- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Merhaba leonela, cok uzun zamandir kadinlar kulubune takiliyorum(2008 denberi ama daha yeni uye olup aktif olarak kullanmaya basladim)seni yaptigin yorumlardan taniyorum.ben de seninle ayni dusuncelere sahibim.insanlar bencildirler, sen ne kadar verirsen hep senden daha fazlasini isterler.o yuzden 3n sevdiklerin bile olsa bi yerden sonra takmamaya calis derim cunku sen herseyden daha degerlisin.bu sozum cok klasik olucak ama yine soyluyorum hayat sen yasadigin mutlu oldugun surece devam ediyor.inan ne kadar canimiz yansa da ne kadar aci ceksekte bir yerlerden tutujup bu hayati surdurmek zorundayiz.Rabbim en cok sevdigi kuluna dert verirmis Peygamber efendimiz (sav) en cok sevdigi kulu olmasina ragmen o bile ne acilar cekmis su hayatta.onlari dusundikce bizim cektiklerimiz bir hic geliyor bana.inan sen hayatin icin cabalamadigin surece hicbirseyi duzeltemesin.guclu olmak zorundasin ve ne kadar cok dua edebiliyorsan et arkadasim insanlar dualarla bi cok seyi degistirebiliyor.hic bi sey icin sikma canini.hayatinda hata mi yaptin ondan ders almaya bak olaylara hep kotu tarafindan bakma iyi yonden de bakmaya calis canim.unutma sen oldugun surece bu hayat var....
Şu an diptesin leonela.
Çünkü boşluktasın.
Ama öyle bir gün gelecek ki bu çekilenlerin ödülünü kat kat alacaksın.
Ama bunun için sabır ve başına gelen sınavı başarıyla geçmen gerek.
Ve bu sınav aslında sana şu yaşında o kadar şey katıyor ki.
Belki şimdi farkında bile değilsin.
İlerde geçmişe dönüp baktığında iyi ki onlar başımdan geçmiş diyeceksin.
Çünkü insanları tanımış olacaksın.
Pes etmek yok...
Benim buna benzer bir konum olmuştu...
Ve yorum alamamıştım.Hayata olduğu gibi buna da kırılmıştım:)
SON paragraf..... İşte doğru olan bu. Nasıl yapıcam be canım ? Alıştırdım bu ALLAHın belalarını iyiliklerime, verdiğim yüzlere. Nasıl olacak ???
Leocum böyle insanlar hep vardı hep de var olacak.
Şimdi karşılaşmazsan ileride illa ki karşılacaktın. Bazıları sırf egosu tatmin olsun diye bile moral bozabiliyor.
Takmayacaksın diyeceğim de nereye kadar takmayacaksın?
Bazen dualar bile işe yaramıyor gibi geliyor ama belki yarıyordur, biz göremiyoruzdur bu da bir ihtimal.
Fesatlıktan başka şey düşünmeyenlerin hayatı nasıl bu kadar iyi olabiliyor da bizimki istediğimiz gibi gitmiyor dediğim de olmuştur.
Ama işte zaman her şeyi de siliyor. İyi ki zaman kavramı var gerçekten :)
O kadar güzel yazmışsın ki, içimdekilere tercüman olmuşsun...
Artık insanların kötülüklerinden öyle yoruldum, bunaldım ki...
Kendi babam atanamıyorum diye herkesin içinde senden bir b.. olmaz dedi
Dua ediyorum ama kalbimin bir yerleri öyle kırgın ki sanki olmazmış gibi hüzün kaplıyor her yanımı
En aza kannaat ettikçe meğer hiç bulamazmış insan...
Fesatlıktan dolayı bugün böyle bir konu açtım zaten Reng'im .... Yapılan fesatlığı kaldıramadım !
Benim o kırılmasın diye yapmayacağım bir çok şeyi yapıyor ve bir açıklama da yok.
Nasıl delirdim ya. Salak ! Bela okudum hayatımda 2. defa filan.
Ben bela asla okumazdım.
Ben bu insanlarla karşılaşmıyorum artık. Sürekli benimleler ! Canımı sıkıyorlar.
neden böylesin biliyor musun çünkü sen karşındakini de kendin gibi sanıyorsun, sanki o da senin gibi en ufak bir şeye üzülüyor diye geçiriyorsun içinden ama öyle değil inan ki.
herkes günü hatta anı kurtarmanın peşinde.
bu devirde kimse karşısındakini düşünmez bile ama bazıları öyle olamaz gamsız, tasasız, umursamaz takılamaz sende onlardan birisin sanırım ama en büyük darbeyi sen yersin hayattan böyle olduğun sürece, hep en çok sen üzülür sen yıpranırsın.
her yaşadığını ders olarak koy bi kenara ama unutma yaşadıklarını iyi insan ol ama maalesef bunu çevrene çok belli etme.
Allah'a sığın evet bazen hata edip madem Allah beni seviyo niye bunları yaşatıyo diye düşünüyoruz şaşar beşeriz çünkü ama Allah sevdiği kullarını sınarmış unutma.
ALLAH yardımcın olsun
Üzülmüycen,zayıflıklarını,zaaflarını belli etmiycen.
Borcun yok kimseye, kendine iyi gelicekse iyilik yap,asla karşılıgı olacagına inanma ...
Ben artık yakınıma degil,yabancılara iyilik ediyorum.
Çünkü degiyor.Çünkü sadece insan sevdigim için yapıyorum,tanımadan,kırmadan,kırılmadan,beklentisiz,
sadece kendim istedigim için...
böyle olmalı...görevse,beklentiyse bir taraf yıkılıyor zaten ...gerisi gelmiyor.
ŞU ANA KADAR NE YAPTINDA KIRILDIYSAN YAPMAKTAN VAZ GEÇ...FORMÜL BU:)))
DUR ,VE HAYATI DİNLE...SENİN İÇİN ÇALAN MÜZİK BİLİNMEYEN DOĞAÇLAMA BİR BESTE...BİR TEK KEZ ÇALINACAK VE TEKRARI OLMAYACAK...
Hayat muhteşem güzel ...Çok zor ama yaşanası,mucizelerle dolu...
Asıl ve bırakma...yüklerinden kurtul ve hafifle...
Öyle bir süreç ki yaşamak şimdi aradığın cevaplar yediğin kazıklardan oluşan PUZZLE tamamlanınca kendiliğinden ortaya çıkacak.Sende nasıl yaptıgına şasıracaksın...
Yok , ben yapsaydım onun yaptığını ağzıma ederdi. Ama ben onun ağzına edemem. Biliyorum ki laflarıyla beni bastırır çok fena çaçaron dediklerinden. Ben sakin konuşarak laf sokabilirim. Ama o car car çeneyi bi açarsa bana kal gelir. Bu yüzden laf yutarım diye susuyorum .
Gamsız olamasam da zorla oldurabilir miyim acaba ?
Benim içimden kötülük gelmiyor :S dünya kötülük yapsın, bir iyilik yapsa yumuşarım. Yüzüne gülerim surat asamam filan.
Böyle biriyim gerçekten. Düşman olduğum kimse yok hayatta. Kıyamam ben insan evladına. Ama onlar öyle değil ...
ALLAHa kırgın olduğum için kızıyorum kendime bir yandan. Ama kırgınım işte :/ içim kırgın ....
annem beni elalemin cenesi ugruna harcadi, babam sahip cikmadi..
kardesimi saymiyorum dünkü bebe ablasina kafa tuttu, disladi.. tek sucum sevmekti ama artik bir sucum yok cünkü sevmiyorum..
ugruna arkama bakmadan gittigim, gözümü kirpmadan imza attip evlendigim insan ise kalbimi parcalara bölüp öldürdü beni..
saten ailem icinde mecazen ölü bir insanim..
tek planim neyim var neyim yok hesaplayip türkiyeye kacmak!! kendimden baska kimsem yok saten, bogulursamda büyük yerde bogulurum!! kaybedek canimdan baska birseyim kalmadi!!!
ben tam tersiyim, huysuz biriyim. Daha 19 yasindayim ve o kdr cok kavga ettimki kucukken.Erkek fatma derlerdi bana.
Desinler, bu hosuma bile giderdi.kolay lokma olmadigimi bilirler bu sayede derdim.Daha 2 gun once bi nankor arkdasimla tartistim.Artik umrumda degil bi kiza kufur yakismaz diyenler.kufur agzima yakismamaya bilir,ama hakedenin uzerinde cok guzel duruyor. Bu siralar dogrusu kafam karisikti,kardesim neden senin bu kadr dusmanin var?neden benim yok,sende demkki bi gariplik var dedi.Kendimi sevilmiyor birisi olarak dusundum o an,acaba gercekten bendemi bi sorun var? cokmu kinciyim.
Ama hayir,hayata sert davranmazsan ezer seni.
Herkesi sevmekmi zorundayim ben illa? Sevmedigim kisilerle muhattap olmak zorunda degilim ben.
10 tane 10 kurusta, 2 tane 50 kurusta 1 tl eder hesabi. Kalabaliktan hoslanmam
Allha kirgin olma konusunda, eskiler ne yaparmis biliyomusun?
Eger bi muddet dertleri olmayinca uzulurlermis,Allah bizi sevmiyordami imtihan etmiyor artik? diye.
Dertlerin en cikmazinda hissedigin an bilki,o an aydinliga yaklastigin andir. Karanliga varmadan safak atmaz.
Rabbime küsmek dışında katılıyorum, bu benim dedim okurken. ama ben aksine kırıldıkça Rabbime yaklaştığımı hissettim, çünkü güven, inanç asıl orada.. o hayırlısını verir, sabret diyorum.. ha düşünüyorum art arda büyük şeyler olsa evet isyan etme isteği olabilir maalesef...
ama tam olarak güvenilecek birileri varsa; bir Allah bir de kendiniz. bir de, Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmiş derler, öyle düşünün. umut olmalı, inanç olmalı.. illa ki yaşayacaksınız, isteseniz de istemeseniz de, yani kendimizi geliştirmekten, kendimizi zorlamaktan başka yapacak bir şey yok. zorluyorum bende işte.. dua ediyorum, Allah'ım iyilerle karşılaştır ve güç ver, sabır ver.
nasıl olmalıyım diye sorup duruyorum bende kendime, onlara mı benziyorum git gide, benzemeli miyim? aslında hep "doğru" neyse, iyi olan neyse o şekilde ilerlemeli derim.. kendi bildiğim gibi mi devam etmeliyim.. ortayı bulamadım bende henüz sanırım. aslında ben bu halimi seviyorum da, hayat? normalde iyi olan huylar bu hayatta kötü oluyor. insanlar güvenleri sarsıldıkça bencillere denk geldikçe zincirleme olarak değişiyorlar, birbirlerine benziyorlar gibi.
ne kadar doğru bilmiyorum ama bir süredir çektim kendimi, yoruldum, sıkıldım, bunaldım. uzaklaştım çevremden. güvenemiyorum. yalnızlığı öğrenmek gerek.. kalabalık içinde yalnız kalmak gerçekten yalnız kalmaktan daha beter geliyor. en azından bir süre. daha bi huzurlu gibiyim..
değişiyoruz işte yaşadıkça.. ben yine de büyük bir değişim istemiyorum, özümden çok uzaklaşmak istemiyorum, onlara çok benzemek istemiyorum. önemsediğime değecek 1-2 insan olsa fazlasını aramam zaten. 2 yıl önceki benle şimdiki ben aynı değil, tamamen yok edemesen de alışıyorsun bir şeylere. çok eskiden en küçük şeylerden, tanımadığım insanlar yüzünden depresyona girebilirdim, ne yapıyorum ben ya dedim, kimse takmıyor bir ben bu kadar takıyorum. önce kendini üzmemeye çalışacaksın.. olabildiği kadar...
en güzel çözüm; mümkün olduğunca umursamamak ve daha bi kendini sevip biraz daha bencil olmak.
ilerleme kaydetsem de tam beceremedim. birikip birikip patlıyorum bazen kendi kendime..
çünkü fazla umursamaz olmayı da sevmem aslında, yine de kendini en az üzecek hale getirmeye çalışmalı insan..
en azından sabrımın sonuna geldim mi silip atabiliyorum ya bir şeyleri, işte bu huyumu seviyorum..
hedef; umursamayı en aza indirmek...
Upuzun yazmışsın , teşekkür ederim. Umursamayı en aza indirmek o kadar zor ki, bak sabah kalktım az önce, ilk düşündüğüm şey dün sinirlendiğim olaydı. Ne yapsam da sinirimi atsam diye yer arıyorum. Normalde her zaman çağırılırken, bir baktım çağırmamışlar. Hem de kapımın önünden geçilip gidiliyor yani 1 saatlik kahve içmeye sahile. Akşamına da eğlenmeye gidilip, Leo da eğlenmek ister mi diye düşünmek yok? Ki gittikleri yeri merak ediyordum biliyor. Çok ayıp ya. Her zaman çağırılıp, dün çağırılmayınca bir kasıt aradım yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?