Yasayamadiklarim...

Genelde böyle oluyor..
Karısına bir çiçeği çok gören adam gidip metresine araba alıyor.
Aynı şekilde evliyken karısına bir fotoğrafı çok gören adam,boşandıktan sonra birden tatillere heves edip fotoğraf çektirmek için yanıp tutuşuyor.
Bence erkekler ( hepsi değil kesinlikle) ilk evliliklerinde bir kadına dokunmanin korkusunu yendikten sonra başka kadınlara yoneliyorlar.
Bu acemilik dönemine evlilik diyorlar,sonrasında ise yapmak istediklerini başkalarıyla yaşıyorlar.
Pek karaktersizce bir davranış ancak mantiklari bu olabilir bence 🤔
Birde sonradan paralanmislarsa onlarda birden sapitabiliyor.

Hayır, hâlden anlamayan bir kesim bu şekilde yazacak, canımı daha fazla sıkacak diye defalarca konu bu değil diye belirttiğim hâlde, hâlâ konuyu aynı yere çekiyorsunuz. Tabiki hayatına biri girecek demişim. Sadece keşke benimle de bu şekilde olsaydı, çocuğumuz da vardı, isterse adam oluyormuş. Niye olmadi ki diye üzüntümü dile getirmişim.

Bana dönsün istesem defalarca barışmak da istedi, reddettim. Çünkü anormal biri. Fotoğraf konusunda da çok eziyet etti bana, zoruma gitti evet. Ama bana dönsün, niye mutlu demiyorum.

Yaşayamadıklarima üzüldüm. İnşallah şimdi anlarsınız.
Her zaman kötü değildi ki evlendiniz, başlarda da mı kötüydü yoksa . Hiç mi karı koca bir şey yapmadınız. Yoksa başkasıyla yapınca mi istediniz ?

Çünkü ibne o!
Sınavı olsun inş o gördüğün kadın ya da kadınlar. Ya zaten çocuğunu sevmeyen kadın ya da erkek kimseyi sevemez. Kendince gönül eğlendiriyor! Sen de kendin yavrunla git tatile fotolar Çek içinde kalan ne varsa yap.
Afedersin ücretsiz içindeyken ben iç çamaşırı ihtiyacım vardı bendeki mal da alamamıştı pahalı diye. Boşanınca ilk iş kendime pahalı iç çamaşırları kıyafetler almak oldu. Onla gözümde kalan ne varsa kendime hediye ediyorum haha😬😬 onu da Allah’a havale ediyorum

Yani ilişkinizin başlarında bile sizinle böyle güzel paylaşımları olmadı mı?
Küçücük bir tatlı gecinme donemi?
Öyleyse nasıl evlendiniz ki?

Üzülmenize gerek yok.
İçindeki pisliği henuz ortaya çıkarmamış işte. Ciddi anlamda özünün değişeceğini mi düşündünüz?
Bende aynı şeyleri merak ettim, yoksa konu sahibi böyle şeylere ozenmezken başkasıyla yapınca mi istemeye başladı

Siz görücü usulü tanışmış..tanımadan bilmeden evlenmişsiniz ..erkeklerle evlilik birliği dışında bir yakınlaşmanız olmadığı için çok da bilmiyorsunuz bu adamların neyi neden yaptıklarını.Şu an biraz sağa sola (ve sana) "nispet " yapıyor senin eski kocan. Fotoğraflarını paylaştığı bu kadının gözünü de boyamaya çalışıyor tabiki..bak hayatımın merkezindesin mesajı vermeye çalışıyor ona..Belki bu kadınla yakında evleneceklerdir de ama çocuğuna çorap almayan adam elin kızına iki öğünü aynı gün yedirmez. Bak geçmişte bir konu vardı.Üye kocası ile bir konuşma yapıyor evlenmeden önce verdiği hiçbir sözü tutmadığını, kendini tanıttığı gibi bir adam olmadığını söylüyor kocasının yüzüne .Adamın verdiği yanıt ;"çünkü o sözleri vermeseydim başka türlü seni evliliğe ikna edemezdim,aklını kullansaydın sen de ..inanmasaydın bana" oluyor.

Merhaba herkese, içinde şiddet, hakaret olan bir evlilikten sonra boşandım. Bir evladım var. Hiç tatile gitmedik, birlikte fotoğraf bile çekmemiştik. Beni beğenmiyordu. 3 yıldır ayrıyız. Söyleyeceklerimi yanlış anlamayın, adamın peşinde falan değilim, yaptıklarıyla soğudum zaten fazlasıyla.

Hiç bakmazdim sosyal medyasına, şeytan dürttü baktım. Biriyle birlikte. Tatile götürmüş. Kalbin içinde fotoğraf çekmişler.

O kadar üzgünüm ki. Beni neden layık görmedi. Kapalıyım, evde askılı tayt giysem kızardı. Resimdeki bayan açık bayağı. (Açıklığını sorgulamiyorum) Tabiki sonsuza kadar beni beklemeyecek, hayatına birileri girecek

Cok üzgünüm . Benimle bunları yaşamak istemedi. Bir oğlum var ve çocuğun ödevi, kursu koşuyorum, o ise çocuğunu hiç görmek istemedi.

İçimi dökmek istedim. Çok kötü hissediyorum:KK43:
Seni çok iyi anlıyorum. Adam senin kendine olan saygını öz güvenini yerle bir etmiş. Şimdi önünde iki yol var : ya adamın yıktığı öz güvenle kendine acıyıp beni neden sevmedi diye ağlayacaksın ya da kimse benim öz saygımı özgüvenimi zedeleyemeez benim değerimi o belirleyemez deyip kemdini sevme ve geliştirme çabalarına başlayacaksın. Sen kendini eve kapayıp böyle yaparsan o kazanır. Kendinin en iyi hali olmaya bak. Her gün kendini sev şımart . Kedni sevme öz güven yükseltme çalışmaları var internette yputubeda. Bunları uygula. Kimse için değil kendin için. Bir bakmışsın çocuğuna da daha verimli bir anne olmuşsun 🤗

Yani ilişkinizin başlarında bile sizinle böyle güzel paylaşımları olmadı mı?
Küçücük bir tatlı gecinme donemi?
Öyleyse nasıl evlendiniz ki?

Üzülmenize gerek yok.
İçindeki pisliği henuz ortaya çıkarmamış işte. Ciddi anlamda özünün değişeceğini mi düşündünüz?
Şöyle ki görücü usulü tanıştık. Çok güzeldi en başta her şey. 14 Şubat ta nişan olsun istedi falan. Gördüğüm anda yıllardır tanıyor hissi. İşte bu dediğim evlenecegim kişi. Uzaktaydik, beş ay içinde evlendik. Düşününce hiç mutlu olmamışım aslında.

Aslında hata sizde biliyorsunuz değil mi? Size bu yüzünü göstermeyen, sizi jestleri ile şımartmayan, sizi mutlu etmek için çaba sarf etmeyen, evliliğe ikna etmek için emek vermeyen bir adamla, aza kanaat ederek, her şeyine katlanarak evlendiğiniz yetmezmiş gibi birde çocık yapmışsınız. Ben buradaki kızlara hep söyliyorım. Evleneceğiniz erkek ayağınızı yerden kesmiyorsa, size dünyadaki tek kadın gibi bakmıyorsa, sizin için emek zaman ve para harcamıyorsa evlenmeyin arkadaş. Evlendikten sonra saldı mı? Rest çekmekten, gerekirse size ilk değersizliğinizde kapıyı göstermekten korkmayın, adam çocuk diye inlemeden çocuk falan yapmayın. İnsan mutlu olmak için evlenir başkasına maddi manevi kendini sömürtmek için değil. Siz o davarla hem evlenmiş birde sanki mükemmel bir adammış gibi üstüne çocuk yapmışsınız. Burada bazı kadınlar kanaaatkar olmak ile erkeğin her öküzlüğüne katlanmayı aynı şey sanıyorlar. O kadına neden öyle davranıyor biliyor musunuz? O kadına bunları yapmazsa, kıyafetine karışırsa ardına bakmadan çekip gidecek kadar kendini seven biridir muhtemelen. Erkekler fedakarlıktan anlayan tipler değiller. Ne kadar kararlı olur önceliğe kendini, kendi huzurunu ve mutluluğunu koyarsan o kadar kıymetli oluyorsun. Bundan sonraki hayat felsefeniz önce kendi mutluluğunuz olsun. Evladınız varmış Allah uzun ömür versin, anne olmak dünyanın en güzel duygusu, zaten kendi evladına merhameti olmayan adam emin olun o kadın bir zora düşse onada merhamet etmez. Madem babalık yapmıyor, hiç ilgilenmiyor, açın bir nafaka arttırım davası en azından çocuğunızun maddi yükünü üstlensin. Sizde yaşayamadığınız ne varsa evladınızla yaşamaya bakın.
Kesinlikle, kendimi değerli gosterememisim. Uzak olunca da yalanlarına bir güzel inanmışım ya da inanmak istemişim. Dış cekim fotoğrafçısı ayarladım dedi yalan, sürpriz bir yer ayarladım düğün çıkışı dedi , yalan. Haketmiyorsun deyip durdu. Şu otelde balayı oteli ayarlayacaktim ama haketmedin. Tatile gidecektik ama haketmedin. İlk yıllarda haketmedigime inandım gerçekten. İlaç kullanma ben korunurum diye konuşmuştuk, çocuk istemiyordum. Bile bile hamile bıraktım gidemesin diye konuştuğunu duydum. Yani çok saçma sapan, yalanlar silsilesi ile geçirdim. Mesela akşam sofrayı topla diyor, bende düzgün söyler misin dediğimde, çaydanlığı halıya fırlatıyor. Temizle diyor, yapmam diye bende bağırınca sonu şiddet. Sabah özür dileyip gül getiriyor. Kendi istediği gibi davrandığımda daha merhametli, sesi çıkmıyor. Gündelik hayat işte , çarşıda yürüyüş, bir kafede otur vs. Sohbet yok, bir şey yok. Tatile gidelim, gezelim başka yerleri dediğimde götürdüm ya kafeye demeler. Aslında bilmediği bir şey de değil. Sonradan öğrendim Akdeniz, Ege avucunun içi gibi biliyor, kardeşim evlendiğinde bir çok yer söylemiş, balayında mutlaka gidin diye.

Bosanalim dediğimde kıyamet kopar, ağlar zirlar. Özür diler. Aileme döndüm boşanma davası açtım. Sürekli kapimizdaydi. Affet beni diye ağladı. Babamın ayaklarına kapandı. Yalvardı. Babam da zaten çocuk olunca bana bırakıyordu. Bir kaç kere döndüm belki diye. Pişmanım onlara da.

Mutlu etmek için ben çabaladım, farkındayım.

Dediğim gibi görünce sen haketsen yapardım cümleleri kulağımda yankılandı. Geçmişteki benle de barıştım. Acı bir tecrübe diye kabullendim.

Oğlumla mutluyum. Geziyorum da, çok şükür. En iyi şekilde yetiştirmek için uğraşıyorum. Kendimi de ihmal etmemeye çabalıyor um. Güzel öğrenciler yetistiren, sevilen bir öğretmenim de. Öyle işte, içimi döktüm.

Siz görücü usulü tanışmış..tanımadan bilmeden evlenmişsiniz ..erkeklerle evlilik birliği dışında bir yakınlaşmanız olmadığı için çok da bilmiyorsunuz bu adamların neyi neden yaptıklarını.Şu an biraz sağa sola (ve sana) "nispet " yapıyor senin eski kocan. Fotoğraflarını paylaştığı bu kadının gözünü de boyamaya çalışıyor tabiki..bak hayatımın merkezindesin mesajı vermeye çalışıyor ona..Belki bu kadınla yakında evleneceklerdir de ama çocuğuna çorap almayan adam elin kızına iki öğünü aynı gün yedirmez. Bak geçmişte bir konu vardı.Üye kocası ile bir konuşma yapıyor evlenmeden önce verdiği hiçbir sözü tutmadığını, kendini tanıttığı gibi bir adam olmadığını söylüyor kocasının yüzüne .Adamın verdiği yanıt ;"çünkü o sözleri vermeseydim başka türlü seni evliliğe ikna edemezdim,aklını kullansaydın sen de ..inanmasaydın bana" oluyor.
Özetle bu...

Çünkü ibne o!
Sınavı olsun inş o gördüğün kadın ya da kadınlar. Ya zaten çocuğunu sevmeyen kadın ya da erkek kimseyi sevemez. Kendince gönül eğlendiriyor! Sen de kendin yavrunla git tatile fotolar Çek içinde kalan ne varsa yap.
Afedersin ücretsiz içindeyken ben iç çamaşırı ihtiyacım vardı bendeki mal da alamamıştı pahalı diye. Boşanınca ilk iş kendime pahalı iç çamaşırları kıyafetler almak oldu. Onla gözümde kalan ne varsa kendime hediye ediyorum haha😬😬 onu da Allah’a havale ediyorum.

En güzelini yapmışsınız. Ben de onun yüzünden araç kullanamiyordum. Aracımı aldım, mis gibi kullanıyorum da. Yapamazsın derdi . Yapamazsın dediği her şeyi yapıyorum, geziyorum, tozuyorum da. En güzel manzaralı evi tuttum elhamdülillah. Rabb'im maddi olarak da güç verdi. Şu sıralar zor oluyor ama olsun.

İnsanın evlenirken bu olmadı bir daha evlenirim diye bir düşüncesi olmuyor. Keşke diyor, madem adamsın benimle de olsaydın diye düşünmeden edemiyor. Atlatacagim, büyük kısmı geçti bile...

Bende Allah a havale ediyorum.

Ve bana her defasında söylüyordu. Sen layık değilsin, güzel biri olsa onu sosyal medyama da eklerdim, fotoğrafini profil de yapardım.

Tüm sözleri beynimin içinde yankılanıyor...
Pislik herif. Böylelerine yaş odunla vurasım geliyor. Sen layıksın da, güzelsin de. Aptal birinin sözlerine asla kulak asma. Kendini sev, kendine bakım uygula, giy çık süslen. Bak ozaman ne kadar güzelleşiyorsun. Ay acayip sinir oldum o laflara. Kendisi kesin brad pittin ikiz kardeşidir. Pis herif.

Seni çok iyi anlıyorum. Adam senin kendine olan saygını öz güvenini yerle bir etmiş. Şimdi önünde iki yol var : ya adamın yıktığı öz güvenle kendine acıyıp beni neden sevmedi diye ağlayacaksın ya da kimse benim öz saygımı özgüvenimi zedeleyemeez benim değerimi o belirleyemez deyip kemdini sevme ve geliştirme çabalarına başlayacaksın. Sen kendini eve kapayıp böyle yaparsan o kazanır. Kendinin en iyi hali olmaya bak. Her gün kendini sev şımart . Kedni sevme öz güven yükseltme çalışmaları var internette yputubeda. Bunları uygula. Kimse için değil kendin için. Bir bakmışsın çocuğuna da daha verimli bir anne olmuşsun 🤗
Kesinlikle haklısınız, ağlama faslını evliliğin ilk zamanlarindaki şok ile geçirdim. Şu andaki üzüntüm de bir kac gün sürecek. Çünkü aglayamiyorum bile. Ağlasam atarım belki. Neşeli, pozitif biriyim. Çok güçlüsün diye cümleler kurarak başlıyor arkadaşlarım.

Bir çocuğum var, ağlayıp kendimi kapatıp kaybedecek zamanım yok, çok teşekkür ederim ☺️

En güzelini yapmışsınız. Ben de onun yüzünden araç kullanamiyordum. Aracımı aldım, mis gibi kullanıyorum da. Yapamazsın derdi . Yapamazsın dediği her şeyi yapıyorum, geziyorum, tozuyorum da. En güzel manzaralı evi tuttum elhamdülillah. Rabb'im maddi olarak da güç verdi. Şu sıralar zor oluyor ama olsun.

İnsanın evlenirken bu olmadı bir daha evlenirim diye bir düşüncesi olmuyor. Keşke diyor, madem adamsın benimle de olsaydın diye düşünmeden edemiyor. Atlatacagim, büyük kısmı geçti bile...

Bende Allah a havale ediyorum.
Tebrik ederim. Çok iyi yapmışsın. Ya ondan 1 yaş büyüğüm diye bana yaşlı diyormuş ablasıyla birlikte. 2 çocuğum var 33 yaşındayım. Ablası 50 yaşında. Neyse Hiç evlenmemiş kişilerden evlilik teklifi alıyorum. Bak evlilik deyince bile içimi korku aldı haha😬😬
Baktılar aslında güçlüyüz bizi güçsüzleştirmeye çalışmışlar ama sorunumuz ne biliyor musun hala onlar için nefes tüketmemiz zihnimizi meşgul etmemiz.

Ve bana her defasında söylüyordu. Sen layık değilsin, güzel biri olsa onu sosyal medyama da eklerdim, fotoğrafini profil de yapardım.

Resmen size psikolojik şiddet uygulamış, dönsün kendine baksın pislik. Asıl o sizi haketmiyor. Çocuğunu görmek istemeyen babadan kime ne hayır gelir, evladına acımayan yanındaki kadına mı acıyacak. Size yaptıklarının aynısını ileride o kadına da yapacaktır. Adam karaktersiz çünkü sizden boşandı diye karakteri de değişmedi ya. Şuan o kadını kandırmak için yapıyor tüm bunlarla göz boyuyor belli ki, birde ele güne karşı ben yıkılmadım ayaktayım, boşandım yıkıldım sandınız ama bakın ben mutluyum şovu yapıyor. Tamamen sahte, sizi de üzmeyi başarmış işte. Engelleyin hesabını ne hali vsrsa görsün bir daha da bakmayın

Ben sizi cok iyi anliyorum. Yaşadıklarınız hissettikleriniz gayet insani duygular emin olun. İnsanız biz kadınız, duygusal varlıklarız. Anlik kotu hissetmeniz kirilmaniz gayet olagan. Önemli olan bu hissiyatla devam etmemeniz ve emin olunki o fotoğraf paylaşımlarının sebepleri arasında %1 Milyon sizde varsınız. Sizin görüp üzülmeniz de yer alıyor. Ben sizin geri birleşme yada farklı duygular hissetmediginize inanıyorum. Madem böyle marifetleri vardı bizimlede yaşasaydı, oğlumuzunda babasıyla birlikte söyle hatıraları olsaydı diye düşünüyorsunuz. Gayette haklısınız neden dusunmeyecekmissiniz. Ama sizinde sınavınız buymuş hayatta hersey istediğimiz gibi olmuyor. Sizinde küllerinizden yeniden dogmak için böyle bir probleme ihtiyacınız vardı belki. Hayat size eski günleri unutturacak kadar güzel günler nasip etsin ins. Lütfen canınızı sıkıp daha fazla üzülmeyin. Bu sizin değersiz yada birseyleri haketmediginizden kaynaklanmıyor. Tamamen karşınızdaki kişinin karaktersizliği.

Bi de adamın yaptıkları malum. Hep ortada. Elalem iyi demiyor. Kendini kanıtlamak zorunda bu adam. Bak bende sorun yok, ben kimseyi sevemeyen, sağa sola kötülükler saçan biri değilim imajı vermeye çalışıyor sağa sola. Başka şansı yok, o fotodaki kadını zor zahmet bulmuş, elden kaçırmamaya bakıyor.

Şöyle ki görücü usulü tanıştık. Çok güzeldi en başta her şey. 14 Şubat ta nişan olsun istedi falan. Gördüğüm anda yıllardır tanıyor hissi. İşte bu dediğim evlenecegim kişi. Uzaktaydik, beş ay içinde evlendik. Düşününce hiç mutlu olmamışım aslında.

Kesinlikle, kendimi değerli gosterememisim. Uzak olunca da yalanlarına bir güzel inanmışım ya da inanmak istemişim. Dış cekim fotoğrafçısı ayarladım dedi yalan, sürpriz bir yer ayarladım düğün çıkışı dedi , yalan. Haketmiyorsun deyip durdu. Şu otelde balayı oteli ayarlayacaktim ama haketmedin. Tatile gidecektik ama haketmedin. İlk yıllarda haketmedigime inandım gerçekten. İlaç kullanma ben korunurum diye konuşmuştuk, çocuk istemiyordum. Bile bile hamile bıraktım gidemesin diye konuştuğunu duydum. Yani çok saçma sapan, yalanlar silsilesi ile geçirdim. Mesela akşam sofrayı topla diyor, bende düzgün söyler misin dediğimde, çaydanlığı halıya fırlatıyor. Temizle diyor, yapmam diye bende bağırınca sonu şiddet. Sabah özür dileyip gül getiriyor. Kendi istediği gibi davrandığımda daha merhametli, sesi çıkmıyor. Gündelik hayat işte , çarşıda yürüyüş, bir kafede otur vs. Sohbet yok, bir şey yok. Tatile gidelim, gezelim başka yerleri dediğimde götürdüm ya kafeye demeler. Aslında bilmediği bir şey de değil. Sonradan öğrendim Akdeniz, Ege avucunun içi gibi biliyor, kardeşim evlendiğinde bir çok yer söylemiş, balayında mutlaka gidin diye.

Bosanalim dediğimde kıyamet kopar, ağlar zirlar. Özür diler. Aileme döndüm boşanma davası açtım. Sürekli kapimizdaydi. Affet beni diye ağladı. Babamın ayaklarına kapandı. Yalvardı. Babam da zaten çocuk olunca bana bırakıyordu. Bir kaç kere döndüm belki diye. Pişmanım onlara da.

Mutlu etmek için ben çabaladım, farkındayım.

Dediğim gibi görünce sen haketsen yapardım cümleleri kulağımda yankılandı. Geçmişteki benle de barıştım. Acı bir tecrübe diye kabullendim.

Oğlumla mutluyum. Geziyorum da, çok şükür. En iyi şekilde yetiştirmek için uğraşıyorum. Kendimi de ihmal etmemeye çabalıyor um. Güzel öğrenciler yetistiren, sevilen bir öğretmenim de. Öyle işte, içimi döktüm.
Eski eşiniz tam bir psikopatmis. O kadinla tatile gitmesine, fotograf atmasina bakmayin. Bir veriyorsa 3 aliyordur. Siddete meyilli, herseyden kavga cikarmaya merakli olan adam belli bir noktaya kadar kendine hakim olabilir sonra ozune dönecektir. Ayni muameleyi maalesef o kadinada yapacaktir, tatile götürmesi göz boyamaktan ibaret. Kadini tavlamak icin yapiyordur. Sizi tatile götürmesini ragmen eziyet etmeye devam etseydi evli kalir miydiniz? Bence hayır. O yuzden hic üzülmeyin. Siz guclu bir kadinsiniz, boyle bir psikopattan kurtulup cocugunuzla hayat kurabilmissiniz

Tek sebebini açıklıyorum:Eşiniz narsistti muhtemelen annesi ya da babası tarafından hakkıyla sevilmedi.Degersizlik duygusunu aşamayan insanlarda şöyle salak bir duygu olur:Ben o kadar değersiz bir insanım ki beni ancak degersizler sever.Yani siz onu sevdiğiniz için sizi kucumsuyordu muhtemelen o kadın köpek çekiyor o yüzden onun sevgisini kazanmak için uğraşıyor.Duygularinizi çok iyi anlıyorum ama sadece şuna yogunlasin: O bana hak ettiğim hayatı veremedi bunu veren bir adamla birlikte olmalıyım yasayamadigim ne varsa yaşım geçmeden yasamaliyim

Bi de adamın yaptıkları malum. Hep ortada. Elalem iyi demiyor. Kendini kanıtlamak zorunda bu adam. Bak bende sorun yok, ben kimseyi sevemeyen, sağa sola kötülükler saçan biri değilim imajı vermeye çalışıyor sağa sola. Başka şansı yok, o fotodaki kadını zor zahmet bulmuş, elden kaçırmamaya bakıyor.
Şimdi şöyle birşey var o fotoğraftaki kadın konu açsa ;" polis memuru bir adamla bir süredir birlikteyim adamcağız çocuğunu görmek istiyor ama sorunlu ,ruh sağlığı bozuk bir eski eşi varmış ..kadın çocuğun nafakasını alıyor ama çocuğu babasına göstermiyor ..sevgilim gittiğimiz tatilde oğlumu çok özledim diyip bana sarılıp hüngür hüngür ağladı ..aynı akşam da evlilik teklif etti" dese biz de "seviyorsan hiç kaçırma evlen kız ...yazııık" deriz🤷‍♀️

Neden evlenmiş peki sizinle ?
Siz nasıl evlendiniz sizi sevmeyen bir adamla?

Back
X