Yasayan ölù gibiyim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi pira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pira

vosvos.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2014
168
17
33
Merhaba bayanlar.
21 yasindayim. 17 yasinda yaptigim bi hata yuzunden dogrulamadim yerden :/ Lise son sinifta okulu biraktim. Baya bir ara verdim. Simdi acikogretime yazildim ama hic calismiyorum bile. Daha dogrusu hicbisey yapmiyorum evde aksama kadar yatiyor internette takiliyorum. Yasama hevesim yok yillardir yok aslinda. O zaman ergenligi atlatinca gecer diyorum ama yillar gectikce daha kotu oluyorum. Bunu maddi,manevi problemlere ve ailevi sorunlara bagliyorum kendimce. Gunde 2 tane antideprasan iciyorum ileri Obsesif Kompulsif Bozuklugum yuzunden. Onlar hic uykudan kaldirmiyor beni. Bide kiloda yapiyo iyice Lisede okulu biraktigim icin birde surekli tasindigimiz icin cevremde de kimse kalmadi.Uc tane gorustugum arkadasim vardi. Biri erkekti ve sonra bana karsi sapikca dusundugunu ogrendim yollari ayirdim. Bi kiz arkadasim sevgili edindi ve ondan sonra aramaz sormaz oldu. Digeri ise universiteye basladi beni unuttu Birde onlari kendime yakin buldugum icin surekli dert anlatiyordum. Maddi,manevi ve psikolojik problemlerimi. Ölmek istedigimi,hicbirseyin zevk vermedigini falan. Onlarda toparla kendini sıkıldık artik falan diyolardi belkise ondan kactilar Erkek arkadasimda diyo topla kendini artik gencecik kizsin oturup ölùmumu bekleyeceksin diyo. Onunda sıkılip gitmesinden korkuyorum aslinda Ve inanclarim yuzunden intihar etmiyorum. İnanmasam bi dk durmazdim bu dunyada bana.anlamsiz geliyo. Boylede bi omur gecmez napicam ben ?

Evde takılmak yerine dışarıda çalışmayı denesen? Kütüphane olur, park olur.

Belki sorunlar yaşadığın evine gelince canın hiçbir şey yapmak istemiyordur. Benim öyle mesela dışarıda çok mutluyum ama eve gelince bir mutsuzluk, ruhsuzluk, hissizlik çöküyor üstüme.

İnsanlarla dertlerinizi paylaşabilirsiniz evet bu normal ama benim etrafımda sürekli olumsuz pasif bi insan görsem bende kaçardim kusura bakma.. Neşeli olki genç kalasın halk eğitim kurslarina yazıl hemde ücretsiz.kafani dağıtır birşeyler öğrenirsin. Spora git yürüyüşe çık. Üşenme harekete geç

bu yaşta bunca sapma düşünce fazla değilmi ?
şükretmeyi öğren önce madem inançların var . .
bi böceği öldür ve tekrar dirilmeye çalış yapabilirmisin ASLA ee peki ya sana emanet edilen bu can niye bu eziyet ?

Kendine yeni defter kalem vs. Al .odanı düzenle belki çalışma isteği gelir içine

calismak zorundayim aslinda is ariyorum ... surekli mutsuzum surekli ama

Önce erkek arkadaşın veya cevredeki insanların memnuniyeti için değil kendin için birşeyler yapmaya baslamalisin..
Eğer evde çok vakit geciriyorsan, hem para kazanmak hem de ekonomik özgürlük açısından uygun bir ise gidebilirsin bir hobi edinebilirsin, halk egitim kurslarına yabancı dil kurslarına gidebilirsin..
Kendine büyük bir hedef belirle, ve ona adim adim ulaşmaya çalış..

neseli bicir bicir insanlara hep imrenmisimdir

Sana senden baska kimse yardimci olamaz..
Kalk sirkelen ne yapiyorum de kendine butun evde uyursan internet basinda oturursan bunalirsin tabiki..
Oncelikle is arama konusunu en on plana al pozitif ol .
Olacak diye bak herseye , olumduz yaklasma .
Ölmek cozum degilki , bir kacis kurtulus mucadele etmek en onemlisi .
Gencecik kizsin hic yakisiyormu henen ufafik sorunda ölmek istiyorum demek.

Aynı beni anlattın seni çok iyi anlıyorum şimdi herkes sana ne derse desin haklı bulucaksın anlam yüklüceksin kendine sözler verceksin sabah olunca aynı rutine geri dönüceksin kendimden biliyorum. Senin erkek arkadaşın varmış mesela ben bu buhranlı dönemde uzun ilişkimi bitirdim her zaman kötünün kötüsü vardır unutma. Fakat ben senin gibi intiharı düşünmedim sakın aklından bile geçirme bunu. Herşey sende bitiyor yeri geliyor ailen sevdiğin bile senden vazgeçiyor herşeyin odak noktası sensin arkadaşlarını falan boşver unut gereksizdir çünkü yalnızlığınla güçlü ol. Sevgilinin sevgisinden şüphe etme fakat onu düşün sen olsaydın böyle aciz birini bekler miydin ? Güçlü mutlu bir yaşam sürmek için aniden başlama yavaş yavaş başla sen hayatını yeniden şekillendireceksin küçük adımlar büyük adımları getirecek ve en sonunda koşmaya başlıcaksın sadece sakin ama sağlam adım at

biraz olsun icimi rahatlattiniz tesekkur eederim

daha 21 yaşındasın.Şimdi böyle olduysan ilerde psikolojinden hiç kafanı yastıktan kaldırmazsın.Şu saatten sonra herşeyin olumlusunu düşün.Yavaş yavaş hayatın şekillenicek.Yazık etme kendine.Hayat güzel tadını çıkarmaya bak,Bir daha gelmicz dünyaya :)

Bazı insanlar derin bi şekilde mutsuzlardır bu ne yaparsan yap böyle olur, Mars'a da yollasak sizi şu köşeye çekileyim de biraz hüzünleneyim dersiniz :) Canım eğer bu ruh halinden çıkamıyorum dersen, sadece kabullenmeyi öğren... Evet ben de böyleyim ama ben de böyle güçlü kalacağım de ve dimdik dur arkadaşlar haklı, bi avmde bi cafede, kütüphanede ders çalışmayı dene... Spor yap mekik çek dans et yeni müzikler dinle daha sevimli şarkılar... Etrafında kimse yok diye de canını sıkma insan tek geliyor bu dünyaya. Annen baban hayattaysa onlar en iyi dosttur sakın bu lafımı unutma. Bu halinle onlardan başkası uğraşmazdı seninle her türlü garantisini verebilirim bunun. Gerekirse annenle günlere git onun arkadaşlarıyla tanış onlarla da biraz takıl emin ol çok komik oluyor :) Bir mum yak bir kahve iç gecenin gündüzün tadını çıkar uyumadan... Fazla uyumak emin ol hayatın %50sini kaçırmak gibi...
Şu liseyi bi bitir, üniversite sınavına girer en azından bi anestezi bölümüne falan gidersin çok güzel olur senin için düzenli bir işin olur kendi ayakların üstünde durursun daha yaşın çok küçük canım.

yanlis anlama.. arkadaslar tabiki dertlerini paylasir.. arada guler arada aglasir.. ama surekli trajedi modunda gezdiginde, baska bsy paylasmadigin, aglama duvari sandigin insanlar cok bunaliyor.. acikca da soylemisler.. gerci onlari gec, ondan once 'kendi icinde' mutlu olabilmek onemli..
neden bu kadar ileri derece mutsuzluk?

insanlar böyle malesef bunu ben de yaşadım.İyi gününde herkes yanında olur ama,kötü gününde yanında olanı bulmak zordur.Olsun bence gerçek yüzlerini görmüşsün,senin derdini dinlemeyen mutluyken yanında olsa ne olur?Onlara bir şey kanıtlamak için değil kendin için toparlan,sen dik durup kendine güvenirsen insanlar senin yanına gelecektir,o zaman kiminle arkadaş olup olmayacağını sen seçersin

Oh valla..hayat kaygisi yok ekmek elden su golden..aksama kadar yatis..caba yok emek yok.brn olmek istiyorum..vay be ne rahat bi hayat..
Meslegimi.hangi zoruklarla elime aldim..ne cabalalarlaarla okudum.cevremde genc yasta annesini kaybedip pes etmeyip okuyup ogretmen olan arkadaslarim var.daha neler neler gordum..olmek icin bi suru sebebim vardi.savastim.sizinkisi rahatliktan can sikintisindan..hayat ne kadar kolay..zahmet edinde bari kalkin iki dees calisip su okulu bitirin..yazik yahu kendinize yazik.erkek arkadasinizin yerinde olsam bi dakka durmazdim.amacsiz hedefsiz gayesiz kaykisiz..hicbisey yapmayip olmek isteyen bos bi insanla..lutfen silkelenin kenfinize gelin

Zaten berbat bir baban varmış, eh seninde psikolojik sorunlarının olması normal değil mi? Sen ne yap ne et derslerine çalış, okulunu bitir ve hatta belki açıktan üniversite bile okursun. Herşeye rağmen hayat güzel, bundan 5 sene sonra istediğin hayata kavuşmayacağını nerden biliyorsun? Umud et ve umudunu hiç bir zaman kaybetme. Kendin için, annen için, kardeşlerin için.

Arkadaşımızın diğer konusunuda oku... Aile ortamında ciddi bir sorun var...

Ders çalışmayı seven insan anormaldir zaten, ben de sevmiyorum ama bir amacım var ve bunun için mücadele ediyorum, yattığımız yerden bi yere gelinmiyor. Ben de bir dönem senin gibiydim, yattıkça boş durdukça daha çok uyuşacaksın, aniden kalk silkelen. Erteleme! yoksa hiçbir zaman değişemezsin. Şu an başla. Al eline bir kahve, aç fonda bir müzik, kapa gözünü, yüzünde tebessümünle güzel hayaller kur. O anın bile tadını çıkar.

Boş durdukça uyuşursun, çok iş yaptıkça daha mutlu olacaksın, bir şeyler üretebildiğini gördükçe motive olacaksın bu sefer sana zaman yetmeyecek. O zaman bugünlerin için çok üzüleceksin, o yüzden daha fazla bugünlerine yanma ağlama. Benim annem çok şeyin mücadelesini veriyor ama asla pes etmez, işten işe koşar. Boş durdukça yorulur o. Ben ergenken annemi görünce utanırdım biraz da o vesile oldu toparlanmama. Nolur bir adım at, bir insan davranışı ortalama 21 günde kazanır. Nolur zorla kendini. Ortalama 21 gün için ömründen çalma.

İnşirah Sûresi, 7. Âyet: “Yapmakta olduğun bir işi bitirdiğinde, hemen başka bir işe başla!...”
Yanlış anlama inancını sorgulamak gibi bir niyetim yok, neye inanıyorsan o yolda da adımlar at. Manevi boşlukta da olabilirsin. Necip Fazıl'ın hayatını okumanı tavsiye ederim sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…