toplum için dünyaya gelmedin canım.hayatının merkezine toplumun düşüncelerini koyarsan baştan yenilgiyi kabul etmiş olursun zaten..olgunlaşmamış yaştaki ahmeti,içi fesatlıktan kaynayan ayşe teyzeyi,yolda tanıdığın aliyi veliyi ''onların fikirlerini önemsediğin bir kefeye koyar ve böyle yansıtırsan,onlarla sınırları başta çizmezsen sana her yorumu yapabilme hakkını en başta veriyorsun demektir.sen de bir başka şey fark ettim ki o da bu ortamda dahi herkesin seni iyi bilmesini istediğini yansıtan bir profil çiziyor olman.gördüğüm kadarıyla bir kişiye de kalkıp sana katılmıyorum deyip ciddi bir tepki vermemişsin.unutma dünyada herkes seni iyi bilmek zorunda değil..önemli olan seni kişilikli olarak bilmeleri.eğer amacın bir kişiliğin olduğunu karşı tarafa bildirmek olsaydı bu tür sorunlara daha az maruz kalabilirdin.kendini milyonlarca insanı memnun etme yolunda heder etmektesin ve farkında değilsin.bunları düşünüp hayıflanacağına oturup ciddi bir çaba gösterebilirsin iş ya da eğitim konusunda.o zaman takdirler kendiliğinden gelir zaten.ve sende o takdirler için değil kendin için bir şeyler yapmış olduğun için bu tür şeyler senin için basit kalır.bir gün yaşı büyük bilge bir kedi sürekli kendi kuyruğunun peşinde koşan dönüp duran ama bir türlü kendi kuyruğunu yakalayamayan acmi yeni yetme bir kedi görür..ona sorar ne yapıyorsun böyle..küçük kedi cevaplar;kuyruğumu yakalamaya çalışıyorum ama bir türlü beceremiyorum der.buna karşılık büyük kedi;ben de sen gibi yıllarca kendi kuyruğumun peşinden koştum ancak yakalayamadım.ne zaman ben kendi yoluma doğru gittim,kuyruğumu kovalamayı bıraktım işte o zaman kuyruğum hep benim peşinden geldi...
Kısacası sen kendi işine bakarsan kendin için bir şeyler yaparsan insanlar seni gözlerinde otomatik olarak yüceltir zaten..ve unutma hayatta en çok korktuğun yerlerden imtihan görürsün..kimse öldüğünde dünya malıyla kariyeriyle 1-0 galip gitmiyor öteye..yani hayata geç kalınmış diye bir kavram yok.sen çalış bi işe gir,ufakta olsa hayatını kendi başına idame ettirebilceğin bir işin olsun gerisi hikaye..
önerilerin için teşekkür ederim canım..yanlız şöyle birşey var..ben tabi ki olgunlaşmayan ahmetlerin fesat ayşe teyzelerin düşüncelerini sözlerini davranışlarını tek başına değerlendirerek kendime değer biçmiyorum..neredeyse karşılaştığım her türlü insan bunu aynı doğrultuda yaptıkları için insan ister istemez.."bu kadar kişi aynı anda yanılamaz..bir kişi bile olumlu eleştiri yapmıyor..demekki hakikaten terslik bende" diye düşünmeden edemiyor...yani bu algılama bütün insanların sözlerinin toplamından oluşuyor..yoksa oturup da ahmet şöyle dedi hakkımda diye kendime dünyayı dar etmiyorum..zaten böyle olması için yetersiz bir delil bu bence de..
bir de sözlerinden anladığım kadarıyla bu ortamda bile iyi görünmeye şirin görünmeye çaba gösteriyor olduğumu farkettiğini yazmışsın...aslında herkese de evet haklısın demiyorum..beğendiğim mesajların yanısıra beğeni butonuna basmadığım mesajlar da varki bunlar zaten katılmadığım mesajlar..ve beni suçlar tarzda yazanlara da artık cevap vermeyeceğimi de belirtmiştim..bunlar bazı şeylere katılmadığımı göstermeye yeterli değiller mi ? zaten sadece beğendiğim mesajları kaale alıp onlara cevap yazıyorum...katılmadığımı illa sözle mi belirtmem gerekiyordu ? susmak da bir cevap değil midir ? buna gerek görmediğim için yapmadım..çünkü karşıdakine cevap hakkı doğar da iş tartışmaya gider gereksiz yere uzar diye...çünkü burada öyle şeylerin olmasını bekleyen insanlar da var...belki doğal davranmadığım kanısına varmış olabilirsiniz ama çekinserlik ile doğal olmamak bence aynı şeyler değiller...
verdiğin örnekteki kedi hikayesi de gerçekten hoş bir örnek olmuş eline sağlık canım...evet haklısın kimse öbür tarafa 1-0 galip gitmiyor..gerçekten bu laf çok hoşuma gitti...
canım malesef ki insanları düşüncelerine önem veriyorum..neden dersen..aslında insanların kendi şahısları için de değil...insanların bana karşı olan davranışlarını kendilerinin benim hakkımda olan düşünceleri yönlendirdiği için işin ucu bana dokunuyor ve haketmediğim davranışları görüyorum..çünkü hakkımda iyi düşünmüyorlar...davranışları düşünceler oluşturuyor..yani aslında yine kendim için...benim hakkımda iyi düşünülürse ben de kendime davranılmasını istediğim şekilde davranışlar görürürm karşıdan diye..hani derler ya..kendine istemediğini başkasına yapma diye..o hesap benimkisi..
Son düzenleme: