- 8 Nisan 2017
- 131
- 65
- 13
- 31
- Konu Sahibi Mycroftholmes
-
Bana da umut oluyor.Bu konuda yaşanmışlıkları dinlemeyi çok seviyorum...
Anlatabilir misiniz çok özel değilse?
Teşekkür ederim, haklısınız. Elbet geçer huznum de kirginligim da hayal kirikliklarim da. Belki çok güzel günler gorecegizdir bilemeyiz.Imm doğrusu ben çok sık karşılaşıyorum ama çok ufak şeylerde bile, ilişkide yaşamadım zaten ahım ya da beni üzen olmadı, olduysa da yaşadığı aile içi şiddetli sorunlar, kimlik bunalımı gibi ağır şeylerle savaşmak zorunda kaldı. Yani sen bunları zaten olacak olan şeyler gibi görebilirsin ama benim felsefemde insanın yaşadığı birçok acı tecrübe karmadan yaptıklarının cezası... Bazı insanlar özellikle çok yakınların samimi oluşundan mıdır nedir kalp kırdığını fark etmez bile ama kırılıyor ve bedeli var bunun. Hayatını laylaylom alayla geçirmiş bir insan evlilikte dibe çökebiliyor çaresiz kalabiliyor, istediği bir şey uğruna birçok şeyi göz ardı eden insan istediği şeyi elde ettiğinde 'istediğim bu şekilde değildi' diyebiliyor. Herkes kırıldığı yerden bir gün kırılacak, kınadığını yaşayacak. Çok somut örnek veremedim sana ama irade sahibi olman gerekir hayatta sen güçlü durup, vicdanını yok sayacak işler yapmazsan o kişinin haberi sana gelir. Bu konuda da en sevdiğim söz şu duymuşsundur:
Allah; sana kötülük yapanın cezasını verirken, bazen senin görmeni istemez. İnsansın, egona yenilip içinden 'oh olsun' deyip de içine fitne girmesin diye. Uzakta sen görmeden halleder, bazen de süreci uzatır, sana unutturur, ona ise yıllar sonra hatırlatır.
Ne mutluluğun ne hüznün kalıcı, hepsi süreç, geçecek :) huzurlu kal kafi.
Evet şüphem yok Allahın adaletindenAdaleti bu dünyada aramamak gerek. Bir de ibretli filmlere çok kapılmamak gerek.
Allaha havale edin.Merhabalar
Birşeyi asla anlayamadım anlayamayacagim da. Yaşım kaç olursa olsun bir insanın uzulmesine asla dayanamıyorum. Kaldı ki ben sebep olmussam uzuntusune kahrolurum. Bazen kızarım kendime sustur şu vicdanını diye. Çünkü insanlar böyle değil maalesef. Sizi günlerce aglatabilir, sizi yikabilir uzebilir ve zerre umrunda olmaz. Zerre pişmanlık duymaz. Sürekli kendini haklı çıkarma cabasindadir. Empati kurmaz, anlamaz. Velhasıl yasattiklarina da dönüp bakmaz üzülmez telafi etme çabası olmaz. Peki yaşattığını yaşar mı? Anlar mi bir gün karsi tarafa verdiği zararı? Allah biliyor benim halimden anlamadığını yaşayarak anlasın istiyor yüreğim.
Ben beklemekten yoruldum zerre umrumda olmasın istiyorum ama oluyor işteyaşamalı da zaten. benim görülecek bir hesabım var sanırım ahirete kaldı. o gün gelecek herkes bedelni ödeyecek diye bekliyorum
Çok yaktı içimi verdiği sözleri tutamayıp beni yari yolda bıraktığı yetmezmiş gibi çok da hakaretler ederek kendime saygimi kaybetmeme sebep oldu bir dönem. Söylediklerimi anlamak için değil suçlamak için dinledi Allaha hep şöyle yalvardım Allahım ben basedemiyorum sana havale ediyorumŞu günlerde yaşadığım birşeyi yazmışsın :)
Bir dostumu yanlış anlama üzerine kaybetmek üzereyim okadar nato kafa nato mermer ki anlatamıyorsunuz.
Az kaldı gemileri yakmama ama kıyamıyorum.
Üstelik konuşmadığımız zaman benim aleyhimde bir hata yaptığını da öğrendim kendi ağzından, yediremiyorum
diyorum nasıl yaparsın bunu, ne var onda biz küsüs diyor sakinleşince özür diliyor sonra yine saldırıyor
falan filan....
evet bazen böyle şeyler yaşarız
ama Rabbim bize yaşatılanın aynısını karşı tarafa yaşattığında, bazen bize duyurmayabilir
oh diyip günaha girmeyelim nefsimize yenik düşmeyelim diye
o nedenle Allah de kenara çekil tatlım
Kendi yoluna bakmak. Evet en güzeli ama hala bir yanin aklın sana yasattiklarinda kaldıysa zor oluyor..ben ahımı alan 1 insanın başına geldiğini duydum.
kaldı ki inançlı biri değilim beddua gibi değildi ama bana gerçekten haksızlık yapmıştı.
velhasılı kendi yoluna bakmak en güzeli.
Bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Dağ gibi duran yikilmam diye bağıran tipler gün geliyor ne hallere düşüyorHayır.
Böyle bir neden sonuç ilişkisi yok tabii ki.
Ancak belli bazı karakter özellikleri olan insanların başının belaya girmemesi mümkün değil.
Dolayısıyla "Aa yaşattığını yaşadı" tarzı çıkarımlara sebep olabiliyor bu insanlar.
Agresif ve sizinle kavgaya tutuşmuş bir insanın bundan bir yıl sonra yaka paça dayak yemesi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?