım kapıdan..Sofradada tutamadım kendımı agladım.. Yine sesımı cıkarmadım.. Cıkarkende aglayarak cıktım.. Sonra arayan soran olmadı.. Nınsanlım arafta zaten.. Nasıl davranacagını kestıremıyor..Bende arada kaldım.. Ailemden kımse durumu da bilmiyor..Onun ailesi sonuna kadar arkasında İnanın Benım arkamda kımse yok..En son Allah kımseyı caresız bırakmasın..

Nısanlımla konusalım dıye oturduk..Artık bu evde oturamayacagız malum.. Annemın bu durumu nedenıyle onlara yakın oturmak zorundayım..O alacagımız evde 3 sokak otede aıleme yakındı.. Simdi kiralık ev bakmak zorundayız.Bu kıralık ev ıcın bızım semte oturamayı kabul etmedıgını, ısıne yakın bı yerde oturmak ıstedıgını soyledı.. Istemedıgını ısı yokusa surmeye calıstıgını dusundum.. O ara duraktaydık..Baygınlık gecırecek gıbı oldum.Elim ayagım tutmadı.Kendıme gelemedım.Taksıye bındıgımızı hatırlıyorum..Bir hastane odasına benı goturdugunu.. Ben durmadan aglıyordum.En son serum verıp benı yatırmıslar.. Ben ona dedım kı ''Kendıme zarar verecegımden korkuyorsan korkma ben basımın caresıne bakarım bu yuzden yanımda durmak zorunda degılsın'' Goz kapaklarıma hakım olamadım.. Gozlerım kapandı.. Hungur hungur agladıgını duydum... Hastanede ısımız bıttı.. Sonra benı eve bıraktı gıttı..

Kımse anlayamaz haklısınız..İnsallah Allah verecektır..Tum bunlara ragmen bu ılıskı devam edermı bılmıyorum..Gucum yok..

Ablamın alcıları alınması ve yurumeye baslaması 3 ay surecek.. Toplamda rahat rahat yurumesı 6 ay..
Siz lütfen bu evliliği bir kez daha düşünün bu insanlar hiç iyi niyetli gelmedi bana. Hem gelin gidicen hem üstüne para vericen ev alınsın yapılsın diye. Bende istesem ortaya para koyardım nişanlı iken ama ne hakla isterim kp den sende ortaya para koy demeye. Hele sen gelinsin ya evlenmeden alınacaktı o ev bide nasıl güvenirsin böyle insanlara. Valla allahın sevgili kulusun her şerde bir hayır vardır. Buda nasıl insanlar olduklarını anlamana vesile olsun. Sen okadar hasta ol hastanelik ol ablası onca laf etsin böyle bir Cendere içine düş bikere arayıp sormasınlar birde bey efendi işine yakın ev istesin ailen bu haldeyken kaç anacım kaç . Nişanlı nın o göz yaşları senin için değil ellerinden uçup giden ev için aç gözünü

Bazı kadınlar çok sabırlı takdir ediyorum gerçekten. Yalnız o sofrada ablanın kalkan parmağını şöyle tutup çevirmeliydiniz bi. O da anlardı işte bir parmak incinince bile insanın hayatı nasıl kısıtlanıyor

İyi de ailenin durumu belli. Ablan da evlenirse ne olacak annenin hali? Ya da evlenmedi diyelim kendi dertleri bitecek mi? Bunu bile bile onlardan habersiz ev almalar falan bana garip geldi. Bugünü değil yarını düşünmek lazım. Gelinim böyle bir şey yapsa kızım haklısın da oyuncak mı bu işler derdim. Ortada senet yok, gitse kanıtlayamazsınız bile. İnsanlar da haklı bir yerde. Ablaya çok geçmiş olsun bu arada.

Benim anlayamadigim, niye ilk basta böyle birseye giristin? Yani sonuçta ablan hastanelik olmasaydi bile, o tek basina nasil hem annene bakacakti hem eve para getirecekti? Yani hastanelik ol, olma tek basina zaten zor olurdu hem maddi, hem manevi, bu bastan beri belliydi. O evi aldiginizda para konusunda sikisacagin belliydi zaten, niye simdi geri adim attin?

Ablasinin söyledikleri güzel seyler degil, asil karismaya hakki bile yok fakat sanirim annesi babasi ayni fikirdeler fakat ogullarin huzurunu bozmamak adina birsey söylemiyorlar. Adamlar binlerce lirayi öylecene kaybetti sen bir anlik fikrini degistirdin diye, farkindamisin?

Üstelik bu onlarin parasi olmasina ragmen, gidip onlara danismadan etmeden, nisanlini mütahit ile konusturdun. Senin yaptigin gerçekten ayip. Gerçekten kayin ailen yine iyimis, ben o durumda olsam artik fitirirdim. O para sonuçta kolay kazanilmiyor. Ve gelinin tek bir kelime demesi ile benim bilgim disinda tüm planlarin degismesi... ben senin kv'den kadar ilimli olamazdim, üzgünüm.

yorumlarınızı okudum, herkes kendine göre haklıdır tabii..
durumlarınız malumken neden böyle bir sorumluluk altına girdiniz? neden sonradan caydınız? sizin müteahitte kaç paranız kaldı? ya da kalan bütün paralar nişanlınıza mı ayitti? tutulacak bu ev kv daha yakın mı olacaktı?
evlilik yolunda atılan her adım büyük sorumluluk istemekte. siz cayarak bu yolu yaralamışsınız.
ablasının yapmış olduğu davranış üzücü olabilir, belli ki canını yakmışsınız. şimdi herşeyi düzelttiğinizi düşünürsek aranızı nasıl yapacaksınız, sizce herşey eskisi gibi olacak mı?
benim anlamadığım neden ailenizden sakladınız?

haklı ya da suçlu aramayı bırakmalısınız. evlilik ciddi bir müessesedir. nişanlınızı karşınıza alın ve açık açık söyleyin. seviyorsanız zaten diyeceğim birşey yoki sıcacık bir yuva kurabilirsiniz.

Gelin ata binmis ya nasil den is, siz nisanliyken nasil bi cesretle gizli sekilde onun ailesiyle bi ev isine giriyorsunuz aklim almadi.... Kusura bakmayin ama iyi niyetli olsalar gizli kapakli yapmazlar bu isi, hatta nisanliyken sizden böyle bi talepte bulunmazlar, alsinlar kendileri, sizim durumunuzu biliyorlar neden birikiminizi aliyorlar.... Insallah alabilirsiniz paranizi, bidahada böyle biseye kalkis,ayin derim.... Allah aci, sifa versin ve yardimciniz olsun insallah...:ssz:

Benim anlayamadigim, niye ilk basta böyle birseye giristin? Yani sonuçta ablan hastanelik olmasaydi bile, o tek basina nasil hem annene bakacakti hem eve para getirecekti? Yani hastanelik ol, olma tek basina zaten zor olurdu hem maddi, hem manevi, bu bastan beri belliydi. O evi aldiginizda para konusunda sikisacagin belliydi zaten, niye simdi geri adim attin?

Ablasinin söyledikleri güzel seyler degil, asil karismaya hakki bile yok fakat sanirim annesi babasi ayni fikirdeler fakat ogullarin huzurunu bozmamak adina birsey söylemiyorlar. Adamlar binlerce lirayi öylecene kaybetti sen bir anlik fikrini degistirdin diye, farkindamisin?

Üstelik bu onlarin parasi olmasina ragmen, gidip onlara danismadan etmeden, nisanlini mütahit ile konusturdun. Senin yaptigin gerçekten ayip. Gerçekten kayin ailen yine iyimis, ben o durumda olsam artik fitirirdim. O para sonuçta kolay kazanilmiyor. Ve gelinin tek bir kelime demesi ile benim bilgim disinda tüm planlarin degismesi... ben senin kv'den kadar ilimli olamazdim, üzgünüm.

Katıliyorum bu yoruma

Hakkinda hayirlisi olsun yinede konu sahibi, sizin de yaşadıklariniz cok zor seyler allah yardımcıniz olsun

Okurken nisanliyla ev alma mevzusuna gelince orda bir kaldim. Soyle dusunuyorum ben. Her seyde bir hayir vardir.. Bu olay aslinda sana onlarin ic yuzunu gostermis. Senin durumunu bilmelerine ragmen daha evlenmeden ne cesaret para verdin ki. Hadi verdin onlar da nasil insanlar ki bunu kabul ettiler. Sonra ablanin basina gelenleri biliyor olmalari lazim. Siz ne derdindesimiz onlarsa para derdinde. Bu arada nisanlini pasif buldum biraz. Muteahiti bile kendi arayamamis. Sen aramissin. Durumunu bilmesine ragmen ablasinin o sozleri soylerken susmasi da hos degil bence. Sanki aile sana soyleyemediklerini ablasina soyletmis gibi. Dogruyu soylemek gerekirse ben bu evlilik olursa senin icin cok da iyi olacagini dusunmuyorum. Hayirlisi ise olsun ama hayirlisi degilse olmasin bu evlilik. Lutfen sunu hic unutmayin daha evlenmeden para mevzularina girmeyin. Onu da ven alirim bunu da ben yaparim derseniz kiymetiniz olmaz ilerde. Hamama giren terler. Birak herkes gorevi neyse onu yapson. Baskasinin yapmasi gerekenleri asla ustunuze almayin. Ilerde cok pisman olursunuz.

Cok uzuldum durumunuza.
Ben evden, paradan pek anlamam, o konuda yorum yapamiyorum. Ama nisanliniz pek halden anlayan birine benzemiyor. Annenizin, ablanizin durumu belli. Bir de nisanli tribi cekiyorsunuz. Destek olacagina daha cok sorun cikariyor.
Oncelik her zaman caninizdan olan aileniz olsun. Onemli olan onlarin sagligi, bakimi. Bunlar saglanmazsa evliliginde huzurlu olabilecek misin? Simdiden isime uzak vs diye size sorun cikaran adam ilerde cok mu destek olacak, maddi veya manevi? Isine uzak kalabilir eviniz, ama burada soz konusu olan hastalik. Annenizin durumu. Burda ise olan uzaklik filan laf olmamali bence. Nasil bir insanla evlendiginizi iyi olcun bicin. Bu adam size destek olamayip, tersine daha cok sIkIntiya sokup yukunuze yuk katacaksa hic kendinize yazik etmeyin omur boyu.

ah canım çok üzüldüm durumunuza ama nişanlının ve ablasının tavrı çok kanıma dokunda
hakkında hayırlı değilse evlilik işi olmasın
çünkü tavırlar çok kötü

Vallahi ayni seyler benim de aklima geldi.

Bu ne bicim bir insan ? Ailesi, kv kp denilen insanlar bile ne kadar insafli, anlayisli davranmislar ama nisanlinin tavri kabul edilemez bence. Destek olaagi zamanda surat yapmis.Ablasi ayri zaten, o ne karisiyor ki?

Ben sizin yerinizde olsam inceldigi yerden kopsun derdim sanirsam.

Canim sen ve ailen kendi kendinize zor yetiyorsun6z zaten hangi akla hizmet evli bile degilken cikarip birikimini veriyorsun boyle seylerin altina giriyorsun hastane isi olmasa cok mu rahat odeyebilecektin sanki bunlari dusunmeden is yapmissin birde caymissin .. karsi taraf ayri alem durumunuzu bilmiyor gibi nasil nadil seni ise sokuyorlar kafalarinda ne vardi bilmiyorum nisanlin desen kendi rahatini dusunuyor .. ve sen sorumlulugu fazla bi kizsin ailene yakin olmak zoru dasin maddi destek saglamak zorundasin manevi destek saglamak zorundasin 2 ev idare edeceksin nerdeyse ve adam herseyi ailene gore planlamaktan dahil etmekten muhtemelen bikacak gibi gorunuyor bana tavirlarda evlilikte hic hayirli gibi gorunmuyor

Benim aklima 45 binlik senet taklidi onlar kimin adinaydi yarin birgün maaaisiniza el koymasin ödenmedi diye.bence o senetleri mutahitten alin.demek aileye güvenmiş boyle ortak girişim yapmssiniz.olmamis hayirlisi olsun evlenince alirsiniz esinizle inşallah ev.

Allah yardımcınız olsun. Ben bilirim tek başına ev kurmak ne demek. Size yol yordam gösteren birinin olmaması eksiklik gibi. bunu çok iyi bilirim. Ama Rabbim o gücü veriyor.Siz şimdi işin manevi kısmını değil maddi kısmını düşünün. senetleri halletmeye çalışın. ablaniza geçmiş olsun Allah şifalar versin. İnşallah güzel ve huzurlu bir yuvanız olur. mutluluklar...:nazar:

Herkesin bir sınavı var bu hayatta yaşananlar kolay değil allah dayanma gücü versin

Back
X