Yaşımdan utanıyorum ve kimse bilmesin istiyorum...

Benim tanidigim bir kiz vardi. 83 dogumlu. Kiz normalde etli butlu. Ayiptir soylemesi kafasi ve kalcasi da cok buyuk(asagilamak icin soylemiyorum. Hasa Allahin yarattigi kul ile ne hakla dalga gecerim ama bu kiz bu kotu yanlarini fotoshopla garip 'emo' tarzi fotograflarla sakliyor.) Babasi,bir Rus bayan icin annesini terk edip bunlari ac birakmis. Kizda rus takintisi baslamis. Saclari cok cok acik platin sari. Garip makyaj yapip kendisini ingiliz gibi tanitiyor millete. Yalanlariyla buldugu yabanci bir erkekle sirf evlenebilmek icin dunyanin parasini harcadi. Sonunda evlendi. Ama hergun kavga ediyorlar. Tum aksilikler o kizi buldu. Bu ulkede yasayabilmasi icin almasi gereken oturum vizesini malesef turkiyeye gidip alacak. (ben evlendigimde 3 haftada evliligimiz onaylandi ve hemen kimlik kartimla vizem geldi) O kiz, ben de dahil buldugu butun arkadaslarini yalanlari yuzunden kaybediyor. Hala yalan soylemeye devam ediyor. Internette Acmis oldugu bir blog var. sadece kendisinin kafa resimlerini koyuyor photoshop lu. Herkes inaniyor, Sonra gercekten gorduklerinde benim gibi sok oluyor.
Yani demek istedigim ne olursan ol ama kendin ol. Insanlar seninle arkadaslik kuracaksa yalanlar uzerine degil dogrular uzerine kurarlar. Nereye kadar devam eder bunlar? Ben de sigarayi biraktiktan sonra cok kilo aldim. daha once ayni senin gibi 10 yas genc duruyordum. giyim tarzim hep spordu. ama bunu gercekten sevdigim icin yapiyordum ve bana yasimi sorduklarinda asla yalan soylemiyordum. Gerci hala oyleyim yasimdan 5 yas genc duruyorum. buldugum yeni arkadaslar benden 9 yas kucuk ama bana abla demiyorlar. biz cok iyi anlasiyoruz. sende benim gibi yap. yoksa hic arkadas kalmayacak etrafinda. (seni uzmek icin yazmadim. lutfen yanlis anlama. ben insanlarin mutlu hikayelerini dinleyerek pozitif enerji almak istiyorum.)
sevgiler.

Yaşınızı küçültün? inanmazlarsa kimliğinizi gösterirsiniz veya yaşınızı sorduklarında; "bayana yaş sorulmaz bilmiyor musun?" gibisinden küçük çapta bir espri yapıp geçiştirebilirsiniz?
Allah başka dert vermesin yeter ki... taktığınız konu bence çok çok küçük... ama tabi sizin psikolojinizi de anlamaya çalışıyorum. Yine de her yaşın ayrı güzelliği vardır diye düşünüyorum, hatta şarkısı bile var... :)

Arkadaşım konuyu okuyunca beni anlatıyorsun sandım.Bende 29 yaşındayım ve gören 20 sanıyor.Eğitimime dışarıdan devam ediyorum ve evli de değilim.Ama bu konuyu senin kadar takmıyorum.Evet seni anlıyorum.İnsanlar yaşını duyunca önce şöyle bir bakıyorlar genelde ve bence bunun altında kıskançlık var.O kıskançlıklarını da seni sözüm ona aşağılayarak,kendini eksik hissettirerek tatmin etmeye çalışıyorlar.Benim açıköğretim de okumamla alay etmek isteyenlere hadlerini öyle bir bildirmişimdir ki.Çünkü bilgime,genel kültürüme çok güveniyorum ve üniversite mezunu ne insanlar gördüm,hatta yüksek lisans yapanlar;senin kadar çok şey bilmiyoruz diyorlar.Yani sen kendine güven ve kendini geliştir.Allah vergisi yeteneklerinin üzerinde dur.

Ben bir de şu taktiği deniyorum.Yaşımı soranlara "kaç gösteriyorum"diye soruyorumve cevap tabi ki 20-21 olunca 29 yaşındayım diyorum ve bu karşı tarafın hoşuna bile gidiyor.Hatta bana ya sana abla demesem olur mu o zaman falan diyor çevremdekiler çünkü kasmıyorum ve tabiki diyorum.Düşünsene belli bir yaştan sonra kadınlar zaten yaşlarını küçültmek için uğraşıp duruyorlar.Biz bu konuda Allah vergisi bir şansa sahibiz.Ya 10 yaş yaşlı gösterenler.Onların durumu zor asıl.Şükredelim:)

eğitim konusunda utanıp yalan söyleyeceğine açıköğretimde okumayı denesen sence daha akıllıca olmaz mı? ayrıca kendini geliştirmek için okuman yeterli. elimizin altında artık internet de var şu an kullandığımız üzere. ordan araştırıp çok fazla şey öğrenip de kendini geliştirebilirsin. bence utanıyor demek mazeret değil. istiyorsan yaparsın. yalan söylemekten çok daha kolay emin ol.

yaş konusuna gelince cekincen yukarıda bahsettiğim sebeplerden kaynaklanıyorsa onu bu şekilde halledeceksin. ama senden küçük insanların sana yakın olup sonra abla muamelesi yapmasının eğitimle ilgisi olmadığına göre, bence kafana çok takma. bunun 30u var 40ı var 50si var. hayatın boyunca utanacak mısın? hayatın gerçekleri bu yaşlanıyoruz. doğal akış böyle utanacak bir durum yok, herkes aynı, kimse ayrıcalıklı değil. kaçış yok...

ben anlamadım siz neyi dert ediyorsunuz şimdi:) hayatımızda kaç kez yaşımız soruluyorki zaten_? yaşınızı soranlara sizde direk maaşlarını sorun herşey hallolur

buna benzer bı sıkıntı bendede var. tabi bunun yanında baska sıkıntılarımda var. ama arada dusunuyorum neden bu skıntıyı yasıyorm dıye. sebeblerınden bırı su, hayatta yasayamadgım cok sey var cok eksik yasamısım. ayrıca evlılıkten haz almıyorum ve yasım artık evlılık yası.. daha korkmaya baslıyorum.. hayallerımın yakınına dahi yaklasamadım dıorum ki bu vakıtte sonra nasıl olcak? sorular sorular....

kadının yaş'ı sorulmaz.. çünkü oda bilmez ağladığı gecelerin hesabını kitabını... kızlaar ayrıca yaş önemli deil ki kadın her yaşta kadın yeterki kendıne baksın
geliştirsin kendini kendine güvensin bi kadını en güzel gösteren şey kendine güvendir bence bırakmayın sakın kendinizi ve olumlu düşünüüünn :1:

Kore'deki bayanlar evlenmemek icin bahane ararlar. Yaslari 50'ye de gelse evlenmek istemezler. Ben de esimle tanisincaya kadar evlenmeyi dusunmuyordum. Hatta bana gore ben erken bile evlendim.

ayy ne güzel işte
yaşını gururla söyle bence
kaç kişi var 29 olupta 20 gösteren
ben olsam söylerdim yanii çıtır bi 29 ne güzel işte:)

ben 21 yasindayim ama 25 falan gosteriyorum ve bu moralimi bozuyo siz kucuk gosterdiginiz icin sevinmelisiniz

anlamadan dinlemeden konudaki sadece 1-2 mesajı okuyup da eleştiri adı altında yerden yere vurmaya çalışan mesajlara artık cevap yazmayacağım..genç insanlarla sohbet etmenin ayıp birşey olduğunu düşünmüyorum...onlar bana başka gözle bakıyorsa bu onların ayıbıdır kesinlikle benim değil...günün birinde genç birisi sizlere de ilgi duyarsa ve bunu açıklarsa o zaman anlarsınız ne demek istediğimi...ama nedense çoğu kişi orada takılıp kalıyor....esas sorunumu tekrar tekrar anlatmaktan dilimde tüy bitti...ben zaten yanlış anlaşılma riskini de göze alarak bu konuyu açma cesareti gösterdim...herkese saygılar...ben kendimi kırdırmak üzdürmek için açmadım bu konuyu..lütfen yorumun ve eleştirinin dozunu aşmazsanız sevinirim arkadaşlar...

canım şuan seni en iyi ben anlıyorum sayfada benimde bir konum var şuan hala açık belki okumuşsundur. işim olsa bile gün içerisinde 5-10 dk girip cvp yazıyorum yorumlara (çünkü yazmazsan bu seferde konu sahibi niye ortada yok konu sahtemi diyen arkadaşlar oluyor)ama artık inan okumaya korkar oldum dediğin gibi bazı şeyleri defalarca açıklamama rağmen hala açıkladığım şeyle ilgili beni yargılayanlar var evet bazen bazı konular banada saçma geliyor acımasız yorumlar yamak yerine kapatıp başka konuya geçiyorum bukadar basit.birdaha konu falan açabileceğimi sanmıyorum sitres yaptım resmen

eğitim konusunda utanıp yalan söyleyeceğine açıköğretimde okumayı denesen sence daha akıllıca olmaz mı? ayrıca kendini geliştirmek için okuman yeterli. elimizin altında artık internet de var şu an kullandığımız üzere. ordan araştırıp çok fazla şey öğrenip de kendini geliştirebilirsin. bence utanıyor demek mazeret değil. istiyorsan yaparsın. yalan söylemekten çok daha kolay emin ol.

yaş konusuna gelince cekincen yukarıda bahsettiğim sebeplerden kaynaklanıyorsa onu bu şekilde halledeceksin. ama senden küçük insanların sana yakın olup sonra abla muamelesi yapmasının eğitimle ilgisi olmadığına göre, bence kafana çok takma. bunun 30u var 40ı var 50si var. hayatın boyunca utanacak mısın? hayatın gerçekleri bu yaşlanıyoruz. doğal akış böyle utanacak bir durum yok, herkes aynı, kimse ayrıcalıklı değil. kaçış yok...

canım arkadaş şuan öğrenci zaten son sınıftaymış

Sadece yazınızı okudum verilen cevaplara ve sizin açıklamalarınıza bakmadım. Bağımsız olarak yorum yapmak istedim. İnan canım benim kadar minyon ve küçük gösteremezsin. Ben de 28 yaşındayım. Bebekken 2 kilo doğmuşum. Hep kan iğneleri, vitaminler felan öyle geçti. Ama okul hayatım başalyınca hep sağlıklıydım ancak iştahsız. Regli olana kadar gelişimim gayet normaldi ama regl olduktan sonra boy uzamam durdu ve 1.50 sınırını bile geçemedim. Herzaman beni küçük zannettiler benden 5 yaş büyük kardeşimi ağabeyim sanıyorlardı çoğu yerde çocuk muamelesi görüyordum. Yaşıtlarım ile ilişkilerim olamıyordu karşı cins olarak yanii.. Ama çok güzel arkadaşlıklarım vardı kız- erkek. Her yaştan arkadaşım vardı. Liseyi bitirdim işe girdim açıköğretime yazıldım üniversite ama çok yoğun çalışıyordum özel sektördeydim ama üstün bir çaba harcar 4 katlı işyerinin her bölümüne koştururdum. Kendimi hep sevdirmeyi bildim ama tek sorunum asosyal olmamdı. Sanıyordum ki insanlar benimle arkadaşlık yapmak istemezler, yanlarında istemezler, beğenilmeme korkusu hep oldu ama ayrı bir sempatimde vardı bunu biliyordum. Karşı cinslerim beni tanıdıklarında ilgi duyuyorlardı çünkü yakından tanıyorlardı ve yaşımı göstermeme rağmen benden birkaç yaş büyük ve uzun boylu insanlardı. Yanii diyeceğim şu ki sana özgüven lazım. Allah herkesi farklı şekillerde yaratmış. Eğer o insanlar yaşını öğrenince senden uzaklaşıyorsa sorun sende değil onlarda sığ görüşlü insanlar. Kesinlikle yalan söyleme, yaşını küçük gösterme bu ortaya çıktığında daha kötü duruma düşersin. Ben şu anda evliyim 4 senem bitecek ve eşim 1.78 boyunda. Severek evlendik ve mesela eve satıcı felan gelir ben açarım kapıyı annen evde mi felan derler o derece ama eşimle hiiçç sorunumuz olmaz. Önemli olan karakter ve kişilik. Benden benden küçük insanlarla da anlaşırım çocuksuyumdur benden 10 yaş büyük insanla da anlaşırım yerine göre çocuksu yerine göre olgun. Artık bunşarı aşman lazım yoksa mutlu olamazsın..

Back
X