Yaşattığını yaşar mı herkes?

Mycroftholmes

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
131
65
13
31
Merhabalar
Birşeyi asla anlayamadım anlayamayacagim da. Yaşım kaç olursa olsun bir insanın uzulmesine asla dayanamıyorum. Kaldı ki ben sebep olmussam uzuntusune kahrolurum. Bazen kızarım kendime sustur şu vicdanını diye. Çünkü insanlar böyle değil maalesef. Sizi günlerce aglatabilir, sizi yikabilir uzebilir ve zerre umrunda olmaz. Zerre pişmanlık duymaz. Sürekli kendini haklı çıkarma cabasindadir. Empati kurmaz, anlamaz. Velhasıl yasattiklarina da dönüp bakmaz üzülmez telafi etme çabası olmaz. Peki yaşattığını yaşar mı? Anlar mi bir gün karsi tarafa verdiği zararı? Allah biliyor benim halimden anlamadığını yaşayarak anlasın istiyor yüreğim.

Somut ornekler verirseniz daha iyi yardimci olabiliriz saniyorum. Kim size ne yasatti mesela? Ornegin babasinin cocukken ezdigi, okutmadigi, dovup sovdugu insan da yasadigina "yasattilar" gozuyle bakiyor, sevgilisi kendisinden ayrildi diye aglayan kiz da "yasatti" diye bakiyor. Halbuki arada daglar var. O yuzden net olmaniz lazim.

Anlamaz Allah bazısının gözüne perde indirmiştir. Kalpleri körelmiştir ve kararmıştır.düzelmez. Zaten düzelebilcek bir insan olsa bunları yapmazdı. Siz hayatınıza bakın. Allah ıslah etsin diyin geçin. Başına bela bile gelse. Ki genelde gelir balına birşey.Aynısı bile gelse anlamaz boşu boşuna ümit etme.anlayabilse zaten bunları yapmazdı.
Bu dünyanın öbür tarafı var ve orda yaptıklarını çekicekler merak etme. üzme kendini değmez kimse. En önemli sensin.

Allah'a havale et ben ilahi adalete inanıyorum.
Sanada bir tavsiye, bu kadar iyilik delisi olma. Gerektiğinde kır gerektiğinde bağır yoksa çok çabuk kırılırsın.
Iyilik delisi olmak değil bu. Bende bazen yeri geliyor insanları kirabiliyorum maalesef. Ama pişman olabilmekten uzulebilmekten bahsediyorum.

kimsenin yaşattığını yaşadığına inanmıyorum ve buna inanmak da pollyannacılık geliyor bana.

Elbette öyle ama hak haktır. Az ya da çok. Eski nişanlım beni çok üzdü zamanında. Hak etmedigim şeyleri yaşattı ve yarı yolda bıraktı gitti. Ben havalarda ucarken bir anda yere cakildim. Ailesi sorunlar çıkardı benim memleketimde bizi rezil edip gittiler tabiri caizse bir anda neye ugradigimizi şaşırdık. Onları ziyaret etmeye memleketlerine gittik bizi istemediklerini belli ettiler vs vs. Işin başında ister gibi durdular sonra etmedikleri kalmadı. Sonunda da kendilerine yakışanı yaptı oğulları

Ben karma'ya inanıyorum. Acı döner gelir gerçekten eğer haksız yere bir insanın canını yakıp kıran insan mutlaka cezasını buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…