Yaşarken, öldüğünü hissetmek ... İnsanlar ne kadar kötü varlıklar olmaya başladılar !

O kadar güzel yazmışsın ki, içimdekilere tercüman olmuşsun...

Artık insanların kötülüklerinden öyle yoruldum, bunaldım ki...

Kendi babam atanamıyorum diye herkesin içinde senden bir b.. olmaz dedi

Dua ediyorum ama kalbimin bir yerleri öyle kırgın ki sanki olmazmış gibi hüzün kaplıyor her yanımı

En aza kannaat ettikçe meğer hiç bulamazmış insan...

Leocum böyle insanlar hep vardı hep de var olacak.
Şimdi karşılaşmazsan ileride illa ki karşılacaktın. Bazıları sırf egosu tatmin olsun diye bile moral bozabiliyor. Ve hiç uslanmazlar hiç sıkılmazlar bu durumdan. Kötülük ta ciğerlerine işlemiş bazılarının.
Takmayacaksın diyeceğim de nereye kadar takmayacaksın?
Bazen dualar bile işe yaramıyor gibi geliyor ama belki yarıyordur, biz göremiyoruzdur bu da bir ihtimal.

Fesatlıktan başka şey düşünmeyenlerin hayatı nasıl bu kadar iyi olabiliyor da bizimki istediğimiz gibi gitmiyor dediğim de olmuştur.
Ama işte zaman her şeyi de siliyor. İyi ki zaman kavramı var gerçekten :)

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim.Ediyorum dua. Ama göremiyorum karşılık ? Neden

İnşallah bu yaşadıklarım bana katmıştırda hayatıma yeni girenlere dersini verebilirim....

Benim buna benzer bir konum olmuştu...
Ve yorum alamamıştım.Hayata olduğu gibi buna da kırılmıştım:)

Ben de yorum alamasaydım kırılırdım biliyor musun :S O kadar manyak bir ruh hali içindeyim.........

neden böylesin biliyor musun çünkü sen karşındakini de kendin gibi sanıyorsun, sanki o da senin gibi en ufak bir şeye üzülüyor diye geçiriyorsun içinden ama öyle değil inan ki.
herkes günü hatta anı kurtarmanın peşinde.
bu devirde kimse karşısındakini düşünmez bile ama bazıları öyle olamaz gamsız, tasasız, umursamaz takılamaz sende onlardan birisin sanırım ama en büyük darbeyi sen yersin hayattan böyle olduğun sürece, hep en çok sen üzülür sen yıpranırsın.
her yaşadığını ders olarak koy bi kenara ama unutma yaşadıklarını iyi insan ol ama maalesef bunu çevrene çok belli etme.
Allah'a sığın evet bazen hata edip madem Allah beni seviyo niye bunları yaşatıyo diye düşünüyoruz şaşar beşeriz çünkü ama Allah sevdiği kullarını sınarmış unutma.
ALLAH yardımcın olsun

SON paragraf..... İşte doğru olan bu. Nasıl yapıcam be canım ? Alıştırdım bu ALLAHın belalarını iyiliklerime, verdiğim yüzlere. Nasıl olacak ???

Üzülmüycen,zayıflıklarını,zaaflarını belli etmiycen.

Borcun yok kimseye, kendine iyi gelicekse iyilik yap,asla karşılıgı olacagına inanma ...

Ben artık yakınıma degil,yabancılara iyilik ediyorum.

Çünkü degiyor.Çünkü sadece insan sevdigim için yapıyorum,tanımadan,kırmadan,kırılmadan,beklentisiz,
sadece kendim istedigim için...

böyle olmalı...görevse,beklentiyse bir taraf yıkılıyor zaten ...gerisi gelmiyor.

ŞU ANA KADAR NE YAPTINDA KIRILDIYSAN YAPMAKTAN VAZ GEÇ...FORMÜL BU:)))

DUR ,VE HAYATI DİNLE...SENİN İÇİN ÇALAN MÜZİK BİLİNMEYEN DOĞAÇLAMA BİR BESTE...BİR TEK KEZ ÇALINACAK VE TEKRARI OLMAYACAK...

Hayat muhteşem güzel ...Çok zor ama yaşanası,mucizelerle dolu...

Asıl ve bırakma...yüklerinden kurtul ve hafifle...

Öyle bir süreç ki yaşamak şimdi aradığın cevaplar yediğin kazıklardan oluşan PUZZLE tamamlanınca kendiliğinden ortaya çıkacak.Sende nasıl yaptıgına şasıracaksın...

Fesatlıktan dolayı bugün böyle bir konu açtım zaten Reng'im .... Yapılan fesatlığı kaldıramadım !
Benim o kırılmasın diye yapmayacağım bir çok şeyi yapıyor ve bir açıklama da yok.
Nasıl delirdim ya. Salak ! Bela okudum hayatımda 2. defa filan.
Ben bela asla okumazdım.
Ben bu insanlarla karşılaşmıyorum artık. Sürekli benimleler ! Canımı sıkıyorlar.

Bana bunu daha yeni biri söyledi biliyor musun ? Hayallerini olabildiğince büyük kuracakmışsın ki olsun.
Küçük hayaller kaybolmaya mahkummuş ...

Allah'a havale et canım. Kendisiyle en iyi şekilde Rabbim ilgilenir çok şükür.

Yok , ben yapsaydım onun yaptığını ağzıma ederdi. Ama ben onun ağzına edemem. Biliyorum ki laflarıyla beni bastırır çok fena çaçaron dediklerinden. Ben sakin konuşarak laf sokabilirim. Ama o car car çeneyi bi açarsa bana kal gelir. Bu yüzden laf yutarım diye susuyorum .
Gamsız olamasam da zorla oldurabilir miyim acaba ?

Ben de iyilik yapmayı çok severim. Ama senin dediğin gibi, uzağımdakilere iyilik yapınca kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim.... Teşekkür ederim yorumun için.............

gamsız insanlar pek sevilmez ya genelde benim en sevdiğim huyumdur bu çok işime yaradı zamanında.
denemekten zarar gelmez takmamaya çalış olanları, gamsız ol.

ben tam tersiyim, huysuz biriyim. Daha 19 yasindayim ve o kdr cok kavga ettimki kucukken.Erkek fatma derlerdi bana.
Desinler, bu hosuma bile giderdi.kolay lokma olmadigimi bilirler bu sayede derdim.Daha 2 gun once bi nankor arkdasimla tartistim.Artik umrumda degil bi kiza kufur yakismaz diyenler.kufur agzima yakismamaya bilir,ama hakedenin uzerinde cok guzel duruyor. Bu siralar dogrusu kafam karisikti,kardesim neden senin bu kadr dusmanin var?neden benim yok,sende demkki bi gariplik var dedi.Kendimi sevilmiyor birisi olarak dusundum o an,acaba gercekten bendemi bi sorun var? cokmu kinciyim.
Ama hayir,hayata sert davranmazsan ezer seni.
Herkesi sevmekmi zorundayim ben illa? Sevmedigim kisilerle muhattap olmak zorunda degilim ben.
10 tane 10 kurusta, 2 tane 50 kurusta 1 tl eder hesabi. Kalabaliktan hoslanmam

Allha kirgin olma konusunda, eskiler ne yaparmis biliyomusun?
Eger bi muddet dertleri olmayinca uzulurlermis,Allah bizi sevmiyordami imtihan etmiyor artik? diye.
Dertlerin en cikmazinda hissedigin an bilki,o an aydinliga yaklastigin andir. Karanliga varmadan safak atmaz.

Rabbime küsmek dışında katılıyorum, bu benim dedim okurken. ama ben aksine kırıldıkça Rabbime yaklaştığımı hissettim, çünkü güven, inanç asıl orada.. o hayırlısını verir, sabret diyorum.. ha düşünüyorum art arda büyük şeyler olsa evet isyan etme isteği olabilir maalesef...
ama tam olarak güvenilecek birileri varsa; bir Allah bir de kendiniz. bir de, Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmiş derler, öyle düşünün. umut olmalı, inanç olmalı.. illa ki yaşayacaksınız, isteseniz de istemeseniz de, yani kendimizi geliştirmekten, kendimizi zorlamaktan başka yapacak bir şey yok. zorluyorum bende işte.. dua ediyorum, Allah'ım iyilerle karşılaştır ve güç ver, sabır ver.

nasıl olmalıyım diye sorup duruyorum bende kendime, onlara mı benziyorum git gide, benzemeli miyim? aslında hep "doğru" neyse, iyi olan neyse o şekilde ilerlemeli derim.. kendi bildiğim gibi mi devam etmeliyim.. ortayı bulamadım bende henüz sanırım. aslında ben bu halimi seviyorum da, hayat? normalde iyi olan huylar bu hayatta kötü oluyor. insanlar güvenleri sarsıldıkça bencillere denk geldikçe zincirleme olarak değişiyorlar, birbirlerine benziyorlar gibi.
ne kadar doğru bilmiyorum ama bir süredir çektim kendimi, yoruldum, sıkıldım, bunaldım. uzaklaştım çevremden. güvenemiyorum. yalnızlığı öğrenmek gerek.. kalabalık içinde yalnız kalmak gerçekten yalnız kalmaktan daha beter geliyor. en azından bir süre. daha bi huzurlu gibiyim..
değişiyoruz işte yaşadıkça.. ben yine de büyük bir değişim istemiyorum, özümden çok uzaklaşmak istemiyorum, onlara çok benzemek istemiyorum. önemsediğime değecek 1-2 insan olsa fazlasını aramam zaten. 2 yıl önceki benle şimdiki ben aynı değil, tamamen yok edemesen de alışıyorsun bir şeylere. çok eskiden en küçük şeylerden, tanımadığım insanlar yüzünden depresyona girebilirdim, ne yapıyorum ben ya dedim, kimse takmıyor bir ben bu kadar takıyorum. önce kendini üzmemeye çalışacaksın.. olabildiği kadar...

en güzel çözüm; mümkün olduğunca umursamamak ve daha bi kendini sevip biraz daha bencil olmak.
ilerleme kaydetsem de tam beceremedim. birikip birikip patlıyorum bazen kendi kendime..
çünkü fazla umursamaz olmayı da sevmem aslında, yine de kendini en az üzecek hale getirmeye çalışmalı insan..
en azından sabrımın sonuna geldim mi silip atabiliyorum ya bir şeyleri, işte bu huyumu seviyorum..
hedef; umursamayı en aza indirmek...

Canim neler oluyor?
Mario ne yapti?

Huysuzluğunu kabul etmen çok tatlı .
1tl eder hesabında bazen o 1 tlyi direk çöpe atmak gerekiyor. Benim durumumda öyle yani. 1tlnin kendisini atmam gerek şuanda.
Ona cesaretim yok işte.
Valla Rabbim sağolsun beni çok seviyor , baya uzun süredir sınıyor 3-4 aydır. Bakalım ne olacak ?

Upuzun yazmışsın , teşekkür ederim. Umursamayı en aza indirmek o kadar zor ki, bak sabah kalktım az önce, ilk düşündüğüm şey dün sinirlendiğim olaydı. Ne yapsam da sinirimi atsam diye yer arıyorum. Normalde her zaman çağırılırken, bir baktım çağırmamışlar. Hem de kapımın önünden geçilip gidiliyor yani 1 saatlik kahve içmeye sahile. Akşamına da eğlenmeye gidilip, Leo da eğlenmek ister mi diye düşünmek yok? Ki gittikleri yeri merak ediyordum biliyor. Çok ayıp ya. Her zaman çağırılıp, dün çağırılmayınca bir kasıt aradım yani.

Hislerime tercümansın leo...
'Sen bazıları kırılmasın diye yapmazken, o bazıları sen yaptığında kırılacakları şeyleri sana yapıyorlar.' bu yazdığının altına imzamı atarım.
Bir yaştan sonra gülümseyerek önüne bakmayı öğreneceksin.
O yaşa kadar Allah sabrını ve sükunetini daim eylesin.

aynen benzerlerini yaşadım.. kasıt olmasa dahi düşüncesizlikler oluyor..
sürekli düşünüp duruyoruz, sakınan göze çöp batar misali bir durum. ama olabildiğince boşvermeye başladık mı her şey biraz daha güzel oluyor. ben canım yandıkça, telkin verdikçe kendime bir adım atladım..
insanları tanımak gerçekten zor, yorucu.
ama sabır güzel bir şey.. yaşamak zorundayız ve sabır gerek umut gerek.. sabrın sonu selamettir dediğim de bir nefes alıyorum, bir rahatlama geliyor...

Allah sabır ve güç versin inşallah :)

Belki birçoğunuz biliyordur bunu ben de aklıma geldikçe okurum ki aklıma iyice yer etsin. Üstün Dökmen'den;

-Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanabilecek hiçbir koz verme.
-İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil.
-Kimseye yalvarma.
-Asla dönüp arkana bakma.
-Sır tutmasını bil.
-Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını, dostların için sevgilini satma.

-Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme, ama aklının bir köşesinde de tut.
-Bir ilişkiyi kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama.
-Seni sevenlerle kullananları iyi ayırt et.
-Seni dinleyip anlamaya niyetli olmayanlarla tartışma.
-Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etme.
-Eğer verdiğin o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır şansı verme.

-Kendini öven insanlardan kaç.
-Karşındakinin doğruyu söylediğini varsayma.
-Kendine saygını yitirmene neden olacak hiçbir şey yapma.
-Sorunun olduğunda insanlar zaman ayırıp seni dinliyorsa onların öğütleri gözardı etme.
-Göz göre göre su birikintilerine taş atma, mutlaka üzerine sıçrar.
-Gözyaşlarının değerini bil. Onları hak etmeyenler için harcama.

-Senin zekana inanan insanları hayal kırıklığına uğratma.
-Kendini sev.
-Dışarıdaki güneşe bakıp gülümse ve önünde koskocaman bir gelecek olduğunu unutma.
-Dostluğunla yetinmeyenler için hiçbir fedakarlık yapma.
-İnsanları kaybediyorsun diye ağlayıp sızlama, ama kazandığın insanların değerini bil.
-Kimseye taşıyabileceğinden fazla değer verip bununla övünmesine fırsat verme.
-İstediğini almak için asla duygu sömürüsü yapma.
-Sana duyulan sevgiyi ve güveni istismar etme.

Üstün Dökmen

Bende sizin gbiyim malsf insanlara o kadar ckk deger veriyorum ki sacma sapan biri oldum ciktim...bi kere bi arkadsm arkamdan ayni ortamı paylastgmz arkadslarma dedikodumu yapti ki ben yne gittm affttm hala konsurm ve guleryuzluym sornu olsa giderm yne boylesni doğru buluyorm cnku insan affetmezse icinde yük kaliyor o yük agir geliyor ama su var bi insan gozumde kuculurse eskisi gbi uzulmem yine dedikodumu yaptgni bilsem mesela o kadar takmam o an iki saat aglamstm gece dörtte uyuyamadm normal degilm herhalde ben dedm ama ayni kisi sevglimden onu kiskandgmi dusunmstu o yuzden cokta cildirmstm ne kiskancam dye .arkadaslarm hep biz olsaj bagi kopaririz dediler ama blmyorm belki ben yanlis yapiyrmdr yine de bir sekilde cocuk gbi küstm diyemiyosn..hala surtusmeler devam edyo bazen laflar ediyo bana biz ayni okulda aynı bölümde bir derstte sinf birincisiydk ikimzde sanrm kiskanclk giriyo araya bilmyrm ben daha iyi yaparm tarzi tavirlar kucumseyici laflarr oluyodu bn kendmi ovmeyi sevmem karsilk versem seviyem duser oyle anlasp gidiyorz ne yapalm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…