Şöyle ki görücü usulü tanıştık. Çok güzeldi en başta her şey. 14 Şubat ta nişan olsun istedi falan. Gördüğüm anda yıllardır tanıyor hissi. İşte bu dediğim evlenecegim kişi. Uzaktaydik, beş ay içinde evlendik. Düşününce hiç mutlu olmamışım aslında.
Kesinlikle, kendimi değerli gosterememisim. Uzak olunca da yalanlarına bir güzel inanmışım ya da inanmak istemişim. Dış cekim fotoğrafçısı ayarladım dedi yalan, sürpriz bir yer ayarladım düğün çıkışı dedi , yalan. Haketmiyorsun deyip durdu. Şu otelde balayı oteli ayarlayacaktim ama haketmedin. Tatile gidecektik ama haketmedin. İlk yıllarda haketmedigime inandım gerçekten. İlaç kullanma ben korunurum diye konuşmuştuk, çocuk istemiyordum. Bile bile hamile bıraktım gidemesin diye konuştuğunu duydum. Yani çok saçma sapan, yalanlar silsilesi ile geçirdim. Mesela akşam sofrayı topla diyor, bende düzgün söyler misin dediğimde, çaydanlığı halıya fırlatıyor. Temizle diyor, yapmam diye bende bağırınca sonu şiddet. Sabah özür dileyip gül getiriyor. Kendi istediği gibi davrandığımda daha merhametli, sesi çıkmıyor. Gündelik hayat işte , çarşıda yürüyüş, bir kafede otur vs. Sohbet yok, bir şey yok. Tatile gidelim, gezelim başka yerleri dediğimde götürdüm ya kafeye demeler. Aslında bilmediği bir şey de değil. Sonradan öğrendim Akdeniz, Ege avucunun içi gibi biliyor, kardeşim evlendiğinde bir çok yer söylemiş, balayında mutlaka gidin diye.
Bosanalim dediğimde kıyamet kopar, ağlar zirlar. Özür diler. Aileme döndüm boşanma davası açtım. Sürekli kapimizdaydi. Affet beni diye ağladı. Babamın ayaklarına kapandı. Yalvardı. Babam da zaten çocuk olunca bana bırakıyordu. Bir kaç kere döndüm belki diye. Pişmanım onlara da.
Mutlu etmek için ben çabaladım, farkındayım.
Dediğim gibi görünce sen haketsen yapardım cümleleri kulağımda yankılandı. Geçmişteki benle de barıştım. Acı bir tecrübe diye kabullendim.
Oğlumla mutluyum. Geziyorum da, çok şükür. En iyi şekilde yetiştirmek için uğraşıyorum. Kendimi de ihmal etmemeye çabalıyor um. Güzel öğrenciler yetistiren, sevilen bir öğretmenim de. Öyle işte, içimi döktüm.