Yasayamadiklarim...

Evet, bu dediginiz de var. Üç yıl oldu, kimseyle görüşmek de istemiyorum ama yalnızlık da çekiyorum.

Fotoğrafı gördüğümde hissettiklerim yazdıklarım oldu...
İşte yanlışı burda da yapıyorsun unutulmadığını hala aşk acısı çektiğini düşünücek hem 3 yıl olmuş bütün kalbimle inanıyorum ne kadar kapılar açılacağını sana çok mutlu olucaksın o zaman gör ki nasıl pişman kapında kul köle mesaj atmaya devam edince kendilerini bişey sanıyorlar unutup hayatına devam et yeni insanlarla tanış oğlunla gez dolaş paylaş hayatını sosyal medyanda ben şuan 7 aylık hamileyim bir mesleğim yok boşanma davası açtım 4 aydır yaklaşık bütün gebeliğimi ailemle geçirdim bir kez barışmak için gelmedi gelsin de istemiyorum zaten kendi şartlarını zorla kabul ettirmeye çalışacağı için hayatım bıyunca hiç çalışmamıştım gebelik boyunca çalıştım evladım için birşeyler yapabilmeye çalışıyorum o ise ailesinden koparmadığı için onları tercih ediyor yaptıkları haksızlıklara rağmen evet çoook çok zor insanın kalbi parçalanıyor çok zoruna gidiyor ama yenilmeyeceğim diyorum bir köşede oturup gizli gizli ağlayıp hiç bir şey olmamış gibi ayağa kalmayı biliyorum göz yaşını bile kimse görmemeli bu hayatta ayakta durmak için asla birinden bir destek beklememek gerekiyor

Siz duymak istediklerinizi duyamayinca hemen farkı yerlere cekiyisunuz bı öğretmene yakismsyan üslup sizinki
Öğretmen diye robot mu sandınız bu insanı siz?

Çoğu kadın kendisine çektireni Allah süründürsün ister gayet insani bir duygu o öfkesi geçene kadar.

Sonrasında zaten umursamayacak bile bunu siz de bildiğiniz halde acımasız bir yorum yapmışsınız mesleğine de dem vurarak.

Öğrencilerine rehberlik ederken kendi duygularını da yaşamasın mı bu kadın?

Şöyle ki görücü usulü tanıştık. Çok güzeldi en başta her şey. 14 Şubat ta nişan olsun istedi falan. Gördüğüm anda yıllardır tanıyor hissi. İşte bu dediğim evlenecegim kişi. Uzaktaydik, beş ay içinde evlendik. Düşününce hiç mutlu olmamışım aslında.
Kesinlikle, kendimi değerli gosterememisim. Uzak olunca da yalanlarına bir güzel inanmışım ya da inanmak istemişim. Dış cekim fotoğrafçısı ayarladım dedi yalan, sürpriz bir yer ayarladım düğün çıkışı dedi , yalan. Haketmiyorsun deyip durdu. Şu otelde balayı oteli ayarlayacaktim ama haketmedin. Tatile gidecektik ama haketmedin. İlk yıllarda haketmedigime inandım gerçekten. İlaç kullanma ben korunurum diye konuşmuştuk, çocuk istemiyordum. Bile bile hamile bıraktım gidemesin diye konuştuğunu duydum. Yani çok saçma sapan, yalanlar silsilesi ile geçirdim. Mesela akşam sofrayı topla diyor, bende düzgün söyler misin dediğimde, çaydanlığı halıya fırlatıyor. Temizle diyor, yapmam diye bende bağırınca sonu şiddet. Sabah özür dileyip gül getiriyor. Kendi istediği gibi davrandığımda daha merhametli, sesi çıkmıyor. Gündelik hayat işte , çarşıda yürüyüş, bir kafede otur vs. Sohbet yok, bir şey yok. Tatile gidelim, gezelim başka yerleri dediğimde götürdüm ya kafeye demeler. Aslında bilmediği bir şey de değil. Sonradan öğrendim Akdeniz, Ege avucunun içi gibi biliyor, kardeşim evlendiğinde bir çok yer söylemiş, balayında mutlaka gidin diye.
Bosanalim dediğimde kıyamet kopar, ağlar zirlar. Özür diler. Aileme döndüm boşanma davası açtım. Sürekli kapimizdaydi. Affet beni diye ağladı. Babamın ayaklarına kapandı. Yalvardı. Babam da zaten çocuk olunca bana bırakıyordu. Bir kaç kere döndüm belki diye. Pişmanım onlara da.
Mutlu etmek için ben çabaladım, farkındayım.
Dediğim gibi görünce sen haketsen yapardım cümleleri kulağımda yankılandı. Geçmişteki benle de barıştım. Acı bir tecrübe diye kabullendim.
Oğlumla mutluyum. Geziyorum da, çok şükür. En iyi şekilde yetiştirmek için uğraşıyorum. Kendimi de ihmal etmemeye çabalıyor um. Güzel öğrenciler yetistiren, sevilen bir öğretmenim de. Öyle işte, içimi döktüm.
Keşke ilk haketmiyorsun dediğinde, ilk sizi değersizleştirdiğinde, ilk tokatı attığında karşı çıkdaydınız, keşke evliliğinizin başında yalanla başlayan adama güvenip korunma işini ona bırakmasaydınız. Neyse yaşanan herşey bir tecrübe demek ki evladınız için o adamın vesile olması gerekiyormuş. Aslında sizin bu konunuzda ders olmuş oldu. Bir kadın kendine yetebilmeli, maddi manevi hiçbir erkeğe muhtaç olmamalı ancak hayatına aldığı adam ve ilişkisinde asla aza kannat etmemeli, imkanı yoksa kesinlikle sorun yapmasın ancak bir erkeğin imkanı varken bunu hayatındaki kadından esirgiyorsa o adama tekmeyi atmakta tereddüt bile etmemeli.

Ve bana her defasında söylüyordu. Sen layık değilsin, güzel biri olsa onu sosyal medyama da eklerdim, fotoğrafini profil de yapardım.

Tüm sözleri beynimin içinde yankılanıyor...
Bu adamı bıraktığınız gibi bu düşünceleri de onunla birlikte bırakın.
Sizi aşağı çekmek, sindirmek, özgüveninizi kırmak için söylenen şeyler bunlar.
Böyle yaparsa
siz sözünden çıkamazsınız, cunku ne haddinize?
Fikrinizi söyleyemezsiniz, cunku siz kimsiniz ki?
Bir şey talep edemezsiniz, cunku layık değilsiniz?!
O karaktersiz de sizin emeğinizden, paranızdan faydalanır. Ele güne onu utandırmayan, laf söz getirmeyen eşi olur.

Bırakın ne yaparsa yapsın :) siz kendinizi kurtarmışsınız, önünüze bakın.
Başkasının size verdiği yada vermediği değer, gün gelir o gidince önemi kalmaz. Siz kendinize değer verin.

Şimdi şöyle birşey var o fotoğraftaki kadın konu açsa ;" polis memuru bir adamla bir süredir birlikteyim adamcağız çocuğunu görmek istiyor ama sorunlu ,ruh sağlığı bozuk bir eski eşi varmış ..kadın çocuğun nafakasını alıyor ama çocuğu babasına göstermiyor ..sevgilim gittiğimiz tatilde oğlumu çok özledim diyip bana sarılıp hüngür hüngür ağladı ..aynı akşam da evlilik teklif etti" dese biz de "seviyorsan hiç kaçırma evlen kız ...yazııık" deriz🤷‍♀️
Aslında o kadın dava dilekçesini görse, kazandığımı ve de icra yoluyla çocuğun nafakasını aldığımi bilse... Ama işte göstermez ve söylemez. Öyle uyanık ki. Azıcık düşünse adam polis, aynı ilçedeyiz. Küçücük ilçe, kadın öğretmen, nasıl göstermez ki diye düşünecek olsa. Ha beni mutlu etmek istemedi, onu mutlu eder ona hiç bir şey demiyorum. Tek düşündüğüm madem yapabiliyor, çocuğunun annesi ve çocuğuna yapsaydı. (Yorumunuzu yanlış anlamış da olabilirim. Uykusuzum)

Keşke ilk haketmiyorsun dediğinde, ilk sizi değersizleştirdiğinde, ilk tokatı attığında karşı çıkdaydınız, keşke evliliğinizin başında yalanla başlayan adama güvenip korunma işini ona bırakmasaydınız. Neyse yaşanan herşey bir tecrübe demek ki evladınız için o adamın vesile olması gerekiyormuş. Aslında sizin bu konunuzda ders olmuş oldu. Bir kadın kendine yetebilmeli, maddi manevi hiçbir erkeğe muhtaç olmamalı ancak hayatına aldığı adam ve ilişkisinde asla aza kannat etmemeli, imkanı yoksa kesinlikle sorun yapmasın ancak bir erkeğin imkanı varken bunu hayatındaki kadından esirgiyorsa o adama tekmeyi atmakta tereddüt bile etmemeli.
Keşke. Bu keskeler yok mu? Ama aptal aşıkmışim. Eski halime kızmıyorum da artık. O hâlde devam etmediğime şükrediyorum.

O fotoğrafları kasıtlı olarak paylaşıyor zaten görün diye. Ne hali varsa görsün. Her gün seni aşağılayan bir adamdan kurtulmuşsun, çocuğun var mesleğin var. Değmeyecek bir adam için kendine daha fazla haksızlık yapmamalısın.
Öyle,çok haklısınız. O buhrandan çıktım gibi. İlk an iyi değildim. Teşekkür ederim

İşte yanlışı burda da yapıyorsun unutulmadığını hala aşk acısı çektiğini düşünücek hem 3 yıl olmuş bütün kalbimle inanıyorum ne kadar kapılar açılacağını sana çok mutlu olucaksın o zaman gör ki nasıl pişman kapında kul köle mesaj atmaya devam edince kendilerini bişey sanıyorlar unutup hayatına devam et yeni insanlarla tanış oğlunla gez dolaş paylaş hayatını sosyal medyanda ben şuan 7 aylık hamileyim bir mesleğim yok boşanma davası açtım 4 aydır yaklaşık bütün gebeliğimi ailemle geçirdim bir kez barışmak için gelmedi gelsin de istemiyorum zaten kendi şartlarını zorla kabul ettirmeye çalışacağı için hayatım bıyunca hiç çalışmamıştım gebelik boyunca çalıştım evladım için birşeyler yapabilmeye çalışıyorum o ise ailesinden koparmadığı için onları tercih ediyor yaptıkları haksızlıklara rağmen evet çoook çok zor insanın kalbi parçalanıyor çok zoruna gidiyor ama yenilmeyeceğim diyorum bir köşede oturup gizli gizli ağlayıp hiç bir şey olmamış gibi ayağa kalmayı biliyorum göz yaşını bile kimse görmemeli bu hayatta ayakta durmak için asla birinden bir destek beklememek gerekiyor
Rabb'im yardımcınız olsun sizin de. Yillarinizi vermemissiniz. Yol yakinken dönmek ve vazgeçmemek gerek. Gözyaşımizi bile haketmiyorlar. Zaten rahatlamak için zorladığım hâlde bir kaç damla yaştan başka bir şey gelmedi. Yolunuz, bahtiniz açık olsun. Sağlıkla kavuşun yavrunuza.

Ben sizi cok iyi anliyorum. Yaşadıklarınız hissettikleriniz gayet insani duygular emin olun. İnsanız biz kadınız, duygusal varlıklarız. Anlik kotu hissetmeniz kirilmaniz gayet olagan. Önemli olan bu hissiyatla devam etmemeniz ve emin olunki o fotoğraf paylaşımlarının sebepleri arasında %1 Milyon sizde varsınız. Sizin görüp üzülmeniz de yer alıyor. Ben sizin geri birleşme yada farklı duygular hissetmediginize inanıyorum. Madem böyle marifetleri vardı bizimlede yaşasaydı, oğlumuzunda babasıyla birlikte söyle hatıraları olsaydı diye düşünüyorsunuz. Gayette haklısınız neden dusunmeyecekmissiniz. Ama sizinde sınavınız buymuş hayatta hersey istediğimiz gibi olmuyor. Sizinde küllerinizden yeniden dogmak için böyle bir probleme ihtiyacınız vardı belki. Hayat size eski günleri unutturacak kadar güzel günler nasip etsin ins. Lütfen canınızı sıkıp daha fazla üzülmeyin. Bu sizin değersiz yada birseyleri haketmediginizden kaynaklanmıyor. Tamamen karşınızdaki kişinin karaktersizliği.
O kadar güzel hislerimi anlamissiniz ki... Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Yürekten amin diyorum....

Yani ben duygularinizi anliyorum. Bana yapmadiklarini baska kadina niye yapiyor diye düsünüyorsunuz. Ama buda numarasinin bir parcasi..köprüyü gecene kadar. Siz onun gercek yüzünü biliyorsunuz. Hani cöpü disari attiktan sonra gidip "Ahh acaba cöpüm ne yapiyor" diye bakmiyorsak böyle bir insana da tekrar dönüp bakmamamiz gerekir. Biz gercek yüzünü gördük ya dünyaya kendini 100 maske ile tanitsa nafile. Ben kendi hayallerimi yasamaya odaklanirim. Kendinizi üzmeyin. En iyi hayatinizi yasamaya odaklanin. Oglunuzla güzel bir hayat yasayin. (Ek not: sahsen cocugu ile ilgilenmeyen adamin karakter 💩 oldugunu hemem anlarim ama belki diger kadin cocugunun oldugunu bile bilmiyor. Ben ikinci evliligini yaparken 3 cocugunu saklayan.adami taniyorum. Ikinci es bunu ögrenince hemem bosandi)

Yani ben duygularinizi anliyorum. Bana yapmadiklarini baska kadina niye yapiyor diye düsünüyorsunuz. Ama buda numarasinin bir parcasi..köprüyü gecene kadar. Siz onun gercek yüzünü biliyorsunuz. Hani cöpü disari attiktan sonra gidip "Ahh acaba cöpüm ne yapiyor" diye bakmiyorsak böyle bir insana da tekrar dönüp bakmamamiz gerekir. Biz gercek yüzünü gördük ya dünyaya kendini 100 maske ile tanitsa nafile. Ben kendi hayallerimi yasamaya odaklanirim. Kendinizi üzmeyin. En iyi hayatinizi yasamaya odaklanin. Oglunuzla güzel bir hayat yasayin. (Ek not: sahsen cocugu ile ilgilenmeyen adamin karakter 💩 oldugunu hemem anlarim ama belki diger kadin cocugunun oldugunu bile bilmiyor. Ben ikinci evliligini yaparken 3 cocugunu saklayan.adami taniyorum. Ikinci es bunu ögrenince hemem bosandi)
Örneğe ayrıca bayıldım, bunu aklımın en güzel köşesine kaydetmeliyim. Çok teşekkür ederim

Sayfalara tek tek bakmaya çalıştım ama mesaj yazan,destek olan herkese tek tek çok teşekkür ediyorum. Beni dinlediniz,kendime gelmeme yardım ettiniz. İyi ki varsınız.💓

Şu an bana çok saçma geliyor ama dediğiniz gibi tanıştırma usulü, iki güzel sözle...
O kadar klasik bir senaryo ki. Böyle dallamalarin memur, ekseriyetle öğretmen kiz bakıp yalandan iki güzel sözle evlenmesi, kadın işten erken geldiği için adamın elini asla temizliğe surmemesi, her maaş zamanı kadının parasını almasi (açık açık almasa bile ona masraf çıkartmasi) binlerce lira alan kadının her şeye uzaktan bakıp,hiç bir şeye sahip olamaması, maaşının yattığı onca tatil günü olup köye annesinin yanına gitmek hariç bir yere gidememesi, adamın evde hakaretler edip kadının onca senedir olan özgüvenini kirması,kadının kendini değersiz onu degerli görmesini sağlaması ...
On yıldır KK üyesiyim . Tabii ki hepsi değil,içinde mutlular da çoktur ama tanisma usulü öğretmen kız arayan erkeklerin epey bir kisminin evliliği bu şekil. Kendi arkadaş çevremde de bu şekilde evliliği olan öğretmen arkadaşım var. Yani yalniz degilsiniz.
Siz sadece evlenip güzel bir hayat yaşamak istemissiniz. O ise evlenip sizin imkanlarınizdan yararlanip hayatını kolaylaştırmak istemiş.
Ama iyi tarafından bakın, kurtuldunuz.
Bu saatten sonra cehenneme odun olsun.
Siz ondan gelecek bir güzel söze muhtaç değilsiniz, sizin değerinizi de o belirlemez. Artık oglunuzla güzel anılar üretme zamanı. Geçmiş gitmiş,şükür kurtulmuşsunuz. Daha eskiye bakmak sizi bir yere götürmez

Öğretmenim, çocuğumla da gidiyorum ama beş yıl verdim bu adama. 8 yaşında evladımız var, bizimle de gidebilirdi. Ne zararımız oldu ki... Bizi geçtim de, oğlumun ne zararı oldu ki... Bilmiyorum, ilk dakikalar o yüzden pek mantıklı düşünemiyorum....
Eveet merhaba meslektaşım. Yaşayamadıklarını onunla yaşamadığın için şükret. Böyle bir adamla anı mı biriktirilir? Şimdi senin çocuğunla gezme zamanın? Hangi şehirde yaşıyorsun? Bırak ne halt ederse etsin. Oğlunla turlara katıl. Ona neden kafa yoruyorsun? Yapmazsa yapmasın. Onun yapmadığı babalık için neden üzülüyorsun? Kendine 2 katı yük ediyorsun. Onun umrunda değil ki? Sen yeni kurduğun hayatta mutlu olmaya bak

Rabb'im yardımcınız olsun sizin de. Yillarinizi vermemissiniz. Yol yakinken dönmek ve vazgeçmemek gerek. Gözyaşımizi bile haketmiyorlar. Zaten rahatlamak için zorladığım hâlde bir kaç damla yaştan başka bir şey gelmedi. Yolunuz, bahtiniz açık olsun. Sağlıkla kavuşun yavrunuza.
5 yılımı verdim şükür yol yakınken yolumuz ayrıldı 10 20 sene sonra bu duruma düşmek daha zor olurdu 23 yaşıma yeni girdim yep heni bir hayat beni ve oğlumu bekliyor bütün hayatımı artık tek bir erkeğe adayacağım ikerde gerçekten düzgün bir insan çıkarsa karşıma o zaman belki tekrar evlenmeyi düşünebilirim ama şuan tek temennim oğlumla güzel bi hayat yaşamak olucak

Sizinle hiç bir alakası yok. Eminim çok da güzel bir kadınsınızdır. Sakın özgüveninizi zedelemesine izin vermeyin. Siz evliydiniz ve sizi o hastalıklı beyninde başka bir yere koymuş belli ki.
Sizi suçlamak değil amacım ama bazen aslında biz kendimiz o pozisyona sokuyoruz kendimizi. Özellikle karşımızdaki böyle biriyse. Bir süre değişmiş gibi hareket edebilir ama adamın mayası belli.

Sürekli o kötüydü, o yalancıydı değil de, ben iyiyim, ben değerliyim diyin kendinize. Onu unutun. Siz yetersiniz yeterlisiniz ve değerlisiniz. Kimsenin size değer biçmesine izin vermeyin♥️

Back
X