Yasemin8085'in Diyet Günlüğü

evet kızlar gelin ara öğünler

1 fincan nescafe

Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği bulunan nescafe gün boyunca 1-2 fincan kahve içmeniz öneriliyor. Sabah kahvaltılarına nescafe ile başlamanız, ve nescafenizde şeker gibi tatlandırıcıların bulunmaması

yasemincim hayırlı olsun yeni topiğin
inşalllah en kısa zamanda verirsin kilolarını
ben de fırsat buldukça yazarım menümü müsade edersen

bu sabah yumurta yedim koştur koştur işe yetiştim
ara öğün yok ama yoğurt götürmüştüm yanımda onu yedim
öğlen 4ü geçiyordu hemen (soyaya minnettarım bu hususta) buzluktan köftelerimi çıkardım onları yedim
dediğim gibi ekmek yok hayatımda
akşama da brokoli düşünüyorum ama bakalım

merhaba yasemin insirah...
valla özlemişim seni burda görünce çok sevindim yasemin...
topiğin hayırlı olsun ben de girer yazarım ara ara..
ben bıraktım ama sağlıklı beslenmeyi..
sadece uyguladığım tek şey akşam yemeğinden sonra başka bişey yememem..

bugünkü kilom 56.3

İyi akşamlar
Aksam menü
Bir adet biber dolması
2yk kuru fasulye
Salata
Yoğurt

Ve bugün 2,5lt suyumu ictim

Ay ay insira ve asyaa hosgeldiniz canım
Herzaman beklerim
Ya kızlar ben burya herhalde ömür boyu yazacağım
Çünkü biraz saldim mı hemen tartı artıları gösteriyor o yüzden yazacağım
En azından yazarken iştahım gidiyor
Cok mutlu ettiniz beni
Soyamin saglık durumu iyi selami da vardı sizlere face görüştüm

ve aleykum selam
özledim soyamı qwertyi
az zıplamadım soya sayesinde
ama iyi ki de zıplamışım yoksa ben 80i aşardım eminim
şimdi de trambolinle zıplıyoruz ailecek

son haftalarda daha dikkat ediyorum beslenmeme
öncesinde biraz ipin ucu kaçmıştı bende de
yazmak kendimi denetlemek açısından çok önemli
yasemin topiğini senden çok ben kullanırım bu gidişle :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsira dükkan senin canım herzaman istediğin kadar yaz
Bol bol da zipla
Bende yarım saat kond.bisikleti çevirdim

yarın görüşürüz kendine iyi bak

Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

of of ya sabah uyumuş kalmışım artık canım sabahları yataktan kalkmak istemiyor bu ne tembellik bilemedim çocuğuda okula doğru dürüst kahvaltı yaptırmadan göbderdim neyse arada oluyor böyle napalım

kahvaltımı yapıyorum şuan

1,5 dilim çavdar ekmeği
1 yk lor
4 çeri domates
3 tane ceviz
2 çay bardağı çay

sabah kahvaltım şimdilik bu kadar
görüşürüz

Ay canım bir tatlı istiyorki anlatmam
ama yemicem çünkü ben bu kadar iradesiz değilim

kilomu yazamıyorum çünkü tartı kafayı yedi hafta sonuna kadar halledeceğim

şimdi ara öğün yapıyorum

1 elma
1 fincan yeşil çay

Ben geldimmmmmmmmmmmmmmmm
ama bana uğrayan olmasın

olsada olmasada ben buraya hergün yazacağım yoksa kendime dur diyemiyorum ama yazınca bir nebze rahat oluyorum şimdi masamda bir dilim baklava var o ban bakıyor ben ona bakıyorum yemicem ama bakışcaz sadece

öğlen
1 kepçe tavuk çorba
3 yk kadar tas kebapı
cacık
salata

bu saate kadar 1,5 lt suyumu içtim

60 KİLO OLUCAMMMMM
ikimizin de hedefi aynı yasemin
bu sabah yine yumurtamı yedim
yanına salatalık bi de havuç yedim :)
sabah sabah havuç nerden çıktı ben de bilmiyorum
canım tatlı istedi ben de havucu gördüm dolapta onu yedim
ara öğün cacık yapmıştım onu yedim
öğlen gelince de köfte ve koca bi tabak salata
o kadar çok yapmışım ki ara öğünde de salatamdan yedim
şimdi mercimek çorbası yapıyorum
ama akşam yemekleri bizim baya geç oluyo yaaaa
spor yapamadım işe de arabayla gidiyoruz yetişemiyorum diye
7de ayaktayız aslında 8de evden çıkmam gerek
ama zor hazırlanıyorum kahvaltıyı da alel acele yapıp çıkıyorum

sorma insira o sabahları evdeki hareketleri bizm ev maşallahı var
kahvaltı yapma ortalık toplama oğlanın uyuşukluğu valla benı öldürüyor üstüne birde bugun uyumuş kalmışım aleacele vırladım evden
akşamda aynı çocukları okuldan al ev gel ye iç ödev yap işte ev hali sende aynısın canım

akşam menü
2 yk et sote
1 kepçe erişte çorba

belki ara öğün süt veya yoğurt olabailir
bugun hiç spor yapasım yok bakalım zaman ne gösterir

görüşürüz kendine iyi bak

Günaydın gününüz aydın olsunnnnnnnnnnnnnnn

bugun sabah kalktım 15 dk kond.bisikleti çevirdim :)))))

kahhvaltı
1 kepçe mercimek çorba
1,5 dilim tam buğday ekmği

işte bu çok yanlış 2 çatal kayısı receliiiiii

günaydın yasemin nasılsın

seni soyanın topiğinden tanıyorum yılmadan idealine gitmen çok güzel sana başarılar dilerim

bende 60 olamadım bir türlüüüü

günaydın yasemin nasılsın

seni soyanın topiğinden tanıyorum yılmadan idealine gitmen çok güzel sana başarılar dilerim

bende 60 olamadım bir türlüüüü

günaydın canım
nasılsın nasılm gidiyor ay arkadaşlarım benı yalnız bırak mıyor:))

canım en azından bura yazarken rahatlıyorum ve az yemeye çalışıyorum

inşallah olurum 60kg tek temenim o :)))))

ÇOCUĞA ANNEYE KOCAY İŞE SİNİRLEN OTURUP YEEEEEEEEEEE NE OLACAKSA

Stres artık hepimizin yaşamının baş aktörü farkındayım. Çoğunuzun "Stresten yiyorum" ya da "Sinirlendikçe buzdolabını açıyorum" dediğini de duyar gibiyim. Araştırmalar da zaten depresif dönemlerde insanların çok daha fazla kilo aldıklarını onaylıyor. Peki depresif dönemde neden daha çok yiyoruz? Bunu hiç düşündünüz mü?

Gerçekte tüm canlıların strese verdiği cevap anoreksi, yani karşılaşılan stresli bir durum karşısında yemeğin kesilmesi ve iştahsızlıktır. Peki nasıl oluyor da tüm canlılar bu reaksiyonu gösterirken, insanlar stres karşısında besin alımını çoğaltıyor? Bu konuda birçok araştırma yapılmış ve sonuçta insanların stresle yemeği artırmasının, öğrenilmiş bir davranış olduğuna karar verilmiş.

Karşılaşılan stresli bir durum karşısında insan dahil bütün canlıların vücudunda stres hormonları dediğimiz başta Kortizol, Adrenalin ve Noradrenalin gibi hormonlar devreye giriyor. Bu hormonların vücuda yaptığı etki kan şekerini yükseltmek, kalp hızını artırmak, damarlarda kasılma yaratmaktır. Aslında bir tür kaçmaya karşı vücudu hazırlamaktır. Yani bir tür savunma mekanizmasıdır. Düşünün korkmuş, huzursuz bir durum karşısında aslında bütün canlılar kaçmak gibi bir çıkış yolu ararken insanoğlu buzdolabına gidiyor ve hiç ihtiyacı yokken yemeye başlıyor.

Aslında insanoğlunda da durum hemen böyle olmuyor. Karşılaşılan ilk streslerde insan da diğer canlılar gibi yemeyi kesiyor ve durumla mücadele etmek için başka çıkış yolları arıyor. Yaşanılan birkaç stresten sonra böyle bir durumla karşılaştığında farkında olmadan bir şeyler yediğinde kendini mutlu hissetmeye başlıyor. Hele hele yenilen gıda karbonhidrat oranı yüksek bir yiyecekse daha çok mutlu olmaya başlıyor. Çünkü bu karbonhidratlar vücutta serotonin ve endorfin denilen mutluluk hormonlarını yükseltiyorlar. Kişi bunu yavaş yavaş öğrenmeye başlıyor. Yaşadığı üzüntülü bir olay, sinirlendiği bir durum karşısında kendini daha iyi hissetmek için başlıyor yemeye ve özellikle çikolata, tatlı gibi şeker oranı yüksek yiyecekleri seçiyor. Bu durumda da kilo alımı kaçınılmaz oluyor.

Eğer böyle bir durum yaşıyorsanız hiç moralinizi bozmayın. Bununla baş etmeyi öğrenebilirsiniz. İşte strese karşı yemekle mücadele etmenin yolları:

• Bu durumun öğrenilmiş bir davranış modeli olduğunu hiç aklınızdan çıkarmayın ve öğrenilmiş davranışların gerileyebileceğini bilin. Yani bu durumdan bilerek ve yeni bir davranış modeli oluşturarak kurtulacaksınız.

• Bir stresle karsılaştığınızda mutfaktan önce kendinizi dışarı atın. Özellikle gün ışığında yapılan bir yürüyüşün çikolata gibi mutluluk hormonları olan serotonini ve endorfini yükselterek antidepresan etki yaptığı biliniyor. Lütfen canınız sıkıldığında gün ışığında yürüyüş yapın. Kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

• İnsanın kendini ödüllendirmesi de kendini değerli ve mutlu hissettirir. Bir öfke nöbetinde kendinizi bir alışveriş merkezine atın. Kendinize küçücük bir toka bile alsanız en az bir tepsi baklava yemiş kadar mutlu hissettiğinizi göreceksiniz. Üstelik bu durumda baklava sonrası yaşanılan pişmanlık ve suçluluk duygusunu yaşayamayacaksınız.

• İnsanın karşılaştığı stresden kendini en iyi uzaklaştırmasının yolu, aslında ortam değiştirmesidir. Değişik olayları düşünmeye başlamasıdır. Her zaman ortam değiştirmek mümkün olmayabilir. O zaman beyninizi bulunduğunuz ortamdan uzaklaştırabilirsiniz. Bunun için de en iyi yöntem hafif ve sürekliliği olan bir roman okumaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…