• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşça büyük kişilere abla-abi demek ?

dilbilgisi kurallarını bilmeyebilirim çünkü yabancı dilde eğitim aldım ..olabilir yani ..
akıl nereye uçtu anlamadım . kardeşine baskı yapanlar benim umrumda değil .kardeşimde yok ..yani o konu beni bağlamıyor .ben kezbanı ne amaçla kullnıyorum bu çok açık ...kendileri aklınca o küçük dünyalarından beni eleştirmeye dalga geçmeye çalıştılar bende karışık olarak kezban deyince bozuldular ben ne yapayım .. ay çok eğlendim .
ben de yabancı dilde eğitim aldım.
sen daha marketten ekmek alırken kullandığın dili doğru düzgün yazamıyorken;
1) biz senin başka bir yabancı dili akıcı ve doğru bir şekilde kullandığını nereden bileceğiz?
2) senin "kültürsüz" diye aşağıladığın insanlardan farkın ne? sen de en temel dil bilgisi kurallarından bihabersin.

kardeşine baskı yapanlar senin umurumda olmalı, çünkü "kezban" kelimesini kullanan erkeklerin genel özelliği "karım bakire olsun ama her sevgilim versin"ci erkeklerdir.
dolayısıyla onların söylemini diline tespih yapıyorsan onların düşüncesini onaylıyorsun demektir.
dediğim gibi kapıyı ilk açan sen olduğuna göre şikayet etme hakkın da yok.

Oku bütün yorumlarını nerede çeliştiğini kendin bul.
her yazdığım belli ne olduğu bence sizde anlamada sıkıntı var . neyse ben gidiyorum iftarımı yapıcam ... sizle uğraşamam kezoşlar hadi iyi eğlenceler size ...

bence senin bildiğin birşey yok .. yaz bakalım birşeyler buraya .. amann dur vazgeçtim şimdi google translate den yazarın birşeyler ...
bence türkiyed eçoğu insan ingilizce bile bilemiyor . what s your name i bilince ingilizce biiliyorum sanıyor . yabancı arkadaşlarım gelince braya kimseyle iletişim kuramıyorlar istanbulda bile .. neyse o başka konu ..
herkes öğreniyorsa sen niye bilmiyorsun ?fransızca ?basit bir cümleyi bile cevaplayamadımn ...demek ki bilmiyorsun NOKTA .

Bilip bilmeden konuşma bence. Sen kimsenin ingilizce seviyesini yargılayamazsın.
Translateden bakıcak olsam fransızca yazdığın soruya bakıp cevaplardım. Benim zaten fransızca biliyorum gibi bi iidiam olmadı onuda nerden çıkardın anlamış değilim. Önce okuduğunu anla bence sen :KK53:

ben de yabancı dilde eğitim aldım.
sen daha marketten ekmek alırken kullandığın dili doğru düzgün yazamıyorken;
1) biz senin başka bir yabancı dili akıcı ve doğru bir şekilde kullandığını nereden bileceğiz?
2) senin "kültürsüz" diye aşağıladığın insanlardan farkın ne? sen de en temel di lbilgisi kurallarından bihabersin.

kardeşine baskı yapanlar senin umurumda olmalı, çünkü "kezban" kelimesini kullanan erkeklerin genel özelliği "karım bakire olsun ama her sevgilim versin"ci erkeklerdir.
dolayısıyla onların söylemini diline tespih yapıyorsan onların düşüncesini onaylıyorsun demektir.
dediğim gibi kapıyı ilk açan sen olduğuna göre şikayet etme hakkın da yok.
yok sen sekse takmışsın ... .

ay ne çok kezban var burda .. hepside konumda .. yahu dalga geçiyorumm alga sizle ..
kezban onemli diyince kezban mı oluyorsunuz ?ay çok eğlendim ya .
madem köylü olmak kezban olmak iyi birşey neden bunu söyleyince hakaret olarak algılıyorsunuz . demek ki yerininizden memnun değilsiniz . demek ki kötü birşey ki hakaret diyorsunuz . bana biri kezban dese hiç gocunmam güler geçerim mesela . demek ki yarası olan gocunuyor .
Bana kezban demedin ki. Hem desen ne olur. farkindaysan bastan konuna samimi cevap yazdim. Seninle de bir derdim yok ama koylu olmadigim halde, 2 yabanci dili birak turkce haric 4 yabanci dil konustugum halde asagilayici yorumlarini incitici buldum.

Bilip bilmeden konuşma bence. Sen kimsenin ingilizce seviyesini yargılayamazsın.
Translateden bakıcak olsam fransızca yazdığın soruya bakıp cevaplardım. Benim zaten fransızca biliyorum gibi bi iidiam olmadı onuda nerden çıkardın anlamış değilim. Önce okuduğunu anla bence sen :KK53:
iki dili herkes konuşuyor demişsinde .. birşeyi konuştuğun yok ...amann banane yaa .. üfff . ne konuşursanız konuşun . ayrıca ben iki dil konuşuyorum lafını hava olsun diye demedim ..

her yazdığım belli ne olduğu bence sizde anlamada sıkıntı var . neyse ben gidiyorum iftarımı yapıcam ... sizle uğraşamam kezoşlar hadi iyi eğlenceler size ...

Anlamada sıkıntı var diyene bak ya. Gelmişsin bide burda kültürlüyüm triplerine giriyosun. Kendi kendini küçük duruma düşürdün resmen. Bide eğleniyorum diyo. İnsanlar seni aşağılayınca eğleniyosun heralde sen

iki dili herkes konuşuyor demişsinde .. birşeyi konuştuğun yok ...amann banane yaa .. üfff . ne konuşursanız konuşun . ayrıca ben iki dil konuşuyorum lafını hava olsun diye demedim ..

Canım bak. Anlama sıkıntın var belli ki. Ben ingilizce almanca biliyorum, rusça öğreniyorum dedim.
Sen gelmişsin bana fransızca konuşuyorsun sonrada bişey konuştuğun yok diyosun. Mantıksızlığına bakar mısın?

Yazmayım dedim de dayanamadım.
Konu sahibi yeterince cirkin söylemlerde bulunuyor evet ama durup dururken şirazeden çıkmadı. Alaturka dedi diye kompleksli, yaşlı vs vs dendi kendisine. Her sey karsılıklıydı yani sonradan gelipte senin seviyene inemeyeceğim demek abes oluyor.
Eyyorlamam bu kadar.

kezbanın anlamı belli herkesde biliyor ...

Evet bazi kelimelerin anlamini herkes bilir ama o kelimeyi belli bir grup/sinif kullanir genellikle.
yani kezos daha cok varos genclerin kullandigi bir ifade, bunu gunluk hayatimizda sosyal medyada bol bol goruyoruz zaten... daha egitimli, donanimli kesim kezosss gibi basit kelimeleri kullanmaz, en azindan ben hic denk gelmedim.
gerci kime anlatiyorum degil mi, siz zaten her seyi biliyorsunuz, kimin haddine ders vermek :KK14:

15 yaş farka denilir de, demeyenler de var. mesela ben 29 um ,çok ufak gözüküyorum.15 yaşındaki kız ,bana abla demiyor. ben sorun etmiyorum.hele ki 2-3 yaş büyüklere abi-abla denmesi bence çok çok abes. hiç hoş değil.
öte yandan ben abi lafını çok kullanma derim. "belki ilerde lazım olur" derler ya hehe :)
baya kuzeninle konuşup adımla hitap et,hoşlanmıyorum diyebilirsin.o samimiyetiniz var sonuçta

Benim erkek kardesimle aramda bir yas fark var, bana abla demese cok kizardim, uzulurdum. Aileden gelen bi kultur heralde.
Sen de oyle gormussun, istedigini yap.
Sadece ismimi soyle canim, abla demek zorunda degilsin de. O kendi secsin ne diyecegini. Abla demek istiyorsa da zorla deme de denmez ki.

dert değil ama kafama takılan bir konudur bu ..
ben mesela kendimden 10-15 yaş hatta daha fazla büyüklere bile abla abi demiyorum .. samimiysem isminle değilsem hanım derim .. öyle alıştım .. annemde demezdi mesela galiba ondan bilmiyorum ..
2-3 yaş büyüklere bile abla-abi denildiğini görüyorum .. mesela kuzenim benden 2 yaş küçük abla diyor hoşuma gitmiyor ama demiyorum yaş kompleksi falan demesin diye ..
ben kuzenime bun nasıl söylemeliyim? .. cidden rahatsız oluyorum artık ....gerek yok yani .. .

"Bana sevgican de" demek zor mu? Ben kimseye abla dedirtmem kendime. Ama sorarım nezaketen nasıl hitap edeyim diye. Abla bazı çevrede kaba karşılanabilir bazı insan samimi bulur bazısı da araya yaş gibi bir mesafe sokulduğundan rahatsız olur. Bilemezsin sormadan. İletişim kurmakta zorlanma. Açık ol. Gerek yok yani.

Sevgi abla Türkiyede böyle konuşanlara çingene, varoş falan diyorlar biliyor musun? Gerçi sen nerden bileceksin Avrupai yetiştin ya :KK53:
vayyy çingene.. e sen şimdi çingeneleri niye aşağıladın ...
bak bak bak ... kezoşşş kezoşş kezoşşş
kezoşa kezoş dedim diye varoş oldum .. kezoş zaten varoş demek onuda içinde barındırıyor ..

Back
X