yaşım 35 hamileyim amniyosentez testi istediler

ebruli1976

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2009
188
8
316
49
İzmir
:tarama testinde bütün değerlerim iyi sadece yaş riskim yüksek çıktı amniosentez testi istendi kararsız kaldım yaptırsammı yaptırmasammı karsta oturuyorum erzuruma gitmem lazım ve sonrası dinlenme çok önemli ya dönerken 200de 1 risk olan bebek düşerse çok kötüyüm çok :25::25::25:

offf co zor bi durum.
ama ben senin yerinde olsam yaptirmazdim canim.
karsla erzurum arasi cokta kisa bi mesafe degil.

öncelikle geçmiş olsun.ben olsam yaptırmazdım mademki testlerde bişey çıkmamış daha niye istiyorlarki doktorların yaptığı saçmalıktan başka bişey değil sürekli insana kötü bir haber verip duruyolar bir türlü emin olamıyorlar ,yaşınız çokta büyük değil benim ablamda 33 yaşında hamile kalmıştı onada öyle diyorlarda riskli diye şimdi kızı 2,5 yaşında banada her gittiğimde bişey çıkartıyorlar bebeğimin kafasına takmış durumda doktor hem bişey olmaz diyor hemde emin olmak için şunu yapın bunu yapın deyip duruyorlar sonuç insanı yıpratmaktan başka bişey yok .sonuçta amniyosentezde kolay bişey değil sanki kobayız sürekli iğne miğne bişey sokup duruyolar Allah hepimizi kurtarsın işallah bebeklerimizide sağ sağlim sağlıkla.

Canım yanılış hatırlaamıyorsam amniyosentezde aş sınırı 37 olmuştu. Ben de 2011 ağustos ayında 37 yaında ikinci oğlumu doğurdum. Hamileliğimde çok araştırdım bende. Ama doktorum hiç gerekli görmedi o söylemişti amn. için artık 37 yaşı sınır kabul ediyoruz diye. Şimdi iyikide yaptırmadım diyorum . Allaha şükürler olsun oğlum çok sağlıklı. İnşallah sen de bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.

kızlar daha zaten dört hafta var ve bende yaptırmıyıcam galiba evet bebişin gelişimi herşeyi normal yaş sınırı 1:236 diye istediler testin öbür değerlerinde hiçbişey çıkmadı sonradanda keşke demek istemiyorum iki ucu ballı değnek ya :50:::50::

erzurumda cok iyi doktorlar var git erzuruma orada bi güzel muayene ol bide onun fikrini al.

bir tek doktorun fikriyle kalmaman acisindan demistim.

hem kafkas üniversite doktoru hemde kars doğum hastanesi doktoru test için erzuruma dedi okuyan bi kadın doğum doktoru varsa buradan tahlil sonuçlarını yazabilirim yorumlamanız için veeeeee ne kötüki karsta bi tane özel hastane yok allahım inşallah 1 aya kadar kar yağmaz ne olur yarabbim yollar açık olsun( AMİN)

benim komşumda sizin yaşlardaydı...iki kızı vardı 3.hamileydi inş erkek olur diyordu...fakat doktor amniyosentez istemiş....çevresindekiler sakın olma demişler kör olur...kolsuz doğar ayaksız doğar diye korkutmuşlardı...bu işlem zaten zarar vermemek için ultrasonla yapılıyor...tabi komşum yaptırmadı....bebek erkek doğdu fakat down sydrom doğdu...pikolojisi o kadar bozulduki aylardır gözünün yaşı dinmedi....keşkem yaptırsaydım diye....sonunda piskolojik tedavi gördü yıllarca......sen bu hataya düşme derim...benim kuzenimde oldu...yaşı 25 idi..1.çoçuğu özürlü olduğu için yaptılar...

Amniyosentez çok basit bir işlem olmasına rağmen risk var evet.Herşeye rağmen ne çıkarsa çıksın ben bu bebeği doğurucam diyosan yaptırma ama problemliyse aldırırım dersen yaptır için rahat etsin.Ben de yaptırmıştım amniyosentez.İşlemden sonra 2-3 saat dinlendim sonra eve döndüm.KArs-Erzurum arası kaç km ve yollar nasıldır bilmiyorum ama özel arabanız varsa arka koltukta yatarak fazla da sarsılmadan geçirebilirsin belki.Yaptırmadığında acabalarla geçmeyecekse hamileliğin kafan rahat edecekse sorun yok yaptırma derim.Şahsen ben içim rahat etsin diye yaptırırdım.

Amniyosentez çok basit bir işlem olmasına rağmen risk var evet.Herşeye rağmen ne çıkarsa çıksın ben bu bebeği doğurucam diyosan yaptırma ama problemliyse aldırırım dersen yaptır için rahat etsin.Ben de yaptırmıştım amniyosentez.İşlemden sonra 2-3 saat dinlendim sonra eve döndüm.KArs-Erzurum arası kaç km ve yollar nasıldır bilmiyorum ama özel arabanız varsa arka koltukta yatarak fazla da sarsılmadan geçirebilirsin belki.Yaptırmadığında acabalarla geçmeyecekse hamileliğin kafan rahat edecekse sorun yok yaptırma derim.Şahsen ben içim rahat etsin diye yaptırırdım.

3 saat kadar otobüsle gidicem yollar kötü çünkü arabayla gitmiycem evet o acabalar varya heralde bende yaptırıcam ve 3 gün orada kalırım diye düşünüyorum

3 saat kadar otobüsle gidicem yollar kötü çünkü arabayla gitmiycem evet o acabalar varya heralde bende yaptırıcam ve 3 gün orada kalırım diye düşünüyorum

Muhtemelen iyi çıkacaktır.Ben amniyosentez yaptırıpta kötü sonuç alan duymadım pek ama için rahat edecekse yaptır.Sağlıkla kucağına almanı dilerim bebişini.

Muhtemelen iyi çıkacaktır.Ben amniyosentez yaptırıpta kötü sonuç alan duymadım pek ama için rahat edecekse yaptır.Sağlıkla kucağına almanı dilerim bebişini.

teşekkür ederim güzel temennin için allah kızımın kalbini kırıp hayal kırıklığına uğratmasın kardeş diye geziyo onun için üzülüyorum yoksa kader deyip otururum genede allahım sağlıklıysa nasip etsin yoksa gerisi inanın boş :25:

canim illa yaptiricam diyorsan kizini babasi alsin babannesine yada annannesine biraksin 1 hafta. okulundanda izin alirsiniz onemli bir durum cunku.
kizinla oralara gitme ikinizde mahfolursunuz hem sen dinlenemezsin hem oda daha ufak bakim cocugu .
kacinci haftandasin canim ins birsey cikmaz cunku cikarsa birde karar vermen gerekecek cok zor bu kararlar
ben verdim nisanda spiralle gebe kalmistim 7-8 haftalikti spirali cikarmayi denediler olmadi birlikte olursa cok riskli
dediler erken dogum enfeksiyon riski anneyi sok a bile sokabilirmis enfeksiyon bilmiyorum bir ton laf duyduk
ikisinide aldirdik ama ahh bu vicdan azabi yakami birakmiyor
buyuk konusmuyorum ama bebegimin down sendromlu olucagini bilsemde aldirmam tedavilerle cok iyi hallere gelebiliyorlar cunku
universite okuyan var .
ins bunlara hic gerek kalmaz temiz raporunu alir huzurla devam edersin gebeligine.

canim illa yaptiricam diyorsan kizini babasi alsin babannesine yada annannesine biraksin 1 hafta. okulundanda izin alirsiniz onemli bir durum cunku.
kizinla oralara gitme ikinizde mahfolursunuz hem sen dinlenemezsin hem oda daha ufak bakim cocugu .
kacinci haftandasin canim ins birsey cikmaz cunku cikarsa birde karar vermen gerekecek cok zor bu kararlar
ben verdim nisanda spiralle gebe kalmistim 7-8 haftalikti spirali cikarmayi denediler olmadi birlikte olursa cok riskli
dediler erken dogum enfeksiyon riski anneyi sok a bile sokabilirmis enfeksiyon bilmiyorum bir ton laf duyduk
ikisinide aldirdik ama ahh bu vicdan azabi yakami birakmiyor
buyuk konusmuyorum ama bebegimin down sendromlu olucagini bilsemde aldirmam tedavilerle cok iyi hallere gelebiliyorlar cunku
universite okuyan var .
ins bunlara hic gerek kalmaz temiz raporunu alir huzurla devam edersin gebeligine.

amin inşallah ama ailemiz izmirde yani türkiyenin bi ucu :50::50:

Yaştan dolayı olmasa da amniyosentez yaptırdım. Çevreden çok korkuttular, bebek ölür, sakat olur şu bu diye. Doktora söyledim, "ultrasonla bakıp bebeğin en uzak olduğu noktadan alıyoruz suyu" dedi. Doktoruma güvendim. Açıkçası belirsiz bir hamileliği kaldıramazdım. AS sonrası 2 gün hiç kıpırdamadan yattım, bol su içtim, 3 gün bayram için 6 saat mesafedeki memlekete gittik. Çok şükür ki oğlum sağlıklı çıktı.
Umarım sen de iyi haberler alırsın.

Yaştan dolayı olmasa da amniyosentez yaptırdım. Çevreden çok korkuttular, bebek ölür, sakat olur şu bu diye. Doktora söyledim, "ultrasonla bakıp bebeğin en uzak olduğu noktadan alıyoruz suyu" dedi. Doktoruma güvendim. Açıkçası belirsiz bir hamileliği kaldıramazdım. AS sonrası 2 gün hiç kıpırdamadan yattım, bol su içtim, 3 gün bayram için 6 saat mesafedeki memlekete gittik. Çok şükür ki oğlum sağlıklı çıktı.
Umarım sen de iyi haberler alırsın.
inşallah darısı benim başıma

Back
X