Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
her ortamda aynı durumu yaşamak canımı çok sıkıyor..bunu gittiğim mağazadaki satış elemanından tut oturduğum sitenin kapısındaki güvenlikçilere kadar en ilgisiz insanlar bile hayatıma burnunu sokmaya akıl vermeye çalışıyor.![]()
günlük hayatımdaki işlerimi görmek adına dışarı çıktığımda bile bu gibi şeylerle karşılaşıyorum...
ama mesela atıyorum alışverişe gittim yada atıyorum bir mağazaya gittim alışveriş edeceğim...orada bile bu bahsettiğim durumlar ortaya çıkıyor..hiçbirşey olmasa kapıma gelen genç kargo görevlisi ben ona iyi günler şeklinde resmi şekilde hitap etmeme rağmen bana sırıtarak arkadaşıymışım gibi "merhaba" diyor....
Sevgili Güneş,konunu anlamaya çalışıyorum.Başka bir noka dikkatimi çekti.
Güvenlik görevlisi,kargo görevlisi,satış danışmanları vs...Bu kişilerle diyaloğumuz genellikle merhaba-teşekkür ederim-iyi günler demekten ibarettir.
Kalkıp ta kaç yaşındasın,ne iş yapıyorsun,evli misin diye sormazlar.
Çalışmıyor olmana dayanarak,acaba diyorum,zamanın bol olduğu için gereksiz sohbetlere mi giriyorsun ? Fikir sadece...
Bazı yorumlar empatiden uzak, çoğu yorumsa empatik ve doğru yönlü olmuş..
Kendini güzel ifade ediyorsun;bu bile kendine güvenmen için bir sepep. iki kelimeyi bir araya getirebilen meramını güzelce anlatan insan belli bir kültürdedir;kendini hiçe sayma;ki etrafına baktığında görürüsün.Üni. okuyup türkçeyi düzgün kullanmayanları da görüyoruz...
Yaş açısından...Seni anlayabildim.Biraz ben de yaşadım ;ben de hissettim buna benzer şeyler;ama seninkinden daha hafif dozda..Ben de hayata geç kalmışışlık hissettim senin gibi..Genç bir kızdan ziyade yaşımdan olgun olmuştum hep yeni yetmelik zamanında ve bu beni çok yormuştu.Yormayabilirde de ama yapımı zorlamışım yordu.Şimdi yaşım 30 dan fazla.Ve ben artık kendimi olgun olmak için zorlamayı bıraktım.Olduğum gibi;çocuksu biyolojik yaşı 30dan fazla bir kızım..Yapım bu;ruhum çocuksu.Ben de gerekmedikçe yaşımı söylemiyorum;gerekirse söylüyorum.25 yaşımda fazla göstermediğim için şaşırıyorlar.Kalıtımın etkisi diyorum.Ve budurum hoşuma gidiyor..Hoşuma gitmesi de normal..Bu konuda kendinle barışık olmalısın..29 olup 35 göstermek de var;halime şükrediyorum;sen de şükret canım..Gerisini de kafana takma.Oluruna bırak..Sen kafana taktığın için herkes üstüne geliyormuş gibi hissedersin.Sen kendinde eksik hissedersen insanlar da bunu farkeder ve neyazıkki insanlar da kendini bilmezlik ve cahillik edip eksik görürler.Bak bu da onların eksiği ama onlar kendiyle barışık;eksik meksik cahil mahil ama kendilerine güvenleri tam;sen de kendinle barışık ol;senin de kendine güvenin tam olsun..İnan herkesin birçok kusuru var.Senden bile çok kusuru vardır belki.Ama sorsan dünya iyisidir.Çaktırmazlar da ;başkalrının ağzına laf d a vermezler;açık da vermezler..Öyle insanlar..
İşyerimdeki insanlar benim geçmişimi bilmez mesela.Gerek de yok..Gizemli olmak daha güzel:)Ha yaşımı söylüyorum ve bu halimle gurur duyuyorum..Kendim gibiyim;ruhum çocuksu;yapım bu..Ama laf edecklerin ağzına laf verme canım;canın sıkılıyorsa bu durumlara;(insanların seni olduğu gibi kabul etmemesi)sen de gizemli davran;açık etme çocuksu ruhunu yabancıların yanında.Sana dost olanların yanında sal kendini..İş üni. durumuna gelince üni son sınıf okuyormuşsun;onu güzelce bitir.Ne okuyırsun bilmiyorum.İş imkanı olan birşeydir umarım.Eğer iş bulma sıkıntılıysa iş bulabileceğin bir mesleğe yönelebilirsin..Geç kaldım diye kasma kendini..İnsanların şu dayatmasını anlamıyorum..30 yaşını geçince illa birşeyi elde etmiş mi olmalı.30 yaşını geçince yaşlıymış gibi muamele etmesi çok saçma..O yaştan genç olanlar görecekler ki o yaşta yaşlı olunmuyor;o yaştan fazla olanlar neyin yaşını sorun ediyorlar ;kendileri de geçmiş o yoldan;kendileri neler elde etmişler;kendileri elde ettiyse sana niye cakja satıyorlar.Bırak canım insanların kendi cahilliği;kendi bilemzlikleri..Sen elinden geleni yap; olmayanı zorla olduramazsın boyun eğ...Bir şeyi yapacaksan kendin için yap;toplum baskısından değil..Bir eşin; bir işin ;eksikliğini hissediyorsan kendin için hisset..Gençliğini yaşayamadığını düşünüyorsan yaşa abartmadan..Herkesin yaşadığı bir değildir;seni anlamayabilirler..Gerekene gereken cevabı güzelce kendinle barışık şekilde ver..Ha haklı olduğuna inadığın bir tavsiye olursa onu dinlersin..Ama sınırlarını belli et;belli etmezsen sınırına giren çok olur..Arkadaş sıkıntısına gelince ..Ben de kendimden küçüklerle görüşüyorum.Kendimden büyüklerle de görüşüyorum;yaştan ziyade ;bekar arkadaşlarla daha iyi anlaşıyorum;daha çok boş vakitleri olup bana daha çok vakit ayırdıkları için;kız kıza (bekar bekara)daha iyi vakit geçirdiğimiz için.Evliler bir anda büyüyor sanki..Kriter yaş olamaz;akıl yaşta değil baştadır...
Ha belki herşey bahanedir;Belki kendini mutsuz hissediyor da olabilirsin.Belki depresyon başlangıcı da olabilir canım;herkesin başına gelir;sen derdini söyledin diye kimse sana yüklenemez..Ne güzel çözüm arıyorsun yolunda gitmeyen şeyler olduğunu düşünüyorsun..
İnşallah istediğin güzel şeylere hayırlısıyla kavuşursun..Kendinle barışık olur;kendinle guru duyarsın..Yeri gelir bizlere akıl verirsin.İnsanın anı anını tutmaz ..
güneş seni solotica forumundan biliyorum az cok
onceliiikle mukemmel gözlerin var :)
sonrasında ne olmuşuz 29 olmuş ne var yani?
ben de senin gibiyim okulum uzadı cilgiinlar gibi. benim tüm arkadaslarım evlendi evlenmeyenler yükseklisans yaptı bebelerine patik yapıcak kıvamdayım. herkesler yürümüs maaslar birseyler esim bu esim su demeler. bi ben hala anna baba yanında aile depresyonu çeken aile yükümlüllüğü çeken...
arada bi depresyon geliyor bana. ulen diyorum nerdeyse 30 olucam bunlar hala cekilcek seyler mi?! millet ikinci cocugu doğursam m diye ugrasıyor bende hala icraat yok. bankada 3 kurus param yok
ne cocuk yaparım ne kariyer. sarkılarda bile izim yok.
yok annem yok
diyeee düsünüp üzülüyorum ama üzüldükce bi yere varmıyor ki günescim
sen acmasaydın vallahi billahi bu topiğin aynısını acmayı düsünüyordum. o nedenle sana verebileceğim bi öğüt yok ki. verecebileceğim tek sey, yalnız değilsin kuuuzuuuum demek :)
genciz daha vallahi genciz. su yasımda alacağım 3 kurus maası esime verip bi de üstüne kaynana dinleseydim... su günümü bu duruma tercih ederim.
bundan daha da genctik aile sorumluluğu aldık ve yendik. simdi daha da büyüdük ve hala genciz. 35 olalım 40 olalım hala genc olacağız. mühim olan kendimiz nasıl hissettiğimiz.![]()
evet ben de zaten bu tür diyaloglarda aynen sizin dediğiniz gibi seviyeli olmaktan yanayım..nitekim bazen düzenli aralıklarla sürekli aynı yerlere gidince ister istemez diyaloglar gelişiyor ve iş yaş ve vesaire sormaya kadar gidebiliyor..bu tabi ki ilk gidişte 2. gidişte olmuyor ama 3. de biraz başlıyor...
konuda bahsettiğim kargo görevlisini ise hiç tanımıyorum ilk defa yüzünü gördüm ve o kargo şirketiyle ilk defa bir işim oldu...ancak görevlinin yaşları bana yakın olduğu için beni yakın bulup iyi günler yerine merhaba diyerek başladığını düşünüyorum..bunda yine görünüşümün etkisi olsa gerek..kadın gibi görünüyor olsam bana merhaba diyerek başlamazdı...
güvenlik görevlisine gelince bizi orada oturan sakinler olduğumuz için ailece tanıyorlar..babam onlara haddinden fazla sohbete giriyor ve onlar da benim neler yapıyor olduğumu biliyor haliyle..bu durum da ayrı sinir bozucu..o da ailemin hatası...hakkımda ona buna detay veren ve bu durumlara fırsat veren aslında kendisi...ben çok ketumumdur..
güneş sen bana görede olgun bi insansın iki gündür bu konuyu takip ediyorum ve neredeyse bütün yorumları okudum. seni anlayan ya da anlamaya calışanların yanında eleştiren, yanlış anlayan, şuçlayan insanlara bile zahmet edip birşeyler yazdıkları için nezaket gösteriyorsun. hemen hemen herkesin mesajını beğenip altına sinirlenmeden kendi ifade etmeye çalışıyorsun. bu bile duyarlı bi insan oldugunu gösterir. ama çokta hassassın aynı zamanda.
ben evliyim yaşım 26 hani bazen kapıya pazarlamacılar gelirya bana o zaman annen evde yok mu diye soruyorlardüşün artık ! ilk zamanlar üzülüyordum
ama şimdi bunu avantaja çevirdim yok deyip kapatıyorum kapıyı suratlarına. ayrıca kargocunun bile sana merb diye hitap etmesi sana özel değil canım. ben de internetten sürekli alışveriş yaptıgım için cok fazla kargocu geliyor kapıya genelde de merhb diyorlar. hatta kimliğin önüne arkasına bi dakika kadar bakıp afedersiniz inanamadım da çok küçük gösteriyosunuz demişti bitanesi. hem ayrıca bu durum senin sevimli görünmenden de kaynaklanıyor olabilir. kimisi kapıyı hafif aralar kimisi gülemseyerek açar. yani bu kadarını kafana takma vesselam.
Güneşcim,ben seni anladım,yok şöyle bakmaman lazım,şuna şöyle bakman garip geldi diye yorum yazanlara pek kulak asmasan iyi edersin,çünkü çok hassassın,duyarlı,oldukça zarif bir insansın,çok iyi biliyorum bu yönünü
Evet öyle ya da böyle karşısındaki insanın hassas olduğu konularda çoğu insanın kendi kafasında kurduğu eksik görme durumunu yansıtacak bir şey söylemesi durumunda -çok abartılı olmasa da- o konuda hassas olan karşıdaki insan inciniyor bu günlük yaşamda sıklıkla oluşan bir durum,bunun kırıcı konuşmuş olan kişinin flört niyetiyle yaklaşmış olması,uzak akraba olması,yaşça büyük olması,küçük olması,kargocu olması,güvenlik görevlisi olması,sinir bozmaya çalışması farketmiyor;kişi demek ki dışarıdan böyle biri gibi görülüyorum diye düşünmeye başlıyor...
Senin durumunda,ki senin gibi son derece ince düşünen,en objektif bakışa ulaşmaya çalışan mükemmeliyetçi bir insan böyle durumlarla karşılaşınca hayattaki duruşuma,durumuma en objektif bakan insan dışardan bir bakışla bakan insan olmalı galiba diye bir yanılgıya düşebiliyor,çünkü zaten çok hassas,en kırılgan olduğu konu...
Daha önce topikte arkadaşların da belirttiği gibi nice üniv. mezunu,hayatını yoluna koymuş,evlenmiş barklanmış vs. insan var,düşünmekten bir kanıya varmaktan iki lafı bir araya getirip konuşmaktan aciz bir saymakla tükenmicek sayıda insan tanıyoruz.İnsanların eğitim-kültür-medeniyet seviyesi üniversite hazır verilen eğitimle sağlanmıyor ne yazık ki...Bence onların yargılarını kafana takmayıp hatta bundan ders alarak sen onları kafanda bir yere koymayı başarsan;sana hakettiğin değeri veremeyecek zihniyetteki insanlarla vakit kaybetmez,moralini de bozmazsın Güneşcim![]()
Konu başka yere gelmiş sanırım.
Konu sahibi küçük görünmekten şikayetçi değil.
Aksine öyle sanılmak hoşuna gidiyor.
Gerçek yaşını öğrenenler farklı davranıyorlarmış.
Gençler,büyük olduğunu öğrenince uzaklaşıyormuş.
Kendi yaşındakiler ise bu yaşa kadar ne yaptığını sorguluyormuş.
Yaşımdan utanıyorum diyo ya..
Öyle bi dille yazmış çok da memnun değil bana göre şikayetleri var..
Birebir yaşadığım için iyi anlıyorum ayrıca..